SDP na državnom nivou
-
hercegovac_pravi
#176 Re: SDP na državnom nivou
Ikada čuli za entitetski veto? Ili je to namjenjeno isključivo vama?
Toliko od mene jer mi nije običaj da raspravljam sa trolovima.
-
1mustra
#177 Re: SDP na državnom nivou
Za entitetski veto treba 2/3, sto je 19 zastupnika iz FBiH. Hvala na lijepim rijecima dobrodoslice.hercegovac_pravi wrote:Ikada čuli za entitetski veto? Ili je to namjenjeno isključivo vama?
- NightSkyWalker
#178 Re: SDP na državnom nivou
Bitno je da SDP bude u vlasti, a nema veze hoce li zemlja krenuti naprijed.
- Bosnolog
#179 Re: SDP na državnom nivou
Imamo SDA sa Tihicem oni su zaduzeni za bezgranicne prudske pregovore i dangube sa Dodikom,.....Ne treba se mnogo fokusirati na drzavni nivo,treba imati poluge za blokade losih rijesenja ali ne i fokus,MZ je navukla ludacku deytonsku kosulju neka ona brine o njoj,svakako je sve dosadasnje promjene nametnula dekretom ili smjenama Karazcievih istomisljenika,....
Zasto tratiti energiju u prazno,...Raditi tamo gdje imas mogucnost a na drzavnom nivou sprijeciti svako rijesenje koje nije u interesu BiH i ona koja su gora od postojecih,...Vrijeme svakako radi za BiH cemu zurba,........
Zasto tratiti energiju u prazno,...Raditi tamo gdje imas mogucnost a na drzavnom nivou sprijeciti svako rijesenje koje nije u interesu BiH i ona koja su gora od postojecih,...Vrijeme svakako radi za BiH cemu zurba,........
- NightSkyWalker
#180 Re: SDP na državnom nivou
Zamisli da neki zeleni kaze nesto ovako, odma bi bilo -evo ga izdaje sdrzavu i nisu mu bitni drzavni interesi.Bosnolog wrote:Imamo SDA sa Tihicem oni su zaduzeni za bezgranicne prudske pregovore i dangube sa Dodikom,.....Ne treba se mnogo fokusirati na drzavni nivo,treba imati poluge za blokade losih rijesenja ali ne i fokus,MZ je navukla ludacku deytonsku kosulju neka ona brine o njoj,svakako je sve dosadasnje promjene nametnula dekretom ili smjenama Karazcievih istomisljenika,....
A sada kada se vidi da SDP-u nece prositi na drzavnom nivou, sad vele -ma nije to ni bitno
...ko *ebe drzavu, bitni su kantoni i pare
P.S. Ovakvo stanje samo odgovara politicarima i njihovim potrckalama. Da bi narodu bilo bolje drzava mora proraditi.
- NightSkyWalker
#181 Re: SDP na državnom nivou
U svim ovim pregovorima se jasno vidi slabost SDP-a.
Htjeli bi u vlast, al da im ne udje i da nizasta odgovorni ne budu

Htjeli bi u vlast, al da im ne udje i da nizasta odgovorni ne budu
-
1mustra
#182 Re: SDP na državnom nivou
Kasnis samo 15 godina za prijateljima iz RS.Bosnolog wrote:Ne treba se mnogo fokusirati na drzavni nivo,treba imati poluge za blokade losih rijesenja ali ne i fokus,
-
1mustra
#183 Re: SDP na državnom nivou
Nije to slabost, objektivno su u nezgodnom polozaju, ako udju u koaliciju sa nacionalnim strankama (SDA, SNSD, SRS, HDZi) bice manjina u toj koaliciji. Ako ostanu u opoziciji iako su pobjedili na izborima, to je josh gore, gube 4 godine, a pitanje je da li ce ponovit ovako dobar rezultat nakon toga.NightSkyWalker wrote:U svim ovim pregovorima se jasno vidi slabost SDP-a.
Htjeli bi u vlast, al da im ne udje i da nizasta odgovorni ne budu![]()
- NightSkyWalker
#184 Re: SDP na državnom nivou
Upravo zato sam rekao da SDP nije pobjednik ovih izbora. Previse su se busali u prasa a sada ce biti pusiona.1mustra wrote:Nije to slabost, objektivno su u nezgodnom polozaju, ako udju u koaliciju sa nacionalnim strankama (SDA, SNSD, SRS, HDZi) bice manjina u toj koaliciji. Ako ostanu u opoziciji iako su pobjedili na izborima, to je josh gore, gube 4 godine, a pitanje je da li ce ponovit ovako dobar rezultat nakon toga.NightSkyWalker wrote:U svim ovim pregovorima se jasno vidi slabost SDP-a.
