Ti pomenu Denisa, pa Damir je za njega izmislio politiku. Kad kazes supljator , covjek bez ideje i pun fraza i suplje, meni je tu enciklopedijski primjer Denis.plain vanilla wrote:krenula sam da ti napisem da Damir nije potencijal za predsjednika stranke, a onda se sjetih da on nije potencijal ni za ministra-LIBERO- wrote:
Slazem se sa oboma, u pravu ste. (Brko i Vanila)
Ova prva moja predpostavka o samoozdvavljenju SDP-a od same "baze", je vjerovatno jos uvijek utopija, ali nije zgoreg naglasiti pojedincima , lokalnim begovima i agama koji misle da su nedodirivi ( o ovaj kojeg su smijenili svakako spada u profil takvog "politicara"), da i nisu bas nedodirljivi i neoborivi.
E sada, ko bi mogao biti buducnost SDP-a na toj liderskoj poziciji, i uopste koja je to ekipa a ne samo pojedinac.. to je tesko sada reci. Mislim da je SDP prijasnjim cistkama i sjecom manje poslusnih mladjih kadrova nanjela najvise stete sama sebi. Svjesno se islo na podrsku i "uzgajanje" kadrovika tipa Masic i taj profil , na ustrb realnog kvaliteta jednog predvodika ili grupe takvih ljudi.
Moja skromna procjena po tom pitanju je da Zlaja pravi prostor za Damira Hadzica , da kada bas bude morao odstupiti (ako ikada dodje taj tuzni dan), da gurne ovoga na njegovo mjesto sto bi fakticki bilo samo nastavak vladanja, ali, iz sjene
![]()
Moguce da postoji jos neka dovoljno jaka frakcia ili interesna struja unutar SDP-a (Tuzla? ) pa da se poremete planovi ,al' ja nesto ne vidim realnu snagu u ovim nekim drugim frakcijama ili polufrakcijama
SDP
-
rahmanjin
#10001 Re: SDP
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10002 Re: SDP
procital ti sta sam napisala za Denisa?rahmanjin wrote:
Ti pomenu Denisa, pa Damir je za njega izmislio politiku. Kad kazes supljator , covjek bez ideje i pun fraza i suplje, meni je tu enciklopedijski primjer Denis.
nista lijepo, koliko se sjecam
-
rahmanjin
#10003 Re: SDP
Procitao sam komentar i jasno mi je tvoje misljenje, ali posto si pomenula obojicu napisah komentar za Denisa jer mi je on...plain vanilla wrote:procital ti sta sam napisala za Denisa?rahmanjin wrote:
Ti pomenu Denisa, pa Damir je za njega izmislio politiku. Kad kazes supljator , covjek bez ideje i pun fraza i suplje, meni je tu enciklopedijski primjer Denis.![]()
- quasar
#10004 Re: SDP
Slazemo se po ovom. I Slavkov prijedlog je sasvim na mjestu i pitam se zasto nesto takvo nije ugradjeno u zakon. Cak i moj poslodavac koji je 100% vlasnik firme, ne zeli da zaposljava vise clanova iste familije. Logicno je zasto. Stiti svoje interese.novi.dan.nova.nafaka wrote:Ma slažemo se 100% - ja asm već negdje napisao. Da je sreće da nas Merkel i njena demokršćanska stranka preuzmu na 10 godina, da vrate stvari na svoje mjesto.Naši ljudi nisu glupi, čak šta više. Problem je u tome što se politika toliko ukorijenila u sve pore da je to strašno. Nova vlast je to baš zabetonirala.quasar wrote:Telekom bez snazne uprave i gazdinskog odnosa vlasnika, propadace i gubiti trziste po malo. Eronet ce na dobos, gotovo sigurno. Tu ce upasti T.com i nastaje borba. Kad bi imali pravu upravu i menadzment u BHT on bi bio zlatna koka, ali ovako je zlato samo za nehljebovice zaposlene u njemu od ranijih uprava i to ti sad ne mozes raspetljati da si pita. To moze samo privatnik, vlasnik. To je veliki teret koji tu firmu cini manje konkurentnom u odnosu na ostale.
