SDP
- vee-jay
#11976 Re: SDP
A gdje je problem u vezi gradnje ovog autoputa. Ja nesto ne razumijem 
-
VjecitiStudent
#11977 Re: SDP
Prvo se desilo ovo
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 27&t=57237
o Pocitelju ima i ovdje.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=61491
i ovdje
http://bankwatch.org/our-work/projects/ ... erzegovina
uz mnoge druge akcije nevladinog sektora.
Nakon cega je trasa promijenjena i kod Pocitelja i kod Blagaja.
Nakon svega, Zlajin diplomirani zurnalista ponovo sklapa munjeviti dil sa HDZ-om, preskacuci sve ostale relevantne ucesnike u odlucivanju o trasi, sa izgovorom "legitimni predstavnici vlasti se dogovorili".
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 27&t=57237
o Pocitelju ima i ovdje.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=61491
i ovdje
http://bankwatch.org/our-work/projects/ ... erzegovina
uz mnoge druge akcije nevladinog sektora.
Nakon cega je trasa promijenjena i kod Pocitelja i kod Blagaja.
Nakon svega, Zlajin diplomirani zurnalista ponovo sklapa munjeviti dil sa HDZ-om, preskacuci sve ostale relevantne ucesnike u odlucivanju o trasi, sa izgovorom "legitimni predstavnici vlasti se dogovorili".
-
Canton
#11978 Re: SDP
Jel ovo Bosnjaci odbijaju da autoput prolazi kroz "njihove" krajeve?
- svjezi_ustipak
#11979 Re: SDP
mjenjaju trasu. hdz kadar pokupovao zemlju pa se ispostavilo da trasa ne moze tuda jer unisti kulturno naslijedje i plodnu zemlju. sad se hdz za glavu hvata, propadose pare. valjda ce se SDP naci u talu. uglavnom sapunica se nastavljavee-jay wrote:A gdje je problem u vezi gradnje ovog autoputa. Ja nesto ne razumijem
- Dr. Kuca
#11980 Re: SDP
A sta se tacno skratilo?stochar wrote:da skratimo:Banksy wrote:Meni se čini da je precizniji i važniji onaj opis koji ga slika kao vlasnika stranke čijim rukama je uspostavljena ova nelegalna Federalna vlada, koji je omogućio da 17:3 bude 6, da nam se dese Nikšić, Lijan &co. i sve što je s njima stiglo. Ostalo je istorija ...pemanapemani wrote:
Misliš na Fahrudina u čijem je medijskom glasilu Lagumdžija ličnost dana, mjeseca, godinamaaaa? To je onaj Fahrudin za kojeg nenadležni Behmen piše dnevnike? To je onaj Fahrudin koji podržava Bregin izbor? To je onaj Fahrudin kome je ispunjena želja da se Duška Jurišić makne sa Fetve? Da li je to Fahrudin čija stranka zdušno podržava SDP i Zlatka zvanog Ja i samo Ja? Da li je to Fahrudin koji je gostovao u svakoj predizbornoj emisiji 60 minuta? To je onaj Fahrudin koji se na sličicama grli sa Keljmendijem. To je Novinar iz sage o crncu koju je plasirao "patriot" Šaja. Znaš ono kada mu Gaši kaže da ga poselami i prenese mu nježne pozdrave.
Jebaji ga, valjda se nisam zeznuo, sve mi se čini da je to taj Fahrudin.
