SDP sa Lagumdzijom / SDP bez Lagumdzije

Kako biste glasali:

Glasao bih za SDP BEZ Lagumdzije
26
25%
Svakako ne bih glasao za SDP
19
18%
Svakako glasam za SDP
58
56%

Total votes: 103

revolutia

Post by revolutia »

he-he

pa ko je najbolje zivio u titino vrijeme??

oni koji su mu bili najblizi...

a lagumdzija je u to vrijeme bio sretan, jer mu je njegova majka zahvaljujuci partiji omogucila da momak boravi u americi i "gradi svoj intelektualni duh", dok su ovde obicni radnici crkavali za ono malo plate....

i taj isti lagumdzija kroz svoj SDP se DANAS sluzi istim tim metodama da sebe obezbijedi, da namjesti poslove za firmu svoje supruge (ciji je biznis procjetao kad je on dobio vlast)...

ko brani SDP znaci ima licne koristi od te vlasti, a ostali nek gledaju "odakle se vedri"... :x :x
revolutia

Post by revolutia »

zivili su u vjecitom strahu, nisi se smio niocemu izjasniti, nisi smio nista pisnuti protiv sistema i drzave, i ako nisi bio dio komunistickog sistema, hapsenje je bilo na dnevnom redu :x :x

i nasljednik tog sistema Lagumdzija sa svojom strankom se isto tako surovo namontiranim sudskim procesima u danasnjoj drzavi oobracunava sa svojim neistomisljenicima.

i zar nam treba opet tako nesto??

ja nisam za to...
sarlo

Post by sarlo »

SherlockHolmes wrote:Jesu, oni koji su bili za vracanje na sistem gradjanske demokratije umjesto vladavine boljsevickih demagoga su fakat porazeni 1945. Laziranim glasanjem i kuglicama. Sreca pa se stvari ipak vracaju na svoje, makar i sa 50 godina zakasnjenja.

O dezorijentisanosti, nemamo sta pricati, to si najbolje dokazao po pitanju potrebne skolske spreme.
Neki nisu upoznati da je gradjanska opcija (i nacionalizam je gradjanska opcija, no to je manje bitno) na kraju pobijedila, vjerovatno su mentalno u 1945-oj.
Komunizam jos vlada u Bjelorusiji, Turkmenistanu, S.Koreji, Kubi, Laosu, Tadzikistanu i sl.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

SherlockHolmes wrote:Ne, moja rodica je imala nekakvu njegovu knjigu koju je morala kupiti i koja je bila bas poglupa.
Nije lijepo pricati tako o rodici...
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Ocito je da pricam o knjizi, ali posto ti maternji nije jaca strana, cekam dalju argumentaciju sa foruma mladih.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

induendo wrote:
revolutia wrote:zivili su u vjecitom strahu, nisi se smio niocemu izjasniti, nisi smio nista pisnuti protiv sistema i drzave, i ako nisi bio dio komunistickog sistema, hapsenje je bilo na dnevnom redu :x :x

i nasljednik tog sistema Lagumdzija sa svojom strankom se isto tako surovo namontiranim sudskim procesima u danasnjoj drzavi oobracunava sa svojim neistomisljenicima.

i zar nam treba opet tako nesto??

ja nisam za to...
Biću iskren.Moji roditelji nisu bili članovi KPJ.Niko ih nije hapsio ni proganjao.Imali su dobro plaćene poslove,dobili su džaba stan.Išli su na more ljeti mjesec dana a zimi po deset dana da izbjegnu sarajevski smog.Svi su imali pravo na besplatno liječenje.Država je plaćala liječenje slučajeva bolesne djece kao što su danas,nažalost, Viktor,Stefan i Esada. :( Danas i sam vidiš na koji se način skupljaju pare za njihovo liječenje. Svo školovanje je bilo besplatno.Razmisli koliko danas plaćaš svoje.Sa crvenim pasošem si mogao putovati po cijelom svijetu.Danas dok izganjaš vizu za Italiju dođe ti da se ubiješ. :roll: Naši roditelji su išli u Trst svakog vikenda. :roll:
Citiraću onaj vic: Jebo mater svoju ko me izvede iz onog mraka u današnju svjetlost. :( :roll:
Suti ba, nisu.

A nisi ni ti.

