SDP
-
Murisno1
#11201 Re: SDP
bem ti državu ...

- Control panel
#11202 Re: SDP
vrijeme je i bilo da mu neko stane u kraj.madner wrote:Ima li neko, iko, da kaze koju pozitivnu za Arslu i njegove mahinacije?![]()
Ovo ce biti tesko spinovat i za najvece borce protiv SDP-a
ovo vrijedi da brega jos jednom ode na CT preko veze
Last edited by Control panel on 07/03/2012 22:00, edited 1 time in total.
- nellington
#11203 Re: SDP
'bem ti medije (izuzev Avaza i FTV).
- stochar
#11204 Re: SDP
nagrada FTV za istrazivacko novinarstvo! prvi put su snimili i dokumentovali slucaj korupcije! aferim!
@madner - ono pitanje 'za koga se to skuplja pred BBI-em i kakve su to bolesti?' je mozda jedina degutantnija stvar od onog snimka kako Estradna Zvijezda preko reda ide na CT uz pratnju Federalnog Ministra i Rezimskog Novinara! nema veze, kucka negdje onaj kapilar, vjerujem i ubijedjen sam u to, znas i ti sta bi sve ovdje pis'o da je umjesto Brege bio Merlin, a umjesto Šanke neki drugi ministar. ja znam: pisao bih i mislio isto sto mislim i sad, a ti bi pisao i mislio onako kako ti kazu da pises i mislis. ne bih vam bio u kozhi...
@madner - ono pitanje 'za koga se to skuplja pred BBI-em i kakve su to bolesti?' je mozda jedina degutantnija stvar od onog snimka kako Estradna Zvijezda preko reda ide na CT uz pratnju Federalnog Ministra i Rezimskog Novinara! nema veze, kucka negdje onaj kapilar, vjerujem i ubijedjen sam u to, znas i ti sta bi sve ovdje pis'o da je umjesto Brege bio Merlin, a umjesto Šanke neki drugi ministar. ja znam: pisao bih i mislio isto sto mislim i sad, a ti bi pisao i mislio onako kako ti kazu da pises i mislis. ne bih vam bio u kozhi...
- Dasi
#11205 Re: SDP
Ma ok drug, hajmo im sve prodati...cek malo...je li nam ostalo ista vise da im mozemo prodati?Skijaš wrote:Ako nema ništa u korist Arsle, ima protiv Amerikanaca. Sutra da se Amerikanci predomisle a interes pokaže neka japanska kompanija, bilo bi "kuku lele, znaš li ti šta su Japanci uradili u Nankingu ?"
-
kojeime
#11206 Re: SDP
Pretvorice Bosnalijek u centar za prepakivanje ko zna kakvih tableta jeftino kupljenih negdje u Aziji, otpustice sve strucnjake jer im nece trebati posto nece biti proizvodnje i razvoja. Pa ce onda, kada izvuku koliko mogu od dokumentacije, registracija i trzista koje Bosnalijek ima ili ga nekome jeftino prodati kao gradjevinsko zemljiste ili ga pustiti da nestane.Better Man wrote:Radnicima neće sigurno, ali će zato prestati da uplaćuju novce firme na račune porodice Arslanagić, a što ocu Edinu i sinovima nikako ne odgovara!Skijaš wrote:zašto se diže ta nekakva frka oko "davanja" Bosnalijeka Amerikancima ? Hoće li to Amerikanci prestati radnicima uplaćivati doprinose ? Ili je problem to što se radi o Amerikancima ?Dasi wrote:a Bosnalijek nikako dati Amerima u ruke.
Zato ne Alvogenu.
- Dasi
#11207 Re: SDP
Nekog slicnog scenarija se i ja bojim. Vidjecemo za koju godinu na sta ce to ispasti. Ja bi volio da ispadne mnogo bolje nego sto ocekuju najveci optimisti.palamuda wrote:Bojim se da za koju godinu ne budemo gledali radnike Bosnalijeka kao štrajkuju u krugu firme jer im novi gazda neda unutra, tražit će da im se bar isplate tri plate od 18 koliko im se duguje i da se poveže staž onima koji su stekli uslove u penziju.
A Arslu i familiju na dogogodisnju robiju a sa njima i pojedine ministre i premijere.
- Control panel
#11208 Re: SDP
i ja kazem da se ovakava sranja od novina prodaju a raja kupuje.Murisno1 wrote:bem ti državu ...
-
palamuda
#11209 Re: SDP
I ja kažem da se za sranje od FTV - a plaća pretplata, ništa se ne kupuje, nego se mora.Control panel wrote:i ja kazem da se ovakava sranja od novina prodaju a raja kupuje.Murisno1 wrote:bem ti državu ...
- madner
#11210 Re: SDP
Moguce moguce.Skijaš wrote:Ako nema ništa u korist Arsle, ima protiv Amerikanaca. Sutra da se Amerikanci predomisle a interes pokaže neka japanska kompanija, bilo bi "kuku lele, znaš li ti šta su Japanci uradili u Nankingu ?"madner wrote:Ima li neko, iko, da kaze koju pozitivnu za Arslu i njegove mahinacije?![]()
Ovo ce biti tesko spinovat i za najvece borce protiv SDP-a
Mene je najvise strah za onog momka u zutom Porscheu, kada mu kantina vise ne bude izvor primanja. Kako ce onda platiti dorucak sebi i djevojci.
