SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

zgembooo

#1 SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by zgembooo »

http://www.saifbih.ba/javni-izvj/opcine ... c_2009.pdf

Nalazi revizora: Hamdija Lipovača s plaćom od 4.900 KM, najplaćeniji političar u BiH

Kandidat SDP-a na predstojećim izborima trošio i ono što nema tako da je Općina Bihać u deficitu od 13.358.990 KM

N. M. 15/09/2010 15:29:00

“Prosječna plaća u Općini Bihać tokom prošle godine iznosila je 1.222 KM, najniža 648, a najviša 4.900 KM. Plaća općinskog načelnika Hamdije Lipovače isplaćivana je na osnovu Odluke OV, na osnovu članova 25. i 40. Statuta Općine. Osim kooeficijenta 9 za obračun plaće načelnika, utvrđen je i ‘položajni dodatak’ u iznosu od 20 posto”, kaže se između ostalog u Izvještaju Ureda za reviziju insituacija BiH.

Dakle, Hamdija Lipovača, općinski načelnik Bihaća i kadar SDP-a BiH, ima najveću mjesečnu plaću u organima lokalne zajednice, koje značajno odudara od plaća svih ostalih općinskih načelnika u BiH, koji primaju između 2.000 i 3.200 KM.

Rastrošni “domaćin”

Najbogatiji općinski načelnik u BiH, Hamdija Lipovača, nije se zaustavio samo na povećanju svoje plaće. On je i ostalim “administrativcima” davao i “šakom i kapom” pa je Ured za reviziju institucija utvrdio da su naknade za ishranu budžetske korisnike koštale 706.353 KM, a regres 207.895 KM.

“Temeljem Odluke načelnika Hamdije Lipovače isplaćivane otpremnine u iznosu od 40.451 KM, ‘jubilarne nagrade’ u iznosu od 4.164 KM te naknade za razno-razne komisije u ukupnom iznosu od 420.883 KM”.

Od toga, za komisije koje je formirao načelnik Lipovača isplaćeno je 91.448 KM, a Općinsko vijeće 85.425 KM.

“Utvrdili smo da je Općinsko vijeće formiralo 13 komisija, a općinski načelnik 10 komisija. Isplate komisijama u iznosima od 85.425 KM i 91.448 KM ne možemo potvrditi jer nam nisu prezentovani dokazi da su iste radile van radnog vremena i da su sačinjavani izvještaji o izvršenom poslu”, kaže se u Izvještaju Ureda za reviziju institucija FBiH.

Za načenika koji je u imovinskom kartonu za predstojeće izbore napisao da posjeduje dva stana vrijedna 160.000 KM, “polovinu kuće” (150.000 KM), vikendicu (30.000 KM), poslovni prostor (10.000 KM), Hyndai (40.000), račun u banci (200.000 KM) te kuću u Hrvatskoj od 200.000 KM, najčudnije u čitavoj priči je to što očito racionalan i “domaćinski” odnos kada su finansije u pitanju nije primjenio i na Općinu Bihać.

Umjesto da “pokrije” enormne izdatke, Lipovača je dopustio sebi luksuz pa je trošio i ono što nema tako da Općina Bihać trenutno ima rashod od 13.358.990 KM, koje će naravno, neko i nekad morati “namiriti”.

“Općina Bihać nije postupila u skladu sa članom 17. Zakona o budžetima u FBiH jer
prilikom donošenja Budžeta za 2009. godinu nije planirala izvore finansiranja
budžetskog deficita koji je sa 31.12.2008. godine iskazan u iznosu od 11.297.300 KM, a sa 31.12.2009. godine 11.812.877 KM”, kaže se u Izvještaju Ureda za reviziju institucija FBiH.

DRŽAVA ZA SDP
gazda

#2 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by gazda »

auu zgembooo, tebe je izgleda neka stranka angažovala da malo po forumu bacas hejtove, sudeci po tvojih 6 postova :-)

u svakom zitu kukolja ima, a u sdp-u ima ga najmanje

a lipovaca je u biti smece, znaju to i u sdp-u, al dok ima rezultate niko mu nista ne moze :x
Control panel

#3 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Control panel »

ma ova info nije tacna. ja iz pouzdanih izvora znam da on ima preko 10.000. :D
manki

#4 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by manki »

Vala Zgembo, da hoće Lipovača napraviti od Bosne ono što je napravio od Bihaća, halalio bih mu ja još tri puta toliko! :mrgreen:

