palermo wrote:Banksy wrote:
Govoriš o dodvoravanju Tadiću i MilU? I meni se gadi, neizmjerno, ne mogu ti opisati koliko.
S druge strane, ako ćemo ozbiljno, Hrvatska nam može biti OD VELIKE KORISTI prije svega kad su u pitanju EU integracije jer su oni već prešli ogroman i težak put da obave posao koji im je zadan, a koji ćemo mi vrlo teško ispuniti i završiti. U tom smislu, svaki njihov savjet, asistencija, promocija, bili bi nam od izuzetno velike, nemjerljive koristi.
Znači ti nemaš ništa protiv sastanka Milanovića sa HNS-om *
S izabranim predstavnicima 10 najjačih hrvatskih političkih stranaka u BiH, kakogod se oni zvali? Ne, zašto?
Ne razumijem, šta je trebalo, da premijer jedne strane zemlje pita najjaču ovdašnju bošnjačku političku stranku s kim da se sastane, da mu oni prave raspored posjete, da je oni osmisle i aminuju, s kim će pričat', a s kim ručat', jel to?
Nijedna poruka koju je juče izgovorio Milanović, nijedna rečenica, nijedna gesta nije išla protiv Bosne i Hercegovine, šta više, svaki dobronamjeran građanin BiH potpisao bi svaku njegovu juče izrečenu.
Nego, da ja sad tebe pitam.
Znači, ti nemaš ništa protiv jučerašnjeg Lagumdžijinog sastanka s Miloradom Dodikom - laktašenkom, traktoristom, negatorom genocida, rasturačem BiH, osvjedočenim mrziteljem i Bosne i Bošnjaka?
ili
Znači, ti nemaš ništa protiv pravljenja vlasti sa strankama članicama tog HNS?
edit: ne moraš odgovarati, ovo je retoričko ...