SDP

Post Reply
HAVANA

#1126 Re: SDP

Post by HAVANA »

madner wrote:Kakvi lopovi? Vratili Federaciji sto je njeno, stavili sve pod kontrolu. Sada lagano i lezerno meza. Malo autoput, ali BH firmama, malo ukidanje bojovnika, malo dizanje pritiska reisu.

Jedva cekam nastavak.Nadam se da me nece iznevjeriti.:D
novi.dan.nova.nafaka

#1127 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

HAVANA wrote:
madner wrote:Kakvi lopovi? Vratili Federaciji sto je njeno, stavili sve pod kontrolu. Sada lagano i lezerno meza. Malo autoput, ali BH firmama, malo ukidanje bojovnika, malo dizanje pritiska reisu.
Boga mi, Reisaga kako zasvira SDP ministar zaigra... ;-) :D
madner

#1128 Re: SDP

Post by madner »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
HAVANA wrote:
Boga mi, Reisaga kako zasvira SDP ministar zaigra... ;-) :D
Jasta :D
Zato i dize frke, jer mu ide sve po planu.

Suljagic je izabrao los trenutak, puno bitnije stvari se trenutno lome od toga. Ali opet je napravio nesto.
quasar

#1129 Re: SDP

Post by quasar »

VjecitiStudent wrote:
Poslodavci se grohotom smiju.

Poslodavci koji protiv sebe imaju ovakve "socijaldemokrate" ne treba da strahuju za svoju buducnost.
Takav je zakon koji je donijela stara vlast. Inspektori su postavljeni od stare vlasti. To nemoj prisivati socijaldemorkatama.
Ovo mi se dopada, ali rado bih malo vise paznje prema radnickom standardu. Trebalo bi zastupnike na svim nivoima staviti jedan mjesec na 500 maraka plate da bi stekli pravi dojam kakve podvige mi pravimo svaki mjesec.
kojeime

#1130 Re: SDP

Post by kojeime »

I ove gluposti o akcijama kontrole rada na crno. Kakve akcije, to je posao koji se svaki dan obavlja. Dakle, zaposleni u inspekcijama kada dodju na posao svih svojih osam sati dvevno trebaju raditi svoj posao i to cijeli radni vijek. Znaci nema akcija od x do y datuma kada cemo kontrolisati rad na crno a mimo tih datuma necemo. To je stalni normalan posao.
madner

#1131 Re: SDP

Post by madner »

quasar wrote:
Ovo mi se dopada, ali rado bih malo vise paznje prema radnickom standardu. Trebalo bi zastupnike na svim nivoima staviti jedan mjesec na 500 maraka plate da bi stekli pravi dojam kakve podvige mi pravimo svaki mjesec.
Imas li neke konkretne mjere koji su u domenu vlasti? I ja bi da srede Hidrogradnju i Energoinvest te ojacaju namjensku industriju, ali to nije nesto sto stvarno vlada radi.

Zamjeram im sto ovih 150 000 radi na crno i nije osigurano.
quasar

#1132 Re: SDP

Post by quasar »

Stari moj, iskali su - dobili su. Neću im ja sad šaptat'.

Moje je sad da iščem. A nije mi struka da predlažem.
StupskaBitanga

#1133 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

odlična odluka o povlačenju iz pregovora ukoliko ti pregovori ne daju rezultate
Banksy

#1134 Re: SDP

Post by Banksy »

madner wrote:
I ja bi da srede Hidrogradnju i Energoinvest te ojacaju namjensku industriju, ali to nije nesto sto stvarno vlada radi.
Izgleda da jeste:

Vlada FBiH: Izmjena na čelu Hidrogradnje: Peljto umjesto Mašića

Ne znam ništa ni o novom ni o starom direktoru, ne znam koji su kriteriji bili u pitanju pri izboru, ali guglajući vidim da je smijenjeni direktor bio izuzetno kvalificiran za taj posao, dok je jedina prednost novopostavljenom Peljti to što je uposlenik MIMS grupacije?

