Radi zajedno sa Svetozarom Pudaricemplain vanilla wrote:nekad mi dodje da o Zlaji nesto lijepo napisem..a onda kao u onom vicu, sacekam da me prodjeRidjobrki wrote:Ma jok, Zlaja je daleko bolji kao opozicioni lider, izborni krah je njegova šansa da obavlja posao koji mu najbolje ide od ruke.
SDP
- vee-jay
#10976 Re: SDP
- vee-jay
#10977 Re: SDP
Onog dana kada se na izbornom listicu bude pisalo ime i prezime, tada ce to biti cinjenica. Ovako je tvoja teza daleko od cinjenica.Josip321 wrote:Jedino je veliki broj Hrvata Tuzle glasovao za SDP. To jeste ćinjenica.
- vee-jay
#10978 Re: SDP
Pa nema problema, glasaj ponovo za SBiH.VjecitiStudent wrote:Sve cekam da neko ponudi alternativu za SDA i SBiH, jer SDP to ocito nije.Adriatic wrote:Sve čekam da neko ponudi alternativu SDP-u.
Očigledno, načekaću se.
Ocigledno, nacekacu se.
- Alfons Kauders
#10979 Re: SDP
kako je ostalo?Josip321 wrote:Većina Hrvata iz Bosne je glasovala za stranke sa hrvatskim predznakom. A te na koje ti aludiraš, to su Hrvati iz Sarajeva, Zenice i Tuzle. Eto pogledaj koliko ih ima i koliko su u tim gradovima dobile stranke sa hrvatskim predznakom. Jedino je veliki broj Hrvata Tuzle glasovao za SDP. To jeste ćinjenica. Ali opet, u postotcima, tu ih je i najviše ostalo od prijeratnog broja. U odtala dva nabrojana grada se većina iselila.plain vanilla wrote:Da, to je Srbe bas zaboljelo..a i bosanski Hrvati, velike pristalice hrvatskog SDP-a i MilanovicaJosip321 wrote:SDP je ukakio šansu da bude ponovno na vlasti već sada. Dosta Bošnjaka je vjerovalo u njih da su drugačiji od ovih prije njih. A trebaju znati da je narod takav i da će kod Bošnjaka SDA uvijek biti evergreen. I zastrane, narod neće znati što bi pa će onda glasovati za one koje najbolje poznaju. Mada to i ne bilo dobro za njih. Ali taka je psiha ljudi.
A kod Hrvata i Srba svakako nemaju nikakve šanse, posebno sada kada je se Zlaja nepotrebno kačio sa hrvatskim SDP-om.
hdz kaze da u tz nema ni 1% hrvata... mada dobiju vise od 1% glasova gore... pa ispada da tuzlanski bosnjaci glasaju za hdz... a onda covic nema sta zamjerati komsicu...
btw... covic isto tako u tuzli jednom prilikom rece da je "preko 60%" hrvata glasalo za hdz-ove... mada svuda govori o 90 ili vise posto...
valjda zato jer u tuzli ne moze prodavati muda za bubrege kao u nekim drugim krajevima
-
palamuda
#10980 Re: SDP
O nagovoru birača da izađu na izbore više nema teorije, milsim da će veči krah SDP -a biti na lokalnim izborima nego na sljedećim opštim jer će izlaznost dobacit jedva 40%, a možda bude i manje, al neka sami su krivi sve su uradili da SDP bace u jamu iz koje će teško vani ikad više.kamen spoticanja wrote:pa o tome pricam...izlaznost na izbore ispod 40 % znaci apsolutnu pobjedu SDA a ja vise ne vidim nacin na koji bi SDP mogao ponovo nagovorit birace da izadju na izborepalamuda wrote:Matematika će još jasnija biti poslije lokalnih izbora koje će pomesti SDA iako mi nije drago, ta stranka ima infrastrukturu i birače koji ne dolaze na forum sa - x, finta je samo da ostali ne izađu na izbore što će biti slučaj nakon kompletnog razočarenja u SDP.kamen spoticanja wrote:matematika je jasna...dakle na zadnjim opstim izborima uz svu kampanju "hocemo promjene"...nvo kampanje na zlajin mlin...razhebanu situaciju u drzavi i avazovo cherecenje tihica...nevjerovatno veliku izlaznost biraca na izbore...razlika je izmedju crvenih i zelenih u globalu bila nekih 4,5%...
