SDP

Post Reply
zahvalan

#10876 Re: SDP

Post by zahvalan »

Znaci Nista dok ja ne Povedem Drzavu u Poljoprivredne Pohode :thumbup:
Corto Maltese

#10877 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Je l' to neko ovdje najavljuje novu himnu platformaša:
"Druže Tito kupiću ti Fiću
A Mercedes Anti Paveliću!"
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10878 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:Je l' to neko ovdje najavljuje novu himnu platformaša:
moze to biti i himna forumasa :D
ima negdje tema, gdje su bili nasi preci u II svjetskom ratu..gluho bilo, mensecini partizana najmanje :D
jon_jovi

#10879 Re: SDP

Post by jon_jovi »

nosara wrote:
jon_jovi wrote:Ihh, kad Boško Buha jednom bombom dva bunkera uništi :D
Ustani kad spominjes imena istinskih heroja... 8)
Oni koji su snimali one patetične filmove sami su karikirali likove, ja ne.
Alfons Kauders

#10880 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
ima negdje tema, gdje su bili nasi preci u II svjetskom ratu..gluho bilo, mensecini partizana najmanje :D
khm khm
StupskaBitanga

#10881 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Jedini respect Nikšiću za Bosnalijek :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
plain vanilla

#10882 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:
khm khm
jesul i tvoji lutali do '45. ? :lol: :lol:
jon_jovi

#10883 Re: SDP

Post by jon_jovi »

plain vanilla wrote:
Bila je jedna bolja kod Savkinih i Tripalovih: Druže Tito ljubim te u čelo, ti obuci Ustaško odijelo.
dale cooper

#10884 Re: SDP

Post by dale cooper »

Ja u kući još uvijek imam tapiseriju sa Titovim likom. I kalendar.
Da se hoće pojaviti kakva ozbiljno organizovana Komunistička Partija glasao bih
za njih bez razmišljanja. Commie 4 Life!
Alfons Kauders

#10885 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:
khm khm
jesul i tvoji lutali do '45. ? :lol: :lol:
casno branili domovinu...

od drine do francuske :D
plain vanilla

#10886 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nikad nije kasno da se dodje tobe, jelde nosara :D
zahvalan

#10887 Re: SDP

Post by zahvalan »

StupskaBitanga wrote:Jedini respect Nikšiću za Bosnalijek :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

:thumbup:
nosara

#10888 Re: SDP

Post by nosara »

jon_jovi wrote:
nosara wrote:
jon_jovi wrote:Ihh, kad Boško Buha jednom bombom dva bunkera uništi :D
Ustani kad spominjes imena istinskih heroja... 8)
Oni koji su snimali one patetične filmove sami su karikirali likove, ja ne.
Ne znam na koje likove mislis...? Decko je dao zivot za slobodu, nesto slicno sehidima i zlatnim ljiljanima... Jesu li i oni karikature...?

Razmisli malo prije nego napises glupost...
yugi

#10889 Re: SDP

Post by yugi »

plain vanilla wrote:
Ministar vanjskih poslova BiH uhvaćen kako uređuje Dnevnik FTV-a: Stavi gdje "hvalim" Milanovića!

Image

LIDER SDP-a BiH koji obnaša dužnost ministra vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija uhvaćen je kako novinaru Federalne televizije daje naputke na koji će se način urediti središnji Dnevnik Federalne Televizije. Vijest o uređivanju Dnevnika od strane ministra objavio je BiH portal Vijesti.ba, a zanimljivo je kako je Lagumdžija uređivao i dio koji se tiče i našeg premijera Zorana Milanovića. Naime, Milanović je, kako je poznato, nedavno posjetio susjednu zemlju.

Tako Lagumdžija naglašava novinaru da svakako stavi njegovu izjavu s konferencije za novinare gdje kaže da ga je impresionirao Milanović kada je rekao: "Bio bi to državni udar kad bih se miješao u rekonstrukciju Vlade Federacije BiH". U središnjem Dnevniku išlo je upravo to.

Također objavljeno je po naputku Lagumdžije zašto njegova stranka nije bila na sastanku s HNS-om, a kao posebna vijest bila je da je Hrvatska na sastanak poslala zamjenika ministrice vanjskih poslova pa će tako i sa strane BiH biti zamjenica ministra Lagumdžije. U video prilozima jasno je kako su se s Federalne televizije držali naputaka.

