SDP Olovo: Lagumdžija treba podnjeti bezuslovnu ostavku
-
Anderson
#1 SDP Olovo: Lagumdžija treba podnjeti bezuslovnu ostavku
Općinska konferencija SDP-a
Olovo traži ostavku Lagumdžije
Na narednoj izbornoj sjednici Općinske konferencije Socijaldemokratske parije (SDP) BiH Olovo, u čijem radu će učestvovati svi članovi SDP-a s područja ove općine, bit će zatraženo bezuslovno podnošenje ostavke Zlatka Lagumdžije na dužnost predsjednika SDP-a BiH.
“Glavni odbor mora smijeniti novoizabrano Predsjedništvo SDP-a BiH zbog donošenja sramne i nedemokratske odluke o raspuštanju KOSDPBiH Sarajevo, a svi članovi Glavnog odbora koji podržavaju donesenu odluku moraju podnijeti ostavke na članstvo u GOSDPBiH”, navodi se u pismu predsjednika olovske OOSDP-a Ramiza Pašalića upućenom Kantonalnom odboru SDP-a Sarajevo.
7.4.2005
Olovo traži ostavku Lagumdžije
Na narednoj izbornoj sjednici Općinske konferencije Socijaldemokratske parije (SDP) BiH Olovo, u čijem radu će učestvovati svi članovi SDP-a s područja ove općine, bit će zatraženo bezuslovno podnošenje ostavke Zlatka Lagumdžije na dužnost predsjednika SDP-a BiH.
“Glavni odbor mora smijeniti novoizabrano Predsjedništvo SDP-a BiH zbog donošenja sramne i nedemokratske odluke o raspuštanju KOSDPBiH Sarajevo, a svi članovi Glavnog odbora koji podržavaju donesenu odluku moraju podnijeti ostavke na članstvo u GOSDPBiH”, navodi se u pismu predsjednika olovske OOSDP-a Ramiza Pašalića upućenom Kantonalnom odboru SDP-a Sarajevo.
7.4.2005
-
St.Germain
Lagumdzija je za dobrobit socijaldemokratije na bh prostorima trebao davno dati ostavku, ali haman vlast udarila u glavu. koji se klinac uopste ponovo kandidovao, kad i statut stranke o njegovoj ponovnoj kandidaturi (i bezbeli vjecnom diktatu
) ne daje jasne odgovore
inace, slazem se u cijelosti sa dole citiranim u vezi raspustanja sarajevskog kantonalnog odbora:
inace, slazem se u cijelosti sa dole citiranim u vezi raspustanja sarajevskog kantonalnog odbora:
(BHDANI)Nijaz Skenderagić:
SDP je talac Zlatka Lagumdžije
"Mislim da je u pitanju jako opasna i štetna odluka, i to ne samo za SDP već i za BiH, s obzirom da je SDP, tj. socijaldemokracija, jedina alternativa u prilog normalnoj građanskoj BiH. Nažalost, SDP je talac Zlatka Lagumdžije jer očigledno ovo rukovodstvo, koje ne vidi gubitak od preko 150.000 glasova, ne može kvalitetno voditi partiju na predstojećim izborima. Želio bih da prestanemo slaviti izborne neuspjehe štiteći rukovodstvo, koje mora snositi odgovornost za takav rezultat i takvu politiku, jer takva politika, nažalost, vodi ka daljnjem gubljenju povjerenja kako birača, tako i članova stranke. Previše je bilo osipanja stranačkih aktivista i članstva, toliko previše da bi već jednom neko morao položiti račune za to, jer SDP nije ničija privatna prćija i važniji je od svakog pojedinca.
-
kub lajkan
Sinoc je Lagumdzija gostovao kod Hadzifejzovica u CD-u. Koga interesuje moze skinuti snimak sa Hayatove stranice.
I sam je priznao dio svoje oholosti...
Ako se nesto spektakularno ne promijeni, njegova situacija ce poceti da lici na onu u kojoj se nalazi Blaz Sliskovic...
Ako se nesto spektakularno ne promijeni, njegova situacija ce poceti da lici na onu u kojoj se nalazi Blaz Sliskovic...
-
St.Germain
ja bih ga nazalost prije uporedio sa Pusinom kad smo vec kod komparacijakub lajkan wrote:Sinoc je Lagumdzija gostovao kod Hadzifejzovica u CD-u. Koga interesuje moze skinuti snimak sa Hayatove stranice.
sve se mijenja samo Lagumdzija ostaje...pa nije moguce, da u SDP-u nema nekog ko bi kvalitetnije mogao voditi ovu stranku...pogubnost njegovog diktata je vidljiva vec godinama
-
kub lajkan
Sliskovic je u jednom periodu imao vrhunske rezultate i moglo se reci da je direktno zasluzan za njih. Falilo mu je samo jos malo...St.Germain wrote:ja bih ga nazalost prije uporedio sa Pusinom kad smo vec kod komparacija![]()
Pusina bas i ne...