27. 07. 2011.
Semin Mašić, direktor Hidrogradnje: Tri decenije vjeran uglednoj sarajevskoj firmi

Semin Mašić, direktor Hidrogradnje d.d. Sarajevo rođen je 15.09.1955. godine u Varešu.
Nakon sticanja zvanja diplomiranog inžinjera građevinarstva - odsjek hidrotehnike, 1979. godine na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, iste godine postaje dio Hidrogradnjinog uspješnog tima.

Njegova profesionalna karijera od tada kreće uzlaznom putanjom. Kao sposoban mladi inžinjer, svaki projekat u kome sudjeluje prihvata kao izazov i iskustvo više u unaprijeđenju vlastitih performansi.

Upravo ovakav pristup dovodi do njegovog angažiranja na značajnim projektima poput izgradnje hidroelektrane Haditha i brane Bekhme u Iraku, te kompleksnih hidrotehničkih projekata u Libiji.

Iskustvo koje je stekao prošavši put od inžinjera do direktora projekata predstavlja vrlo bitan segment njegove karijere, naročito u okruženju zahtjevne građevinske operative.

Uspješno realizirani projekti u oblasti hidrotehnike i niskogradnje u konkurenciji respektabilnog tehničkog kadra kojim je Hidrogradnja oduvijek raspolagala, isprofilirala je Semina Mašića kao perspektivnog projekt menadžera koji odlično poznaje svaku fazu u procesu realizacije projekta.

Nakon godina inžinjerske karijere i neupitnih rezultata, za očekivati je bilo da će se naći na poziciji tehničkog direktora Hidrogradnje d.d. Sarajevo, što se i desilo 1999. godine. Sa istim uspjehom, u vrlo teškim uvjetima poslijeratnog perioda, zajedno sa svojim uposlenicima i menadžmentom, nosio se sa problemima, te uspio doprinijeti otvaranju novih tržišta i stabilnom poslovanju.

Tri decenije provedene u Hidrogradnji učinile su to, da mu je ukazano povjerenje prvog čovjeka ove ugledne kompanije. Naime, 2008. godine preuzima dužnost direktora Hidrogradnje d.d. Sarajevo, ali i obavezu da će njegov angažman u narednom periodu biti usmjeren ka prosperitetu kompanije u svakom pogledu.

Svjestan činjenice da je sektor građevinarstva vrlo rizična oblast na koju se reflektiraju sva ekonomska i privredna dešavanja, Mašić je tokom svih ovih godina pokazao da se timski rad, etičko poslovanje i poštivanje zahtjeva klijenata, uspješno mogu nositi sa svim rizicima.

prethodni poslovi novimenovanog direktora:

Džemaludin Peljto, direktor Dnevnih novina San
Džemaludin Peljto, direktor Merkura d.o.o. Sarajevo
Džemaludin Peljto, direktor brokersko – dilerske kuća Palisaen doo Sarajevo
VjecitiStudent

#1135 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

quasar wrote:
VjecitiStudent wrote:
Poslodavci se grohotom smiju.

Poslodavci koji protiv sebe imaju ovakve "socijaldemokrate" ne treba da strahuju za svoju buducnost.
Takav je zakon koji je donijela stara vlast. Inspektori su postavljeni od stare vlasti. To nemoj prisivati socijaldemorkatama.
...
SDP u ovom trenutku u FBiH i gore spomenutom kantonu ima dovoljno vlasti da relevantne zakone moze promijeniti bukvalno preko noci.
Zasto se to ne desava?
Vec je prekrsiocima zaprijeceno "strasnom" kaznom od 1000km?????
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1136 Re: SDP

Post by Truba »

u hidrogradnji nema plata samo akontacije
ne uplaćuje se staž niti zdravstveno

može li gore?

problem s SDPom je što ne nagrađuje bazu nego kad dođu u vlast zapošljavaju nake sestriće od ženinog brata (koji su članovi liberalnih i neparlamentarnih stranaka znate one priče ja građanin liberal urban lik a sve što imam mi je sredio SDA-HDZ)
koji su duhom i tijelom nesposobni neradnici koji ne zaslužuju da rade nigdje barem ne dok se ne uozbilje
onda na kraju imamo da SDP nema 2 uvezane pobjede
VjecitiStudent

#1137 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: prethodni poslovi novimenovanog direktora:

Ko tebe nagradom, ti njega direktorskim mjestom.

