SDP, pametna strategija?
- MrMaliJoe
#1 Nakon što je govorio"protiv" SDP-a, Jovan Divjak uhapšen u
Nakon što je govorio "protiv" SDP-a, Jovan Divjak uhapšen u Beču!?
24sata - Jovan Divjak, heroj odbrane grada Sarajeva i penzionisani general Armije BiH, u četvrtak 3. marta uhapšen je u Beču po potjernici Srbije za ratni zločin u slučaj "Dobrovoljačka".
Samo dva dana prije svog hapšenja, 1. marta, general Divjak je u izjavi za "Hrvatsku radioteleviziju" (HRT) "otvoreno i bez dlake na jeziku" optužio SDP za majorizaciju i kršenje prava većinskih izbornih pobjednika hrvatskog naroda u BiH.
Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaj ... -Becu.html
Molim Vas za komentar !
24sata - Jovan Divjak, heroj odbrane grada Sarajeva i penzionisani general Armije BiH, u četvrtak 3. marta uhapšen je u Beču po potjernici Srbije za ratni zločin u slučaj "Dobrovoljačka".
Samo dva dana prije svog hapšenja, 1. marta, general Divjak je u izjavi za "Hrvatsku radioteleviziju" (HRT) "otvoreno i bez dlake na jeziku" optužio SDP za majorizaciju i kršenje prava većinskih izbornih pobjednika hrvatskog naroda u BiH.
Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaj ... -Becu.html
Molim Vas za komentar !
- Drvosjeca iz Dejcica
#2 Re: Nakon što je govorio"protiv" SDP-a, Jovan Divjak uhapšen u
Nisam znao da je SDP toliko moćna stranka pa može organizovati hapšenja po bjelosvjetskim aerodromima. 
- rimac
#3 Re: Nakon što je govorio"protiv" SDP-a, Jovan Divjak uhapšen u
Vjerojatno nije direktno povezano, tj. nije Lagumdžija sredio Divjakovo hapšenje u Beču, ali je jako zanimljivo da se i Divjak pridružio onima koji su razočarni u Lagumdžiju i njegovu kratkoročnu politiku. Poseban to teret nosi što dolazi o čovjeka koji jest liberal, demokrat... Lagumdžiji bi to trebao biti signal: kad se toliki lijevo orjentirani građani okreću protiv njega, vrijemu mu je da se povuče. SDP bez Lagumdžija bila bi uvijek stranka za koju bih glasao na izborima.
- leffe
- zateznistub
- Drvosjeca iz Dejcica
#6 Re: Nakon što je govorio"protiv" SDP-a, Jovan Divjak uhapšen u
Ja glasam za određenu stranku zbog njenog programa a ne zbog ove ili one osobe. Kada se većina građana na izborima bude vodila ovim principima, a ne nekim subjektivnim razlozima, vjerujem da će nam tada svima biti bolje.rimac wrote:Vjerojatno nije direktno povezano, tj. nije Lagumdžija sredio Divjakovo hapšenje u Beču, ali je jako zanimljivo da se i Divjak pridružio onima koji su razočarni u Lagumdžiju i njegovu kratkoročnu politiku. Poseban to teret nosi što dolazi o čovjeka koji jest liberal, demokrat... Lagumdžiji bi to trebao biti signal: kad se toliki lijevo orjentirani građani okreću protiv njega, vrijemu mu je da se povuče. SDP bez Lagumdžija bila bi uvijek stranka za koju bih glasao na izborima.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#7 Re: Nakon što je govorio"protiv" SDP-a, Jovan Divjak uhapšen u
jest, jest, sve je to Zlaja sredio..pazi se da i tebe ne uhapse nakon sto si otvorio ovu temu 
- MrMaliJoe
#8 Re: Nakon što je govorio"protiv" SDP-a, Jovan Divjak uhapšen u
Ma ti nemaš pojma, radi se o vrlo uvezanoj moćnoj grupi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nisam znao da je SDP toliko moćna stranka pa može organizovati hapšenja po bjelosvjetskim aerodromima.
Last edited by MrMaliJoe on 07/03/2011 10:47, edited 1 time in total.
-
etovidis
#9 SDP, pametna strategija?
Sta mislite o SDP-u i njihovoj strategiji od izbora naovamo? Meni se cini da su uradili jako puno losega za sebe i za drzavu, antagonizirali veliki broj ljudi u zemlji, te da im se to vec odbija o glavu u smislu pregovora oko vlasti, a da ce dodatno platiti na slijedecim izborima.
-
VjecitiStudent
- MrMaliJoe
#11 Re: SDP, pametna strategija?
etovidis wrote:Sta mislite o SDP-u i njihovoj strategiji od izbora naovamo? Meni se cini da su uradili jako puno losega za sebe i za drzavu, antagonizirali veliki broj ljudi u zemlji, te da im se to vec odbija o glavu u smislu pregovora oko vlasti, a da ce dodatno platiti na slijedecim izborima.
(Ne)zavisni forumaš, garant, podsjeća me malo na Gloriju.
Poskok (lat. Vipera ammodytes) je najotrovnija i najopasnija europska zmija iz porodice ljutica. Najveća je otrovnica na našim područjima, a živi na kamenitom području.
