SDP na celu sa Zeljkom Komsicem...

...je opcija kojom...

...bi SDP dobio moj glas!
55
82%
Ne. Lagumdzija ili neko treci je rjesenje!
4
6%
Tu straku ne biram i nemam namjeru da je biram!
8
12%

Total votes: 67

klif

#1 SDP na celu sa Zeljkom Komsicem...

Post by klif »

Ukoliko bi Zeljko Komsic postao lider SDP-a, da li bi to promijenilo Vas odnos prema toj stranci i ako da, na koji nacin?

Smatrate li da bi u takvoj situaciji SDP dobio na popularnosti i stekao nove birace ili pitanje rukovodstva SDP-a ne smatrate kljucnim pitanjem buducnosti ove stranke?
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

Da. Bi.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ja uvijek glasam za SDP, bez obzira na Lagumdžiju, prvenstveno zbog politicke opcije koju ta stranka predstavlja. Za njihov "neuspjeh" nije toliko kriv Lagumdžija koliko "objektivni i uvijek dobro informisani" Avaz. Ipak mislim da bi im Komsic znacajno podigao rejting i da to, u svakom slucaju, ne bi bila losa ideja!
klif

Post by klif »

Smatram, kao i ti, da je socijaldemokratska ideja jako vazan faktor u politickom pejzazu svake demokratske zemlje, a pogotovo BiH. Pitanje rukovodstva jedne stranke predstavlja vazan signal njenog strategijskog pozicioniranja u politickom okruzenju u kome djeluje, kako za clanove, tako i za potencijalne birace.

Komsic je cinjenicno dobio izbore za Predsjednistvo, Lagumdzija izgubio izbore na svakom nivou. Stoga smatram da je stvar elementarne demokratske procedure da se od lidera koji je izgubio izbore moze ocekivati makar stavljanje njegovog mandata na raspolaganje clanstvu.

Uz svo postovanje za ulogu koju je Lagumdzija odigrao za vrijeme svog rukovodjenja strankom, smatram da u cilju ocuvanja i unapredjenja ideje socijaldemokratije, morao razmisliti o ustupanju liderskog mjesta nekom drugom.
dripac

#5 Re: SDP na celu sa Zeljkom Komsicem...

Post by dripac »

klif wrote:Ukoliko bi Zeljko Komsic postao lider SDP-a, da li bi to promijenilo Vas odnos prema toj stranci i ako da, na koji nacin?

Smatrate li da bi u takvoj situaciji SDP dobio na popularnosti i stekao nove birace ili pitanje rukovodstva SDP-a ne smatrate kljucnim pitanjem buducnosti ove stranke?
Boli me briga da li bi se odnos harisovih glasača promjenio prema SDP-u. To ti je isto kao sad što pokušavaju smjeniti Tihića u SDA i to ljudi koji uglavnom nemaju ništa sa SDA ili su marginalci. Kako mene boli neka stvar jel Stranku za BiH vodi Haris ili Safet Halilović, tako treba da kadrovsku politiku SDP-a vode članovi i glasači SDP-a, a ne avz, reis Cerić i Safet Halilović te ostali.
klif

Post by klif »

Mislim da je u BiH najveca glasacka grupa - onih koji ne glasaju. Ukoliko bi SDP, na neki nacin, uspio mobilizirati odredjeni procenat ljudi iz grupe "neglasaca", da bi to bio sjajan uspjeh za tu stranku.

A o biracima nacionalnih stranaka imam sopstveno misljenje.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Nedavno je ovdje bila anketa na kojoj su ponudjeni kandidati za buduceg predsjednika SDP-a.

Posjetimo se ko je tada pobjedio.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... +bogicevic

Ja mislim da je ovaj covjek najidealnija osoba za tu funkciju. Mislim da je svojim pozitivnim ljudskim osobinama zasluzio da napokon dobije sansu.

Nisam glasao na anketi jer nisam zelio da se moja podrska njemu opise kao podrska Lagumdziji ili nekom trecem...

Zao mi je sto je zaboravljen u ovoj anketi.. :(

Sta se to promijenilo pa se niko od diskutanata nije sjetio njega? :(
Jara

#8 Re: SDP na celu sa Zeljkom Komsicem...

Post by Jara »

dripac wrote:
klif wrote:Ukoliko bi Zeljko Komsic postao lider SDP-a, da li bi to promijenilo Vas odnos prema toj stranci i ako da, na koji nacin?

Boli me briga da li bi se odnos harisovih glasača promjenio prema SDP-u. To ti je isto kao sad što pokušavaju smjeniti Tihića u SDA i to ljudi koji uglavnom nemaju ništa sa SDA ili su marginalci. Kako mene boli neka stvar jel Stranku za BiH vodi Haris ili Safet Halilović, tako treba da kadrovsku politiku SDP-a vode članovi i glasači SDP-a, a ne avz, reis Cerić i Safet Halilović te ostali.
:thumbup:
Urlanje dozvoljeno

Post by Urlanje dozvoljeno »

obrni, okreni isto nam dodje... ko god da je na celu uvijek ce isti glasat na SDP. Meni je nebitno ko je predsjednik stranke, uvijek sam davao glas SDPu. Ali kad bi se vec morala desiti promjena na celu stranke, Zeljko je najbolje rjesenje, mozda jedino Damir moze da konkurise na tu funkciju...