Htjeli bi u vlast, al da im ne udje i da nizasta odgovorni ne budu![]()
Ali ono sto je zanimljivo primijetiti da mnogim SDP-ovcima i njihovim sljedbenicima na forumu zaista i nije cilj da ta stranka bude u vlasti. Mislim da se boje odgovornisti jer je lakse iz hladovine pametovati preko podobnih medija.
- Bosnolog
#185 Re: SDP na državnom nivou
Gdje si ti procitao da sam rekao da nece SDP u vlast na drzavnom nivou,.....?????NightSkyWalker wrote:Zamisli da neki zeleni kaze nesto ovako, odma bi bilo -evo ga izdaje sdrzavu i nisu mu bitni drzavni interesi.Bosnolog wrote:Imamo SDA sa Tihicem oni su zaduzeni za bezgranicne prudske pregovore i dangube sa Dodikom,.....Ne treba se mnogo fokusirati na drzavni nivo,treba imati poluge za blokade losih rijesenja ali ne i fokus,MZ je navukla ludacku deytonsku kosulju neka ona brine o njoj,svakako je sve dosadasnje promjene nametnula dekretom ili smjenama Karazcievih istomisljenika,....
A sada kada se vidi da SDP-u nece prositi na drzavnom nivou, sad vele -ma nije to ni bitno![]()
![]()
![]()
...ko *ebe drzavu, bitni su kantoni i pare
P.S. Ovakvo stanje samo odgovara politicarima i njihovim potrckalama. Da bi narodu bilo bolje drzava mora proraditi.
Ja sam rekao da treba da bude fokus na Fedeaciju i njen razvoj,....Drzavni nivo ima dovoljno jake mehanizme zastite,treba odrzavati to sto imamo a ostale probleme neka rijesava turisticki savez MZ zvani OHR ili neka se kupe iz BiH svakako su tu da cuvaju genocidni Ausvic a ako konacno onda slijedi pravi vatrometni dogovor,.......... Nako njega ce biti mirna i rahat Bosna,.....
- Bosnolog
#186 Re: SDP na državnom nivou
1mustra wrote:Kasnis samo 15 godina za prijateljima iz RS.Bosnolog wrote:Ne treba se mnogo fokusirati na drzavni nivo,treba imati poluge za blokade losih rijesenja ali ne i fokus,
Sada je kolegama iz Ausvica najpotrebnija drzavna vlast jer se potrosilo sve a Milojko bekrije je svo popijo,......uskoro slijedi kokuz dreka i ulicno naguravanje budzetskih i peMzionerskih masa u Dabicevom blentitetu,Srbovanje i jedenje korijenja je skup biznis.....
-
Ukosheni
#187 Re: SDP na državnom nivou
Vlast u Federaciji Bih je kljucna. vlast zakonodavna (vecina), sudska (prakticno sve), izvrsna (sve). Nema mnogo dileme.
- nosara
#188 Re: SDP na državnom nivou
Jedini razlog zbog kojeg SDP treba progutat najvecu zabu i uci u tu "koaliciju" sa klerofasistima je taj da srbsko-hrvatskom kriminalnom bloku stranaka, svaka pizdarija koju pokusaju implementirat na drzavnom nivou, skoci na nos...Ukosheni wrote:Vlast u Federaciji Bih je kljucna. vlast zakonodavna (vecina), sudska (prakticno sve), izvrsna (sve). Nema mnogo dileme.
- nikad_vise
#189 Re: SDP na državnom nivou
@nocni setac
slazem se sa tobom da se SDP nekako boji uzeti vlast u svoje ruke..al u jednu ruku je to i ocekivano s obzirom sa kakvom gamadi treba napraviti koaliciju..sve su to stari igraci i dosadasnja vlast jos tome dodaj pomahnitalog covica i SDS..i ja mislim da bi trebalo bar pokusati zadrzati nadleznosti ovo sto ima sada jer tesko ce moci sta vise..a okrenuti se federaciji i odjebati ucjenjivacke platforme SDS-SNSD..kad bi bar blok SDA-SDP funkcionisao idealno mozda bi se i moglo nesto uraditi..al sve je to ljigavo..
i SDP uopste nije pobjedik,i tu se slazem sa tobom..jer kako stoje stvari pobjednici su zapravo svi..ovim koalicijama za ponovo svi isti dosli na vlast..i jos par ugrabilo kolac..SDS,SNSD,SDA,HDZ,HDZ 90,sve sto smo imali i dosad..samo sto nema zagrabih stranke..
