SDP sa Lagumdzijom / SDP bez Lagumdzije
-
vodolija_33
eto
mislim da je jasno, s obzirom da sam dala prvi glas 
- taxi_driver
svejedno,sa ili bez zlatka glasao bih za sdp.poderali smo ih na onoj anketi,za koga bi glasali.

-
forUMASH
.....mene nervira cinjenica da se u SDP-u vidi opcija progresa, promjena i izlaska iz krize samo zato sto su manje zlo od nacionalnog trilinga....
....po istoj toj logici SDA obozavaoci brane Aliju koji za Bosnu nije valjao tri pare ali cinjenica da ih je bilo i puno gorih (npr - Karadzic) gospodi daje dovoljan razlog da ga svrstaju u velikane....
.....SDP, sa ili bez Zlatka, je samo malo manje zlo u odnosu na trio fantastikus i kroz proteklih petnaestak godina nisu uradili nisa sto bi ih izdvojilo iz mracnjastva BH politicke sjene....
.....naravno, izmedju dva zla treba birati manje ali nama nema toliko potrebne promjene i zaokreta sve dok se ne pojave neke nove ideje i neki novi ljudi.....
....po istoj toj logici SDA obozavaoci brane Aliju koji za Bosnu nije valjao tri pare ali cinjenica da ih je bilo i puno gorih (npr - Karadzic) gospodi daje dovoljan razlog da ga svrstaju u velikane....
.....SDP, sa ili bez Zlatka, je samo malo manje zlo u odnosu na trio fantastikus i kroz proteklih petnaestak godina nisu uradili nisa sto bi ih izdvojilo iz mracnjastva BH politicke sjene....
.....naravno, izmedju dva zla treba birati manje ali nama nema toliko potrebne promjene i zaokreta sve dok se ne pojave neke nove ideje i neki novi ljudi.....
-
SherlockHolmes
forUMASH wrote:.....mene nervira cinjenica da se u SDP-u vidi opcija progresa, promjena i izlaska iz krize samo zato sto su manje zlo od nacionalnog trilinga....
Ovome treba dodati da se vidi kolike su "socijaldemokrate" i po:
- boljsevickoj retorici i premisama
- tome sto bi sada u koaliciju sa dojucerasnjim neprijateljima iz SDA, a puna su im usta price o karijerizmu i foteljasima iz nekih drugih stranaka
Zlatkov odlazak bi bio samo prvi, vazan korak u dovodjenju te stranke u normalu.
-
SherlockHolmes
Vidim da si Zlajin, i ti si crno-bijelog mozga
Hareta povedi kuci fino, u novu vozdovu alijansu 
-
SherlockHolmes
U pravu si, svi zreli glasaci imaju bar po jednog babu

- Liberalism
samo si ti 'proevropski'Šandor wrote:SDP je zaostala boljševička stranka.
Glasaj za Mirnese bolje ti je, lakse ces spavati
-
mr__bosnjak
Nemam nista protiv socijaldemokratije, u Svedskoj glasam za njih. Ali to sto SDP(a i vidi se iz koga su se izrodili) radi nije socijaldemokratija nego komunizam i samo jugonostalgicari i pro-komunisti za njih glasaju. I oni koji ne zele za jednonacionalne a nece druge stranke. Nijedan bosanski patriota nece glasati za stranku koja je bila spremna konacno bez prisile(ratno stanjeitd.) potpisat nestanak BiH i koja je njene branitelje jer drukcije izgledaju i drukcije gledaju gonila kako bi se ulizala zapadnim administracijama i koja ama bas nista ne radi osim da krade i laze i radi protiv BiH. A to dokazuje njihova "koalicija" sa Tihicevom SDA(ne kandidadura zlatka za Predjednistvo itd).
-
Titov_pionir
Meni licno se Zlatko Lagumdzija ne svidja. Ali SDP nije samo Zlatko. Tamo ima veoma sposobnih ljudi tipa Jasmina Imamovica, Damira Hadzica, Zeljka Komsica, Mirze Kusljugica, Damira Masica,... Jedno je jasno, s ovim nacionalistima necemo nigdje, a kamoli u Evropu. Ko hoce jos cetiri godine nerada, nek izvoli. Ja svakako glasam za SDP!
- kekec
A sta to KONKRETNO SDP radi, majstore za sve ?mr__bosnjak wrote:Nemam nista protiv socijaldemokratije, u Svedskoj glasam za njih. Ali to sto SDP(a i vidi se iz koga su se izrodili) radi nije socijaldemokratija nego komunizam i samo jugonostalgicari i pro-komunisti za njih glasaju. I oni koji ne zele za jednonacionalne a nece druge stranke. Nijedan bosanski patriota nece glasati za stranku koja je bila spremna konacno bez prisile(ratno stanjeitd.) potpisat nestanak BiH i koja je njene branitelje jer drukcije izgledaju i drukcije gledaju gonila kako bi se ulizala zapadnim administracijama i koja ama bas nista ne radi osim da krade i laze i radi protiv BiH. A to dokazuje njihova "koalicija" sa Tihicevom SDA(ne kandidadura zlatka za Predjednistvo itd).
