Slucajni prolaznik?JBT wrote:I evo, iz "najboljih namjera" tema opet prelazi na pljuvanje po SDP-u.
Izgleda da nisu iskljucivi "vojnici iz SDP-a" koje ja nesto ovdje ne primjetih, nego su iskljucivi oni kojima fali argumenata u ovo danasnje vrijeme i koji navode vodu na svoj mlin ulogom zrtve pred napadima argumenata od onih koji su stali uz SDP-ovu politiku koja se danas otvoreno suprostavlja agresiji na BiH i vecinu stanovnistva iste.
Ali da ne ulecem opet u zamku na koju ce ova tema polako ali sigurno nagaziti, postavit cu pitan je koje je Komrad, cini mi se postavi, "zasto je ova tema na politici"?
Inace, nikad nisam bio clan SDP-a.
SDP-ovi vojnici na forumu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#51 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
- Alfons Kauders
#52 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
ooo feldmarsal se pojavio...madner wrote:Ne kontam kako ti forum moze biti odlucujuci za izbor. Valjda ti je bitan program stranke i njeno djelovanje. Dakle uocavam blagu kontradiktornost u stavovima, ili ces prestat glasat za SDP zbog X, Y i Z ili zbog foruma![]()
Vesela ekipa antimobingasa, ja ne bi bio u tvom drustvu ni pod razno.
- Hemel
#53 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
ja kada vidim da se svako novinarstvom bavi, meni muka dodje...stochar wrote:pratim teme po forumu, u zadnje vrijeme malo cesce nego inace, tu i tamo me iznerviraju pa se javim, proserem i ja pokoju, posavjetujem se oko ZOBS-a, ali, zanimljivo mi je da ima nekoliko nickova (sami ce osuti paljbu, da ih ne spominjem), koji je l' tema o necemu vezanom za SDP direktno ili indirektno, za neki njihov potez, neka (ne d'o bog) kritika te stranke, ili tema o nekom ko se toj stranci zamjerio, skoro kao po pravilu ustaljenim redoslijedom ulijece istih 5-6 nickova i osipaju paljbu.
stil je skoro isti, svi sa drugacijem misljenjem se proglasavaju izdajnicima, anti-bosancima, anti-ovo, anti-ono, optuzuje ih se da imaju licne razloge, da su zavidni, placenici ovoga ili onoga, da ne zele dobro ovoj zemlji... prelist'o sam im malo post history, i 90 posto ih se bazira na temama vezanim za SDP. mene su licno dosta 'navukli' da raspravljam s njima, pa i meni zadnjih nekoliko stranica ispade da samo napadam SDP, iako u biti nije tako, i pola toga ne bih ni napisao da mi nisu 'izvukli zivac'. od nekoga ko je socijaldemokrata, nekada cak i simpatizer (nikad clan ni jedne stranke) SDP-a, s tim agresivnim pristupom napravili su sebi forumskog neprijatelja, a nisam jedini.
nisam clan, nisam simpatizer niti sdp-a niti bilo koje stranke/partije ali mi nesto lijepo oko srca dodje kada vidim kako ovih dana ''platforma'' brani drzavu. brane je od poznatih dusmana ali i od ''kvazipatriota''.
- JBT
#54 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
plain vanilla wrote:Slucajni prolaznik?JBT wrote:I evo, iz "najboljih namjera" tema opet prelazi na pljuvanje po SDP-u.
Izgleda da nisu iskljucivi "vojnici iz SDP-a" koje ja nesto ovdje ne primjetih, nego su iskljucivi oni kojima fali argumenata u ovo danasnje vrijeme i koji navode vodu na svoj mlin ulogom zrtve pred napadima argumenata od onih koji su stali uz SDP-ovu politiku koja se danas otvoreno suprostavlja agresiji na BiH i vecinu stanovnistva iste.
Ali da ne ulecem opet u zamku na koju ce ova tema polako ali sigurno nagaziti, postavit cu pitan je koje je Komrad, cini mi se postavi, "zasto je ova tema na politici"?
Inace, nikad nisam bio clan SDP-a.![]()
Tako nesto.
- madner
#55 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Alfons Kauders wrote:ooo feldmarsal se pojavio...madner wrote:Ne kontam kako ti forum moze biti odlucujuci za izbor. Valjda ti je bitan program stranke i njeno djelovanje. Dakle uocavam blagu kontradiktornost u stavovima, ili ces prestat glasat za SDP zbog X, Y i Z ili zbog foruma![]()

- Alfons Kauders
#56 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
ma i ne primjeti se da ste u koaliciji s hsp-om...madner wrote:Alfons Kauders wrote:ooo feldmarsal se pojavio...madner wrote:Ne kontam kako ti forum moze biti odlucujuci za izbor. Valjda ti je bitan program stranke i njeno djelovanje. Dakle uocavam blagu kontradiktornost u stavovima, ili ces prestat glasat za SDP zbog X, Y i Z ili zbog foruma![]()
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#57 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
hahahahaha!Pa znas li da sam Ibro za sebe ne glasa,toliko glasova dobije!!!!poznanik wrote: Ma SDP je postao veća prevara za građane BiH nego što su to postigle kleronacionalne stranke nakon '90-te.