Država protiv primitivaca! :bih:
Ridjobrki

#5 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Ridjobrki »

Jes' vala, da nam neko hoće državu malo uljepšati i zavaliti u kredite...
Been

#6 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Been »

Meni se ovaj čini kao fin, mlad političar.. Lagumdžija u nastajanju ! :D :D
BiH-x

#7 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by BiH-x »

manki wrote:Vala Zgembo, da hoće Lipovača napraviti od Bosne ono što je napravio od Bihaća, halalio bih mu ja još tri puta toliko! :mrgreen:
:thumbup:

Thumbs up i za Imamovica (Tuzla) i Smajlovica (Zenica)

A ovaj nas Behmen..... :run:
Control panel

#8 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Control panel »

Ridjobrki wrote:Jes' vala, da nam neko hoće državu malo uljepšati i zavaliti u kredite...
za ovo drugo se ne brini. ona je u kreditima do guse. od sljedece godine se vraca kredit od 2,5 milijarde.
ako vas tjesi ova kriza sto nam je do sada bila je mala maca sta nas ceka. :(
Akibh

#9 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Akibh »

Control panel wrote:
Ridjobrki wrote:Jes' vala, da nam neko hoće državu malo uljepšati i zavaliti u kredite...
za ovo drugo se ne brini. ona je u kreditima do guse. od sljedece godine se vraca kredit od 2,5 milijarde.
ako vas tjesi ova kriza sto nam je do sada bila je mala maca sta nas ceka. :(
kaznice narod lopove iz SDA,SBiH,SDP,... pa ce nam onda krenut nabolje i pored kredita?
Ridjobrki

#10 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Ridjobrki »

A da se jednostavno pomirimo sa tim da smo izgubljena generacija? Nemamo nikakvu osnovu za optimizam u idućih 20-ak godina...
A jadni narod uvijek voli lažne Mesije i H.L. je idući kojeg će Krajina neko vrijeme obožavati a onda doživotno proklinjati. Šta ćeš kad nam Bog nije podario sposobnost realne procjene stvari generalno kao Bosancima a Krajišnicima da ne govorim...
Hemel

#11 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Hemel »

manki wrote:Vala Zgembo, da hoće Lipovača napraviti od Bosne ono što je napravio od Bihaća, halalio bih mu ja još tri puta toliko! :mrgreen:

ako pogledas koliko je para spiskao, rezultati i nisu narociti ili ste zadovoljni s'tim...

ovo je sve tacno oko rasipnistva. pogledajte samo koja ekipa igra oko njega (ko to placa, placaju razno razne komisije i izmisljeni jubileji i godisnjice...), koliko je samo sluzbenika zaposlio od kako je nacelnik...ima toga jos

da se razumijemo, nemam nista ni protiv lipovace ni protiv sdp-a ali ovakvi stvarno predstavljaju kukolj

ima takvih na sve strane ali mi se borimo da ih bude sto manje...zasto bi lipovaca bio izuzetak bez obzira sto je u sdp-u
nosara

#12 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by nosara »

Koliko je USK duzan gradu Bihacu...?
Hemel wrote:

ako pogledas koliko je para spiskao, rezultati i nisu narociti ili ste zadovoljni s'tim...

ovo je sve tacno oko rasipnistva. pogledajte samo koja ekipa igra oko njega (ko to placa, placaju razno razne komisije i izmisljeni jubileji i godisnjice...), koliko je samo sluzbenika zaposlio od kako je nacelnik...ima toga jos

da se razumijemo, nemam nista ni protiv lipovace ni protiv sdp-a ali ovakvi stvarno predstavljaju kukolj

ima takvih na sve strane ali mi se borimo da ih bude sto manje...zasto bi lipovaca bio izuzetak bez obzira sto je u sdp-u
Ovo je potpuno tacno... Ali, nesto nisam siguran niukakve revizorske izvjestaje pred izbore... :D
nosara

#13 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by nosara »

Ridjobrki wrote:A da se jednostavno pomirimo sa tim da smo izgubljena generacija? Nemamo nikakvu osnovu za optimizam u idućih 20-ak godina...
A jadni narod uvijek voli lažne Mesije i H.L. je idući kojeg će Krajina neko vrijeme obožavati a onda doživotno proklinjati. Šta ćeš kad nam Bog nije podario sposobnost realne procjene stvari generalno kao Bosancima a Krajišnicima da ne govorim...
Kakve Mesije...? Valjda rezultati definisu politiku... Imate oci i pamet, mislite i birajte pametno... Cuj, Mesije... :-)
Socijalista

#14 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Socijalista »

Bihac mora sam raditi, jer ga ne voli ni Sarajevo ni Cazin ni niko...neka zavide. NIje ni cudno sto moramo dizati kredite. Barem smo nesto napravili u odnosu na Nasu vrlu FBiH vladu, o drzavi da ne pricam.
MrMaliJoe

#15 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by MrMaliJoe »

Spasitelji našeg naroda.