-
palermo
#11981 Re: SDP
Znaš šta meni u ovoj priči nije jasno. Kako su hdzovci pokupovali zemlju u Blagaju kada je Blagaj 100% bošnjački. Mislim koju su zemlju pokupovali, kako trasa u Blagaju ima veze sa tom kupovinom? Ne znam, pitam.svjezi_ustipak wrote:mjenjaju trasu. hdz kadar pokupovao zemlju pa se ispostavilo da trasa ne moze tuda jer unisti kulturno naslijedje i plodnu zemlju. sad se hdz za glavu hvata, propadose pare. valjda ce se SDP naci u talu. uglavnom sapunica se nastavljavee-jay wrote:A gdje je problem u vezi gradnje ovog autoputa. Ja nesto ne razumijem
Za Počitelj je jasno, i mislim da tu nema nekog spora
- svjezi_ustipak
#11982 Re: SDP
mislim da prava trasa ide nekud kroz Podvelezje ali su je genijalno pomjerili u Blagaj. zato se ovi bune jer im kazu prolazi kroz obradive povrsine. cini mi se da je spor juznije od Blagaja.palermo wrote:Znaš šta meni u ovoj priči nije jasno. Kako su hdzovci pokupovali zemlju u Blagaju kada je Blagaj 100% bošnjački. Mislim koju su zemlju pokupovali, kako trasa u Blagaju ima veze sa tom kupovinom? Ne znam, pitam.svjezi_ustipak wrote:mjenjaju trasu. hdz kadar pokupovao zemlju pa se ispostavilo da trasa ne moze tuda jer unisti kulturno naslijedje i plodnu zemlju. sad se hdz za glavu hvata, propadose pare. valjda ce se SDP naci u talu. uglavnom sapunica se nastavljavee-jay wrote:A gdje je problem u vezi gradnje ovog autoputa. Ja nesto ne razumijem
- quasar
#11983 Re: SDP
Ja sve nesto kontam, eto samo su HDZ-ejci bili namazani pa kupovali zemlju na trasi.... ma da.
I to kupovali skupu plodnu, a ne jeftini krs.
- svjezi_ustipak
#11984 Re: SDP
heh, nicije tu maslo nije za Ramazana. kupovali su dole zemlju svi, ne bi me cudilo i da neko iz SDS ima tala. vidis da je ovaj tek zasjeo u ministarsvo i prva radna posjeta bas dole. pozurio covjek da se prikljuci talovima.quasar wrote:Ja sve nesto kontam, eto samo su HDZ-ejci bili namazani pa kupovali zemlju na trasi.... ma da.
sto li ne ode da vidi dokle su radovi na tunelu Vijenac ili da malo vidi kako napreduje Sarajevska zaobilaznica sa kojom ima milijardu problema. bas prva i bas Hercegovcima i to bas tamo gdje se cetiri godine prica o zemlji, eksproprijacijama i pored cije ce benzinske pumpe i motela prolaziti autoput...nasa posla
-
palermo
#11985 Re: SDP
Da, ali to onda nema veze sa kupovinom zemlje od strane HDZ-ovaca, prvo to je sve bošnjačka zemlja, pa ako su je i kupili onda ima je netko morao prodati, a drugo čak i ako je državna zemlja, nema teorije da su je mogli kupiti bez saglasnosti i braće Bošnjaka.svjezi_ustipak wrote:
mislim da prava trasa ide nekud kroz Podvelezje ali su je genijalno pomjerili u Blagaj. zato se ovi bune jer im kazu prolazi kroz obradive povrsine. cini mi se da je spor juznije od Blagaja.
Ja koliko znam ovi blagajci se bune što im autoput dijelom ide i korz njihovu zemlju, e sad...ja to baš i ne znam je li moralo, ali znam da mora korz nečiju, osim da pravimo neku vazdušnu autostradu.....
- svjezi_ustipak
#11986 Re: SDP
rekoh da je juzno od Blagaja spor. valjda se ne mogu dogovoriti odakle se taj put od Podvelezja treba prebaciti na desnu obalu. jal tamo gdje je HDZ kupio zemlju ili gdje je SDA kupila zemlju ili gdje je SzBiH uzela parcelu.palermo wrote:Da, ali to onda nema veze sa kupovinom zemlje od strane HDZ-ovaca, prvo to je sve bošnjačka zemlja, pa ako su je i kupili onda ima je netko morao prodati, a drugo čak i ako je državna zemlja, nema teorije da su je mogli kupiti bez saglasnosti i braće Bošnjaka.svjezi_ustipak wrote:
mislim da prava trasa ide nekud kroz Podvelezje ali su je genijalno pomjerili u Blagaj. zato se ovi bune jer im kazu prolazi kroz obradive povrsine. cini mi se da je spor juznije od Blagaja.
Ja koliko znam ovi blagajci se bune što im autoput dijelom ide i korz njihovu zemlju, e sad...ja to baš i ne znam je li moralo, ali znam da mora korz nečiju, osim da pravimo neku vazdušnu autostradu.....
sto je cudno sto braca Bosnjaci i drugovi Hrvati saradjuju u talovima?
