SDP i izbori

mala-i

Post by mala-i »

ja ne vidim da je narod na rubu egzistencije.pa zaboga,ko ga je tu doveo?sta znaci metaforicno-egoisticni :? egoista u prenesenom znacenju?koje je to znacenje?
a za sloba,mila i sveta imamo drugu temu 8)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

mala-i wrote:sta znaci metaforicno-egoisticni :? egoista u prenesenom znacenju?koje je to znacenje?
:lol: :lol: :lol:

pretpostavljam da je znacenje vise figurativno... :D
Dilan_dog

Post by Dilan_dog »

mala-i wrote:ja ne vidim da je narod na rubu egzistencije.pa zaboga,ko ga je tu doveo?sta znaci metaforicno-egoisticni :? egoista u prenesenom znacenju?koje je to znacenje?
Metaforicni egoista - lik ima sklonost u metaforama da govori ima talenat nema sta za pisca, a egoizam prodire iz svake njegove pore.
mala-i

Post by mala-i »

Dilan_dog wrote:
mala-i wrote:ja ne vidim da je narod na rubu egzistencije.pa zaboga,ko ga je tu doveo?sta znaci metaforicno-egoisticni :? egoista u prenesenom znacenju?koje je to znacenje?
Metaforicni egoista - lik ima sklonost u metaforama da govori ima talenat nema sta za pisca, a egoizam prodire iz svake njegove pore.
a isao si principom metaforican=onaj koji govori u metaforama...
ma sad je sve jasno :lol:
i za metafore treba imati izvjesnu kolicinu inteligencije.kako za njihovo smisljanje tako i za odgonetanjejavascript:emoticon(':D')
Very Happy
Dilan_dog

Post by Dilan_dog »

mala-i wrote:
Dilan_dog wrote:
a isao si principom metaforican=onaj koji govori u metaforama...
ma sad je sve jasno :lol:
i za metafore treba imati izvjesnu kolicinu inteligencije.kako za njihovo smisljanje tako i za odgonetanjejavascript:emoticon(':D')
Very Happy
Lik je izuzetno inteligentan nema sta ali to nije bila tema emisije uvijek se zastrani od teme i zakaci za neku rijec i znacenje.
joker

Post by joker »

Dilan_dog wrote:Sinak a ko je spomenuo "Zlaju", a da podrazumjeva se da je SDP=Zlatko.
Ja samo govorim o neobjektivnom informisanju argumentima a ne supljom.
Ko je rekao nesto na Zlatka?
Hahaha... kako ti je dobro naletio... Hahaha... Ma i oni su se vise jadni pogubili u svemu...
Dilan_dog

Post by Dilan_dog »

joker wrote:
Dilan_dog wrote:Sinak a ko je spomenuo "Zlaju", a da podrazumjeva se da je SDP=Zlatko.
Ja samo govorim o neobjektivnom informisanju argumentima a ne supljom.
Ko je rekao nesto na Zlatka?
Hahaha... kako ti je dobro naletio... Hahaha... Ma i oni su se vise jadni pogubili u svemu...
Šta ćeš prijatelju nije im lako pratiti onako lucidnog vođu i njegove akrobacije pa naučiti onda odbrambenu retoriku koju plasira u medijima onako sve kroz metafore po pjesnički. :lol:
Post Reply