Ne znas ti - a ne znaju ni oni kako je bilo :oops:
muha_sa

Post by muha_sa »

Znam ja kako je bilo.
muha_sa

Post by muha_sa »

...
hak

Post by hak »

Teufik iz Los Angelesa wrote:
hak wrote:
Teufik iz Los Angelesa wrote:moze mu se zamjeriti nagli uspon "ars creative" za vrijeme njegove vladavine. moze mu se zamjeriti ubiranje plate na fakultetima na kojima se ne pojavi citavu godinu. moze mu se zamjeriti "nepovratni stambeni kradit". ima toga.... narcisoidnost je samo slag.
I saberi sad sve to i koliko ispadne ?
I onda uporedi sa ovima koji su teški milijarde (ne pretjerujem)
Koji su naređivali zločine, prekrajali teritorije a glumili da se zalažu za jedinstvenu .....
On bar ima kvalifikacijea ne završenu medresu i da je bio šef kabineta bivšeg reisa.
Zna se čega je on doktor a ne neki koji su doktori ničega a tako se predstavljaju.
On sad može održati predavanje na bilo kojem univerzitetu u svijetu a šta ovi polupismeni predratni kokuzi a današnji multimilijarderi mogu?
Zato šuti i poklopi se. Dok mi dođemo do toga da pretresamo Lagumdžiju....
Mnogo je njih prije njega koje treba pretresti. A od njih nam je najviše sve ovo.
Oduzmi Lagumdžiju i šta imamo? Durakovića, Tokića, Komšića Hasana Čengića, Tihića, koga?????????????????
jel ja tebe dobro shvatam, il tebi ne smetaju ova zlajina nedjela? Molim te reci da si nesto drugo mislio...

toliko o ozbiljnosti.
Koja nedjela? Sve ovo što si naveo je iz Dnevnog avaza. Ako u to i vjeruješ, treba te žaliti.
Ponovo ti govorim: čak i da je to istina, uporedi to s ovima koji su nas ovako usrećili, postali multimilijarderi a istovremeno poklano, pobijeno i protjerano toliko naroda, a oni još dijelili Bosnu iza leđa.
I to polupismene hodžice, bez dana škole.
A ti pričaš o tome kako Lagumdžija ne dolazi na predavanja i slične gluposti i to ti je gore od svega ovoga :oops:
BAHadzic

Post by BAHadzic »

SDP ma glaso bi za njih da nas nisu izdali na amandmanima zajedno sa sda i cetnicima dodik i ivanic itd.

zato moj glas ide SzBIH i Haris Silajdzic

A Zlatko moze bit Premijer Ministar u Harinoj vladi :)
njonjica

Post by njonjica »

BAHadzic wrote:SDP ma glaso bi za njih da nas nisu izdali na amandmanima zajedno sa sda i cetnicima dodik i ivanic itd.

Moderacija, OVOM podforumu FAKAT ocajnicki treba smajli koji povraca :sad:
BAHadzic

Post by BAHadzic »

ma hajd moze i gore bit naprimjer da sda pobjedi i tihic :D
njonjica

Post by njonjica »

BAHadzic wrote:ma hajd moze i gore bit naprimjer da sda pobjedi i tihic :D
Nije to gore. To ti je haman isto. S tim da je Tihi IPAK u BiH a lepi tek podjehkad navrati, oko izbora.... :D
njonjica

Post by njonjica »

BAHadzic wrote:SDP ma glaso bi za njih da nas nisu izdali na amandmanima zajedno sa sda i cetnicima dodik i ivanic itd.

A Zlatko moze bit Premijer Ministar u Harinoj vladi :)
A znas li bolan ne bio da je Stranka ZAgraBiH jedina koja je jos uvijek na nekim nivoima vlasti a nije ispunila niti jedno predizborno obecanje sa prijasnjih izbora? Znas li?
A znas li da se lepi farba jer ne moze da podnese cinjenicu da sijedi ko i svako normalan u njegovim godinama? Hoces kompleksas da ti zemlju vodi?

Fakat ne kontam.... :roll: :sad:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Nije li cudno da takvima ko ti godinama nije smetalo sto vam je stranka sa "sda i cetnicima" u kolu?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ja ljepote.... :-)
Skoro jedna cetvrtina svih prisutnih na ovoj temi se grozi liderstva Zlatka Lagumdzije i zbog njegovog nacina vodjenja stranke ne glasaju za tu istu stranku.. :shock:
Eto, koliko je kod nas jak osjecaj pripadnosti odredjenoj ideologiji, koliko nas covjek prati RAD stranaka, koliko mu je bitno sta mu te stranke nude, sta predstavlja platformu za njihovo eventualno vladanje zemljom u naredne 4 godine...