Nagrade dnevnog lista SAN: Predsjedništvo, Lagumdžija, Tihić i Puljić osobe godine
Last edited by VjecitiStudent on 13/09/2011 14:50, edited 1 time in total.
Taranta

#1138 Re: SDP

Post by Taranta »

Ja samo znam da bi većina ovih u novoj vlasti (kantonalnoj (KS), a dobrim dijelom i federalnoj) do sada pet puta dobila otkaz da mi radi u firmi.
kojeime

#1139 Re: SDP

Post by kojeime »

Upravo tako.

I ako stvarno zele efikasne kazne, umjesto da visina kazne bude izrazena u sumi novca, neka je izrazu u procentu od ostvarene dobiti i visine plate. Pa kada ti od ostvarene dobiti ordede kaznu od 30 ili 50%, a odgovornoj osobi recimo kaznu u visini od tri posljednje isplacene plate, onda se ne bi zezali. Ali da se te kazne upotrijebe, da ne budu mrtvo slovo na papiru.
VjecitiStudent

#1140 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

kojeime wrote:Upravo tako.

I ako stvarno zele efikasne kazne, umjesto da visina kazne bude izrazena u sumi novca, neka je izrazu u procentu od ostvarene dobiti i visine plate. Pa kada ti od ostvarene dobiti ordede kaznu od 30 ili 50%, a odgovornoj osobi recimo kaznu u visini od tri posljednje isplacene plate, onda se ne bi zezali. Ali da se te kazne upotrijebe, da ne budu mrtvo slovo na papiru.
Najava ovakve akcije daje upravo suprotnu poruku poslodavcima, mi cemo vas ko fol kontrolisati, pa cemo onda one koje uspijemo uhvatiti, ko fol kazniti.
quasar

#1141 Re: SDP

Post by quasar »

Mislim da su i ti zakoni u nadleznosti entiteta, a ne kantona.
A vidi, npr. fast fudu je 1000 maraka jaka kazna, ali npr. avazovom vlasniku je presmijesna. Kako njemu dohakati. Krivicnom prijavom za krsenje ljudskih prava mozda?
Ali sta kad on moze to sve okrenuti preko novina na svoj mlin, dok advokati to razblazuju, reketasi ucjenjuju tuzioce i na kraju neko plati globu zbog kaljanja ugleda i klevete?

Cijelo drustvo je trulo od vrha do dna. Ovdje nazalost nema mirnog rjesenja, ako uopste ima ikakvog. Ne mozes naci jednog postenog, a da je usto i sposoban, i onda jos i da ima muda... pa opet zavisi od potcinjenih koje ne moze birati jer bi odmah bilo: onaj dosao i sve otpusta i dovodi svoje, dajdzice, tetice, komsije, kumove.

Ja bih najvise volio diktaturu, bilo kakvu, jer hebes ovo. Evo pokusali smo demokratiju uvesti i nije nam uspjelo, ode sve u krasni q. Daj da spasimo sto se spasiti moze. Prije bi nas to dovelo do slobodnog drustva nego svi ovi nasi jadni pokusaji demokratije...
Last edited by quasar on 13/09/2011 15:00, edited 1 time in total.
Banksy

#1142 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: prethodni poslovi novimenovanog direktora:

Ko tebe nagradom, ti njega direktorskim mjestom.

Nagrade dnevnog lista SAN: Predsjedništvo, Lagumdžija, Tihić i Puljić osobe godine
Pošteno.

Davorin Korać, suprug Lidije Korać,
visoke dužnosnice SDP-a i bivše članice Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH, bit će imenovan na mjesto direktora Službe za zajedničke poslove FBiH.

Tu funkciju osobno mu je obećao federalni parapremijer Nermin Nikšić, a radi Koraća je prije dva mjeseca iz neobjašnjivih razloga poništen natječaj za izbor čelnika ove službe, koji je bio prvobitno raspisan u travnju, odlukom Vlade FBiH.