slazem se sa tobom da se SDP nekako boji uzeti vlast u svoje ruke..al u jednu ruku je to i ocekivano s obzirom sa kakvom gamadi treba napraviti koaliciju..sve su to stari igraci i dosadasnja vlast jos tome dodaj pomahnitalog covica i SDS..i ja mislim da bi trebalo bar pokusati zadrzati nadleznosti ovo sto ima sada jer tesko ce moci sta vise..a okrenuti se federaciji i odjebati ucjenjivacke platforme SDS-SNSD..kad bi bar blok SDA-SDP funkcionisao idealno mozda bi se i moglo nesto uraditi..al sve je to ljigavo..
i SDP uopste nije pobjedik,i tu se slazem sa tobom..jer kako stoje stvari pobjednici su zapravo svi..ovim koalicijama za ponovo svi isti dosli na vlast..i jos par ugrabilo kolac..SDS,SNSD,SDA,HDZ,HDZ 90,sve sto smo imali i dosad..samo sto nema zagrabih stranke..
-
Simon Kir
#190 Re: SDP na državnom nivou
Bosnolog wrote:1mustra wrote:Kasnis samo 15 godina za prijateljima iz RS.Bosnolog wrote:Ne treba se mnogo fokusirati na drzavni nivo,treba imati poluge za blokade losih rijesenja ali ne i fokus,
Sada je kolegama iz Ausvica najpotrebnija drzavna vlast jer se potrosilo sve a Milojko bekrije je svo popijo,......uskoro slijedi kokuz dreka i ulicno naguravanje budzetskih i peMzionerskih masa u Dabicevom blentitetu,Srbovanje i jedenje korijenja je skup biznis.....
Čisto me interesuje ima li ovdje povrede pravila na forumu, ma ne
- NightSkyWalker
#191 Re: SDP na državnom nivou
Na drzavnom nivou su vukovi. Ali hoce li se SDP uhvatiti u kostac sa njima u ime borbe za drzavu ili ce podviti rep i pobjeci Ovo su presudni momenti za drzavu. Vidjet cemo ko ce se okrenuti politici i borbi a ko parama i pametovanju 
- ultima_palabra
#192 Re: SDP na državnom nivou
Ti ne bi spoznao realnost ni da te udari u glavu, jelde?NightSkyWalker wrote:Na drzavnom nivou su vukovi. Ali hoce li se SDP uhvatiti u kostac sa njima u ime borbe za drzavu ili ce podviti rep i pobjeci Ovo su presudni momenti za drzavu. Vidjet cemo ko ce se okrenuti politici i borbi a ko parama i pametovanju
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#193 Re: SDP na državnom nivou
ma on ne čita, on piše. jest da vrti neprestano 5-6 rečenica, ali bar se trudi da promijeni raspored riječiultima_palabra wrote:Ti ne bi spoznao realnost ni da te udari u glavu, jelde?NightSkyWalker wrote:Na drzavnom nivou su vukovi. Ali hoce li se SDP uhvatiti u kostac sa njima u ime borbe za drzavu ili ce podviti rep i pobjeci Ovo su presudni momenti za drzavu. Vidjet cemo ko ce se okrenuti politici i borbi a ko parama i pametovanjuPročitaj malo šta ostali forumaši kažu, a ne uvijek sve na prvu...
- NightSkyWalker
#194 Re: SDP na državnom nivou
Pa ako cemo svi ganjati kojekakve pirncipe i platforme, onda ova drzava nikada ne bi imali vlast jer se sa tim principima RS-ovci nikada nece sloziti.
