SDP

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11326 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

plain vanilla wrote:
-LIBERO- wrote: Drugar, ti si vjerovatno pokusao da se zezas, a moguce i nesvjesno si precizno desifrovao ovo ponasanje prvih (najvecih)"socijaldemokrata" kod nas.

To su djeca elitizma, oni i jesu odrasli samo na epovim i mitovima socijaldemokratije, njihovi ocevi jesu bili teoretski perjanice naseg grada i tog bivseg sistema, ali oni nikada ali bas nikada nisu bili dio price realne i one "ulicne" socijaldemokratije.

Cisti elitizam, stela, monopolizam..prednost pri ovome i onome, titulirani i uticajni roditelji, "svila i kadifa"..i nije ni cudno sto oni sve sto imaju od te realne politicke lijeve ideje je ta crvena ruza u vidu znacke na reveru.

Uvijek su i bili dio elitistickih slojeva, tako da nije ni cudo sto se ovako ponasaju i rezonuju.
koliko su SDPovi glasaci socijaldemokrate, toliko je i SDP socijaldemokratska stranka
i nije fora u elitizmu :wink:

Grijesis.
Koliko su SDP-ovi potezi, kao stranke koja ima poluge vlasti u rukama, socijaldemokratski toliko je i ta stranka socijaldemokratska.A to ko glasa za njih to ej manje bitno, mada se moze i o tome.

A ovo za elitizam, cvrsto stojim iza toga, slagala se ti ili ne ;-)
atko

#11327 Re: SDP

Post by atko »

tema jest SDP ... i malo retrospektive nije na odmet ... SDP jest tada imo dobru klimu da prezume vlast u KS ... nakon protesta ... nikad nisam bio njihov simpatizer ... ali socijalna demokratija je koncept koji moze da se primjeni na BiH ... za razliku od nacionalista ili bolje receno nacio-fasista... medjutim tada je SDP pokazo da moze neko biti gori i od SDA ... a danas su u koaliciji sa pomenutim ... kao sto reko ako su lagumdzija i dodik predstavnici socija-demokratij onda stvarno jedno veliko RIP toj ideji :wink:
stochar

#11328 Re: SDP

Post by stochar »

mogu se pojedinci prodati, mogu shupci privremeno zavladati, ideju ne mogu ubiti:

Image
svjezi_ustipak

#11329 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Forumsaray wrote:sa ovom orgijom koju provode sada nad rajom koja im je dala glas.. :dance: ,SDP-va ekipa svercera..definitvno odlazi na politicki otpad... pijandure.
Lagumdziji ce se na kraju morati cestitati na unistavanju socijaldemokratije. sjecam se kad su se krajem 90tih ujedinjavali UBSD i SDP, koja je to euforija bila i osjecaj da se ujedinjavaju progresivne snage koje ce promjeniti stvar i pokrenuti drzavu. da mi tad ko rekao da ce se od socijaldemokrata praviti SDU ne bih mu vjerovao. sa Velikim Vodjom je sve moguce, Lagumdzija nikad ne iznevjeri. ako nista, bar cemo mirno moci spavati jer nakon njega socijaldemokratije vise nece biti 8-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11330 Re: SDP

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:

Grijesis.
Koliko su SDP-ovi potezi, kao stranke koja ima poluge vlasti u rukama, socijaldemokratski toliko je i ta stranka socijaldemokratska.A to ko glasa za njih to ej manje bitno, mada se moze i o tome.

ne grijesim..

naravno da su glasaci bitni..i nisu glasali za crveni nego za zeleni SDP..vecina njih
dok je SDP crven bio, nigdje ga nije bilo

a eltizam..pa znam proslost nekih sad bitnih ljudi, daleko su oni od elite bile, ali su sad elita
plain vanilla