Svoj glas sam im davao prije, sve dok nisam shvatio licemjerstvo i nedosljednost uprave, prvenstveno - obmanom, uzurpacijom i iskrivljenjem ideološke, ljudske i materijalne vrijednosti političkog sistema iz ranijeg državnog perioda, tako da preko 10 godina glasam za Ibrin GDS, i mirno spavam, savjest me ne grize, a i ne lažem sebe i okolinu
Ma samo se vi ovdje izjasnite,demokratski!!!Ima ko ce to arhivirati.......a onda,zna se,majorizirati!!!!
IMA KO JE U OVOJ ZEMLJI ZADUZEN ZA ISTINU!!!
I sta kazes ti poznanice?SDP je gora prevara od Radovanovih demokrata sa tenkovskih kupola?
E svaka ti cast,otvori mi oci,sad cu im se morati izvinuti sto 'noliki MTS ispuca na njih!!!!
P.S.Ovo je nase shvatanje demokratije,svako moze da lupa sta god hoce!!'Bem ti 'vaku demokratiju!
- poznanik
#58 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
@prljavi Hare, je li to prebrojavanje s ciljem zbijanja redova već počelo
U nastavku diskusije samo se potrudi da izbjegneš vrijeđanje, već si započeo
- Alfons Kauders
#59 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
a jes nam neko osjetljiv... 
- Bosanski_kralj
#60 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Formirati stavove o nekoj stranci na osnovu toga što neki nepoznati lik piše o njoj na nekom forumu je neozbiljno.
4 godine vladavine je najbolji pokazatelj da li neka stranka zaslužuje vaša povjerenje ili ne.
4 godine vladavine je najbolji pokazatelj da li neka stranka zaslužuje vaša povjerenje ili ne.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#61 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Mi smo redove zbili vec odavno,sta ces moralo se!!poznanik wrote:@prljavi Hare, je li to prebrojavanje s ciljem zbijanja redova već počelo![]()
A ti bolje procitaj prvu recenicu u svom proslom postu.Ali u pravu si,jes' Zlaja i SDP zuluma po BiH pocinio
sjeme mu se zatrlo.Sve mu mogu oprostiti al' ne mogu Srebrenicu.
Vozdra Poznanice!!
- Cyrax
#62 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Diskusija sa ljudima kojima je SDP "veca prevara" od onih sto su mi '92 iznad kuce pjevali: Ubicemo,zaklacemo ko za kralja nece! - neprocjenjivo

- JBT
#63 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Slute mi na Scepu. 
- poznanik
#64 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Ne bih da ti kvarim iluzije, ali kad već moram, samo ću da te podsjetim na neke "iznadkućne pjevače", s kojim je SDP u bratskoj koaliciji upravo preuzeo vlast u Federaciji. O proustaškim političkim organizacijama, zagovornicima ideologije protiv koje se SDP deklarativno zalaže "svim silama", s kojim takođe tvore bratsku koaliciju i ruše sve pred sobom u osvajanju vlasti, ovom prilikom ne bih, da ne remetim pobjedničko slavljeCyrax wrote:Diskusija sa ljudima kojima je SDP "veca prevara" od onih sto su mi '92 iznad kuce pjevali: Ubicemo,zaklacemo ko za kralja nece! - neprocjenjivo![]()
Nastojim da ne izlazim iz okvira teme, tako da možemo nastaviti raspravu kada neko otvori temu o SDP. U ovoj ćemo pisati o SDP vojnicima, opisanim u @stocharevom postu.
- Alfons Kauders
#65 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Pa stani malo, izvalis maloprije da je SDP gori od nacionalne trojke iz 1990...poznanik wrote:Ne bih da ti kvarim iluzije, ali kad već moram, samo ću da te podsjetim na neke "iznadkućne pjevače", s kojim je SDP u bratskoj koaliciji upravo preuzeo vlast u Federaciji. O proustaškim političkim organizacijama, zagovornicima ideologije protiv koje se SDP deklarativno zalaže "svim silama", s kojim takođe tvore bratsku koaliciju i ruše sve pred sobom u osvajanju vlasti, ovom prilikom ne bih, da ne remetim pobjedničko slavljeCyrax wrote:Diskusija sa ljudima kojima je SDP "veca prevara" od onih sto su mi '92 iznad kuce pjevali: Ubicemo,zaklacemo ko za kralja nece! - neprocjenjivo![]()
![]()
Nastojim da ne izlazim iz okvira teme, tako da možemo nastaviti raspravu kada neko otvori temu o SDP. U ovoj ćemo pisati o SDP vojnicima, opisanim u @stocharevom postu.