sad odbij ove sve faktore,dodaj gafove crvenih i trenutnu situaciju u drzavi i bice jos jasnije...
dakle vjerovatna koalicija sdp-sbb cak i prije izbora
Fahro izuzev Kantona Sarajevo teško da bude imao rezultat koji će biti validan za neko koalranje, oni SDA čereče u novinama, a SDA njih čereči na terenu, pa tako njihove istaknute članove postavljaju sebi za savjetnike.
Ipak ja ostajem poštovalac tih ideja, a na izbore će me teško neko natjerati poslije svega.
Mislim da Fahri ne treba ulazak u vlast ni naredne opšte izbore ako misli ozbiljnije postati neki faktor jer će ih pojesti SDP.
Kad se sve sabere onaj Tihić će sviju zavalit.
- Sasvim_Obican
#10981 Re: SDP
Dosta neistina !
Hrvati u USK su imali ministra iz reda Hrvata od Dejtona do danas. HDZ nikad nije bio parlamentaran na USK, ali su u dva mandata imali ministra u vladi ( iako je jednom prilikom u znak zahvale dotična ministrica rušila vladu ).
Danas, SDP u skupštini USK ima tri Hrvata, jednog Srbina, jednog iz reda ostalih. Predsjednik OV Bihać je u prošlom mandatu bio Hrvat, u ovom je Srbin.
Ako ćemo se "šamarati" demografijom, onda uopće ne vidim potrebu za takvom multietničnošću !
Hrvati u USK su imali ministra iz reda Hrvata od Dejtona do danas. HDZ nikad nije bio parlamentaran na USK, ali su u dva mandata imali ministra u vladi ( iako je jednom prilikom u znak zahvale dotična ministrica rušila vladu ).
Danas, SDP u skupštini USK ima tri Hrvata, jednog Srbina, jednog iz reda ostalih. Predsjednik OV Bihać je u prošlom mandatu bio Hrvat, u ovom je Srbin.
Ako ćemo se "šamarati" demografijom, onda uopće ne vidim potrebu za takvom multietničnošću !
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#10982 Re: SDP
A to se iz imena i prezimena "pročita" nacionalnostvee-jay wrote:Onog dana kada se na izbornom listicu bude pisalo ime i prezime, tada ce to biti cinjenica. Ovako je tvoja teza daleko od cinjenica.Josip321 wrote:Jedino je veliki broj Hrvata Tuzle glasovao za SDP. To jeste ćinjenica.
- seln
#10983 Re: SDP
Mogu ti rec' da me je ovo pravo zadeveralo...Josip321 wrote: A kod Hrvata i Srba svakako nemaju nikakve šanse, posebno sada kada je se Zlaja nepotrebno kačio sa hrvatskim SDP-om.
Znaci, onih 75% srpskih i 83% hrvatskih glasova mogu otpisati?
- seln
#10984 Re: SDP
Ponudjena jeVjecitiStudent wrote:Sve cekam da neko ponudi alternativu za SDA i SBiH, jer SDP to ocito nije.Adriatic wrote:Sve čekam da neko ponudi alternativu SDP-u.
Očigledno, načekaću se.
Ocigledno, nacekacu se.
Dobila 1,17%.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#10985 Re: SDP
A ona o "glupom narodu" više nije in ili

- seln
#10986 Re: SDP
A kao takvi (necertificirani "daidze") su, naravno, manje vrijedni, ili?Josip321 wrote: A te na koje ti aludiraš, to su Hrvati iz Sarajeva, Zenice i Tuzle..