JA bih volio da ostane bosanski, i da se siri na druga trzista, ali za to treba neko kao Boris Nemsic, kojeg su otjerali svojevremeno. Inace Zlajin dobar haver, pa bi cak i njegovo dovodjenje imalo pljuvanje ovdje, siguran sam.
Stvorio se začarni krug: polit. partija postavlja direktor koji tendere/ugovore šteli priv. firmama koje dalje proviziju daju pol. partijama/direktorima. A političari su ti koji kroje zakone, koji smjenjuju i postavljaju. Nikome ništa ne možeš - sve je zabetonirano....Slavko2 wrote:Nepotizam na visokim pozicijama nije ništa novo nitu u jednom sustavu. To su slučajevi kada premijer zaposli brata, stričevića, uopće nije bitno tko će se uvalit na neko mjesto...Oni se mogu prebrojat na prste jedne ruke. Problem nepotizma koji uništava svako društvo je u srednjem staležu. Tvrtke koje pominjete, a da nadodam još i Hrvatske pošte, EPHZHB, Aluminij ... rade po principu da svaka obitelj ima po nekoliko članova u istoj kompaniji. Gdje to ima, molim lijepo?! Imate tvrtke u kojima rade generacijski, supružnici, djeca, djedovi i bake ?! A u zemlji ima pola milijuna nezaposlenih. Umjesto da se donese zakon da samo jedan član obitelji može raditi u istoj javnoj kompaniji (jer to je naš zajednički novac), ovdje pohlepa nema granica, roditelji automatski prave šelu svojoj djeci, uvaljuju ih na mjesta na koja sigurno mogu doći stručniji ljudi, i na taj način neka druga obitelj ostaje bez kruha. Treba pokrenuti inicijativu, da u istoj javnoj kompaniji može raditi samo jedan član obitelji, tako bi se nezaposlenost prepolovila. A onda ćemo lako sa bratom premijera ...![]()
Odličan post - prijedlog na mjestu.
A evo iskrslo je u mom prethodnom postu zanimljivo pitanje, sta bi bilo da sada Zlaja dovede Borisa Nemsica na celo telekoma? Bilo bi: eno doveo kuma i sl. Znamo sta je Nemsic znacio za BHT dok je bio tu, i znamo sta je uradio u Austria telecomu. Ne bi li to bio najpametniji moguci potez koji se moze povuci? Medjutim, naslo bi se 1000 ljudi i novinara koji bi to proglasili nepotizmom najgore vrste. Ne bi se uopste pikali profesionalni kvaliteti izabranog.
Upitno je i da li bi SDP i SDA odgovarao takav direktor jer bi on napravio politicki problem sa otkazima i sl.