ZIVIO DRUG TITO
nineac

Post by nineac »

Mislim da bi SDP trebao promjeniti lidera. Ne zato sto predsjednik nevalja, nego da se promjeni malo klima. To neznaci da u slucaju da SDP pobjedi Lagumdzija nebi trebao dobiti mjesto u vladi, konkretno ja mislim da nema boljeg covjeka za mjesto ministra vanjskih poslova, ali s obzirom da kod nas druge vrijednosti vladaju od te ljubavi nema nista.
Bez obzira, opat moj glas ide SDP-u, sa zlatkom ili sa zeljkom, svejedno, jer oni ublehasi iz SZBiH, SDA itd nisu im do koljena!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ma gdje li su nam @joker & comp da prokomentarisu rezultate ankete? :shock: :-)

:D
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

nineac wrote:Mislim da bi SDP trebao promjeniti lidera. Ne zato sto predsjednik nevalja, nego da se promjeni malo klima. To neznaci da u slucaju da SDP pobjedi Lagumdzija nebi trebao dobiti mjesto u vladi, konkretno ja mislim da nema boljeg covjeka za mjesto ministra vanjskih poslova, ali s obzirom da kod nas druge vrijednosti vladaju od te ljubavi nema nista.
Bez obzira, opat moj glas ide SDP-u, sa zlatkom ili sa zeljkom, svejedno, jer oni ublehasi iz SZBiH, SDA itd nisu im do koljena!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

klif wrote:Smatram, kao i ti, da je socijaldemokratska ideja jako vazan faktor u politickom pejzazu svake demokratske zemlje, a pogotovo BiH. Pitanje rukovodstva jedne stranke predstavlja vazan signal njenog strategijskog pozicioniranja u politickom okruzenju u kome djeluje, kako za clanove, tako i za potencijalne birace.

Komsic je cinjenicno dobio izbore za Predsjednistvo, Lagumdzija izgubio izbore na svakom nivou. Stoga smatram da je stvar elementarne demokratske procedure da se od lidera koji je izgubio izbore moze ocekivati makar stavljanje njegovog mandata na raspolaganje clanstvu.

Uz svo postovanje za ulogu koju je Lagumdzija odigrao za vrijeme svog rukovodjenja strankom, smatram da u cilju ocuvanja i unapredjenja ideje socijaldemokratije, morao razmisliti o ustupanju liderskog mjesta nekom drugom.
Ti ili si idiot ili provokator. Prvo, anketa nema opcija za ljude koji glasaju i za Zlaju i za Željka, za ljud ekoji ne glasaju ni za Zlaju ni za Želja nego za SDP, i stvara potpunu zabunu oko njihovog, inače potpuno pozitivnog međusobnog odnosa.

Drugo, LAŽEŠ. Evo, ja sam za Zlaju glas'o lično, i moj burazer, i još 15.000 ljudi. Toliko je na prošlim izborima imao jedino Nijaz Durak, koji na OVIM nema ni trećinu tog broja. Ako se to zove "izgubiti na svim nivoima", onda u dure.

Mani se kake o demokratskom pejzažu iza koje kriješ, ili Dnevni avaz ulijepljen sjemenskom tekućinom na slici H. Silajdžića, ili posvemašnju glupost.
leeloo

Post by leeloo »

valterbranisarajevo wrote:Nedavno je ovdje bila anketa na kojoj su ponudjeni kandidati za buduceg predsjednika SDP-a.

Ja mislim da je ovaj covjek najidealnija osoba za tu funkciju. Mislim da je svojim pozitivnim ljudskim osobinama zasluzio da napokon dobije sansu.

Nisam glasao na anketi jer nisam zelio da se moja podrska njemu opise kao podrska Lagumdziji ili nekom trecem...

Bogi je super.

A kada je kongres?
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

leeloo wrote:
valterbranisarajevo wrote:Nedavno je ovdje bila anketa na kojoj su ponudjeni kandidati za buduceg predsjednika SDP-a.

Bogi je super.

A kada je kongres?
Bogi jeste stvarno super i ja bih odmah potpisao da on postane predsjednik SDP-a. Al' kol'ko ja znam, on ima problema sa srcem, te ne moze da obavlja takve duznosti. Osim toga, mislim da on tu duznost ne bi ni prihvatio.

Ja predlazem Mirzu Kusljugica ili Jasmina Imamovica za buduceg predsjednika. Bio bi po prvi put neko ko nije iz Sarajeva, a to bi bila i nagrada Tuzli u kojoj SDP tradicionalno razvaljuje...
valterbranisarajevo

leeloo wrote:

Bogi je super.

A kada je kongres?
:?

U danasnjem Oslobođenju najavljuju sjednicu Glavnog odbora SDP-a za sljedecu subotu. Nisam siguran, ali je moguce da oni imaju moc da mijenjaju.