- Sasvim_Obican
#10987 Re: SDP
U ovoj državi je biti Hrvat iz Bihaća, Sarajeva, Zenice i Tuzle postalo uvredljivo !seln wrote:A kao takvi (necertificirani "daidze") su, naravno, manje vrijedni, ili?Josip321 wrote: A te na koje ti aludiraš, to su Hrvati iz Sarajeva, Zenice i Tuzle..
Još malo će početi pisati - "Zabranjen ulaz Hrvatima iz Bihaća, Tuzle, Zenice, Sarajeva..."
Strašno !
- Josip321
#10988 Re: SDP
Sasvim_Obican wrote:Danas, SDP u skupštini USK ima tri Hrvata, jednog Srbina, jednog iz reda ostalih. Predsjednik OV Bihać je u prošlom mandatu bio Hrvat, u ovom je Srbin.
Imamo i mi svoje Srbe ovdje. Isto kao i bošnjaci svoje. Jer, možda i nažalost, njih je tako malo da ne mogu sebi izabrati viječnika u GV Mostara. A Srba po Statutu treba biti. Pa takoje recimo majka od sestrine prijateljice, inače rođena Srpkinja ali udata za Hrvata i u Hrvatskom naselju živi, i svi je percipiraju kao našu. Ja stvarno ne želim ulaziti u to kako se ona osjeća jer to je njen izbor. Ali trško se može reći da je pravi predstavnik ono malo Srba što je ostalo u Mostaru.
Nažalost ili ne, kako za koga, ali to je realno.
- vee-jay
#10989 Re: SDP
Gdje u HDZu ili?Josip321 wrote:Sasvim_Obican wrote:Danas, SDP u skupštini USK ima tri Hrvata, jednog Srbina, jednog iz reda ostalih. Predsjednik OV Bihać je u prošlom mandatu bio Hrvat, u ovom je Srbin.
Imamo i mi svoje Srbe ovdje. Isto kao i bošnjaci svoje. Jer, možda i nažalost, njih je tako malo da ne mogu sebi izabrati viječnika u GV Mostara. A Srba po Statutu treba biti. Pa takoje recimo majka od sestrine prijateljice, inače rođena Srpkinja ali udata za Hrvata i u Hrvatskom naselju živi, i svi je percipiraju kao našu. Ja stvarno ne želim ulaziti u to kako se ona osjeća jer to je njen izbor. Ali trško se može reći da je pravi predstavnik ono malo Srba što je ostalo u Mostaru.
Nažalost ili ne, kako za koga, ali to je realno.
- Josip321
#10990 Re: SDP
U Mostaru. I zna se koji su Hrvatski, odnosno HDZ-ovi. A koji su Muslimanski, odnosno SDA-ovi. Postoje i oni treći, baš Srpski. Ali kao i svugdje u BH oni imaju najmanje utjecaja jer ne mogu biti izabrani su Srbi manjina.
- black
#10991 Re: SDP
a do tadaAdriatic wrote:Sve čekam da neko ponudi alternativu SDP-u.
Očigledno, načekaću se.
- stochar
#10992 Re: SDP
bljak!!!
ljudi na samrti cekaju na CT po 6 mjeseci ili moraju platiti par milja da dodju na red, a Brega malo ode do ministra zdravstva i ovaj ga preko svih redova odvede da snimi shishke da v'di je l' sve s njima uredu!!! i koji q. Bakir H. radi slucajno u ministrovom kabinetu?! valjda isto sto i Darjan Babic sa Zlatkom...
ako je ovo sto nam pokazuju na dnevniku drzava za covjeka, ne znam sta da kazem a da ne ispisem jedno 12 redova psovki ovdje... zhivot mi se zgadio!!!
ljudi na samrti cekaju na CT po 6 mjeseci ili moraju platiti par milja da dodju na red, a Brega malo ode do ministra zdravstva i ovaj ga preko svih redova odvede da snimi shishke da v'di je l' sve s njima uredu!!! i koji q. Bakir H. radi slucajno u ministrovom kabinetu?! valjda isto sto i Darjan Babic sa Zlatkom...
ako je ovo sto nam pokazuju na dnevniku drzava za covjeka, ne znam sta da kazem a da ne ispisem jedno 12 redova psovki ovdje... zhivot mi se zgadio!!!
