Da nakon što su nam ih tihi i zlja servirali na komadu kože odranom sa naše grbače.mIRCerka wrote:
pretpostavljam da ce nam Mirnes svima dati Zlatnu Kasiku...da imamo cime "kusat govna" ...
SDP i SDA
-
joker
Skoro pa mogu potpisivati sve vase komentareApos wrote:Na kraju će SDP i SDA vezati zastave, a poslije će ih dati narodu da skroji gaće. Budući da narodu nakon ove dvije bande neće ništa ostati, samo će još od zastava moći napraviti kakav takav odjevni predmet.SherlockHolmes wrote:Ne zacudjuje sto se ovdje bavimo samo AvazomAvaz je uvijek bio zuta stampa. Ono sto je fakat katastrofalno je stanje u "konkurenciji koja to odavno nije", Oslobodjenju.
Tamo se jednostavno vise nema sta procitati, sem redovnih i predvidljivih pamfleta istrosenih samoupravljaca. Da nije par ljudi (npr Berica), Oslobodjenje ne bi bilo ni za hale, a kamoli prozora.
Sad malo na temu: Zlaja i ovakva SDP su ubili socijaldemokratiju na ovim prostorima za bar narednih 10 godina, a ako kojim cudom pobijede, ubice je za narednih 50. SDA mocnici se najedared ljute zbog reisovog priglupog upliva u politiku, a to im nije nimalo smetalo kad je radilo za njih.
A ne valja ni to. Moramo se oko neceg "nesloziti"... Ovo je ozbiljno upozorenje...
-
joker
Hahaha... Ali mu je mali problem sto sada vise ne radi za SDA pa ce mu biti teze dobiti taj status...Apos wrote:Kontao kako da i on pribavi borački status.mIRCerka wrote: kad smo kod reisa, sta je ef.Spahic (ako dobro vidjeh) radio na svecanom otvaranju stanova izgradjenih za boracku populaciju u Gorazdu? bilo sinoc na TV![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
maca, nije Zlatko vodio drzavu DESET NAJTEZIH GODINAApos wrote:Da nakon što su nam ih tihi i zlja servirali na komadu kože odranom sa naše grbače.mIRCerka wrote:
pretpostavljam da ce nam Mirnes svima dati Zlatnu Kasiku...da imamo cime "kusat govna" ...
enjoy, moram u hAlikopter do Sapne...
-
Apos
GRIJEŠIŠjoker wrote:Hahaha... Ali mu je mali problem sto sada vise ne radi za SDA pa ce mu biti teze dobiti taj status...Apos wrote:Kontao kako da i on pribavi borački status.mIRCerka wrote: kad smo kod reisa, sta je ef.Spahic (ako dobro vidjeh) radio na svecanom otvaranju stanova izgradjenih za boracku populaciju u Gorazdu? bilo sinoc na TV![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Je si li gledao nadrealiste, one scene o promijeni garnitura u studiju.
Možda će ovi postaviti neke nove "borce".
-
_BosanaC
Slazem se za Bogicevica. Ali SDP nije Lagumdzija. I SDP je ideja, i kao takav mi se svidja.joker wrote:Kojim stavovima? Da nece ulaziti u koalicije sa strankama sa nacionalnim predznakom? Pa napravise Alijansu za promjene sa Novom Hrvatskom Inicijativom (NHI) i Jadrankom Prlicem koji im je bio najuzi saradnik(inace, sada je u Hagu optuzen za ratne zlocine)._BosanaC wrote:SDP je bar dosljedan svojim stavovima od pocetka, dok se ovi koje ti zastupas okrecu kako sunce sija... Mirnes do ju ce ljubio Aliji guzicu, onda poceo lajati protiv tog istog Alije i koristiti sliku Tita na plakatama i u kampanji, sada mu jos samo nozni prsti vire iz rejsove guzice...
Kad smo vec kod kontaminacije
Stavom da sa SDA nece nikad ni u kakvu saradnju uci jer imaju dijametralno suprotne stavove i vidjenja uredjenja BiH? Pa sa SDA napravise deal oko ustavnih "promjena" i pred ove izbore nastupaju sa simpatijama prema Tihicu (jos mu Lagumdzija daje svoje medije-Slobodna Bosna da ih koristi za svoje potrebe-sukob sa Cericem).
