SDP

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10276 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:
poznanik wrote:
Da li ova vijest znači da ide u BL po priznanje ili po nove instrukcije?
Ništa, obična međudržavna posjeta ...
Ali je zapadna njemačka razvijenija :-)
Banksy

#10277 Re: SDP

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Banksy wrote:
poznanik wrote:
Ali je zapadna njemačka razvijenija :-)
Vrlo upitno.
Corto Maltese

#10278 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
poznanik wrote:
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija razgovarat će se danas u Banjoj Luci sa zvaničnicima RS-a.
Internacionala
Banksy

#10279 Re: SDP

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Banksy wrote: Ništa, obična međudržavna posjeta ...
Internacionala
Nisko ... :mrgreen:
brzica

#10280 Re: SDP

Post by brzica »

stochar wrote:
brzica wrote:Koliko ja znam Hadžić je Bosanac.
k'o sto je i Alaim bio 'musliman' i predsjedavajuci OV Centar iz reda 'ostalih'... kad nama nacinalnost prestane biti zanimanje, onda cemo imati i covjeka a samim tim i drzavu za covjeka...
Nisam ja nikad rekao da mi se sviđa način upotrebe
nacije u političke svrhe, ali ne ulazim u to kako se
tko osjeća. Niti bih ikome nametao.
Bilo bi to isto kao i ovo što Milanović ne priznaje
moje pravo glasa.
Corto Maltese

#10281 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Nigdje, nikad, ne pročitah više riječi podrške Emilu Vlajkiju, profesoru, podpredsjedniku i Hrvatu, nego sada, na ovoj stranici.
Last edited by Corto Maltese on 28/02/2012 11:37, edited 2 times in total.
Banksy

#10282 Re: SDP

Post by Banksy »

Ne postoji Bosanac. Lično pokušala, insistirala, na više mjesta, više puta.
Ostali, nuklearni otpad, hajfiš, frižider, da. Bosanac, teško.
brzica

#10283 Re: SDP

Post by brzica »

Znam, ali čovjek se tako osjeća. Koliko ja znam.
Relevantno je u toj priči samo ono što mu je pisalo
kad se prijavio na izborima 2010.
Opet kažem, ne kažem da mi se sviđa ili ne, ali je
tako.
stochar

#10284 Re: SDP

Post by stochar »

Alfons Kauders wrote:
stochar wrote:
k'o sto je i Alaim bio 'musliman' i predsjedavajuci OV Centar iz reda 'ostalih'... kad nama nacinalnost prestane biti zanimanje, onda cemo imati i covjeka a samim tim i drzavu za covjeka...
a ko si ti da odredjujes kako ce se neko izjasnjavati?
a ko je Zlaya da odredjuje Milanovicu s kim ce se susretati i kenja o 'covjeku naspram naconalnosti' a on sam je preuzeo vlast upravo po nacionalnim sablonima. tokom pregovora nisam nigdje cuo ni rijec o covjeku, samo 'SDP-u pripada bošnjačko mjesto ovoga, hrvatsko onoga'...

ne odredjujem ja nikome kako ce se izjasnjavati niti imam pravo, kao sto ni meni niko nema pravo odredjivati. evo, ja se izjasnjavam kao Bosanac, i trpaju me u ostale, i kad bih sutra preuzeo neku funkciju iz reda 'ostalih' time bih samo potvrdio diskriminaciju koju dozivljavamo ja i ljudi koji se izjasnjavaju kao Bosanci. postavljanjem Bosanca na poziciju namijenjenu 'ostalima' priznali su kretenizam da su ljudi koji se u Bosni izjasnjavaju kao Bosanci 'ostali'. aferim!
brzica

#10285 Re: SDP

Post by brzica »

A ljudi koji žive u Hercegovini?
Alfons Kauders

#10286 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote: a ko je Zlaya da odredjuje Milanovicu s kim ce se susretati i kenja o 'covjeku naspram naconalnosti' a on sam je preuzeo vlast upravo po nacionalnim sablonima. tokom pregovora nisam nigdje cuo ni rijec o covjeku, samo 'SDP-u pripada bošnjačko mjesto ovoga, hrvatsko onoga'...
kruske i jabuke
ne odredjujem ja nikome kako ce se izjasnjavati niti imam pravo, kao sto ni meni niko nema pravo odredjivati. evo, ja se izjasnjavam kao Bosanac, i trpaju me u ostale, i kad bih sutra preuzeo neku funkciju iz reda 'ostalih' time bih samo potvrdio diskriminaciju koju dozivljavamo ja i ljudi koji se izjasnjavaju kao Bosanci. postavljanjem Bosanca na poziciju namijenjenu 'ostalima' priznali su kretenizam da su ljudi koji se u Bosni izjasnjavaju kao Bosanci 'ostali'. aferim!
bosanci po ustavu jesu ostali, nema se tu sta "priznati"... doduse ti si u bezbroj navrata dokazao da su ti zakon i ustav relativne kategorije...