Generalno, svaki stranac ce biti onoliko dobar ili los koliko mu nasi dopuste.
- stochar
#11211 Re: SDP
kupuje ko hoce, a pretplatu svi placamo jer moramo, pa gledamo sranja tipa vodanja pod rukicu i odlaska na CT oreko reda...Control panel wrote:i ja kazem da se ovakava sranja od novina prodaju a raja kupuje.Murisno1 wrote:bem ti državu ...
- Dasi
#11212 Re: SDP
Jeste, jeste, inace mi Amerikancima zadamo muziku na koju oni plesu a ne oni nama.madner wrote:Generalno, svaki stranac ce biti onoliko dobar ili los koliko mu nasi dopuste.
De me podsjeti sta bi sa onim Amerom iz Alte? Je li se culo sta za njega odkad je izbjegao u Ameriku?
A sa Bosnalijekom ce se najvjerovatnije desiti ovo.
kojeime wrote:Pretvorice Bosnalijek u centar za prepakivanje ko zna kakvih tableta jeftino kupljenih negdje u Aziji, otpustice sve strucnjake jer im nece trebati posto nece biti proizvodnje i razvoja. Pa ce onda, kada izvuku koliko mogu od dokumentacije, registracija i trzista koje Bosnalijek ima ili ga nekome jeftino prodati kao gradjevinsko zemljiste ili ga pustiti da nestane.
Zato ne Alvogenu.
Last edited by Dasi on 07/03/2012 22:11, edited 1 time in total.
-
Murisno1
#11213 Re: SDP
slobodnu bosnu sdp-ovci mogu kaznit ...
kako kaznit ftv?
pa mene bi stid bilo da radim tamo, da primam platu koju mi ne halali barem 80% onih koji tu platu moraju platiti ... fukarisanje totalno ...
kako kaznit ftv?
pa mene bi stid bilo da radim tamo, da primam platu koju mi ne halali barem 80% onih koji tu platu moraju platiti ... fukarisanje totalno ...
- heckler
#11214 Re: SDP
Bosnalijek izmedju cekica i nakovnja. Najebace kako god okrenes. Ili ce ih ovaj kriminalac isisati do kraja ili ce ih povaliti ko god ih kupi. Ne vidim im dugorocno neku perspektivu na moju veliku zalost. Malena bara, a pun k... ajkula.
- madner
#11215 Re: SDP
Nisam, ali sta ti je tacno problem sa njim? Sagradio TC koji ce mozda propast a mozda nece? Neko je isti gradio i ti ljudi su fino zaradili.
Amerikanci ako kupe Bosnaljek ce isti mozda zatvoriti, a mozda povecati. Imamo relativno dobre strucnjake za relativno male pare. Ne toliko dobre kao zapadnije, ali puno jeftinije.
Amerikanci ako kupe Bosnaljek ce isti mozda zatvoriti, a mozda povecati. Imamo relativno dobre strucnjake za relativno male pare. Ne toliko dobre kao zapadnije, ali puno jeftinije.
- Control panel
#11216 Re: SDP
ne placas federalnoj pretplatu nego za posjedovanje tv aparata. zar ti stvarno mislis da je brega toliki kokuz i da nema bas nigdje drugo nego je dosao da se kod nas pregleda.stochar wrote:kupuje ko hoce, a pretplatu svi placamo jer moramo, pa gledamo sranja tipa vodanja pod rukicu i odlaska na CT oreko reda...Control panel wrote:i ja kazem da se ovakava sranja od novina prodaju a raja kupuje.Murisno1 wrote:bem ti državu ...
-
Murisno1
#11218 Re: SDP
mogu razumjet svakakve spinove i zajebancije, al da neko tek tako pravda najkonkretniji i najočitiji (već godinama) reket u ovoj državi je licemjerno da ne moze licemjernije.Control panel wrote:
ne placas federalnoj pretplatu nego za posjedovanje tv aparata. zar ti stvarno mislis da je brega toliki kokuz i da nema bas nigdje drugo nego je dosao da se kod nas pregleda.
- heckler
#11219 Re: SDP
Kako god okrenes jebali zu jeza u ledja. Nema im spasa. A nama ce ta industrija uskoro spasti na beranje ljekovitog bilja. Nece ga kod nas ni pakovati.kojeime wrote:Stanje sa Bosnalijekom i Arslanagicem sa jedne strane i nekih nasih politicara i zagovaraca prodaje Alvogenu sa druge strane je kao u onoj izreci: "Druze Tito, ti si krao ali si i nama dao. Ovi kradu, a nista ne dadu."heckler wrote:Bosnalijek izmedju cekica i nakovnja. Najebace kako god okrenes. Ili ce ih ovaj kriminalac isisati do kraja ili ce ih povaliti ko god ih kupi. Ne vidim im dugorocno neku perspektivu na moju veliku zalost. Malena bara, a pun k... ajkula.