Korać se, naime, nije javio na ispit općeg znanja, pa je prvi natječaj poništen i raspisan je novi.

Zanimljivo je da je Korać u svojom životopisu priloženom ADS-u dostavio potvrdu da je do sada radio kao voditelj prodaje u jednoj sarajevskoj tvrtki za prodaju i ugradnju autoguma i aluminijskih felgi!?
VjecitiStudent

#1143 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

quasar wrote:Mislim da su i ti zakoni u nadleznosti entiteta, a ne kantona.
A vidi, npr. fast fudu je 1000 maraka jaka kazna, ali npr. avazovom vlasniku je presmijesna. Kako njemu dohakati. Krivicnom prijavom za krsenje prava mozda?
Ali sta kad on moze to sve okrenuti preko novina na svoj mlin, dok advokati to razblazuju, reketasi ucjenjuju tuzioce i na kraju neko plati kaznu zbog klevete?

Cijelo drustvo je trulo od vrha do dna. Ovdje nazalost nema mirnog rjesenja, ako uopste ima ikakvog. Ne mozes naci jednog postenog, a da je usto i sposoban, i onda jos i da ima muda... pa opet zavisi od potcinjenih koje ne moze birati jer bi odmah bilo: onaj dosao i sve otpusta i dovodi svoje, dajdzice, tetice, komsije, kumove.

Ja bih najvise volio diktaturu, bilo kakvu, jer hebes ovo. Evo pokusali smo demokratiju uvesti i nije nam uspjelo, ode sve u krasni q. Daj da spasimo sto se spasiti moze. Prije bi nas to dovelo do slobodnog drustva nego svi ovi nasi jadni pokusaji demokratije...
I entitetski ministar pravde je iz SDP-a, dok SDP predvodi entitetsku vecinu.
VjecitiStudent

#1144 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Pošteno
Davorin Korać, suprug Lidije Korać,
visoke dužnosnice SDP-a i bivše članice Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH, bit će imenovan na mjesto direktora Službe za zajedničke poslove FBiH.

Tu funkciju osobno mu je obećao federalni parapremijer Nermin Nikšić, a radi Koraća je prije dva mjeseca iz neobjašnjivih razloga poništen natječaj za izbor čelnika ove službe, koji je bio prvobitno raspisan u travnju, odlukom Vlade FBiH.

Korać se, naime, nije javio na ispit općeg znanja, pa je prvi natječaj poništen i raspisan je novi.

Zanimljivo je da je Korać u svojom životopisu priloženom ADS-u dostavio potvrdu da je do sada radio kao voditelj prodaje u jednoj sarajevskoj tvrtki za prodaju i ugradnju autoguma i aluminijskih felgi!?
golfista wrote:E jesi Pipi i glasao. Nisam očekivao, znao sam, ali sam se u najdubljem kraju mog srca nadao da SDP nece ponoviti 2003.g. i da će bar donekle napraviti sistem, sistem u kojem se neće postavljati direktor Elektrprivede BiH kao stranački podoban kadar, da se neće postaviti direktor JP Autoceste Federacije kao stranački podoban kadar ....Mislio sam da će na takva mjesta prije nego što se postavi kandidat proći bar tri komisje, prezentirati tri programa rada, uz biografiju koju necete do kraja pročitati iz prostog razloga jer je preobimna... Eto tome sam se nadao.
Neko je spomenuo da nema za koga glasati, eh u tome je kvaka, nemate za koga glasati jer nemožete naći ni jednog jedinog političara, direktora i sl. koji je nakon neuspjelog mandata polagao bilo kome račune za svoje ne/djela. Dakle biti na takvoj poziciji i znati da vam je to posljednji voz i da za vožnju nećete morati platiti kartu na kraju ..to vodi ka tome da postanete kvarljivi.
I tako napravite gubitak od stotinu miliona, nepopravljivu štetu svima nama, na sličan način nas ubijaju gaze ranjavaju i bodu, zahvaljujući podobnim i nesposobnim bez odgovornosti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1145 Re: SDP