Image

Image

Image

Image

Uživajtu. :mrgreen: :bih: :run:
Alfons Kauders

#16 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Alfons Kauders »

BiH-x wrote:

za smajlovica ne znam, ali za imamovica mogu mirne duse reci da je katastrofa od nacelnika... raspitaj se malo po tuzli... a plate u opstini tuzla su jako blizu ovim u bihacu... mislim da je prosjecna oko 1100km, a imamovic ima oko 3500 mjesecno... usput, ekonomska situacija u tz je cak i gora nego u bihacu...

sdp jeste bolji od vladajucih stranaka, ali ni njihovo maslo nije za ramazana... sto potvrdjuju ovi primjeri...
avicena

#17 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by avicena »

Alfons Kauders wrote:... ali za imamovica mogu mirne duse reci da je katastrofa od nacelnika...
Imao je i on gafova...

Imamović: „Regres je isplaćen po zakonu!“
shin

#18 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by shin »

Ko je ovdje levat sad :lol:
Suti i trpi

#19 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Suti i trpi »

Alfons Kauders wrote:
BiH-x wrote:

za smajlovica ne znam, ali za imamovica mogu mirne duse reci da je katastrofa od nacelnika... raspitaj se malo po tuzli... a plate u opstini tuzla su jako blizu ovim u bihacu... mislim da je prosjecna oko 1100km, a imamovic ima oko 3500 mjesecno... usput, ekonomska situacija u tz je cak i gora nego u bihacu...

sdp jeste bolji od vladajucih stranaka, ali ni njihovo maslo nije za ramazana... sto potvrdjuju ovi primjeri...
A i Smajlovic je super :roll: ... Zajedno sa svojim sefovima iz SDA i SzBiH aminuje trovanje gradjana Zenice. On je los, a oni prije njega su bili katastrofa. Zbog toga izgleda da je on neka pozitiva, iako je to daleko od istine...
Alfons Kauders

#20 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Alfons Kauders »

Suti i trpi wrote: A i Smajlovic je super :roll: ... Zajedno sa svojim sefovima iz SDA i SzBiH aminuje trovanje gradjana Zenice. On je los, a oni prije njega su bili katastrofa. Zbog toga izgleda da je on neka pozitiva, iako je to daleko od istine...
kao sto rekoh, za zenicu nemam pojma... nisam tamo kafu popio skoro 10 godina... zadnji put sam se zaustavio u zenici prosle godine, da napunim gorivo i ispraznim mjehur...

taj je lik sda? il sbih?
nellington

#21 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by nellington »

Alfons Kauders wrote:
Suti i trpi wrote: A i Smajlovic je super :roll: ... Zajedno sa svojim sefovima iz SDA i SzBiH aminuje trovanje gradjana Zenice. On je los, a oni prije njega su bili katastrofa. Zbog toga izgleda da je on neka pozitiva, iako je to daleko od istine...
kao sto rekoh, za zenicu nemam pojma... nisam tamo kafu popio skoro 10 godina... zadnji put sam se zaustavio u zenici prosle godine, da napunim gorivo i ispraznim mjehur...

taj je lik sda? il sbih?
SDA.
Suti i trpi

#22 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Suti i trpi »

Alfons Kauders wrote:

taj je lik sda? il sbih?
Samo sam se nadovezo na tvoj komentar...

SDA.
MrMaliJoe

#23 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by MrMaliJoe »

Ja bi Taju za gradonačelnika.

Image
Hemel

#24 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by Hemel »

MrMaliJoe wrote:Ja bi Taju za gradonačelnika.

Image
kakve veze Tajo ima sa Lipovacom...

otvori temu o Taji da se ispraznimo i nad njim...ili smo to vec uradili...

niko ne smije biti postedjen kritike...
wickerman

#25 Re: SDP-Hamdija Lipovača najplaćeniji političar u BiH!

Post by wickerman »

Ovaj u Zenici nek isterese malo ciklona B u vodovode :D :D :D :D
Kad nece da glasa hajmo ih poubijat !
Post Reply