sta onda? sta zapravo zamjeras i kome? sdp-u sto je imenovao covjeka koji se izjasnjava kao bosanac? ili doticnom ministru sto se tako izjasnjava?

dakle bolje bi bilo da... ljude koji se izjasnjavaju kao bosanci nikad nigdje ne imenuju... da ne "priznaju kretenizam" koji stoji u ustavu
Alfons Kauders

#10287 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

brzica wrote:A ljudi koji žive u Hercegovini?
bosanci s govornom manom :D
brzica

#10288 Re: SDP

Post by brzica »

Pa da, Vodovod i Kanalizacija :lol:
stochar

#10289 Re: SDP

Post by stochar »

Alfons Kauders wrote:
stochar wrote: a ko je Zlaya da odredjuje Milanovicu s kim ce se susretati i kenja o 'covjeku naspram naconalnosti' a on sam je preuzeo vlast upravo po nacionalnim sablonima. tokom pregovora nisam nigdje cuo ni rijec o covjeku, samo 'SDP-u pripada bošnjačko mjesto ovoga, hrvatsko onoga'...
kruske i jabuke
bosanci po ustavu jesu ostali, nema se tu sta "priznati"... doduse ti si u bezbroj navrata dokazao da su ti zakon i ustav relativne kategorije...

sta onda? sta zapravo zamjeras i kome? sdp-u sto je imenovao covjeka koji se izjasnjava kao bosanac? ili doticnom ministru sto se tako izjasnjava?

dakle bolje bi bilo da... ljude koji se izjasnjavaju kao bosanci nikad nigdje ne imenuju... da ne "priznaju kretenizam" koji stoji u ustavu
Prvi Lagumdzija je pristao na podjelu vlasti prema nacionalnom kljucu, godinu i pol niko nije ni spomenuo čovjeka, i onda se on nadje jucer da kenja nesto Milanovicu na tu temu... Milanovic se kao pristojan gost ponasa po pravilima kuce, a kuca je nazalost nakarada da ne moze veca! Pravila kuce izmedju ostalih kroji i Zlaya himself (nije Milanovic potpiso sporazum s Covicem), tako da je ona njegova prica suplja totalno. licnu sujetu i seljakluk ala Mile Dodik opravdava nekakvim principima od kojih je i sam odust'o koalirajuci s nacionalistima i fasistima... zalosno, zalosno, jadno...
ultima_palabra

#10290 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

stochar wrote:Prvi Lagumdzija je pristao na podjelu vlasti prema nacionalnom kljucu
Nema Lagumdžija tu šta pristajati... takva raspodjela je definisana ustavom. On je samo insistirao da SDP može predstavljati i druge narode osim Bošnjaka, u skladu sa izbornim rezultatima... i u tome je uspio.
Alfons Kauders

#10291 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:
Alfons Kauders wrote:
kruske i jabuke

Prvi Lagumdzija je pristao na podjelu vlasti prema nacionalnom kljucu, godinu i pol niko nije ni spomenuo čovjeka, i onda se on nadje jucer da kenja nesto Milanovicu na tu temu... Milanovic se kao pristojan gost ponasa po pravilima kuce, a kuca je nazalost nakarada da ne moze veca! Pravila kuce izmedju ostalih kroji i Zlaya himself (nije Milanovic potpiso sporazum s Covicem), tako da je ona njegova prica suplja totalno. licnu sujetu i seljakluk ala Mile Dodik opravdava nekakvim principima od kojih je i sam odust'o koalirajuci s nacionalistima i fasistima... zalosno, zalosno, jadno...
ma ja ba
Karl Hungus

#10292 Re: SDP

Post by Karl Hungus »

BiH prije nego sto je SDP dosao na vlast...

Dozer

#10293 Re: SDP

Post by Dozer »

Realno, SDP nije mogao uraditi nista ovdje, niti ce moci ikada ukoliko ne osvoji 51% glasova. Tek onda moze izbaciti etno-nacionaliste iz vlasti. Do tada, mora se drzati slova Daytona i zadovoljavati S-H-B etno-nacional-vjersku matricu.

A kada, i ako ikada dobije 51% glasova na izborima, onda se moze postupiti po Alijinom sablonu promjene Ustava - primijeni, pa cemo vidjeti kasnije sta i kako dalje.
iPod

#10294 Re: SDP

Post by iPod »

Dozer wrote:Realno, SDP nije mogao uraditi nista ovdje, niti ce moci ikada ukoliko ne osvoji 51% glasova. Tek onda moze izbaciti etno-nacionaliste iz vlasti. Do tada, mora se drzati slova Daytona i zadovoljavati S-H-B etno-nacional-vjersku matricu.