Post by Truba »

opet će baza najebati na lokalnim izborima :roll: :roll: :roll:
quasar

#1146 Re: SDP

Post by quasar »

VjecitiStudent wrote:
quasar wrote:Mislim da su i ti zakoni u nadleznosti entiteta, a ne kantona.
A vidi, npr. fast fudu je 1000 maraka jaka kazna, ali npr. avazovom vlasniku je presmijesna. Kako njemu dohakati. Krivicnom prijavom za krsenje prava mozda?
Ali sta kad on moze to sve okrenuti preko novina na svoj mlin, dok advokati to razblazuju, reketasi ucjenjuju tuzioce i na kraju neko plati kaznu zbog klevete?

I entitetski ministar pravde je iz SDP-a, dok SDP predvodi entitetsku vecinu.
Ja ti sad rekoh. Ne ide ovo na ovaj nacin. SDP je na vlasti manje od godine, i ima jos 3 na raspolaganju. Cak da u zadnjoj godini mandata pocnu ciniti dobre poteze, opet ce uraditi vise nego prethodni za 20.
Dakle ako hoces da pricamo o tome sta treba raditi, ok, ali da svu krivnju prisivam SDP-u, nece ici.
hercegovac_pravi

#1147 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

Tahta wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Tahta wrote:
i uspješno vladaju na 24 % teritorije BiH
aferim !!!!!!!!!!!!!
Ma bitno da ste vi satjerani na 9% (odnosno u ZHK)..a ovi ostali ...ma nek se snalaze.. :D
Poselami Premijera i nek ode na kahvu uTomislavgrad :D
i naravno da ne zaboravi da povede " presjednika " :run:

Image
Pa dobro majka mu stara šta se ljutiš na ukazivanje realnosti. Šta bi, ne daj bože, da i u tom malipacnom kantonu ostanu samo nekolike ne povezane enklavice ko npr. u srednjoj Bosni (ne daj bože)...
Ili da ne smiješ ni nos promoliti u "kompletan stolni grad" ? ovako bar možeš laprdati tamo oko Bijelog Brijega ali menseĆini...i tu će skoro mrka kapa..
A evo i "primier" maksum selami tebe i tvoje i kare doslovice "Zar u Duvnu još ima živih ljudi? Zar se to sve do sada nije iselilo u HrvaCku"?... :thumbup:
p.s menseĆini da je tahta doobro s'orana.
VjecitiStudent

#1148 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

quasar wrote: Ja ti sad rekoh. Ne ide ovo na ovaj nacin. SDP je na vlasti manje od godine, i ima jos 3 na raspolaganju. Cak da u zadnjoj godini mandata pocnu ciniti dobre poteze, opet ce uraditi vise nego prethodni za 20.
Dakle ako hoces da pricamo o tome sta treba raditi, ok, ali da svu krivnju prisivam SDP-u, nece ici.
Znaci, ne rade nista, a nadamo se da mozda jednog dana hoce, i samo zarad te nade, ne damo na njih?
quasar

#1149 Re: SDP

Post by quasar »

Mislim da si polupao loncice.
SDP dijeli vlast 6 mjeseci. Ti ih okrivljujes za sve, kao da su apsolutni vladari i kao da nije bilo ovih groznih 20 godina.
Nisam ni ja zadovoljan, ali mislim da nemamo bolji izbor. Treba ih kritikovati, ali konstruktivno. Tjerati ih da rade bolje.
Ako nemam prijedlog sta se treba uraditi, onda necu kritikovati poteze.

Eto ti reci, sta tacno, po tebi, treba uraditi?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1150 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Šta znači "konstruktivna kritika" i zašto nije spomenuta prije dvije ili tri godine nikad? Ako to znači davanje konkretnih prijedloga onda nije zadatak forumaša da to rade. Niti imaju vlast, niti 5 milja plaću, pa da predlažu i savjetuju :D
Ako to znači, u svakoj rečenici ponoviti... ali eto, nema boljeg, radi se o čistoj promidžbi . Ako je nekome uvreda što se dira SDP, onda je to zaštitnički majčinski odnos prepun emocija, pa je svaka racionalnost pri tom, isključena...
Post Reply