#11331 Re: SDP

Post by plain vanilla »

svjezi_ustipak wrote:
Forumsaray wrote:sa ovom orgijom koju provode sada nad rajom koja im je dala glas.. :dance: ,SDP-va ekipa svercera..definitvno odlazi na politicki otpad... pijandure.
Lagumdziji ce se na kraju morati cestitati na unistavanju socijaldemokratije. sjecam se kad su se krajem 90tih ujedinjavali UBSD i SDP, koja je to euforija bila i osjecaj da se ujedinjavaju progresivne snage koje ce promjeniti stvar i pokrenuti drzavu. da mi tad ko rekao da ce se od socijaldemokrata praviti SDU ne bih mu vjerovao. sa Velikim Vodjom je sve moguce, Lagumdzija nikad ne iznevjeri. ako nista, bar cemo mirno moci spavati jer nakon njega socijaldemokratije vise nece biti 8-)
ko je bio euforican ujedinjenjem SDPa i UBSD-a?
ja se sjecam da ja nisam bila :mrgreen:

UBSD odlicna stranka bila
svjezi_ustipak

#11332 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

plain vanilla wrote:
-LIBERO- wrote:

Grijesis.

ne grijesim..

naravno da su glasaci bitni..i nisu glasali za crveni nego za zeleni SDP..vecina njih

a eltizam..pa znam proslost nekih sad bitnih ljudi, daleko su oni od elite bile, ali su sad elita
nisu oni glasali za SDP nego su glasali kontra Harisa i SDA. SDP je podijelio kolac sa SBBB. isti ce glasaci otici od SDP ka SBBB plus dobar dio glasaca SDP koji ce naredni put apstinirati. bice to veselo gledati i kako ce Veliki Vodja okriviti nekoga za krah na izborima.
plain vanilla

#11333 Re: SDP

Post by plain vanilla »

svjezi_ustipak wrote:
plain vanilla wrote:
ne grijesim..

nisu oni glasali za SDP nego su glasali kontra Harisa i SDA. SDP je podijelio kolac sa SBBB. isti ce glasaci otici od SDP ka SBBB plus dobar dio glasaca SDP koji ce naredni put apstinirati. bice to veselo gledati i kako ce Veliki Vodja okriviti nekoga za krah na izborima.
i to su socijaldemokrate? :D
naravno da nisu
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11334 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

plain vanilla wrote:
-LIBERO- wrote:

Grijesis.

ne grijesim..

Aha :D , onda se ovaj prvi dio nismo razumjeli, pa sam ti u pogresnom smijeru replicirao ;-) :D
Sa ovom tvojom "teorijom" vezeno za zeleni SDP, tu se u vecoj mjeri mogu sloziti sa tobom.

A ovo za elitizam, ja sam se nadovezao na onaj napisani, malo modifikovani, stih iz pjesme Zabranjenog Pusenja, gdje se indirektno prozivaju i Mesihovic i Lagumdzija, i onda sam napisao taj svoj post vezano za njih dvojicu.
svjezi_ustipak

#11335 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

plain vanilla wrote:
svjezi_ustipak wrote:

bilo euforicno pola Bosne i bilesi Visoki predstavnik Vestendorp koji je to pozdravljao kao veliki iskorak i pojavu progresivne politicke snage na sem demokratskom nebu. U medjuvremenu proslo 14 Bajrama, babo Fikret se vraca nama, za Selima ne znamo nista, Sejfudin se triput ozenio, zadnji put bilesi i serijatski. Gojer otisao Harisu, Durakovic umro, Damir Hadzic postao ministar u drzavi, onaj mali sa Hayata Masic postao ministar u federaciji, Zlatko ostao predsjednik. onaj fini iz Banjaluke Dodik, sto je bio clan Vlade u sjeni 1997, postao premijer tri puta i jednom predsjednik RS i sada hoce da se izdvaja. Radovan u Hagu, Ratko u Hagu.

sve ostalo isto.
plain vanilla

#11336 Re: SDP

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote: Aha :D , onda se ovaj prvi dio nismo razumjeli, pa sam ti u pogresnom smijeru replicirao ;-) :D
Sa ovom tvojom "teorijom" vezeno za zeleni SDP, tu se u vecoj mjeri mogu sloziti sa tobom.