Vec vidjeno toliko puta do sada, a najocitije je bilo 1990. kad su na vlast dolazili najveci debili i frustrirani idioti iz redova sva tri naroda - pocev od mjesnih zajednica pa do najviseg vrha!
Izabra ih narod na lijepe ochi! Niko tad nije ni primijetio da ti isti ugursuzi ne da nisu imali programa za vodjenje drzave nego jednostavno nisu smatrali da tako nesto uopste i treba...
Vecina ovih koji su protiv Lagumdzije, (a kao za SDP su :-) :lol: )je u stvari dio onih u koje sve SDP-ovce hoce da uguraju. Uglavnom su to klasicne komunjare, onog starog kova kojima je glas lidera sve i svo! Isti su podrzali i Aliju i Radovana i Matu, sasvim sigurno ne zbog pameti te trojice vec zbog njihove karizme i tako slatkih a u stvari otrovnih rijeci koje su izbacivali...

Licno, previse volim socijaldemokratiju i previse sam odan toj ideji da bih si dozvolio da bilo koji lider ili bilo koji clan stranke utice na moj stav na dan glasanja.
Program i ideologija stranke su ono sto mene zanima, a lideri, ko vozovi, dolaze i prolaze...
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

samo sto zlaja nikako da prodje.. :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Teufik iz Los Angelesa wrote:samo sto zlaja nikako da prodje.. :oops:
I to je razlog da biramo Harisa ili bilo kojeg drugog koji, eto, prolaze? :-)

;-) :D
hak

Post by hak »

Ma ne vole oni Zlaju zato što je pametan, školovan(dakle sve što oni nisu), i što je u odmjeravanju 1:1 superioran sa svakim od njih.
Zlaja je i prije rata bio što i do sada, dakle profesor na fakultetu.
A šta su oni bili prije rata i šta su sad (tj koliko su teški), to je da ne povjeruješ.
Zato prestanite više o Zlaji i pričajte o ovima koji nam donose sreću ovih 15 godina.
DUREX

Post by DUREX »

Zlatko Lagumdzija je sam sebi,narcisoidnim ,ponekad i hohstaplerskim gardom,bacio sjenku na sve svoje politicke sposobnosti i elokvenciju na kojoj mu ovaj SDA primitivni sljam moze samo da zavidi i sanja o istom...Tu je ucinio medvjedju uslugu ovim "ukradi sve i vrati se sam" strankama tipa SDA,SZBiH isl...jer je dosta onih koji su vagali su nakon par njegovih istupa definitivno prekrizili SDP(uglavnom je to politicki neobrazovana ili indiferentna populacija koje se prilikom izlaska na izbore vodi trivijalnim stvarima)

Ja sam njegove istupe i djelovanja pratio vec dugi niz godina i kako je vrijeme proticalo ,sve vise mi je isao na zivce jer je dopustio sam sebi da postane zrtva svog vlastitog ega i da se, umjesto na jacanje i utiranje puta socijaldemokratskoj opciji (opciji koju smatram jedinom pravom i perspektivnom i za koju sam uvijek davao glas,jer je artikulisala svoje ciljeve i ideje identifikujuci se idejom svijetskog socijaldemokratskog kursa,za razliku od ovih nacionalnih stranaka i njihovih "Frankensteina",tipa SZBiH i slicnih monstruma koji nikada nisu odmakli od svoje ubudjale provincijske retorike od koje mi se povraca)....On je covjek koji ima potencijala,znanja i sposobnosti vise nego svi ovi polupismeni idioti koji su sada na vlasti (ciji predizborni skupovi lice na koridu u Jelahu,a koji su na predizborne skpove u Sarajevu svoje birace dovozili iz raznoraznih pripizdina u kamionima za stoku)...medjutim,on je sam sebe UBIO kao politicara u kojeb bi svi gledali sa postovanjem i u cijem bi se nastupu trazila karizma...
On je tu svoju karizmu sam ugusio svojim "one man show" gardom i nastupom,koji kod birackog tijela na koje SDP puca(a to su uglavnom gradsko,obrazovano stanovnistvo koje misli ,a ne samo bleji ko polupismena telad na koju tipuje SDA i slicne primitivn nacionalne kriminogene stranke)izaziva samo kontra efekat i eroziju glasackog tijela koje je moglo,u ovih zadnjih par godina,da se ucvrsti da se poradilo na tome....