-
branimir_s
Zlatko je najveće zlo koje je socijaldemokratiju i Bosnu zadesilo u zadnjih 20 godina.
-
kub lajkan
Socijaldemokratija kod nas jos nije napunila 20 godina.branimir_s wrote:Zlatko je najveće zlo koje je socijaldemokratiju i Bosnu zadesilo u zadnjih 20 godina.
Ali s obzirom da ti i inace nemas pojma o onom sto pricas, to i nije tako bitno...
- buzzer
I meni Lagumdzija ide na jetru, no sta nam je alternativa nije potrebno ponavljati. SDP ima puno dobrih ljudi i kad se oslobode jarma Gazde bice super stranka. U medjuvremenu treba detronizirati nacionaliste pa vi vidite...
Na ovom sam, cini mi se, forumu procitao lijep post jedne djevojke, nesto kao...jutros sam otvorila ormar i nisam nasla nista prikladno za obuci, pa ipak nisam izisla iz kuce gola...
Na ovom sam, cini mi se, forumu procitao lijep post jedne djevojke, nesto kao...jutros sam otvorila ormar i nisam nasla nista prikladno za obuci, pa ipak nisam izisla iz kuce gola...
-
zavrzlama
Lagumdzija bi iz neke pristojnosti trebao da napusti SDP,jer je svojom nedoslednoscu rasuo birace i pomogao nacionalistima u BIH da imaju argument da multietnicnost i socijaldemokratija nema mjesta u BIH.
Snsd je po programu 80% kao i SDP samo vidite sta jedan lider moze da uradi sa stranke,tako da imamo da je snsd u rangu srs-a.
Ono sto je vazno bilo koja stranka da pobijedi na izborima nema uticaja na zivot i prosperitet u BIH dok je nakaradni dejtonski ustav.Nemoze se demokratija propagirat od Sarajeva do Tuzle ima i drugih gradova u BIH ali se tamo nesmije ulaziti sa demokratijom jer se ugrozuju nacionalni interesi.
Snsd je po programu 80% kao i SDP samo vidite sta jedan lider moze da uradi sa stranke,tako da imamo da je snsd u rangu srs-a.
Ono sto je vazno bilo koja stranka da pobijedi na izborima nema uticaja na zivot i prosperitet u BIH dok je nakaradni dejtonski ustav.Nemoze se demokratija propagirat od Sarajeva do Tuzle ima i drugih gradova u BIH ali se tamo nesmije ulaziti sa demokratijom jer se ugrozuju nacionalni interesi.
- jeza u ledja
Koliko je meni poznato na izborima se glasa za ljude, a ne za stranke.
Nevezano za to, meni Lagumdzija kao politicar uopste nije los, premda ima boljih u SDPu, ali on je najglasniji.
Nevezano za to, meni Lagumdzija kao politicar uopste nije los, premda ima boljih u SDPu, ali on je najglasniji.
- nosara
Sve i da je multinacionalni background SDP-a jedina pozitivna stvar u stranci, treba glasat za njih. Sto se Zlatka tice, u tolikoj je mjeri superioran kao lider u odnosu na druge opcenito, da mu to vec pomalo smeta, jer je u ovoj zemlji uvijek bio obicaj da se jaki i uspjesni spuste na zemlju. U njegovom slucaju se pretjeralo.
Dakle, uvijek SDP sve dok je bolji izbor od drugih. Posebno sada kad se rijesio karijerista i prelivoda (pjano i kompanija).
Dakle, uvijek SDP sve dok je bolji izbor od drugih. Posebno sada kad se rijesio karijerista i prelivoda (pjano i kompanija).
-
didgeridoo
lagumdzija
zeljko komsic
zeljko komsic
-
kub lajkan
Pa kad u SDP-u budu veci muslimani od reisa, mozda i oni budu popularni kao SNSD...zavrzlama wrote:Lagumdzija bi iz neke pristojnosti trebao da napusti SDP,jer je svojom nedoslednoscu rasuo birace i pomogao nacionalistima u BIH da imaju argument da multietnicnost i socijaldemokratija nema mjesta u BIH.
-
zooropa
Ja sam mišljenja da trenutno nema jačeg političara od Lagumdžije (dakle, kao pojedinca). U svim mogućim debatama koje sam gledao uvijek je nastupao argumentovano, uvijek neki buljuk dokumenata imao sa sobom, nikad izbjegavao pitanja. Mogu mu parirati još samo Dodik i Silajdžić, ali ova dvojica samo sa praznom retorikom, nikad nešto konkretno.
SDP bi bez Lagumdžije bio mnogo slabiji, voljeli mi njega ili mrzili.
Još nisam odlučio hoću li glasati za SDP ili Za boljitak. Vrlo vjerovatno da će prevaliti SDP zbog onih carinskih i poreskih belaja Lijanovića.
SDP bi bez Lagumdžije bio mnogo slabiji, voljeli mi njega ili mrzili.
Još nisam odlučio hoću li glasati za SDP ili Za boljitak. Vrlo vjerovatno da će prevaliti SDP zbog onih carinskih i poreskih belaja Lijanovića.