- plain vanilla
#10005 Re: SDP
ma samo u kontekstu neke nove struje u TZ, pa rekoh da je ovdje Denis bitan lik, nazalostrahmanjin wrote:Procitao sam komentar i jasno mi je tvoje misljenje, ali posto si pomenula obojicu napisah komentar za Denisa jer mi je on...plain vanilla wrote:procital ti sta sam napisala za Denisa?rahmanjin wrote:
Ti pomenu Denisa, pa Damir je za njega izmislio politiku. Kad kazes supljator , covjek bez ideje i pun fraza i suplje, meni je tu enciklopedijski primjer Denis.![]()
ne znam je li jos uvijek aktivan i njegov brat, kojeg je ostavio u FOM-u kad je on otisao igrati se s velikim chikama
-
rahmanjin
#10006 Re: SDP
To je koliko god bilo primamljivo, prakticno nemoguce izvesti. Nemsiceva primanja su astronomska, otisao je iz Austria telekoma zbog novca i koliko se sjecam ugovor mu je visemilonski na godisnjem nivou ( govorimo o eurima ). Ima i kod nas sposobnih i postenih ljudi ali je problem sto ne mogu dobiti sansu, a ona manjina koja i dobije rijetko sta napravi jer ne mozes mijenjati sistem sam.quasar wrote:Slazemo se po ovom. I Slavkov prijedlog je sasvim na mjestu i pitam se zasto nesto takvo nije ugradjeno u zakon. Cak i moj poslodavac koji je 100% vlasnik firme, ne zeli da zaposljava vise clanova iste familije. Logicno je zasto. Stiti svoje interese.novi.dan.nova.nafaka wrote:Ma slažemo se 100% - ja asm već negdje napisao. Da je sreće da nas Merkel i njena demokršćanska stranka preuzmu na 10 godina, da vrate stvari na svoje mjesto.Naši ljudi nisu glupi, čak šta više. Problem je u tome što se politika toliko ukorijenila u sve pore da je to strašno. Nova vlast je to baš zabetonirala.quasar wrote:Telekom bez snazne uprave i gazdinskog odnosa vlasnika, propadace i gubiti trziste po malo. Eronet ce na dobos, gotovo sigurno. Tu ce upasti T.com i nastaje borba. Kad bi imali pravu upravu i menadzment u BHT on bi bio zlatna koka, ali ovako je zlato samo za nehljebovice zaposlene u njemu od ranijih uprava i to ti sad ne mozes raspetljati da si pita. To moze samo privatnik, vlasnik. To je veliki teret koji tu firmu cini manje konkurentnom u odnosu na ostale.
JA bih volio da ostane bosanski, i da se siri na druga trzista, ali za to treba neko kao Boris Nemsic, kojeg su otjerali svojevremeno. Inace Zlajin dobar haver, pa bi cak i njegovo dovodjenje imalo pljuvanje ovdje, siguran sam.
Stvorio se začarni krug: polit. partija postavlja direktor koji tendere/ugovore šteli priv. firmama koje dalje proviziju daju pol. partijama/direktorima. A političari su ti koji kroje zakone, koji smjenjuju i postavljaju. Nikome ništa ne možeš - sve je zabetonirano....Slavko2 wrote:Nepotizam na visokim pozicijama nije ništa novo nitu u jednom sustavu. To su slučajevi kada premijer zaposli brata, stričevića, uopće nije bitno tko će se uvalit na neko mjesto...Oni se mogu prebrojat na prste jedne ruke. Problem nepotizma koji uništava svako društvo je u srednjem staležu. Tvrtke koje pominjete, a da nadodam još i Hrvatske pošte, EPHZHB, Aluminij ... rade po principu da svaka obitelj ima po nekoliko članova u istoj kompaniji. Gdje to ima, molim lijepo?! Imate tvrtke u kojima rade generacijski, supružnici, djeca, djedovi i bake ?! A u zemlji ima pola milijuna nezaposlenih. Umjesto da se donese zakon da samo jedan član obitelji može raditi u istoj javnoj kompaniji (jer to je naš zajednički novac), ovdje pohlepa nema granica, roditelji automatski prave šelu svojoj djeci, uvaljuju ih na mjesta na koja sigurno mogu doći stručniji ljudi, i na taj način neka druga obitelj ostaje bez kruha. Treba pokrenuti inicijativu, da u istoj javnoj kompaniji može raditi samo jedan član obitelji, tako bi se nezaposlenost prepolovila. A onda ćemo lako sa bratom premijera ...![]()
Odličan post - prijedlog na mjestu.