- webby-x
#10993 Re: SDP
Hahaha, jao sramote.
Nakon Babića, Bakir na druženju kod ministra.
Ovaj SDP sve luđi.

Nakon Babića, Bakir na druženju kod ministra.
Ovaj SDP sve luđi.
- stochar
#10994 Re: SDP
kako ih nije stid djece koja umiru po svjetskim klinikama?! kako ih nije stid roditelja djece koja su pomrla jer ih nije Šanko uzeo za ruku i odveo na prijeko potreban tretman?!?!?! kako ih nije stid naroda koji danima obavlja funkciju zdravstvenog fonda i skuplja sadaku za bolesne sugradjane po ulici?!?!?! mislio sam da ne mozhe nizhe, ali ovo je provokacija zdravog razuma! ovo je shaka u lice svima koji imaju vise od dvije ganglije!!!!! heeeeeeeej, u zemlji gdje se mjesecima ceka na najobicnije usluge oni lika koji bez ikakvih problema moze platiti kakav hoce tretman u Parizu vode za rukicu da uzme termin nekome ko ce mozda umrijeti jer nije stigao na vrijeme!!!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10995 Re: SDP
da tebe teta Vanilla nauci hrvatski? moj doprinos suzivotuJosip321 wrote:U Mostaru. I zna se koji su Hrvatski, odnosno HDZ-ovi. A koji su Muslimanski, odnosno SDA-ovi. Postoje i oni treći, baš Srpski. Ali kao i svugdje u BH oni imaju najmanje utjecaja jer ne mogu biti izabrani su Srbi manjina.
- Corto Maltese
#10996 Re: SDP
Ovi prilozi sa Bregom mogu ići, ovako direkt, nemontirani, u predratne nadrealiste.
- stochar
#10997 Re: SDP
stochar wrote:kako ih nije stid djece koja umiru po svjetskim klinikama?! kako ih nije stid roditelja djece koja su pomrla jer ih nije Šanko uzeo za ruku i odveo na prijeko potreban tretman?!?!?! kako ih nije stid naroda koji danima obavlja funkciju zdravstvenog fonda i skuplja sadaku za bolesne sugradjane po ulici?!?!?! mislio sam da ne mozhe nizhe, ali ovo je provokacija zdravog razuma! ovo je shaka u lice svima koji imaju vise od dvije ganglije!!!!! heeeeeeeej, u zemlji gdje se mjesecima ceka na najobicnije usluge oni lika koji bez ikakvih problema moze platiti kakav hoce tretman u Parizu vode za rukicu da uzme termin nekome ko ce mozda umrijeti jer nije stigao na vrijeme!!!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10998 Re: SDP
sta se bolan sam citiras?
- stochar
#10999 Re: SDP
evo i tebe sam citir'o, sta sad?!?!?!?!plain vanilla wrote:sta se bolan sam citiras?
- stochar
#11000 Re: SDP
stochar wrote:stochar wrote:kako ih nije stid djece koja umiru po svjetskim klinikama?! kako ih nije stid roditelja djece koja su pomrla jer ih nije Šanko uzeo za ruku i odveo na prijeko potreban tretman?!?!?! kako ih nije stid naroda koji danima obavlja funkciju zdravstvenog fonda i skuplja sadaku za bolesne sugradjane po ulici?!?!?! mislio sam da ne mozhe nizhe, ali ovo je provokacija zdravog razuma! ovo je shaka u lice svima koji imaju vise od dvije ganglije!!!!! heeeeeeeej, u zemlji gdje se mjesecima ceka na najobicnije usluge oni lika koji bez ikakvih problema moze platiti kakav hoce tretman u Parizu vode za rukicu da uzme termin nekome ko ce mozda umrijeti jer nije stigao na vrijeme!!!