A kada, i ako ikada dobije 51% glasova na izborima, onda se moze postupiti po Alijinom sablonu promjene Ustava - primijeni, pa cemo vidjeti kasnije sta i kako dalje.
Eh tek nam jadna majka ako osvoje 51%, biće gori od Dodika. Gledam sinoć Lipovača se prepao, garant mu zaprijetili ako bude pravio galamu i halabuku oko ove smjene namjestit će mu neki proces i gotov je, ovako mirno da se povuče i nikom ništa. Ovi su na sve spremni.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10295 Re: SDP

Post by plain vanilla »

iPod wrote:
Dozer wrote:Realno, SDP nije mogao uraditi nista ovdje, niti ce moci ikada ukoliko ne osvoji 51% glasova. Tek onda moze izbaciti etno-nacionaliste iz vlasti. Do tada, mora se drzati slova Daytona i zadovoljavati S-H-B etno-nacional-vjersku matricu.

Eh tek nam jadna majka ako osvoje 51%, biće gori od Dodika. Gledam sinoć Lipovača se prepao, garant mu zaprijetili ako bude pravio galamu i halabuku oko ove smjene namjestit će mu neki proces i gotov je, ovako mirno da se povuče i nikom ništa. Ovi su na sve spremni.
srce drago
znam ja jednu nenu sto stravu saljeva, pa eto Hamdija javi mi se na PP ako ovo citas, da te lijecimo
kamen spoticanja

#10296 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

sta bi na kraju s lipovacom?
Dozer

#10297 Re: SDP

Post by Dozer »

Ne kazem ja da je SDP med i mlijeko, ba...daleko su oni od toga. Ali, ako iko ima priblizno dovoljno snage (ili ako je bar imao, jer nakon ovih budalastina ce sad na lokalnim izborima opaliti kao s kruske, a o opstim da i ne pricamo), da je mogao skinuti etnicare sa vlasti - to je SDP. Ostali su premaleni i irelevantni.

Ali, SDP-u se desilo upravo ono sto sam prije 2-3 godine i predvidio da ce se desiti ukoliko pobijedi u dovoljnoj mjeri da udje u vlast - upali su u etno-nacionalisticku matricu, u zacarani krug daytonskog Ustava po kojem postoje samo Srbi, Hvrati i Bosnjaci i po kojem su samo oni relevantni faktori.
Nazalost, Ustav je tako "nastiman" da samo ove tri "svete" kategorije gradjana imaju pravo stvarnog glasa i moc stvarnih promjena. Naravno, oni bilo kakve promjene ne zele ni na koji nacin, sto je i sasvim jasno jer je njima ovako vise nego dobro.

Na sljedecim izborima SDP ce opet otici u opoziciju, etnicari ce moci slaviti jer su uspjeli u opstrukciji bilo kakvih promjena, i to je to. Idemo nazad u torove, i to i ko hoce i ko nece - morace.
novi.dan.nova.nafaka

#10298 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

kamen spoticanja wrote:sta bi na kraju s lipovacom?
Šta bi na kraju sa Emirom, ženomlatom ? Jel Fahro Oruč preuzima nj. mjesto ? :)
jon_jovi

#10299 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Dakle kao što sam to već rekao: Lipovaći su u SDP-u dani odbrojani. Interna stvar SDP-a reklo bi se. Onako uzgred, kada je u pitanju lovica tu ni brat brata ne poznaje.
Mao-ce-tung

#10300 Re: SDP

Post by Mao-ce-tung »

stochar wrote:
Alfons Kauders wrote:
kruske i jabuke

Da,da,ponasa se Milanovic naravno prema pravilima kuce, sve dok ne ode iz nje kada se okrece drugoj politici pa uz pomoc Josipovica kojem je Tadic u zadnje vrijeme postao najbolji friend(bas se pitam zasto :roll: )huska Covica i ostale kriminalce iz reda Hrvatskog naroda da koce drzavu sto vise mogu.Pa je cak taj Milanovic postao drazi gost Banjoj Luci nego Sarajevu,razgovaraju ljudi o specijalnim odnosima izmedju sumarskog entiteta i Hrvatske,koliko su sumarima dragi Milanovic i Josipovic.
Po meni je SDP jako pogrijesio sto je nakon proslih izbora uopste usao u vlast,trebali su pustiti da imbecil Slajdzic i SDA uniste zemlju do kraja,ovako im vec SDA sve sto ne valja u Federaciji stavlja na teret,kao da SDP sam vlada.
Post Reply