A evo iskrslo je u mom prethodnom postu zanimljivo pitanje, sta bi bilo da sada Zlaja dovede Borisa Nemsica na celo telekoma? Bilo bi: eno doveo kuma i sl. Znamo sta je Nemsic znacio za BHT dok je bio tu, i znamo sta je uradio u Austria telecomu. Ne bi li to bio najpametniji moguci potez koji se moze povuci? Medjutim, naslo bi se 1000 ljudi i novinara koji bi to proglasili nepotizmom najgore vrste. Ne bi se uopste pikali profesionalni kvaliteti izabranog.
Upitno je i da li bi SDP i SDA odgovarao takav direktor jer bi on napravio politicki problem sa otkazima i sl.
- Optimus Prime
#10007 Re: SDP
A komedije.
Jeste li to poceli iznositi teze da bi SDP dobio vise glasova na izborima da je neko drugi vodio stranku?
Prvi znak da je sef stranke idealni covjek za to mjesto je kad svi politicki protivnici do jednog na glas zahtjevaju njegovu smjenu sa cela partije.
Jeste li to poceli iznositi teze da bi SDP dobio vise glasova na izborima da je neko drugi vodio stranku?
Prvi znak da je sef stranke idealni covjek za to mjesto je kad svi politicki protivnici do jednog na glas zahtjevaju njegovu smjenu sa cela partije.
- plain vanilla
#10008 Re: SDP
jel ti to nama?Optimus Prime wrote:A komedije.
![]()
- quasar
#10009 Re: SDP
@rahmanjin
Nismo se razumjeli.
Hipoteticko je bilo pitanje, u vezi sa neselektivnim pljuvanjem po svemu sto ima ikakve veze sa SDP-om.
Kad bi bili ozbiljni, cak ni Borisova plata ne bi bila problem ako ce on svojim radom donijeti 10-20 miliona ustede ili rasta dobiti koju ce inkasirati drzavni budzet. Halal mu onda bilo svaki euro.
Nismo se razumjeli.
Hipoteticko je bilo pitanje, u vezi sa neselektivnim pljuvanjem po svemu sto ima ikakve veze sa SDP-om.
Kad bi bili ozbiljni, cak ni Borisova plata ne bi bila problem ako ce on svojim radom donijeti 10-20 miliona ustede ili rasta dobiti koju ce inkasirati drzavni budzet. Halal mu onda bilo svaki euro.
- Za i Protiv
#10010 Re: SDP
Tita ti, jel te stid pisati ovako?KatarinaKosaca wrote:
Očito guslaš da ti se noge tresu jer u spomenutom postu nije spomenut ni Zlaya a ni Chmoljo. Tvoja izmišljotina. Uostalvom, sjećam se da ste se žalili da vam je post previše visoko intelekutalno napisan, sa puno stranih riječi![]()
Tako , ti kao i ovaj @za i protiv idući put fino kopirajte post i sačuvate, jer na ove očite insinuacije (upetljavanje moderatora chmolje u smilslu da me se banuje), i guslanje više ne odgovaram. Na citate, da, svakako.
To ja sad trebam sve postove kopirati i cuvati, ako nekom zatreba?
Jasno si rekla da je SDP nacisticka partija, a koliko je tvoj post bio "vrijedan" govori podatak da je izbrisan od moderacije, zajedno sa svim nasim odgovorima.
-
Canton
#10011 Re: SDP
Damir ima najvece sanse, pa Denis, pa Komsic ...-LIBERO- wrote:plain vanilla wrote:@Libero, ako je istina ovo sto govore za Lipovacu (ono sto npr rece @Ridjobrki) onda uopce nije bitno zasto smjena, onda je dobro da je uklonjen s vaznog polozaja u stranci
ja sam nekad davno naslusala se svega o tom Lipovaci, jos prije nego se progurao, ali sam mislila da je u pitanju ljubomora i zavist kolega iz stranke (foruma mladih)..izgleda da ipak nije
Slazem se sa oboma, u pravu ste. (Brko i Vanila)
Ova prva moja predpostavka o samoozdvavljenju SDP-a od same "baze", je vjerovatno jos uvijek utopija, ali nije zgoreg naglasiti pojedincima , lokalnim begovima i agama koji misle da su nedodirivi ( o ovaj kojeg su smijenili svakako spada u profil takvog "politicara"), da i nisu bas nedodirljivi i neoborivi.