Veoma dosljedni.
Pa obecanje promjena?! Kakvih? Samo se guzice koje sjede promijenile i dzepovi koji se pune (dok su bili na vlasti). Sve drugo ostalo isto. Pardon, nije. U tom periodu su direktne strane investicije opale u odnosu na prethodni period.
Dosljedni su bili samo u koristenju svakodnevnih stvari za politikanstvo i ciscenju svih onih koji misle drugacije od njihovog vozda. Jedan od rijetkih koji opstaje u svim spletkama i ne da se, mozda je Bogicevic, ali su i njega izolovali tako da on sada izgleda kao bijela vrana u jatu crnih. Da je barem vise ljudi u SDP-u kao Bogicevic, ali...
Dok svaki protivnik SDP-a pokusava da se hvata Lagumdzije, cije je vrijeme proslo, shvatao on to ili ne.
I koje bolan direktne strane investicije? Od koga to? I znas li ti o kojem periodu uopste pricas, o periodu od malo jace od godinu i pol dana? Pa trenutni konji ne napravise nista za petnaest godina a ocekujes od SDP-a da napravi nesto za deset puta manje?
-
Apos
Da ali je poletio da nam omogući novih 10 najtežih godina.mIRCerka wrote:maca, nije Zlatko vodio drzavu DESET NAJTEZIH GODINAApos wrote:Da nakon što su nam ih tihi i zlja servirali na komadu kože odranom sa naše grbače.mIRCerka wrote:
pretpostavljam da ce nam Mirnes svima dati Zlatnu Kasiku...da imamo cime "kusat govna" ...btw, zasto se prica uvijek svodi na zlatka?
SRAM JE BILO, ONA BI DA PRICA I O DRUGIMA
:D:D
enjoy, moram u hAlikopter do Sapne...
-
Apos
Pa da se ne hvatamo samo Zlaje. Da se sjetimo Ljubiše Markovića i njegovih "bisera", uključujući i izjave na RTRS(PTPC ako će te na čirilici)._BosanaC wrote: Slazem se za Bogicevica. Ali SDP nije Lagumdzija. I SDP je ideja, i kao takav mi se svidja.
Dok svaki protivnik SDP-a pokusava da se hvata Lagumdzije, cije je vrijeme proslo, shvatao on to ili ne.
I koje bolan direktne strane investicije? Od koga to? I znas li ti o kojem periodu uopste pricas, o periodu od malo jace od godinu i pol dana? Pa trenutni konji ne napravise nista za petnaest godina a ocekujes od SDP-a da napravi nesto za deset puta manje?
- vatrogasac
....uh šta ja znam SDP aktivista kojima je fotelja ispred ideje....onda onih koji su u SDP-u zbog nekog inata jer je kontra SDA...tek onda dođu ovi koji u SDP-u vide ideju......_BosanaC wrote:...... I SDP je ideja, i kao takav mi se svidja.....
-
Apos
Na sreću sve je više onih koji su otišli iz SDP-a zbog ideja, Zlajinih.vatrogasac wrote:....uh šta ja znam SDP aktivista kojima je fotelja ispred ideje....onda onih koji su u SDP-u zbog nekog inata jer je kontra SDA...tek onda dođu ovi koji u SDP-u vide ideju......_BosanaC wrote:...... I SDP je ideja, i kao takav mi se svidja.....
-
SherlockHolmes
Ne znam zasto vas masa papagajski kaki o predizbornoj kampanji, kad je tako 365 dana godisnje. Za divno cudo niko se ne javlja sa tom "konstatacijom" kada dizemo spomenike Zlaji i raji iz njegove mahale.
-
joker
Znao sam da se prije ili kasnije negdje necemo sloziti!Apos wrote:GRIJEŠIŠjoker wrote:Hahaha... Ali mu je mali problem sto sada vise ne radi za SDA pa ce mu biti teze dobiti taj status...Apos wrote: Kontao kako da i on pribavi borački status.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Je si li gledao nadrealiste, one scene o promijeni garnitura u studiju.
Možda će ovi postaviti neke nove "borce".