-
St.Germain
mislio sam prije na zagrizenost u ostajanju pri svom stavu i totalno odsustvo (samo)kritikekub lajkan wrote:Sliskovic je u jednom periodu imao vrhunske rezultate i moglo se reci da je direktno zasluzan za njih. Falilo mu je samo jos malo...St.Germain wrote:ja bih ga nazalost prije uporedio sa Pusinom kad smo vec kod komparacija![]()
Pusina bas i ne...
-
kub lajkan
Pa u novom CD-u je bio neobicno samokritican...St.Germain wrote:mislio sam prije na zagrizenost u ostajanju pri svom stavu i totalno odsustvo (samo)kritikekub lajkan wrote:Sliskovic je u jednom periodu imao vrhunske rezultate i moglo se reci da je direktno zasluzan za njih. Falilo mu je samo jos malo...St.Germain wrote:ja bih ga nazalost prije uporedio sa Pusinom kad smo vec kod komparacija![]()
Pusina bas i ne...
A sto se zagrizenosti, ili tvrdoglavosti tice, to nije uvijek nuzno lose. Mnogi ljudi su ostajali jednako tvrdoglavi i kad su zbog te tvrdoglavosti zavrsavali u zatvoru, ali i kad su kasnije imali priliku praviti drzavu (Mandela, Tito)...
- JBT
Da je i najbolji lider na svijetu, Lagumdzija bi nakon dva mandata trebao tu duznost predati drugome. U suprotnom ideologija stranke postaje sluzbenikom lidera, a ako se zeli nesto napravit, onda situacija treba da je obratna. Pojedinac u sluzbi ideala a ideal u sluzbi borbe za bolje sutra, kako drzave tako i njenih gradjana.
Ali, posto Lagumdzija to ne uvidja a i ne zeli da uvidi, on nije dobar lider. Ako ne zna sam sici sa trona, treba mu pokazat put.
Silazak sa trona ne znaci i pociniti politicko samoubistvo.
Ali, posto Lagumdzija to ne uvidja a i ne zeli da uvidi, on nije dobar lider. Ako ne zna sam sici sa trona, treba mu pokazat put.
Silazak sa trona ne znaci i pociniti politicko samoubistvo.
-
St.Germain
htjedoh napisati neku repliku na pretposljednji komentar, ali je JBT to lijepo sazeo. dosta je vise diktature "bezgresnih" autoriteta. On definitivno treba da ode, jer je predugo na celu stranke. to je sasvim dovoljan razlog
-
kub lajkan
Ako nastavim da repliciram ispasce da ga branim, ali na nesto moram podsjetiti...
Ako se nesto zeli mijenjati valjda treba znati sa cim da se to mijenja. Treba znati sta je alternativa.
Kad su Durakovic, Komsic, Tokic, Lazovic i Avdic otisli iz SDP-a onda se islo tom logikom da oni koji su protiv Lagumdzije pokusavaju pruziti alternativu sa ciljem da poprave stanje. I sta se dobilo? Dobio se vrlo snazan pokusaj cijepanja SDP-a koji je rezultirao time da su njih petorica sad u 3 ili 4 stranke. Zar je to alternativa???
Ono sto im treba priznati da su uspjeli (uz pomoc Sandze, naravno), je drastican pad povjerenja SDP-u.
Iste snage koje su uzdrmale SDP i dalje su tu, i dok god su jake, sasvim je nebitno ko je predsjednik SDP-a.
Promjena predsjednika SDP-a nije promjena sustine, nego samo promjena forme...
Ako se nesto zeli mijenjati valjda treba znati sa cim da se to mijenja. Treba znati sta je alternativa.
Kad su Durakovic, Komsic, Tokic, Lazovic i Avdic otisli iz SDP-a onda se islo tom logikom da oni koji su protiv Lagumdzije pokusavaju pruziti alternativu sa ciljem da poprave stanje. I sta se dobilo? Dobio se vrlo snazan pokusaj cijepanja SDP-a koji je rezultirao time da su njih petorica sad u 3 ili 4 stranke. Zar je to alternativa???
Ono sto im treba priznati da su uspjeli (uz pomoc Sandze, naravno), je drastican pad povjerenja SDP-u.
Iste snage koje su uzdrmale SDP i dalje su tu, i dok god su jake, sasvim je nebitno ko je predsjednik SDP-a.
Promjena predsjednika SDP-a nije promjena sustine, nego samo promjena forme...
- JBT
"
Promjena predsjednika SDP-a nije promjena sustine, nego samo promjena forme..."
-Reci to Zlatku.