- mO k3
#12 Re: SDP, pametna strategija?
argumenti????etovidis wrote:Sta mislite o SDP-u i njihovoj strategiji od izbora naovamo? Meni se cini da su uradili jako puno losega za sebe i za drzavu, antagonizirali veliki broj ljudi u zemlji, te da im se to vec odbija o glavu u smislu pregovora oko vlasti, a da ce dodatno platiti na slijedecim izborima.
-
zemo_online
#13 Re: SDP, pametna strategija?
Zasto sdp ceka 5 mjeseci da najavi formiranje vlasti?
- MrMaliJoe
- travnik
#15 Re: SDP, pametna strategija?
Bili za ili protiv SDP-a, činjenica je da su njihovim djelovanjem produbljeni animoziteti i da se sve više govori o radikalizaciji i ovako loših odnosa. Prema tome, po meni, pogubna strategija.
- veljaca
#16 Re: SDP, pametna strategija?
Nisam ljubitelj SDP-a, ali sam ljubitelj Drzave Bosne i Hercegovine ....travnik wrote:Bili za ili protiv SDP-a, činjenica je da su njihovim djelovanjem produbljeni animoziteti i da se sve više govori o radikalizaciji i ovako loših odnosa. Prema tome, po meni, pogubna strategija.
Mislim da SDP radi pravu stvar. Dokle vise popustati na svoju stetu ?
- 1gorstak
#17 Re: SDP, pametna strategija?
Moglo se i sljedecih 20 godina stabilnost traziti u povladjivanju nacionalistima, pristajati na ultimatume sovinistickog HDZ-a a sve zbog mira u kuci. Medjutim, nekad ce se morati tog vola uzeti za rogove i baciti o zemlju, pa je to bolje uraditi sto prije i zavrsiti stvar sada i ovdje nego bolesti drustva delegirati nasoj djeci. Lako je pobjeci od problema, najlakse.etovidis wrote:Sta mislite o SDP-u i njihovoj strategiji od izbora naovamo? Meni se cini da su uradili jako puno losega za sebe i za drzavu, antagonizirali veliki broj ljudi u zemlji, te da im se to vec odbija o glavu u smislu pregovora oko vlasti, a da ce dodatno platiti na slijedecim izborima.
- Altsa
#18 Re: SDP, pametna strategija?
pa nije ti lagumdzija tihic koji se lijepo naguzi pa ga deru malo dodik malo covic...treba dusmanima bosne pokazati snagu a ne stalno isticati slabost i saburtravnik wrote:Bili za ili protiv SDP-a, činjenica je da su njihovim djelovanjem produbljeni animoziteti i da se sve više govori o radikalizaciji i ovako loših odnosa. Prema tome, po meni, pogubna strategija.
- Tiger 033
#19 Re: Nakon što je govorio"protiv" SDP-a, Jovan Divjak uhapšen u
Ja mislim da mu je "smjestio" Wikileaks i Julian Assange
...toliko je i SDP kriv za hapsenje Jove Divjak-a
A i naslov mi zvuci kao nekakva "PARODIJA"
jos sam na Index.hr procitao kako je Jovo petokolonas koji ubacen od BIA-e u toku rata kako bi prosljeđivao informacije Srbiji

Last edited by Tiger 033 on 07/03/2011 11:27, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#20 Re: Nakon što je govorio"protiv" SDP-a, Jovan Divjak uhapšen u
Hoce sigurno, cim izadje do granapa, nece ga cekati na aerodromuplain vanilla wrote:jest, jest, sve je to Zlaja sredio..pazi se da i tebe ne uhapse nakon sto si otvorio ovu temu
- travnik
#21 Re: SDP, pametna strategija?
Pa na dobrom putu je da se približi kolegi iz Socijalističke internacionale.Altsa wrote:pa nije ti lagumdzija tihic koji se lijepo naguzi pa ga deru malo dodik malo covic...treba dusmanima bosne pokazati snagu a ne stalno isticati slabost i saburtravnik wrote:Bili za ili protiv SDP-a, činjenica je da su njihovim djelovanjem produbljeni animoziteti i da se sve više govori o radikalizaciji i ovako loših odnosa. Prema tome, po meni, pogubna strategija.
- Altsa
#22 Re: SDP, pametna strategija?
samo lupas demagoski a od cinjenica ni traga...daj neku cinjenicu pa da se s tobom moze ozbiljno razgovarati...a ovakotravnik wrote:Pa na dobrom putu je da se približi kolegi iz Socijalističke internacionale.Altsa wrote:pa nije ti lagumdzija tihic koji se lijepo naguzi pa ga deru malo dodik malo covic...treba dusmanima bosne pokazati snagu a ne stalno isticati slabost i saburtravnik wrote:Bili za ili protiv SDP-a, činjenica je da su njihovim djelovanjem produbljeni animoziteti i da se sve više govori o radikalizaciji i ovako loših odnosa. Prema tome, po meni, pogubna strategija.
- veljaca
#23 Re: SDP, pametna strategija?
U trenutnom okruzenju i stanju unutar BIH - SDP-ova strategija je pametna .....
- Altsa
#24 Re: SDP, pametna strategija?
i jedino moguca da dodamveljaca wrote:U trenutnom okruzenju i stanju unutar BIH - SDP-ova strategija je pametna .....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25 Re: SDP, pametna strategija?
teme spojene, nemojte otvarati teme za svaki novi novinski članak