Steta za SDP sto nije uspio da se izvuce iz zamke zvane "balkanska demokratija" ,zamke koja je stranku(svijetski priznatu) odvela u krivom smjeru, pa se tako dosta toga,necu reci sve,svelo na privatne ratove i trvenja i egoisticno ponasanje njenog lidera....

Mada,i pored svega ovoga, ja i dalje vjerujem u SDP (ovi nesretnici sto SDP nazivaju novim "komunistima i Boljsevicima" me toliko nasmijavaju s tom svojom "Dzuma-Misa" retorikom...) i naravno da cu svoj glas dati SDP-u i sada i u buducnosti ,a ne srednjem vijeku i svoj ovoj memli provincijalizma,primitivizma i seljakluka,neelokvencije i nepismenosti ovih SDA i SZBiH kriminalaca koji su nas opljackali do gole koze i jos imaju muda da nam seru ovdje o "nacionalnoj svijesti i moralu"....

Naravno,SDP nije ni blizu mog ideala socijaldemokratije...duboko je i SDP zaglibio u lokalizam i kriminal,ali opet kazem,dacu glas u nadi da ce se, kad tad, ipak krenuti socijalemokratskim kursom po uzoru na Evropu,jer tu je buducnost,za razliku od ovog SDA-SZBiH sljama koji nije odmaknuo od 92. i koji se vraca na 92. pred svake izbore (mada ih 92. nije bilo samnom u rovu..nego dok smo mi ratovali oni su nas jebali s ledja...)....I nadam se da ce SDP uspjeti izaci iz cahure zvane Zlatko,da ce SDP prevazici ego jednoga covjeka i postati prava stranka i prava opcija koju ce ljudi,koje interesuje 21. vijek,a kojima se povraca od provincijalizma ,primitivizma i minder-filozofije,znati prepoznati...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

@Durex, dobar ti je osvrt.
Ja bih samo malo ispravio sve to i rekao da je Lagumdzija mnogo manje zrtva svog ega koliko je zrtva isticanja tog ega od strane njegovih politickih protivnika i naseg mentaliteta i odnosa prema ljudima jake volje...
Bog nas je ucio da trebamo biti ponizni i to je floskula na koju igraju vrlo ineteligentni igraci iz SDA i slicnih. Svi koji dignu glas, usude se da misle svojom glavom, pokusavaju da ruse primitivizam i poniznost, automatski su osudjeni uz pomoc dva najjaca medija - Avaza i vaza - petkom na dzumi!
Ako malo bolje pogledas, priznaces da se oko Izetbegovica pravila fama kako je on dobar i merhametli covjek. To je ostalo i do dana danasnjeg a sto je svoj posao za koji je bio placen obavljao na nivou polupismenog amatercica niko ni ne pominje. Cak ga ni najvatreniji pobornici ne brane zbog necega dobrog sto je uradio za narod i drzavu vec samo i SAMO zbog toga sto je bio dobar covjek! :shock: :-)

Mi moramo priznati da je u nasoj zemlji i u nasem narodu mnogo vise cijenjena prosjecnost od uspjesnosti, poniznost od inicijative, poltronizam od spremnosti da se bez straha postavljaju pitanja pa ma o kome se radilo! Upravo takvo stanje svijesti naseg naroda koje su gradile prije svega dzamija i SDA, znajuci da samo tako mogu da kontrolisu svaku jedinku, kosta danas Lagumdziju tereta koji nosi na ledjima i koji ga sve vise obara! I kao covjeka i kao politicara a ponajvise kao lidera!
Nadajmo se samo da stranka nece previse osjetiti taj isti teret...
branimir_s

Post by branimir_s »

Zlatko Lagumdzija će biti kroz vijekove upamcen kao grobar bosanskohercegovacke socijaldemokratije.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

branimir_s wrote:Zlatko Lagumdzija će biti kroz vijekove upamcen kao grobar bosanskohercegovacke socijaldemokratije.

:-)
branimir_s

Post by branimir_s »

:-) :-) :-) pa jos jednom :-)
DUREX

Post by DUREX »

Da je "grobar bosanske socijaldemokratije",ne bih se slozio...prevelika je to rijec...

Da je pomagao u nosenju tabuta,JESTE...nazalost ,svojim nastupima umnogome je odmogao krajnjem cilju i ideji...

Ali i dalje se nadam da ce sve doci na svoje mjesto i da ce SDP uspjeti...Ukoliko ne,e onda smo najebali ko zuti...Vidimo se u kamenom dobu sa Tihicima i Silajdzicima na celu...

:)
Post Reply