I ti ljudi sto su napustili SDP, napustili su ga samo radi Zlatka. Dojadilo ljudima vise. Jesu li trebali ostati? Ne mijenjati nista, iako znaju da to nije ok za samu sustinu.
Svaka partija ili stranka trebaju neprikidno previranje, usavrsavanje, napredovanje. Inace, postaje sve zabokrecina. Zlatko nije ostvario ono sto se na posljednjim izborima ocekivalo (to se moglo i predpostaviti) i zbog toga ne treba napustiti SDP nego samo ustupiti mjesto nekom drugom. Pa niko nije bogom dat. Ovako je izgubio ne samo respekt javnosti nego i clanova partije. Znaci, jos je vise zaglavio u blato a sa sobom je povukao i socijaldemokratiju.
U principu, umjesto da je odstupanjem sa mjesta lidera postao pokretacka snaga ideologije, ovako je postao kocnicarska snaga.
Volio bih da grijesim.
-Reci to Zlatku.
I ti ljudi sto su napustili SDP, napustili su ga samo radi Zlatka. Dojadilo ljudima vise. Jesu li trebali ostati? Ne mijenjati nista, iako znaju da to nije ok za samu sustinu.
Svaka partija ili stranka trebaju neprikidno previranje, usavrsavanje, napredovanje. Inace, postaje sve zabokrecina. Zlatko nije ostvario ono sto se na posljednjim izborima ocekivalo (to se moglo i predpostaviti) i zbog toga ne treba napustiti SDP nego samo ustupiti mjesto nekom drugom. Pa niko nije bogom dat. Ovako je izgubio ne samo respekt javnosti nego i clanova partije. Znaci, jos je vise zaglavio u blato a sa sobom je povukao i socijaldemokratiju.
U principu, umjesto da je odstupanjem sa mjesta lidera postao pokretacka snaga ideologije, ovako je postao kocnicarska snaga.
Volio bih da grijesim.
-
kub lajkan
JBT wrote:"
-Reci to Zlatku.
Koji je smisao promjene, ako nije promjena nabolje?
Ti ljudi su imali priliku ubijediti druge da su s pravom i razlogom otisli, a sta su napravili? Nista!
Pomogli, avazom-predvodjenim-ko-zna-kome u ruiniranju socijaldemokratskog pokreta...
-
suncica13
E ovako, moje glediste stvari:
Koliko je problem u Lagumdziji?! Utoliko vise je problem u ljudima koji ga okruzuju. Prije svega, svi clanovi predsjednistva su glasali za odluku o raspustanju Kantonalnog odbora Sarajevo. I 90, od 100 clanova Glavnog odbora?!
I u tome je problem.
U tome sto tih 90 ljudi nije bilo u stanu da razluci potez i njegove posljedice. Da je samo Zlatko... Devedeset ljudi je, ne uzimajuci u obzir stavove gradjana, glasaca, koji su ti koji glasaju i odlucuju o SDP-u, podrzalo jednu brzopletu odluku.
Druga stvar je to sto SDP se vec predugo bavi sam sobom. Znate li ijednu drugu stranku koja sama ukopava svoje duznosnike? Ja ne. Naprotiv, SDA se slomi da zastiti jednog kriminalca Hasana Cengica, HDZ - Covica, o SDS-u da ne govorim, pa Lijanovici... Samo SDP radi sebi o glavi.
A posljedica toga je sto im promicu vazna pitanja kojima bi se zaista trebali pozabaviti. Umjesto da potrose vrijeme na razvijanje projekata, zakona koje nude ukoliko dodju na vlast, da postanu alternativa, da skupljaju stranke sa kojima bi mogli formirati vlast, da ih usmjeravaju, oni ne znaju ni gdje im je glava, a gdje rep. Ili makar gdje bi sta trebalo biti.
A za to vrijeme, nacionalisti haraju.
I formira se "alternativa", s kojom, ako je zaista gradjani takvom vide, bolje mi je da spakujem kofere i put pod noge.
I zato, nije u pitanju samo Lagumdzija. Vec oni kojima on kao takav odgovara. Kako u SDP-u, tako i onima van njega.
Koliko je problem u Lagumdziji?! Utoliko vise je problem u ljudima koji ga okruzuju. Prije svega, svi clanovi predsjednistva su glasali za odluku o raspustanju Kantonalnog odbora Sarajevo. I 90, od 100 clanova Glavnog odbora?!
I u tome je problem.
U tome sto tih 90 ljudi nije bilo u stanu da razluci potez i njegove posljedice. Da je samo Zlatko... Devedeset ljudi je, ne uzimajuci u obzir stavove gradjana, glasaca, koji su ti koji glasaju i odlucuju o SDP-u, podrzalo jednu brzopletu odluku.