-
VjecitiStudent
#11987 Re: SDP
Ukoliko se trasa izmjesti iz plodnog zemljista Blagaja na Podvelezje, onda ce se i trasa poslije Blagaja znatno izmijeniti.palermo wrote:Znaš šta meni u ovoj priči nije jasno. Kako su hdzovci pokupovali zemlju u Blagaju kada je Blagaj 100% bošnjački. Mislim koju su zemlju pokupovali, kako trasa u Blagaju ima veze sa tom kupovinom? Ne znam, pitam.svjezi_ustipak wrote:mjenjaju trasu. hdz kadar pokupovao zemlju pa se ispostavilo da trasa ne moze tuda jer unisti kulturno naslijedje i plodnu zemlju. sad se hdz za glavu hvata, propadose pare. valjda ce se SDP naci u talu. uglavnom sapunica se nastavljavee-jay wrote:A gdje je problem u vezi gradnje ovog autoputa. Ja nesto ne razumijem
A to vec jesu HDZ-ovski krajevi.
-
palermo
#11988 Re: SDP
Dobro, ali priznaj da ovdje lupamo, odnosno da zaista nemamo nekih podataka. Mislim, koliko je te plodne zemlje uhvatio autoput, radi li neko sada tu zemlju, onda i u podveležju žive ljudi i oni imaju neku zemlju...koliko košta to izmještanje ..i tako....neću ja da kažem da blagajci nisu u pravu, samo hoću da kažem da to ti i ja ne znamo. Sudeći po podacima koji se na ovom forumu podastiruVjecitiStudent wrote:
Ukoliko se trasa izmjesti iz plodnog zemljista Blagaja na Podvelezje, onda ce se i trasa poslije Blagaja znatno izmijeniti.
A to vec jesu HDZ-ovski krajevi.
- heckler
#11989 Re: SDP
Uskraceni smo ovdje za punu informaciju ali ovako na nevidjeno naginjem da se slozim sa Vjecitim ovdje.
Novi regulacioni plan sa izmjenjenom problematicnom trasom je izglasan u Vladi FBiH a prosao i je i Predstavnicki Dom. Dom Naroda ne znam je li dosao jos na red jer ti idioti ne azuriraju web stranicu i nikad ne znas sta rade, ali u svakom slucaju to je krajnja instanca.
Odjednom iznebuha iz cista mira nekakav Damir ide sa HDZom da pregovara o necemu sto nije u njegovoj nadleznosti i na sta se vec silan energija potrosila !?!?!
Jedna klica sumnje mi je da je na tom sastanku bio i neki EU supak. Sumnjam da nije bilo neki EU pritisaka iz bog zna kojeg razloga sto ima veze sa Vrankicevim blokiranjem sredstava za neke od narednih trasa.
Sve u svemu vrlo vrlo nejasna situacija koja je kao stvorena za sumnju i spekulacije. U svakom slucaju ako je povalio ovo do sada sto se proguralo u regulacioni plan dabogda mu se ni za kosti ne znalo.
Novi regulacioni plan sa izmjenjenom problematicnom trasom je izglasan u Vladi FBiH a prosao i je i Predstavnicki Dom. Dom Naroda ne znam je li dosao jos na red jer ti idioti ne azuriraju web stranicu i nikad ne znas sta rade, ali u svakom slucaju to je krajnja instanca.
Odjednom iznebuha iz cista mira nekakav Damir ide sa HDZom da pregovara o necemu sto nije u njegovoj nadleznosti i na sta se vec silan energija potrosila !?!?!
Jedna klica sumnje mi je da je na tom sastanku bio i neki EU supak. Sumnjam da nije bilo neki EU pritisaka iz bog zna kojeg razloga sto ima veze sa Vrankicevim blokiranjem sredstava za neke od narednih trasa.
Sve u svemu vrlo vrlo nejasna situacija koja je kao stvorena za sumnju i spekulacije. U svakom slucaju ako je povalio ovo do sada sto se proguralo u regulacioni plan dabogda mu se ni za kosti ne znalo.