I sad ti krivo sto te neko prozove?
Usput, HOS je tamanio gorenavedene pjevace, barem u mojim krajevima...
- madner
#66 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
To je jedna od cudnijih mentalnih akrobacija u ovom post izbornom cirkusu.
HDZ i HVO su potpuno prihvatljivi (nista Hag, nista 220 godina) ali HSP i HOS su olicenje zla.
HDZ i HVO su potpuno prihvatljivi (nista Hag, nista 220 godina) ali HSP i HOS su olicenje zla.
- Alfons Kauders
#67 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Baska je zanimljivo kako HSP nije bio ustaska stranka dok je bio u koaliciji za Bozom...madner wrote:To je jedna od cudnijih mentalnih akrobacija u ovom post izbornom cirkusu.
- Cyrax
#68 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Taman da mu ja ne pisem, zahvaljujemAlfons Kauders wrote:Pa stani malo, izvalis maloprije da je SDP gori od nacionalne trojke iz 1990...poznanik wrote:Ne bih da ti kvarim iluzije, ali kad već moram, samo ću da te podsjetim na neke "iznadkućne pjevače", s kojim je SDP u bratskoj koaliciji upravo preuzeo vlast u Federaciji. O proustaškim političkim organizacijama, zagovornicima ideologije protiv koje se SDP deklarativno zalaže "svim silama", s kojim takođe tvore bratsku koaliciju i ruše sve pred sobom u osvajanju vlasti, ovom prilikom ne bih, da ne remetim pobjedničko slavljeCyrax wrote:Diskusija sa ljudima kojima je SDP "veca prevara" od onih sto su mi '92 iznad kuce pjevali: Ubicemo,zaklacemo ko za kralja nece! - neprocjenjivo![]()
![]()
I sad ti krivo sto te neko prozove?Pa opet malo na SDP-vojnike, pa red ustastva...
![]()
-
The 51st State
#69 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
nek te je stid postavljca teme, bas citam neku knjigu o staljinu, frapantna slicnost u kontu.Cyrax wrote:Diskusija sa ljudima kojima je SDP "veca prevara" od onih sto su mi '92 iznad kuce pjevali: Ubicemo,zaklacemo ko za kralja nece! - neprocjenjivo![]()
- poznanik
#70 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Alfons Kauders wrote:Pa stani malo, izvalis maloprije da je SDP gori od nacionalne trojke iz 1990...
I sad ti krivo sto te neko prozove?Pa opet malo na SDP-vojnike, pa red ustastva...
![]()
Kleronacionalističke stranke su bar okupile jasno određeni profil stanovništva i na etničkim principima i religioznoj opredjeljenosti birača zasnovale dugogodišnju vladavinu, u kojoj su potrošili sve što se u državi moglo potrošiti.
SDP je sačuvao najvjernije članove iz ranijeg političkog sistema, a u vrijeme pretvorbe državnog sistema imao čak vrlo visok broj članova, koji su slijepo vjerovali rukovodstvu SDP da baštini ideje i ideologiju izborenu decenijama prije, da ih neće odvesti u sirovi kapitalistički sistem, kojeg još mnogi živi po zlu pamte.
SDP je davno odustala od ideje socijalizma, od ideje povrata radnicima sredstava za proizvodnju, odustajanjem društvenog vlasništva i njegovom predajom u privatno vlasništvo (u kojem su se i oni bestidno ogrebali za podosta ranije društvene imovine). Rukovodstvo SDP je u BiH podjednako agilno uvelo kapitalizam i pomoglo tranziciju nespremnoj državi, nalazeći sopstveni materijalni interes, bez imalo brige za ranije vlasnike društvene imovine.
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju - političkoj i ekonomskoj demokratiji.
Šta danas SDP od qutiranog teksta sprovodi u praksi, osim što lizanjem sa fašističkim organizacijama, protiv koga su se očevi i majke mnogih rukovodilaca SDP godinama i kasnije decenijama borili, neki i živote izgubili?Glasajući za Socijaldemokratsku Partiju vi ustvari glasate protiv nosioca podjela i nepravde, korupcije i neznanja i kreatora „pljačkaškog tranzicijskog kapitalizma“ i „kreativnog razaranja“ oličenog u neokonzervativnim etničkim strankama koje i ne mogu funkcionirati na principima zajedništva i pravde, stvaralaštva i razvoja, jer su ogrezli u kriminalu, korupciji i podjelama. http://www.sdp.ba/home/sadrzaj/166
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#71 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
forum je crven bogu hvala čak nema ni onih vebahija ko prije 
-
Bitte_Halt_ja_ja
#72 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
nemoj vehabije sad, ima ih i socialdemokratakomi wrote:forum je crven bogu hvala čak nema ni onih vebahija ko prije
ne vjerujem da se radi o nekim placenicima. Ljudi imaju tu potrebu da na svaki moguci nacin brane ono zasta su glasali, opredjelili se ili kupili. Sasvim normalna pojava u doba ovog nam interneta. Forumaski Kauboji je globalna pojava
- nosara
#73 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Dobra tema... Nesto sasvim novo... 