E sada, ko bi mogao biti buducnost SDP-a na toj liderskoj poziciji, i uopste koja je to ekipa a ne samo pojedinac.. to je tesko sada reci. Mislim da je SDP prijasnjim cistkama i sjecom manje poslusnih mladjih kadrova nanjela najvise stete sama sebi. Svjesno se islo na podrsku i "uzgajanje" kadrovika tipa Masic i taj profil , na ustrb realnog kvaliteta jednog predvodika ili grupe takvih ljudi.
Moja skromna procjena po tom pitanju je da Zlaja pravi prostor za Damira Hadzica , da kada bas bude morao odstupiti (ako ikada dodje taj tuzni dan), da gurne ovoga na njegovo mjesto sto bi fakticki bilo samo nastavak vladanja, ali, iz sjene
![]()
Moguce da postoji jos neka dovoljno jaka frakcia ili interesna struja unutar SDP-a (Tuzla? ) pa da se poremete planovi ,al' ja nesto ne vidim realnu snagu u ovim nekim drugim frakcijama ili polufrakcijama
eto Hamdije ce se rijesiti na vrijeme, da slucajno ne pomrsi racune
-
kojeime
#10012 Re: SDP
Pa, ako su mu nabrojani eventualni nasljednici, onda komotno moze Zlatko i ostati za vijeke vjekova amin.Canton wrote:
Damir ima najvece sanse, pa Denis, pa Komsic ...
-
Canton
#10013 Re: SDP
A ko bi to trebao biti po tvom misljenju?kojeime wrote:Pa, ako su mu nabrojani eventualni nasljednici, onda komotno moze Zlatko i ostati za vijeke vjekova amin.Canton wrote:
- Za i Protiv
#10014 Re: SDP
Eto, ko biva, pratim malo politku... ali, who the fuck is DenisCanton wrote:-LIBERO- wrote:
- ultima_palabra
#10015 Re: SDP
Većinom raja to posmatra malo površno... nek je predsjednik raja 'nako ko Komšić recimo, ili rahmetli Nijaz, a nek nije pakaš ko narcis Zlaja
Članovima SDP-a treba biti primarno kakve predsjednik rezultate postiže, a nečlanovima kakvu politiku sprovodi... meni ako se ne sviđa kantonalna vlada, glasaću za neku drugu stranku a neću po forumu ostaviti 1000 postova kako je SDP najgora stranka od Hitlera, a Zlaja Staljin.
SDP je ušao u jedan tranzicijski kalup i boluje od istih boljki od kojih boluju sve stranke na vlasti... tu novi predsjednik ne može puno promijeniti. To što bi ljudi (većinom nečlanovi) voljeli vidjeti neku dražu facu na kormilu je druga stvar... imate brate hrpu reality šouououova, pa birajte televotingom ko će napustiti kuću a ko ostati
SDP je ušao u jedan tranzicijski kalup i boluje od istih boljki od kojih boluju sve stranke na vlasti... tu novi predsjednik ne može puno promijeniti. To što bi ljudi (većinom nečlanovi) voljeli vidjeti neku dražu facu na kormilu je druga stvar... imate brate hrpu reality šouououova, pa birajte televotingom ko će napustiti kuću a ko ostati
- plain vanilla
#10016 Re: SDP
onaj rumeniZa i Protiv wrote:Eto, ko biva, pratim malo politku... ali, who the fuck is DenisCanton wrote:-LIBERO- wrote:
-
miop
#10017 Re: SDP
plain vanilla wrote:onaj rumeniZa i Protiv wrote: Eto, ko biva, pratim malo politku... ali, who the fuck is Denis

- Alfons Kauders
#10018 Re: SDP
Jap, ja ne znam razliku izmedju socijalizma, socijaldemokracije i nacionalsocijalizma.KatarinaKosaca wrote:Ma, naravno da se i te kako može analizirati, međutim ne može sa nekim ko ne zna ni definiciju socijalizma, socijaldemokracije i nacionalsocijalizma. A pogotovo sa nekim ko po sjećanju prepričava post, pa onda i "sebi daje slobodu da dodaje i oduzima od posta".webby-x wrote:Također, tu je i nepogrešivi vječni vođa, privatiziranje javnih servisa i slično.