- svjezi_ustipak
#11990 Re: SDP
ama ljudi moji ide Damir da se uvali u talove. nebitno je jel trasa ide Podvelezjem ili ide kroz sred Mostara-neko ce biti dobar u tome. sad je pitanje ko. Damir otisao da izvidi. mislim, ne zeli biti dezurni kriticar kome nista ne valja ali Damir nije otisao da vidi sta se desava oko Sarajevske zaobilaznice i kako ce se posao nastaviti kad su Slovenci zbrisali ali ode u Mostar da vidi nesto sto ni na mapi jos nije posteno ucrtano. dosada je Hadzic pokazao da je dosljedan SDP-ovac koji zna uzeti lopatom kad se pruzi prilika. odjednom se SDP zabrinuo za autoput kod Mostara sto uopce nije u njegovoj nadleznosti...ma daj.
- Hemel
#11991 Re: SDP
Sada ce se neko pojaviti da ti saopsti kako ti ne razumijes tamo dole situaciju i da je to nesto JAKO dobro za sve nas.heckler wrote:Uskraceni smo ovdje za punu informaciju ali ovako na nevidjeno naginjem da se slozim sa Vjecitim ovdje.
Oni rade i samo sto nisu poceli dolaziti rezultati.
Imali smo katastrofalnu politiku zadnjih 20 god. Politiku koja je skoro sve segmente u jednoj drzavi unistila. Ovi su izgleda dosli da uniste ono sto je preostalo.
Dobre stvari koja je ova vlast uradila su:
(mole se oni koji znaju da popune rubriku)
Losh, loshiji...
o da, ne pripadam niti jednoj politickoj opciji. imam porodicu i to mi je dovoljno.
- saibaba
#11992 Re: SDP
Sto mu je to dobar potez ? Sta je BiH dobila s tim ?plain vanilla wrote:To sto je Zlaja otpilio Milanovica jedini mu je dobar potez u blizoj proslosti..mozda i daljoj
a to sto raznorazni strucnjaci ostrog pera to napuhase, njihov problem
moraju ljudi zaraditi placu
- Skijaš
#11993 Re: SDP
Ako Milanović želi da HNS tretira kao političko tijelo, onda mora shvatiti da će u Sarajevu imati neprijatelja. To je ta poruka. HNS je na nivou lovačkog društva, udruženje građana i ne smije ga se shvatati kao paralelni centar moći.saibaba wrote:Sto mu je to dobar potez ? Sta je BiH dobila s tim ?plain vanilla wrote:To sto je Zlaja otpilio Milanovica jedini mu je dobar potez u blizoj proslosti..mozda i daljoj
- volta dzontra
#11994 Re: SDP
Sve oko hercegovačke trase 5C je politikanstvo. Nema veze s mozgom sve što se događa još od mandata zadnje Vlade.svjezi_ustipak wrote:ama ljudi moji ide Damir da se uvali u talove. nebitno je jel trasa ide Podvelezjem ili ide kroz sred Mostara-neko ce biti dobar u tome. sad je pitanje ko. Damir otisao da izvidi. mislim, ne zeli biti dezurni kriticar kome nista ne valja ali Damir nije otisao da vidi sta se desava oko Sarajevske zaobilaznice i kako ce se posao nastaviti kad su Slovenci zbrisali ali ode u Mostar da vidi nesto sto ni na mapi jos nije posteno ucrtano. dosada je Hadzic pokazao da je dosljedan SDP-ovac koji zna uzeti lopatom kad se pruzi prilika. odjednom se SDP zabrinuo za autoput kod Mostara sto uopce nije u njegovoj nadleznosti...ma daj.
HDZ i SDA su se pođorali u Vladi FBIH kad je jedan istaknuti član Vlade iz SDA prekršio nepisano pravilo o liniji razdvanjanja u hapanju. Čović tražio od Sulje da ga upozori da makne šape, Suljo kuko da ne može jer mu rade o glavi (sabor SDA)
Čović naredio Borjani da koči imenovanje ministra prostornog uređenja uređenje (neko je dao ostavku).
SDA popizdio i odjednom isplivavaju NVO po Blagaju. Radi se medijska priprema za promjenu trase.