Druga stvar je to sto SDP se vec predugo bavi sam sobom. Znate li ijednu drugu stranku koja sama ukopava svoje duznosnike? Ja ne. Naprotiv, SDA se slomi da zastiti jednog kriminalca Hasana Cengica, HDZ - Covica, o SDS-u da ne govorim, pa Lijanovici... Samo SDP radi sebi o glavi.
A posljedica toga je sto im promicu vazna pitanja kojima bi se zaista trebali pozabaviti. Umjesto da potrose vrijeme na razvijanje projekata, zakona koje nude ukoliko dodju na vlast, da postanu alternativa, da skupljaju stranke sa kojima bi mogli formirati vlast, da ih usmjeravaju, oni ne znaju ni gdje im je glava, a gdje rep. Ili makar gdje bi sta trebalo biti.
A za to vrijeme, nacionalisti haraju.
I formira se "alternativa", s kojom, ako je zaista gradjani takvom vide, bolje mi je da spakujem kofere i put pod noge.
I zato, nije u pitanju samo Lagumdzija. Vec oni kojima on kao takav odgovara. Kako u SDP-u, tako i onima van njega.
-
suncica13
Komi, nije za dva koplja. Vec...jedva. 46% su imali Markovic i Pecanac, pa ti racunaj i vidi.komi wrote:drugovi
legalno je potukao za dva koplja svoje oponente
a o moralnosti i ostalim patetičnim temama nakon općih izbora... 2006.
I, zaista, ja ne zelim cekati 2006 i izbore. Jer, tada ce vec biti kasno. Ukoliko se neke stvari ne promjene, ja cu ostariti cekajuci da SDP formira vlast. A nacionalisti odu.
Za to nema vremena. Neke stvari se moraju promijeniti ODMAH!
PS: Konsultuj neka od istrazivanja javnog mijenja, imat ces jasniju sliku.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
uh to je onda tri kopljasuncica13 wrote: Komi, nije za dva koplja. Vec...jedva. 46% su imali Markovic i Pecanac, pa ti racunaj i vidi.
one avazove telefonske ankete...suncica13 wrote: PS: Konsultuj neka od istrazivanja javnog mijenja, imat ces jasniju sliku.
pa koliko vremena ih sprovode dosad su i mene trebali nazvati... ili stalno zovu iste ljude
-
suncica13
one avazove telefonske ankete...suncica13 wrote: PS: Konsultuj neka od istrazivanja javnog mijenja, imat ces jasniju sliku.
pa koliko vremena ih sprovode dosad su i mene trebali nazvati... ili stalno zovu iste ljude[/quote]
Ne citam Avaz, tako da ne bi znala.
A mislila sam na, na primjer, Prizmine ankete, ili nesto slicno, firmi koje se profesionalno bave istrazivanjem javnog mijenja.
-
Toozla
...dosadasnji rezultati i potencijal za buducnost kao mjerila ostanka ili odlaska....
...gledajuci SDP-ov ucinak kroz par posljednjih izbora, lako je uocljiva erozija glasackog tijela sa tendencijom negativnog nastavka ...
...ja nisam opredjeljen glasac...
...zasto da dam svoj glas SDP-u na narednim izborim
...kako vjerovati da su sposobni srediti situaciju u drzavi kad nemogu urediti situaciju u vlastitoj kuci...
...zar nije predsjednik partije najodgovorniji za stanje u kojem se ista nalazi...
...gledajuci SDP-ov ucinak kroz par posljednjih izbora, lako je uocljiva erozija glasackog tijela sa tendencijom negativnog nastavka ...
...ja nisam opredjeljen glasac...
...zasto da dam svoj glas SDP-u na narednim izborim
...kako vjerovati da su sposobni srediti situaciju u drzavi kad nemogu urediti situaciju u vlastitoj kuci...
...zar nije predsjednik partije najodgovorniji za stanje u kojem se ista nalazi...
-
suncica13
Pokusaj upratiti ankete, skontat ces da fulaju maksimalno za 2-3%.komi wrote:ne vjerujem anketama
ali znam da bi mnogi glasali za SDP da nije Zlaje... ili to onako govore pošto je u modi... a ruka im zadrhti na svakim izborima... i glasaju za svoje
A ja ne vjerujem da bi ti "sa drhtavom rukom"
Bit je u onima koji nikako ne glasaju. Tih je preko 40%. I oni mogu nesto promijeniti. Oni bi mogli glasati za SDP.
Ako...
-
Cazinjanin
SDP je gotovo pa mrtva politicka partija... u protekle cetiri godine izgubili su vise od duplo glasova a popularnost im opada iz dana u dan. Ne znam ko je kriv, al ni meni ta stranka vise ne pase! Pogotovo im glupa bila ova gluma oko vijecnika u Sarajevu.