A ovo za elitizam, ja sam se nadovezao na onaj napisani, malo modifikovani, stih iz pjesme Zabranjenog Pusenja, gdje se indirektno prozivaju i Mesihovic i Lagumdzija, i onda sam napisao taj svoj post vezano za njih dvojicu.
ma ta sacica elite ne bi bila problem da ne postoji saketina ljudi koja je mastala da postane elitom, i sve ce uraditi da to ostvari
svjezi_ustipak

#11337 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

plain vanilla wrote:
svjezi_ustipak wrote:
plain vanilla wrote:
ne grijesim..

i to su socijaldemokrate? :D
naravno da nisu
niko i nije rekao da su socijaldemokrate. to je glasacko tijelo. nisu ni svi demokrate koji su glasali za Obamu.
plain vanilla

#11338 Re: SDP

Post by plain vanilla »

svjezi_ustipak wrote:
plain vanilla wrote:

bilo euforicno pola Bosne i bilesi Visoki predstavnik Vestendorp koji je to pozdravljao kao veliki iskorak i pojavu progresivne politicke snage na sem demokratskom nebu. U medjuvremenu proslo 14 Bajrama, babo Fikret se vraca nama, za Selima ne znamo nista, Sejfudin se triput ozenio, zadnji put bilesi i serijatski. Gojer otisao Harisu, Durakovic umro, Damir Hadzic postao ministar u drzavi, onaj mali sa Hayata Masic postao ministar u federaciji, Zlatko ostao predsjednik. onaj fini iz Banjaluke Dodik, sto je bio clan Vlade u sjeni 1997, postao premijer tri puta i jednom predsjednik RS i sada hoce da se izdvaja. Radovan u Hagu, Ratko u Hagu.

sve ostalo isto.
pa kad se rade stvari iz pogresnih pobuda, ne moze rezultirati dobrim. nisu se te dvije stranke ujedinile zbog ideja, zbog socijaldemokratije, Bosne i Hercegovine, nego zbog para. stranci zaprijetili da nece finansirati dvije socijaldemokratske stranke i da se moraju ujediniti..
naravno, najvise se lomila koplja oko fotelja, mada je UBSD bio jak sam u Tuzli, tj drzao grad od prije rata..
Jay Gatsby

#11339 Re: SDP

Post by Jay Gatsby »

Jedini test je praktično rješavanje praktičnih problema. Socijaldemokrtija, zeleni, crveni, elitizam... sve je to samo puko zamajavanje.
quasar

#11340 Re: SDP

Post by quasar »

Imaju li kakvi bosanski radikali da za njih glasam?
NVZ?
Ispade od zajebancije najkonkretnija politicka opcija.
plain vanilla

#11341 Re: SDP

Post by plain vanilla »

svjezi_ustipak wrote:
niko i nije rekao da su socijaldemokrate. to je glasacko tijelo. nisu ni svi demokrate koji su glasali za Obamu.
nisi uhvatio nit s pocetka diskusije :D
svjezi_ustipak

#11342 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

plain vanilla wrote:
svjezi_ustipak wrote:
plain vanilla wrote:

sve ostalo isto.
pa kad se rade stvari iz pogresnih pobuda, ne moze rezultirati dobrim. nisu se te dvije stranke ujedinile zbog ideja, zbog socijaldemokratije, Bosne i Hercegovine, nego zbog para. stranci zaprijetili da nece finansirati dvije socijaldemokratske stranke i da se moraju ujediniti..
naravno, najvise se lomila koplja oko fotelja, mada je UBSD bio jak sam u Tuzli, tj drzao grad od prije rata..
vazda su socijaldemokrati supljirali da su drugaciji od nacionalista a bili su uvijek isti. samo su se kase razlikovale i nacin uzimanja ;-)
da je tad neko tim strancima rekao da ce se ujedinjeni socijaldemokrati razjedinjavati koju godinu poslije i da ce najveci problem u BiH 2011 biti socijaldemokrati niko ne bi vjerovao. ali docekasmo i taj dan 8)
svjezi_ustipak