Forsira je priča kako su HDZ pokupovali zemlju na prethodnoj trasi (što vjerojatno i jesu ali ne kao HDZ nego kao moćni pojedinci koji imaju info, kao i mnoštvo drugih bez obzira na stranku i naciju).
Na obje strane se pitanje diže na razinu "nacionalne izdaje". SDA priča kako je cilj trase iseliti Bošnjake iz Hercegovine, a HDZ kako je cilj izmjene trase prometno izolirati Hercegovinu.
Gube se mjeseci, godine, rade izmjene, guraju kroz parlament, sastanci, komisije bla bla bla
Za što? Za Hurac. Nizašto. Umjesto da se u osvit recesije pokrene što više investicija kojima bi građevinski sektor zadržao supstancu u vrijeme kad nema velikih privatnih investicija i poslova u inozemstvu sve ide u hurac jer je netko prekršio dogovor gdje tko smije krasti....
Sad će Hadžića razvaljivati da je izdao Bošnjake Hercegovine jer je došao u Mostar i pričao s HDZ....
Lakše mi je popit benzin nego vidjeti tog Hadžića na FTV ali sva ova priča oko 5C kroz Hercegovinu je neodgovorno "jedenje go.vana"
- volta dzontra
#11995 Re: SDP
Smije li Milanović posjetiti udrugu građana, lovačko društvo ili neki KUD ili mu čaršija mora dati dopuštenje...Skijaš wrote:Ako Milanović želi da HNS tretira kao političko tijelo, onda mora shvatiti da će u Sarajevu imati neprijatelja. To je ta poruka. HNS je na nivou lovačkog društva, udruženje građana i ne smije ga se shvatati kao paralelni centar moći.saibaba wrote:Sto mu je to dobar potez ? Sta je BiH dobila s tim ?plain vanilla wrote:To sto je Zlaja otpilio Milanovica jedini mu je dobar potez u blizoj proslosti..mozda i daljoj
- jon_jovi
#11996 Re: SDP
Sada više nije: "biće med i mlijeko" nego se to med i mlijeko mora ostvariti. Stvari izgledaju jedno kada si u opoziciji a drugo kada ti sjedneš na vruču stolicu. To je u svakom slučaju problem SDP-a pa bujrum: drugovi SDP, gdj med i mlijeko?
- Skijaš
#11997 Re: SDP
Ako je Pusićka u Saboru Hrvatske rekla da je ta država vodila agresivni rat u BiH, ako se Josipović izvinjavao za ulogu Hrvatske na području BiH, onda bi nova vlast trebala pokazati više senzibiliteta i ne pružati ruku političkoj opciji koja nije odstupila s kursa na kojem Pusićka i Josipović kažu da Hrvatska više nije.volta dzontra wrote:Smije li Milanović posjetiti udrugu građana, lovačko društvo ili neki KUD ili mu čaršija mora dati dopuštenje...Skijaš wrote:Ako Milanović želi da HNS tretira kao političko tijelo, onda mora shvatiti da će u Sarajevu imati neprijatelja. To je ta poruka. HNS je na nivou lovačkog društva, udruženje građana i ne smije ga se shvatati kao paralelni centar moći.saibaba wrote:
Sto mu je to dobar potez ? Sta je BiH dobila s tim ?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#11998 Re: SDP
Dobila je prestanak politike-ko tebe kamenom ti njega u guzicu poljubi (da izvinete na izrazu)saibaba wrote:Sto mu je to dobar potez ? Sta je BiH dobila s tim ?plain vanilla wrote:To sto je Zlaja otpilio Milanovica jedini mu je dobar potez u blizoj proslosti..mozda i daljoj
Ja sam odavno prestala cijeniti politicare po imenu i prezimenu, odnosno stranci iz koje dolaze. Ne zavaravam se da su politicari na visokim pozicijama tu jer zele bolji zivot svojim sugradjanima, da su altruisti, da.. oni su ljudi koji zive od politike, i svaki njihov potez je pokusaj da zarade platu, moc, poziciju ...
Tako ih i treba ocjenjivati-ako je dobar potez bravo, ako nije onda kritizirati.
Milanovic je dosao posjetiti HNS. Naravno da on na to ima pravo, ali i mi imamo pravo da nam se to ne svidja. A i Zlaja ima pravo pokazati da mu se to ne svidja.