Hocete da BiH ima vlast i da funkcionise, a nece te u vlast. Drugima bacate vruc krompir u ruke
Hocete da BiH ima vlast i da funkcionise, a nece te u vlast. Drugima bacate vruc krompir u ruke
- NightSkyWalker
#195 Re: SDP na državnom nivou
Pa ne odustajem od svog misljenja. Guram svoju platformuChmoljo wrote: ma on ne čita, on piše. jest da vrti neprestano 5-6 rečenica, ali bar se trudi da promijeni raspored riječi
- Chmoljo
#196 Re: SDP na državnom nivou
pazi da ne padneš sa nje.NightSkyWalker wrote:Pa ne odustajem od svog misljenja. Guram svoju platformuChmoljo wrote: ma on ne čita, on piše. jest da vrti neprestano 5-6 rečenica, ali bar se trudi da promijeni raspored riječi![]()
-
zavrzlama
#197 Re: SDP na državnom nivou
E jest pobjea SDP,izbacila iz cipela mnoge na ovom forumu
...prije izbora prica" ma pobijedit ce u svakog naroda njegova nacionalna stranka,i hijenski kao podrzavao se SDP,u nadi da pobijede druge nacionalne stranke"...sad kad je SDP pobijedio i pokazalo se da je vecini u BIH vaznija drzava od vjere...e sad se nalaze mane tom SDP-u,od istih onih koji su licemjerno podrzalali SDP a nadali se pobjedi sda ili sbb ....pobjeda SDP-a je najkrupniji dogadjaj za BIH poslije Dejtona i to u najboljem mogucem trenutku,kad je dodiku i velikosrbima trebao ponovo alibi za svoju antibosansku histeriju,nadajuci se pobjedi sda ili sbb...a ono shok..pobijedi SDP i sad valja strategiju presaltavat ,a ekonomija u kolapsu,srbija se zabavila sobom a niko s ene trza na prijetnje referendumom i secesiojom nego hladno se odgovara"samo krenite ,ceka vas odgovor... 
- Diogen_iz_Sinope
#198 Re: SDP na državnom nivou
A da samo pogledas rezultate ankete u ovom istom threadu sam bi sebe ugrizao u jezik.NightSkyWalker wrote:Pa ako cemo svi ganjati kojekakve pirncipe i platforme, onda ova drzava nikada ne bi imali vlast jer se sa tim principima RS-ovci nikada nece sloziti.
- Chmoljo
#199 Re: SDP na državnom nivou
Rajko Vasić, četnolikiSimon Kir wrote:
Čisto me interesuje ima li ovdje povrede pravila na forumu, ma ne
Jebao sam mater Bosni
Povodom intervjua koji je za nemački Frankfurter Allgemeine Zeitung dao Bakir Izetbegović, promptno je na svom srboidnom blogu reagovao pomahnitali Rajko Vasić, čuvar Dodikove duhovne baštine u obliku Miletovog SNSD portparola...
Na izjavu da je najveći problem Srba njihov vođa Milorad Dodik koji tačno zna kako da provocira i postavlja prepreke, Rajko odgovara: Srbi su, inače, priglupa sirotinja raja, najmanje polovina od onih koji su prisutni glasaju za Najveći Njihov Problem. Oni bi bili daleko bolji da Dodik nije najgori. Nešto mi se, ipak, čini da je narod pametan. Uvijek glasa isto. Samo traži nove i pametnije glavne junake iste knjige. A zaštita Srba od istrebljenja na ovim prostorima i zaštita Republike Srpske, ne liči mi na provociranje i postavljanje prepreka.
Na izjavu da se ubuduće mora pridobiti Dodik kako bi se založio za bolje odnose među narodima, Rajko protestuje: To što je zabalegano u dvadeset godina, od trenutka kada se Babo Alija založo za BiH umjesto za mir, ne može oprati ni bataljon Dodika. Sada bi sve natovarili na Dodika i na Srbe. Srbima je natovarena agresija, natovareni zločini, natovaren genocid, natovareno silovanje muslimanki, samo što se Haris izvukao. Sada bi im natovarili i patrirotizam, bolje odnose među narodima, dok im Oni biraju Njegovo Ljiljanstvo za Člana.
Na izjavu da Dodik ne smije stalno govoriti o raspisivanju referenduma, zaoštravati situaciju, već mora razviti veći patriotizam za zemlju, Rajko besni: Doima me se ovo muslimansko ostavljanje prostora za druge. NE SMIJE, MORA... Za patriotizam nije zadužen Dodik a ni Bakir, za patriotizam je zadužena zemlja. Ako je u mogućstvu. Patriotizam se ne usvaja prostom većinom, a ni dvotrećinskom. Patriotizam se dobija borbom za svoju zemlju, nekad, vađenjem jednjaka, nekad gandijevski. A poznato je kako smo se i za koje zemlje ovdje borili. Bakir, i drugi mu, mora se opredijeliti. Ili će tražiti od Dodika da bude patriota ili genocidni četnik. Ne može i kama i sladoled. A ovo „Ne smije“ i „Mora“ to je tipično muslimansko ostavljanje prostora. Izvan čaršije. Baš vladalački, fermanski, stambolski. Referendum, veli Bakir. Kad Mi raspisujemo referendum, čim su Srbi zamakli iza ugla, u onoj prostranoj sarajevskoj noći, može. Kad neko drugi pomene referendum onda Mi, Zlatko naš, pomene vojnu intervenciju protiv Republike Srpske. Dok ne dođu Mudžahedini.