-
wolf lobovski
Apos wrote:Na sreću sve je više onih koji su otišli iz SDP-a zbog ideja, Zlajinih.vatrogasac wrote:....uh šta ja znam SDP aktivista kojima je fotelja ispred ideje....onda onih koji su u SDP-u zbog nekog inata jer je kontra SDA...tek onda dođu ovi koji u SDP-u vide ideju......_BosanaC wrote:...... I SDP je ideja, i kao takav mi se svidja.....
druze,
uz duzno postovanje ali ti citavo vrijeme lupas gluposti. ti kao i tvoj istomisljenik joker zvucite kao glasnogovornici avaza i mirnesa ajanovica u isto vrijeme. ato se tice avaza, ja mislim da o istinitosti njihovog pisanja najbolje govori cinjenica da ih je zlatko dobio na sudu 5 ili 6 puta. sve pare od odstete je poklonio u dobrotvorne svrhe. ovdje pricamo o stotinama hiljada maraka. navedi mi jedan slican primjer politicara iz drugih stranaka, svi polete da sebi stave u novcanik. sto se tice tvog mirnesa, mozda ti to neznas, ali taj se covjek zaklinjo u selima beslagica i onda kad nije uz njega mogao ostvariti svoje ciljeve poceo je da biva najljucim protivnikom SDP-a. milsim zanimljiv je taj BOSS i njegovo clanstvo od 2 covjeka, mirnesa i njegovog advokata faruka balijagica. mislim, ipak je to respektabilna stranka. a da paradoks bude veci, BOSS je u patriotskom bloku sa SDU. nigdje veze. zasto SDU? pa valjda to nije potrebno objasnjavati!!! i na kraju, druze, nemoj nas zamarati svojim glupostima. sta pokusavas, da nas ubjedis da zlatko nije dobar. ne ide to tako. zlatka ljudili ili vole ili mrze. nema izmedju. ali oni koji ga vole, cjene i postuju nikad nece promjeniti misljenje zbog par nekih postova koji su samo odraz pisanja nekih novina i grube hajke koja se sprovodi nad ovim covjekom vec nekoliko godina.
smrt fasizmu, sloboda narodu!!!
Last edited by wolf lobovski on 01/09/2006 13:04, edited 1 time in total.
- Liberalism
vidim ja da sam u pravu za onih 90% politickih idiota.joker wrote:To je onaj isti "krnji" SDP zbog kojeg nije usvojen u budzetu visemilionski iznos namijenjen invalidima i socijalno ugrozenim kategorijama prije par mjeseci, koji su prijedlog zakona o reviziji privatizacije odgodili do daljnjeg pretvarajuci ga u nacrt, ciji je vozd ratne vojne invalide i demobilisane borce izjednacio sa cetnicima svojevremeno i koji se, iako je po proklamaciji socijaldemokrata, ponasa kao americki kapitalista.Liberalism wrote:SDP Naravno!
zasto je bolja SDP od SDA?
Samo jedan razlog je dovoljan: SDP okuplja sve građane bosne i hercegovine koji smatraju da država mora biti socijalno osjetljiva i da njen prioritet mora biti pružanje pomoći i podrške svim pojedincima koji iz bilo kojih razloga ne mogu osigurati prosječan ili minimalan životni standard.
Zasto je SDA gora od SDP:
Samo je jedan razlog dovoljan: SDA smatra da svi Bosnjaci trebaju da glasaju za SDA, na naci na koji se u bivsoj SFRJ mislilo da svi stanovnici Jugoslavije trebaju da podržavaju komunističku partiju Jugoslavije.
jeli za SDA normalno da Bosnjak podrzava bilo koju stranku nego SDA? Nije! SDA misli da svi Bosnjaci moraju imati isti stav po svim pitanjima, odnosno da Bosnjaci nemaju uopte razvijenu političku svijest!
Za SDP uopste nije bitno ko podržava SDP bitno je samo ko podržava socijaldemokratske vrijednosti, a to je politički normalno.
SDP nije kriv sto u ovoj zemlji zivi 90 % političkih idiota.
Nemo profeta est in patria sua![]()
O kakvoj ti "socijalno osjetljivoj" drzavi pricas. Upravo kada je on bio na vlasti, neke od beneficija tim socijalno ugrozenim kategorijama su ukinute. A zalosno je i da reformu zdravstva i socijalne zastite koliko toliko provodi SDA, pored toliko "socijaldemokratskih" partija u citavoj BiH (SDU jos nije testirana?!)...