I da se razumijemo, da je u pitanju Obama
- volta dzontra
#11999 Re: SDP
@Skijaš
Ako se pozivaš na načela onda treba zadržati principijelnost. Ako je tebi mrska ideologija i politička ideja na osnovu koje se ta "udruga građana" okuplja to ne negira njihovo pravo da se oni oko toga okupljaju dok ne krše Ustav i zakone.
Također je tvoje pravo da iz vlastitih načela ne želiš imati ništa s tom "udrugom", da misliš da je politički i društveno štetna do razine zadržavanje njihovog prava da se politički i društveno organiziraju u okviru zakona....
Šta je znam. Recimo da se meni se ne sviđa Sulejman Redžić, krug 99 i njegove političke ideje alo ko sam ja da propisujem ko će se okupljati, gdje i šta će misliti na tom skupu.
Ako je Zlatko odbio ručak s Milanovićem kao predsjednik stranke i pojedinac onda je to ok.
Ako je HNS svojim djelovanjem izašao iz pravnih okvira onda ih treba uhapsiti. Ako nije onda su politička udruga, udruga građana ili kako god hoćeš.Ako je Pusićka u Saboru Hrvatske rekla da je ta država vodila agresivni rat u BiH, ako se Josipović izvinjavao za ulogu Hrvatske na području BiH, onda bi nova vlast trebala pokazati više senzibiliteta i ne pružati ruku političkoj opciji koja nije odstupila s kursa na kojem Pusićka i Josipović kažu da Hrvatska više nije.
Ako se pozivaš na načela onda treba zadržati principijelnost. Ako je tebi mrska ideologija i politička ideja na osnovu koje se ta "udruga građana" okuplja to ne negira njihovo pravo da se oni oko toga okupljaju dok ne krše Ustav i zakone.
Također je tvoje pravo da iz vlastitih načela ne želiš imati ništa s tom "udrugom", da misliš da je politički i društveno štetna do razine zadržavanje njihovog prava da se politički i društveno organiziraju u okviru zakona....
Šta je znam. Recimo da se meni se ne sviđa Sulejman Redžić, krug 99 i njegove političke ideje alo ko sam ja da propisujem ko će se okupljati, gdje i šta će misliti na tom skupu.
Ako je Zlatko odbio ručak s Milanovićem kao predsjednik stranke i pojedinac onda je to ok.
- Skijaš
#12000 Re: SDP
Nije to stvar poštivanja zakona, ovdje je riječ o ideološkim razlikama. Nije protiv zakona ni da se sastanu sa četničkim vojvodom na Manjači, ali kakvu nam to poruku šalje ? Nije protiv zakona ni da se sastanu sa Keljmendijem, ali kakvu bi nam to poruku poslalo ? HNS je prije deset godina silom spriječen da realizuje pobunu, posjeta tom tijelu znači ili da nova vlast nastavlja politiku prema BiH za koju su govorili da je bila pogrešna, ili se još ne snalaze najbolje pa hrabro tumaraju u mraku pokušavajući isijavati samopouzdanje. Ne mislim da je ovo prvo, štaviše siguran sam da nije ovo prvo, nego da samo ne znaju šta i kako treba. Lagumdžijina reakcija bi trebala poslati poruku kako ne treba.volta dzontra wrote:@SkijašAko je HNS svojim djelovanjem izašao iz pravnih okvira onda ih treba uhapsiti. Ako nije onda su politička udruga, udruga građana ili kako god hoćeš.Ako je Pusićka u Saboru Hrvatske rekla da je ta država vodila agresivni rat u BiH, ako se Josipović izvinjavao za ulogu Hrvatske na području BiH, onda bi nova vlast trebala pokazati više senzibiliteta i ne pružati ruku političkoj opciji koja nije odstupila s kursa na kojem Pusićka i Josipović kažu da Hrvatska više nije.
Ako se pozivaš na načela onda treba zadržati principijelnost. Ako je tebi mrska ideologija i politička ideja na osnovu koje se ta "udruga građana" okuplja to ne negira njihovo pravo da se oni oko toga okupljaju dok ne krše Ustav i zakone