Znaci constitution dzamija je nas bigest problem?BIH20 wrote:Za ovo vrijeme da glasate za SDA ili SDP bi bilo bezveze.
BIH ima veliki problem. Taj problem je onaj sto ima veze sa zgrada nacija. Ove sve probleme sto imamo sada su tu zato sto neznamo kako se zgradi nacija. Haris Silajdzic je jedini koji to zna. Recimi, kako se neko nece buniti kad se dzamija otvori u Prnjavoru kad je to Republika Srpska. To samo mozemo mi dozvoliti. Praviti dzamiju sada tamo je ko kad bi reko "pa nema veze sto je rat, ako mi mozemo brze praviti, nema problema" Tako to izgleda, da pravimo stvari kad niko nevoli situaciju. Takve stvari su razlog sto imamo rat. Nije samo RS nego i federacija treba ici. Nemozemo graditi nista dok osnov nije zavrsen. Mi pravimo stvari, ali pravimo kad nije niko zadovoljan. Kako nebi ovi problemi bili? I ovo sve ide u pamcenje sviju.
Zato, sta mi trebamo je covjek koji ce reci da ima neki principal koji nemoze se pregovarati. Moraju Srbi, i Hrvati, i Bosnjaci biti zadovoljni, ali nemozemo graditi kad ima RS i Federaciju tu.(to je sve bezveze, jel sve to radis kad gradjani nisu zadovoljdni) Onda, 50 godina od sada ce se to pamtiti...i svak ce pamtit zasto je RS i Federacija tu..i opet ce mo imati rat.
Mora se napraviti drugi constitution, neki da pocnemo CISTO, i onda se moze graditi, i ako su sve strane zadovoljdne, onda nece biti problema ako dzamiju stavis gdje hoces.
Da Bog da ti taj Haris constitution pravio k'o sto ga napravi nama '95. u Dejtonu!