Kako to nazvati nego nacionalni kvazi-socijalizam.
Zato jos uvijek cekam da objasnis kakve veze SDP ima sa nacionalsocijalizmom. Ako ce objasnjenje biti slicno ovom maloprije, jedva cekam.
- nosara
#10019 Re: SDP
Bivsi sdp je moderna stranka ljevice, desnice i centra, kvazi socjaldemokratske i malkice liberalne klero-nacionalisticke orjentacije s akcentom na "ko da vise" i "ko jaci taj nas taslaci"... 
- Alfons Kauders
#10020 Re: SDP
Za mene su kvazi-socijaldemokratski centar, moje skromno misljenje... Samo sto je to prilicno daleko od nacionalsocijalizma...nosara wrote:Bivsi sdp je moderna stranka ljevice, desnice i centra, kvazi socjaldemokratske i malkice liberalne klero-nacionalisticke orjentacije s akcentom na "ko da vise" i "ko jaci taj nas taslaci"...
- nosara
#10021 Re: SDP
Prvo bih im zalijepio po samarcinu, a onda sigurno i nesto sasvim drugo uz ovo "partija" u nazivu... Cak bih umjesto "partija" turio "partaja"...Alfons Kauders wrote:Za mene su kvazi-socijaldemokratski centar, moje skromno misljenje... Samo sto je to prilicno daleko od nacionalsocijalizma...nosara wrote:Bivsi sdp je moderna stranka ljevice, desnice i centra, kvazi socjaldemokratske i malkice liberalne klero-nacionalisticke orjentacije s akcentom na "ko da vise" i "ko jaci taj nas taslaci"...
- plain vanilla
#10022 Re: SDP
neka nosara, mozda iduce godine opet promijenis misljenje 
- jon_jovi
#10023 Re: SDP
I SDP je dobila novu zvijezdu? Komša iz out of game 
- nosara
#10024 Re: SDP
Ne vjerujem... Ljevica je u regionu otisla u kurac... Ovi nasi samo slijede trend koji ce, morebitno, obezbjedit "vlast" na duzi rok...plain vanilla wrote:neka nosara, mozda iduce godine opet promijenis misljenje
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u razgovoru za Dnevnik Nove TV govorio je o prljavoj kampanji, Jadranki Kosor, Radimiru Čačiću, programu HDZ-a kao i o programu Kukuriku koalicije.
No, nevjerojatno je zazvučala njegova izjava kako je SDP liberalna stranka centra. Na novinarsko pitanje bi li nakon izbora ušao u koaliciju s SDSS-om Milanović je odgovorio " Mi smo liberalna stranka centra. Treba nam podrška što većeg broja ljudi da ispunimo ono što obećajemo".
- plain vanilla
#10025 Re: SDP
ali de ti meni objasni sta je cilj tvog pisanja?
ok, ne valja sdp, razumjeli smo
i sta sad?
revolucija? prosvjedi? fb revolucija?
nije li bolje afirmativno o nekoj drugoj stranci pricati, odvesti glasace sdp-a drugdje?
ok, ne valja sdp, razumjeli smo
i sta sad?
revolucija? prosvjedi? fb revolucija?
nije li bolje afirmativno o nekoj drugoj stranci pricati, odvesti glasace sdp-a drugdje?