Da mi rusenjem jednog drveta ne spalimo cijelu sumu? Samo da je to drvo natjerati da se sam rijesi korova.
- Dasi
#11220 Re: SDP
Moj haver je radio za tog Amerikanca. Zadnje dvije-tri plate mu nije dao, kao i doprinose, a pobjegao je u Ameriku. Po prici tog havera nije jedini kojeg je izradio. Taj Amerikanac je digao kredit da bi napravio zgradu kad je vidio da mu posao ne ide i da ne moze vracati kredit (a ni placati struju ni ostale usluge) ispalio se u Cemeriku i ostavio dugove iza sebe. Na otvorenju te Alte je bio i ambasador USA i Zeljko Komsic.madner wrote:Nisam, ali sta ti je tacno problem sa njim? Sagradio TC koji ce mozda propast a mozda nece? Neko je isti gradio i ti ljudi su fino zaradili.
Izvini ali ja strancima ne vjerujem.SARAJEVO - Nakon što je jučer popodne isključena struja zbog duga od 126.000 KM, Alta Shopping Centar ponovo je danas otvoren. No, pitanje je kakva će biti sudbina ovog tržnog centra, nakon što su njegovi vlasnici pobjegli iz naše zemlje sa novcem koji su dobili od banaka iz BiH.
Hypo Alpe Adria Banka je aktivirala hipoteku na objekat, jer je kompanija Triland Development i kod ove banke podigla kredit za izgradnju objekta.
U najtežoj situaciji su bez sumnje zakupci poslovnih prostora, koji su redovno izmirivali svoje obaveze, i uredno plaćali sve obaveze prema brojnim zaposlenim radnicima.
Alta Shopping Centar otvoren je 17. decembra prošle godine i predstavljao je najveću američku direktnu, komercijalnu investiciju.
Poslovni kompleks nudi prostor od 24.000 metara kvadratnih te više od 200 parking mjesta u sklopu tri podzemne etaže.
Ponuda se sastoji od velikog broja butika poznatih svjetskih marki, te brojnih restorana i kafića.
Last edited by Dasi on 07/03/2012 22:22, edited 3 times in total.
-
kojeime
#11221 Re: SDP
Ne placas cak ni to. Placas mogucnost, to jeste posjedovanje uradjaja kojim mozes koristiti drzavni resurs. Frekvencije su drzavni resursi i lacas mogucnost koristenja frekvencija.Control panel wrote: ne placas federalnoj pretplatu nego za posjedovanje tv aparata. zar ti stvarno mislis da je brega toliki kokuz i da nema bas nigdje drugo nego je dosao da se kod nas pregleda.
- heckler
#11222 Re: SDP
Murisno1 wrote:mogu razumjet svakakve spinove i zajebancije, al da neko tek tako pravda najkonkretniji i najočitiji (već godinama) reket u ovoj državi je licemjerno da ne moze licemjernije.Control panel wrote:
ne placas federalnoj pretplatu nego za posjedovanje tv aparata. zar ti stvarno mislis da je brega toliki kokuz i da nema bas nigdje drugo nego je dosao da se kod nas pregleda.
Ti placas RTRS isto koliko i FTV. Meni je to puno veci problem nego ovo, ali to se niko od vas dusebriznika ne sjeti problematizovati.
-
palamuda
#11223 Re: SDP
To plaćanje aparata ubire ide u džepove FTV - a i nemoj se pravit naivan kad dobro znaš na šta mislimo.
Za Bregu me zaboli neka stvar i za njegovu muziku i za njegove pare, samo me zaboli duša kad znam da se ona CT čeka pola godine u kojem se on sav nagizdan šepuri.
Za Bregu me zaboli neka stvar i za njegovu muziku i za njegove pare, samo me zaboli duša kad znam da se ona CT čeka pola godine u kojem se on sav nagizdan šepuri.
- Skijaš
#11224 Re: SDP
Zašto niko ne pomisli da Alvogenu treba sarajevska proizvodnja kako bi Bospirin prodavali u Americi ? Tačno je, postoji šansa da Amerikanci urade Bosnalijeku ovo što su Rusi uradili rafineriji, ali sačekajte malo ljudi, rano je još za tužaljke.heckler wrote:Bosnalijek izmedju cekica i nakovnja. Najebace kako god okrenes. Ili ce ih ovaj kriminalac isisati do kraja ili ce ih povaliti ko god ih kupi. Ne vidim im dugorocno neku perspektivu na moju veliku zalost. Malena bara, a pun k... ajkula.
-
kojeime
#11225 Re: SDP
Ako prodje ACTA neces moci ni brati biljke. Neka kompanija ce patentirati stavljanje biljaka u vrucu vodu i moci ces te biljke koristiti jedino ako ih kupis kao proizvod tog proizvodjaca. Nece vise biti hodanja po sumi, branja nane i kamilice i pravljenja caja.heckler wrote:...A nama ce ta industrija uskoro spasti na beranje ljekovitog bilja. Nece ga kod nas ni pakovati.
Samo cekam da ambasador zna se koji nazove naseg ministra vanjskih poslova i kaze mu da potpise ACTA-u.