"Da stvar bude u potpunosti zaokružena novinar Darijan Babić i Zlatko Lagumdžija su dan kasnije uživo u Dnevniku FTV-a razgovarali punih 10 minuta tijekom javljanja uživo iz Brčkog. Time je Lagumdžija pokazao da osim što ima pravo uređivati Dnevnik Javnog servisa, također ima pravo davati intervjue neograničenog trajanja, zagarantirane udarne vijesti u centralnim informativnim emisijama, zagarantirano objavljivanje ama baš svakog priopćenja iz kabineta te zagarantiranu privilegiju da mu novinari postavljaju samo pitanja koja mu se sviđaju", stoji u komentaru Vijesti.ba.
(index.hr)

Ko da mi je Zlaja malo smršo il mi se čini :oops:
nemam_ideje

#10890 Re: SDP

Post by nemam_ideje »

SDP isto kao da pokušava svim silama da doživi debakl na slijedećim izborima što je vrlo realno da će se desiti ako nastave ovako :-) Ne komentarišem temu jer kad vidim kakvih likova ima shvatim da ne želim da "ostanem kraj njih i dodajem im redenike" :-)

Da sam se sjebo, jesam.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10891 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

nemam_ideje wrote:SDP isto kao da pokušava svim silama da doživi debakl na slijedećim izborima što je vrlo realno da će se desiti ako nastave ovako :-) Ne komentarišem temu jer kad vidim kakvih likova ima shvatim da ne želim da "ostanem kraj njih i dodajem im redenike" :-)

Da sam se sjebo, jesam.

Pa i ja, vec jedan period, samosvjesno izbjegavam ovu temu jer mislim da je vecina stvari vec receno, a"diskusija" se samo vrti u krug . A ono sto na temi nije receno, povremenu izleti "prvi u SDP-a", i sviju nas onako kolektivno podsjeti na koje je niske grane pala ta stranka . I da, moram reci NA ZALOST, jer i ako nisam njihov glasac misli da cisto radi neke politicke ravnotezne i zdravoga pluralizma nikako ne bi bilo pozeljno da se ova stranka strmoglavi onom zestinom kojom to strmoglavljivanje upravo traje.

Ne znam, ja sam idealista (citaj -idiot :D ) , vjerujem u snagu i svijest zdravih snaga i individualaca u toj stranci, i sve se nadam da ce do nekog vida samoozdravljenja i otreznjenja ipak doci. Ovi lokalni izbori su preblizu, nema se tu sta ocekivati..ali do onih sljedecih opstih izbora , ko zna, mozda se digne glas mladih i progresivnih snaga te stranke. (pod ovo mladi i progresivni svakako ne mislim na Hadzica, Masica,Becirovica... :D )
VjecitiStudent

#10892 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:
nemam_ideje wrote:SDP isto kao da pokušava svim silama da doživi debakl na slijedećim izborima što je vrlo realno da će se desiti ako nastave ovako :-) Ne komentarišem temu jer kad vidim kakvih likova ima shvatim da ne želim da "ostanem kraj njih i dodajem im redenike" :-)

Da sam se sjebo, jesam.

Pa i ja, vec jedan period, samosvjesno izbjegavam ovu temu jer mislim da je vecina stvari vec receno, a"diskusija" se samo vrti u krug . A ono sto na temi nije receno, povremenu izleti "prvi u SDP-a", i sviju nas onako kolektivno podsjeti na koje je niske grane pala ta stranka . I da, moram reci NA ZALOST, jer i ako nisam njihov glasac misli da cisto radi neke politicke ravnotezne i zdravoga pluralizma nikako ne bi bilo pozeljno da se ova stranka strmoglavi onom zestinom kojom to strmoglavljivanje upravo traje.

Ne znam, ja sam idealista (citaj -idiot :D ) , vjerujem u snagu i svijest zdravih snaga i individualaca u toj stranci, i sve se nadam da ce do nekog vida samoozdravljenja i otreznjenja ipak doci. Ovi lokalni izbori su preblizu, nema se tu sta ocekivati..ali do onih sljedecih opstih izbora , ko zna, mozda se digne glas mladih i progresivnih snaga te stranke. (pod ovo mladi i progresivni svakako ne mislim na Hadzica, Masica,Becirovica... :D )
SDP, da bi se vratio sebi, prvo se mora temeljito ocistiti, od glave pa nadole.
Nazalost, sanse da se takvo nesto desi su ravne nuli, sistem koji godinama stanca iskljucivo Masice, Becirevice i Hadzice ce se ne moze popraviti sam od sebe.
Ridjobrki

#10893 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

-LIBERO- wrote: ...glas mladih i progresivnih snaga...
Joj, libero, gdje me na sabahu nasmija. :-) :-) :-)

Ljudi.... Dajte da već jednom ovo sahranimo za sva vremena. Kojih, bolan, mladih i progresivnih snaga, ne samo u toj stranci nego u društvu uopće? To je samo standardna rečenica kad nekoga u gradu zaustavi novinarka i poturi mu/joj mikrofon pod nos uz pitanje šta treba uraditi da nam bude bolje:

"...pa da se ovi stari smaknu već jednom i da dođe neko mlađi..."