Na izjavu da je BiH Dodikova zemlja jer je u njoj rođen, Rajko je pobesneo: Ne znam za Dodika, ali bolje da ga ne pitate. Što se mene tiče, ovo nije moja zemlja, nisam u njoj rođen, nisam za nju ratovao, gladovao i pjesme pjevao. Bilo je godina u kojima sam, kadgod sam mogao, svakodnevno, mater joj jebao. Naseobina je nastala nakon mene, a i Dodika. Ona je rođena pored mene a ne ja u njoj.
Na izjavu da se BiH ne može podijeliti, jer kad to nisu uspjeli 1992. i 1993, neće nikada uspjeti, Rajko je poludeo: Podijeliće se. Podijeliće se. Izjava nadležnog Departmenta me je učinila optimističnim. Kad oni kažu da su za cjelovitu zemlju i njene granice, stvar se obično izvrati. 92. i 93. je nismo dijelili na najbolji način. Nismo prilagodili tehnologiju. Srbi je dijelili kod Karlovca a Hrvati na Drini. Ovaj put, Naseobina će se sama podijeliti a podijeliće je Sarajevo proizvodeći svoje Harise, Zlaje, Bakire... Prvi Njutnov zakon podjele: Podjela, kada dovoljno oteža i sazri, sama pada u krilo.
Na izjavu da su u BiH građeni crkveni objekti kada su muslimani vladali ovom zemljom, Rajko je pomahnitao: Nisu muslimani vladali ovom zemljom. Vladali su Turci. Jesu građeni crkveni objekti ali po vukojebinama. Pošto su Turci i muslimani držali gradove i čaršije a Srbi bježali u brda gdje se Turcima nije dalo ići u osvajanja i vladanja. Tek u dvadesetom vijeku Srbi su počeli da se krštavaju u dolinama. A islam je tolerantan u pizdu maternu. Ckvu Aja Sofiju su pretvorili u sušaru za šljive. Pravoslavci nisu toleratni ni mrvu. U sepetu nisu ostavljali prostora za druge.
Na izjavu da se mjesto kao što je Srebrenica nikada ne može odvojiti od BiH, Rajko je zapenio: 2. oktobra 1413., pouzdano, Srebrenica je bila u sastavu Srbije. Kao i Znepolje, Mačva, Beograd, Zeta. A u doba Kulina bana, 1180 – 1204, Sarebrenica je bila hrišćanska. Djelovale su pravoslavna crkva i rimokatolički red Franjevaca. Sve može, Bakire. I to da jedan jedini Hrvat ostao u Srebrenici, učitelj, penzioner, ako nije i on pokojni.
*Svi citati nepismenog Rajka Vasića ostavljeni u dodikovskom originalu pravopisnog bespuća
-
zavrzlama
#200 Re: SDP na državnom nivou
ma neznaju tebi ovi ba objasniti strategiju SDP-a..evo ja cu to narodnim razumljiviom jezikom..NightSkyWalker wrote:Pa ako cemo svi ganjati kojekakve pirncipe i platforme, onda ova drzava nikada ne bi imali vlast jer se sa tim principima RS-ovci nikada nece sloziti.
SDP zna da drzavna vlast se koristi od strane dodika samo kao sredstvo za dobivanje MMF-ovih kredita i tim parama se finansira rusenje BIH od strane secesionista iz malog ausvica...SDP zna da dodik ne pravi koaliciju na nivou BIH radi napredka iste,nego radi napredka malog ausvica(jacanja njenog secesionistickog polozaja)...
zato SDP ce e fokusirati na federaciju,jer se BIH kad dodje D DAY" nece braniti instiutucijama u kojim sjede dodikovi ministri,nego ce se braniti ekonomskom i vojnom snagom federacije,jer rs je svakako okupirani dio BIH koji istu koci i rusi...i sama EU je porucila da za sada nema jacih ustavnih promjena,znaci SDP shvaca da innstitucije BIH nece igrati nikakvu ulogu u kreiranju BIH politike i ustavnih promjena..dodiku je cilj da se probosanske snage zabave nevidljivim neprijateljem(bore za drzavnu vlast,koju dodik moze blokirati kad hoce a zapostave ekonomiju i zivot u federaciji)
sad drzavu BIH i njeno cuvanje prepustiti MZ (kojoj je interes cjelovita BIH),na svako pominjanje raspada drzave zaprijetitri ratom i oruzanim otporom i to je to...