#11343 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

plain vanilla wrote:
svjezi_ustipak wrote:
"Zato imam prijatelja i on pomogne" by Nermin Niksic :D :D
plain vanilla

#11344 Re: SDP

Post by plain vanilla »

svjezi_ustipak wrote:
plain vanilla wrote:
svjezi_ustipak wrote:
"Zato imam prijatelja i on pomogne" by Nermin Niksic :D :D
hajd priznaj da sve vrijeme cekas da priliku da ispalis tu foru :lol:
svjezi_ustipak

#11345 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

quasar wrote:Imaju li kakvi bosanski radikali da za njih glasam?
NVZ?
Ispade od zajebancije najkonkretnija politicka opcija.
imas stranku penzionera, trebas sa njima probati :D :D
svjezi_ustipak

#11346 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

plain vanilla wrote: hajd priznaj da sve vrijeme cekas da priliku da ispalis tu foru :lol:
priznajem. od jutros se spremam i vrebam ti postove samo da ti ovu foru kazem :roll:

provaljen sam dakle :(
klixober

#11347 Re: SDP

Post by klixober »

@stochar, ti si meni kralj. Šteta što na forumu ne smijemo istjerati do kraja ono sa nalogodavcima, samo da pokažeš kredibilitet. (i šteta što nisam dovoljno bezobrazan da ti sam nešto kažem)

Tema SDP. Milion stvari mi smeta kod njih, Brega je negdje pred kraj.. iza Lagumdžijine frizure. Nego, svi znaju kritikovati, pritom niko neće da sam uradi nešto u politici i još se ne predlaže alternativa. Ja kad sam bio protiv prošle vlasti, otvoreno sam agitovao za SDP. Najlakše je rušiti, ali ako ste protiv nečega, recite i za šta ste, ponudite alternativu.
plain vanilla

#11348 Re: SDP

Post by plain vanilla »

svjezi_ustipak wrote:
plain vanilla wrote: hajd priznaj da sve vrijeme cekas da priliku da ispalis tu foru :lol:
priznajem. od jutros se spremam i vrebam ti postove samo da ti ovu foru kazem :roll:

aman, ne moje postove, nego veceras u diskusiji :D
opusteno ba, 2 ujutro je :wink:

ne kvari nam, bas lijepo "raspravljamo"
svjezi_ustipak

#11349 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

komeba wrote:@stochar, ti si meni kralj. Šteta što na forumu ne smijemo istjerati do kraja ono sa nalogodavcima, samo da pokažeš kredibilitet. (i šteta što nisam dovoljno bezobrazan da ti sam nešto kažem)

Tema SDP. Milion stvari mi smeta kod njih, Brega je negdje pred kraj.. iza Lagumdžijine frizure. Nego, svi znaju kritikovati, pritom niko neće da sam uradi nešto u politici i još se ne predlaže alternativa. Ja kad sam bio protiv prošle vlasti, otvoreno sam agitovao za SDP. Najlakše je rušiti, ali ako ste protiv nečega, recite i za šta ste, ponudite alternativu.
ja sam za demokratiju. predlazem da odaberemo A-SDA da vlada, da probamo i to :D
svjezi_ustipak

#11350 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

plain vanilla wrote:
svjezi_ustipak wrote:

aman, ne moje postove, nego veceras u diskusiji :D
opusteno ba, 2 ujutro je :wink:

ne kvari nam, bas lijepo "raspravljamo"
opet me ne idu te niti dakle... :lol: :lol:
Post Reply