BtW. ako ko ima priliku neka procita veoma dobru danasnju politicku analizu Zije Dizdarevica " Na udaru svojih" :-)
valterbranisarajevo

Titov_pionir wrote:
leeloo wrote:

Bogi je super.

A kada je kongres?
Bogi jeste stvarno super i ja bih odmah potpisao da on postane predsjednik SDP-a. Al' kol'ko ja znam, on ima problema sa srcem, te ne moze da obavlja takve duznosti. Osim toga, mislim da on tu duznost ne bi ni prihvatio.

Ja predlazem Mirzu Kusljugica ili Jasmina Imamovica za buduceg predsjednika. Bio bi po prvi put neko ko nije iz Sarajeva, a to bi bila i nagrada Tuzli u kojoj SDP tradicionalno razvaljuje...
Ja bih mu u svakom slucaju ponudio,a na njemu je da odluci. Gledao sam ga nekoliko puta na TV ali nikada nisam cuo da se zalio na taj njegov zdravstveni problem. Zao mi je ako je tako, Steta takvo politicko iskustvo ispeceno u predsjednistvu drzave koja je imala 22 miliona stanovnika, su odlicna preporuka za njega...

Za Jasmina Imamovica sve pohvale, iskreno volio bih ga viditi, kada dodje vrijeme, na celu npr. federalne vlade, isvrstan organizator. :) Da naravno Tuzla je zasluzila Predsjednika. Uz to jedan od mojih favorita je i prof. Bozo Matic, covjek kojem je pokojni Blum ostavio u amanet Energoinvest (a takav gigant se ne ostavlja svakome u ruke), uz to bilo bi bas lijepo da Predsjednik Akademije nauka BIH bude i Predsjednik SDP-a
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

Nisam nesto u toku. Je li predvidjen kongres nakon ovih izbora. Mislim da je krajnje potreban...
valterbranisarajevo

Titov_pionir wrote:Nisam nesto u toku. Je li predvidjen kongres nakon ovih izbora. Mislim da je krajnje potreban...
Nemam pojma, mozda ce se na tom Glavnom odboru donijeti odluka o kongresu. :?
mostarac

Post by mostarac »

Redovan kongres partije ide u februaru ili martu tako da se ne sekirate, a Bogic Bogicevic je zadnja osoba kojoj bi SDP-ovci dali povjerenje, a mi znamo zasto. Jednom me mozes zajebat ali 2 puta vec teze
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

mostarac wrote:Redovan kongres partije ide u februaru ili martu tako da se ne sekirate, a Bogic Bogicevic je zadnja osoba kojoj bi SDP-ovci dali povjerenje, a mi znamo zasto. Jednom me mozes zajebat ali 2 puta vec teze
Ko je koga zajebo? :?

De fakat pojasni.
mostarac

Post by mostarac »

Titov_pionir wrote:
mostarac wrote:Redovan kongres partije ide u februaru ili martu tako da se ne sekirate, a Bogic Bogicevic je zadnja osoba kojoj bi SDP-ovci dali povjerenje, a mi znamo zasto. Jednom me mozes zajebat ali 2 puta vec teze

De fakat pojasni.
Bogi je zajebo sve nas koji smo bili na kongresu tog novembra 2002. godine i sve one organizacije koje su ga predlozile, a cinile su 70 procenata ako se ne varam SDP/ovih organizacija. U najkriticnijem momentu po partiju je po mom misljenju izdao i partiju i clanstvo te partije koje je u njega vjerovalo i zbog toga po meni nije zasluzio da bude predsjednik opstinskog odbora a ne cijele partije.
Bogicevic nije covjek koji je spreman uci u bilo kakav sukob i koji voli biti fin sa svima pa i sa onima sa kojima se to ne smije biti i kao takav po meni nema sta da trazi na celu SDP-a.
lindjo

Post by lindjo »

u iscekivanju SDP-ovog Winstona...kAuntDavN... :-) ...hoce li nek smoci snage i reci :

DOLE VELIKI BRAT

X 5

8)
valterbranisarajevo

recimo da si rekao: a Bogic Bogicevic je zadnja osoba kojoj bi mostarac dao povjerenje, ali generalizovati - ja znam jako puno SDP-ovaca koji bi mu bas dali povjerenje... :shock:

Bogic izdajnik, Pecanac izdajnik, ima li ih jos? pa ovo je ko 1941 u SSSR-u... :(

Sve su to posteni i casni ljudi koji su ostavili trag i doprinijeli popularnosti SDP-a.

Uzas :(
lindjo

Post by lindjo »

mostarac wrote:
Titov_pionir wrote:

De fakat pojasni.
Bogicevic nije covjek koji je spreman uci u bilo kakav sukob i koji voli biti fin sa svima pa i sa onima sa kojima se to ne smije biti i kao takav po meni nema sta da trazi na celu SDP-a.
:lol:

fakat si presmjesan...tako o velikosrpskom veleizdajniku...svasta :-)
Post Reply