- HAVANA
#74 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
Glasam za sdp...volim i cijenim sve ljude koje licno poznajem u sdp-u...znam ih i prije rata...i u ratu...i poslije rata...nisam clan sdp-a...Poslije 40 godina zivota ,od toga 20 godina borbe sa svim mogucim oblicima nacionalizma,fasizma,primitivizma,jadom i bijedom od kriminalaca sakrivenih pod plastom vjere i nacije...Vojnik sam iskljucivo svojih guzova a na izborima cu zaokruziti ono sa cim imam najmanje loseg iskustva,a to je sdp.
I kada bi ih kritikovao, necu namjerno,ugrizem se za jezik...Kad su se mogle trpiti i prezivjeti ove dosadasnje budale moze se i njima dati vremena da nesto pokusaju, mada u ovakvoj sredini i bolesnom drustvu cisto sumnjam da mogu nesto veliko uciniti...i sto pokusaju u startu im je igranka spremna...Mogu neki sto stvari pricati,svi su isti,lopovi blablabla...ali ja sve u zivotu gledam kroz licno iskustvo...sto prijeratno,sto ratno,sto poslijeratno...sto kao obican covjek,sto kao vojnik,sto kao privatnik...i u svakoj toj opciji i dijelu zivota javljaju mi se isti ljudi, iz istog miljea od kojih mi se povraca...vojnici onoga sto nas je dovelo u ovakvu situaciju...Vojnik sam sebe,svoje zene i djece a glasac sam sdp-a...kada od njih dozivim ono sto sam od drugih dozivio -jebacu im mater
do tada imaju moj glas. 
I kada bi ih kritikovao, necu namjerno,ugrizem se za jezik...Kad su se mogle trpiti i prezivjeti ove dosadasnje budale moze se i njima dati vremena da nesto pokusaju, mada u ovakvoj sredini i bolesnom drustvu cisto sumnjam da mogu nesto veliko uciniti...i sto pokusaju u startu im je igranka spremna...Mogu neki sto stvari pricati,svi su isti,lopovi blablabla...ali ja sve u zivotu gledam kroz licno iskustvo...sto prijeratno,sto ratno,sto poslijeratno...sto kao obican covjek,sto kao vojnik,sto kao privatnik...i u svakoj toj opciji i dijelu zivota javljaju mi se isti ljudi, iz istog miljea od kojih mi se povraca...vojnici onoga sto nas je dovelo u ovakvu situaciju...Vojnik sam sebe,svoje zene i djece a glasac sam sdp-a...kada od njih dozivim ono sto sam od drugih dozivio -jebacu im mater
- nosara
#75 Re: SDP-ovi vojnici na forumu
To bi, otprilike, bilo to...HAVANA wrote:Glasam za sdp...volim i cijenim sve ljude koje licno poznajem u sdp-u...znam ih i prije rata...i u ratu...i poslije rata...nisam clan sdp-a...Poslije 40 godina zivota ,od toga 20 godina borbe sa svim mogucim oblicima nacionalizma,fasizma,primitivizma,jadom i bijedom od kriminalaca sakrivenih pod plastom vjere i nacije...Vojnik sam iskljucivo svojih guzova a na izborima cu zaokruziti ono sa cim imam najmanje loseg iskustva,a to je sdp.
I kada bi ih kritikovao, necu namjerno,ugrizem se za jezik...Kad su se mogle trpiti i prezivjeti ove dosadasnje budale moze se i njima dati vremena da nesto pokusaju, mada u ovakvoj sredini i bolesnom drustvu cisto sumnjam da mogu nesto veliko uciniti...i sto pokusaju u startu im je igranka spremna...Mogu neki sto stvari pricati,svi su isti,lopovi blablabla...ali ja sve u zivotu gledam kroz licno iskustvo...sto prijeratno,sto ratno,sto poslijeratno...sto kao obican covjek,sto kao vojnik,sto kao privatnik...i u svakoj toj opciji i dijelu zivota javljaju mi se isti ljudi, iz istog miljea od kojih mi se povraca...vojnici onoga sto nas je dovelo u ovakvu situaciju...Vojnik sam sebe,svoje zene i djece a glasac sam sdp-a...kada od njih dozivim ono sto sam od drugih dozivio -jebacu im materdo tada imaju moj glas.