a za sloba,mila i sveta imamo drugu temu
SDP i izbori
-
kub lajkan
mala-i wrote:sta znaci metaforicno-egoisticniegoista u prenesenom znacenju?koje je to znacenje?
pretpostavljam da je znacenje vise figurativno...
- Dilan_dog
Metaforicni egoista - lik ima sklonost u metaforama da govori ima talenat nema sta za pisca, a egoizam prodire iz svake njegove pore.mala-i wrote:ja ne vidim da je narod na rubu egzistencije.pa zaboga,ko ga je tu doveo?sta znaci metaforicno-egoisticniegoista u prenesenom znacenju?koje je to znacenje?
-
mala-i
a isao si principom metaforican=onaj koji govori u metaforama...Dilan_dog wrote:Metaforicni egoista - lik ima sklonost u metaforama da govori ima talenat nema sta za pisca, a egoizam prodire iz svake njegove pore.mala-i wrote:ja ne vidim da je narod na rubu egzistencije.pa zaboga,ko ga je tu doveo?sta znaci metaforicno-egoisticniegoista u prenesenom znacenju?koje je to znacenje?
ma sad je sve jasno
i za metafore treba imati izvjesnu kolicinu inteligencije.kako za njihovo smisljanje tako i za odgonetanjejavascript:emoticon(':D')
Very Happy
- Dilan_dog
Lik je izuzetno inteligentan nema sta ali to nije bila tema emisije uvijek se zastrani od teme i zakaci za neku rijec i znacenje.mala-i wrote:a isao si principom metaforican=onaj koji govori u metaforama...Dilan_dog wrote:Metaforicni egoista - lik ima sklonost u metaforama da govori ima talenat nema sta za pisca, a egoizam prodire iz svake njegove pore.mala-i wrote:ja ne vidim da je narod na rubu egzistencije.pa zaboga,ko ga je tu doveo?sta znaci metaforicno-egoisticniegoista u prenesenom znacenju?koje je to znacenje?
ma sad je sve jasno![]()
i za metafore treba imati izvjesnu kolicinu inteligencije.kako za njihovo smisljanje tako i za odgonetanjejavascript:emoticon(':D')
Very Happy
-
joker
Hahaha... kako ti je dobro naletio... Hahaha... Ma i oni su se vise jadni pogubili u svemu...Dilan_dog wrote:Sinak a ko je spomenuo "Zlaju", a da podrazumjeva se da je SDP=Zlatko.
Ja samo govorim o neobjektivnom informisanju argumentima a ne supljom.
Ko je rekao nesto na Zlatka?
- Dilan_dog
Šta ćeš prijatelju nije im lako pratiti onako lucidnog vođu i njegove akrobacije pa naučiti onda odbrambenu retoriku koju plasira u medijima onako sve kroz metafore po pjesnički.joker wrote:Hahaha... kako ti je dobro naletio... Hahaha... Ma i oni su se vise jadni pogubili u svemu...Dilan_dog wrote:Sinak a ko je spomenuo "Zlaju", a da podrazumjeva se da je SDP=Zlatko.
Ja samo govorim o neobjektivnom informisanju argumentima a ne supljom.
Ko je rekao nesto na Zlatka?