To je sve.

Mlade, progresivne snage niti ih ima niti će doći. I to nije pesimizam, to je zeitgeist.
jon_jovi

#10894 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Ne znam na koje likove mislis...? Decko je dao zivot za slobodu, nesto slicno sehidima i zlatnim ljiljanima... Jesu li i oni karikature...?

Pošto kod nas nije snimljen niti jedan film sa Šehidima i oko zlatnih ljiljana ne mogu napraviti usporedbu pa ti tako ne mogu ni odgovoriti.
nosara

#10895 Re: SDP

Post by nosara »

jon_jovi wrote:

Pošto kod nas nije snimljen niti jedan film sa Šehidima i oko zlatnih ljiljana ne mogu napraviti usporedbu pa ti tako ne mogu ni odgovoriti.
Kakve veze imaju filmovi, ja ti govorim o istorijskim cinjenicama...
jon_jovi

#10896 Re: SDP

Post by jon_jovi »

I ja tebi govorim činjenice
ultima_palabra

#10897 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:
-LIBERO- wrote: ...glas mladih i progresivnih snaga...

Ljudi.... Dajte da već jednom ovo sahranimo za sva vremena. Kojih, bolan, mladih i progresivnih snaga, ne samo u toj stranci nego u društvu uopće? To je samo standardna rečenica kad nekoga u gradu zaustavi novinarka i poturi mu/joj mikrofon pod nos uz pitanje šta treba uraditi da nam bude bolje:

To je sve.

Mlade, progresivne snage niti ih ima niti će doći. I to nije pesimizam, to je zeitgeist.
Slažem se... mladi mogu biti samo gori od ovih sada. I u SDP-u i u društvu općenito.
quasar

#10898 Re: SDP

Post by quasar »

Kakvi mladi? Posteni idealisti bez iskustva? Pojesce ih vukovi za par minuta kao i Suljagica.
Prvi uslov da se bavis politikom je da si prefrigan, prilagodljiv i da si survivor (ne mogu sad da se sjetim odgovarajuce rijeci na nasem jeziku).
Tu automatski otpada sve ono sto bi se svelo pod "neko mladji", tj. neiskvareniji.

Demokratija je truo sistem, a prodaju VAM muda za bubrege odavno. Samo nacin da kapital diktira svoje uslove i da VAM se cini da vi to tako zelite. Uvijek ce biti onaj ko kreira javno mnjenje i koji ce da pazi da se nagomilano nezadovoljstvo usmjeri na politicke protivnike, bilo da je na vlasti ili u opoziciji.

zato me jako cudi sto se toliko palite na neke budalastine koje se objavljuju, a i koje radi SDP da zamagli bojiste...
palermo

#10899 Re: SDP

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
Ridjobrki wrote:

To je sve.

Slažem se... mladi mogu biti samo gori od ovih sada. I u SDP-u i u društvu općenito.
Uh, jes vas spucao pesimizam :D . Pogrešna je sintagma mladi i progresivni, prvo zato što riječ progresivni svi mi na različite načine doživljavamo i shvatamo, a bogami i mladost je prilično relativna kategorija. Al nije istina da mladi mogu biti samo gori od ovih ostalih. Zapravo, ako se trend sadašnje negativne selekcije nastavi, to će biti istina, ali ne mora se on nužno nastaviti. Mislim, postoje i bolji ljudi od ovih sadašnjih.....i malo je bogohulno reći da ih nema, stvar je samo selekcije i sistema vrijednosti na kojoj se ona provodi
ultima_palabra

#10900 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:
Ridjobrki wrote:

To je sve.

Uh, jes vas spucao pesimizam :D . Pogrešna je sintagma mladi i progresivni, prvo zato što riječ progresivni svi mi na različite načine doživljavamo i shvatamo, a bogami i mladost je prilično relativna kategorija. Al nije istina da mladi mogu biti samo gori od ovih ostalih. Zapravo, ako se trend sadašnje negativne selekcije nastavi, to će biti istina, ali ne mora se on nužno nastaviti. Mislim, postoje i bolji ljudi od ovih sadašnjih.....i malo je bogohulno reći da ih nema, stvar je samo selekcije i sistema vrijednosti na kojoj se ona provodi
Neko mora prvo napraviti bolji sistem vrijednosti... a ko će to uraditi ako mu ovaj sadašnji odgovara? Možda neko s vana, ali i njima odgovara da imaju jedno krizno žarište koje je u relativno finom i dostupnom dijelu dunjaluka... da se ne moraju zajebavati po Somalijama i Afganistanima.
Post Reply