Kojim je to prijedlogom zakona krnji SDP tebi pokazao da se bori za socijalno osjetljivu drzavu?
Sto krivis SDP za zakon od prije par mjeseci? Nisu oni na vlasti vec SDA i HDZ!
Vidis ja se ne osjecam da je mene izjednacio sa cetnicima, vec se osjecate to samo vi idolopoklonici SDA i tu ti niko ne moze pomoci. Ti mislis da je SDA i socijaldemokratska i nacionalna i sta ti ja znam vec kakva stranka. Glasaj za nju - i mrzi sve bosnjake koji su protiv nje - tvoj stav.
Idolopoklonicki
-
ralerhepen
Ma SDA je zaaaaakon. Pa oni koaliraju sa SDS-om. 
-
joker
Pa taj prijedlog nije prosao jer su zastupnici SDP-a glasali protiv. To je ta briga o socijalnim pitanjima. Ako je iko trebao glasati za to je trebala biti stranka koja ima socijaldemokratiju u nazivu. Ali nazalost ona je samo u nazivu.Liberalism wrote: vidim ja da sam u pravu za onih 90% politickih idiota.
Sto krivis SDP za zakon od prije par mjeseci? Nisu oni na vlasti vec SDA i HDZ!
Vidis ja se ne osjecam da je mene izjednacio sa cetnicima, vec se osjecate to samo vi idolopoklonici SDA i tu ti niko ne moze pomoci. Ti mislis da je SDA i socijaldemokratska i nacionalna i sta ti ja znam vec kakva stranka. Glasaj za nju - i mrzi sve bosnjake koji su protiv nje - tvoj stav.
Idolopoklonicki
I da. Ti mora da si me sa nekim zamjenio. Cuj idolopoklonik SDA...
Druze wolf lobovski, komentar "...ali oni koji ga vole, cjene i postuju nikad nece promjeniti misljenje zbog par nekih postova koji su samo odraz pisanja nekih novina i grube hajke koja se sprovodi nad ovim covjekom vec nekoliko godina.
smrt fasizmu, sloboda narodu!!!..." smatram samo odrazom psihickog stanja i zaludjenosti u kojoj se nalazis. Ako ti cinjenica "rastjerivanja" (zapravo napustanje zbog neslaganja sa Lagumdzijom i njegovom politikom i nacinom vodjenja te stranke) velike vecine uglednih clanova ove stranke nije dovoljna da shvatis da nije rijec o hajci nego stvarnom problemu koji SDP ima sa Zlatkom i njegovim nacinom "vladanja" tom strankom, onda je taj tvoj problem zaludjenosti stvarno velik...
-
_BosanaC
Kako bi ti samo volio da je to takojoker wrote:A da, i SDP se nasao na istim "realnim" talasima sa SDS u posljednjim sramnim pregovorima o ustavu. Znaci i SDP...ralerhepen wrote:Ma SDA je zaaaaakon. Pa oni koaliraju sa SDS-om.
Al' eto Osnivaca i stranke ZA fotelju, sad ce oni drzavu staviti na noge, samo sto nisu
-
bleka
Radi ovakvih clanova SDP-a nikada, ama bas nikada vise nece biti na vlasti.joker wrote: oni koji ga vole, cjene i postuju nikad nece promjeniti misljenje zbog par nekih postova koji su samo odraz pisanja nekih novina i grube hajke koja se sprovodi nad ovim covjekom vec nekoliko godina.
.
KOja bolest, jos samo fale braca CVOROVIC (Duro i Ilija)
-
Herc
Ne znam kad je to Avaz gurao Zlatka,ali znam da je ovaj dobio 6 sudskih sporova protiv Avaza.Svoju privatnu filozofiju sam bazirao na tome da razmisljam samo suprotno Avazu.Do sada me to nije iznevjerilo.joker wrote:Herc, dolazis u jednu kontradiktornost. Avaz JESTE svojevremeno gurao Zlatka i ONAJ SDP. Znaci da Zlatko, kako god okrenes, nije dobar?!Herc wrote:Kako znati da neko ne valja...Avaz ga gura.Kako znati da je neko posten..Avaz ga naziva kriminalcom.