SDP bastion Tuzla pozelenio?
- sadie_forever
#1 SDP bastion Tuzla pozelenio?
Znaci desilo se i ono sto nije moglo ni u ratu 
-
Mohamad Sissoko
#2 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Netačno, Tuzlaci još uvijek žive u jednopartijskom sistemu i zapošljavanje ide "preko stranke".
- dustaban
#3 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Dal su zeleni jaki ili crveni utanjili ?!
- drndalo
#4 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
O cemu pricamo ? Tuzlanski Kanton (bas kao i Sarajevski) je svjesno pravljen tako da grad Tuzla i grad Sarajevo, gdje SDA nikada nije mogla biti uvjerljiva, budu bastion SDA likova iz okolnih Opstina... Pa to sve sto SDA nema u gradu/opstini, nadoknadi u svim okolnim Opstinama, spregnutim u Kanton...
Kanton TZ je odavno bastion "zelenih"...
- sadie_forever
#5 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
drndalo wrote:O cemu pricamo ? Tuzlanski Kanton (bas kao i Sarajevski) je svjesno pravljen tako da grad Tuzla i grad Sarajevo, gdje SDA nikada nije mogla biti uvjerljiva, budu bastion SDA likova iz okolnih Opstina... Pa to sve sto SDA nema u gradu/opstini, nadoknadi u svim okolnim Opstinama, spregnutim u Kanton...
U Sarajevu je SDA jako ubjedljiv,pa Sarajevo je zeleno u 3 od svoje 4 gradske opcine
a kad je u Tuzli gradu SDP bio drugi?
-
Mohamad Sissoko
#6 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Tuzla je gorila kad je SDP bio i u Kantonu, opštinski SDP će glavni bit do sudnjeg dana, jugonostalgija u TZ je "level hard", plus Zlaja je obznanio da je Tito Bog, čekam još molitve u opštinskim kancelarijama, njima je dobro.
- drndalo
#7 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Jeste SDA ojacao u SA od prije 2 godine na opstinskom nivou, a sta je bilo prije toga jedno 8 godina ? Sustina je da u gradu ove velicine ima dovoljno ljudi koji misle svojom glavom, a ti su obicno teze primamljivi SDA-u... Kao sto rekoh, to je razlog zasto su Kantoni takvi kakvi jesu, a Grad Sarajevo ima samo neke funkcije iz zajebancije, dok je moc (pare) u Kantonu...
Sto se jacine SDA tice, ne zavaravajmo se, kao sto prije 4 godine SDP nije pobijedio sto je dobar i sto su ljudi Socijaldemokrati, nego zato sto je ljudstvo odlucilo "nagraditi" SDA za dotadasnje afere, kradje, kriminal, i dati glas kontra-SDA vise nego pro-SDP, sada je obratna situacija, ljudi su ga "zabili" Zlatku zbog raznih gluposti i nadmenosti vise nego sto "ljube" "prvog sina RBiH"...
Sto se jacine SDA tice, ne zavaravajmo se, kao sto prije 4 godine SDP nije pobijedio sto je dobar i sto su ljudi Socijaldemokrati, nego zato sto je ljudstvo odlucilo "nagraditi" SDA za dotadasnje afere, kradje, kriminal, i dati glas kontra-SDA vise nego pro-SDP, sada je obratna situacija, ljudi su ga "zabili" Zlatku zbog raznih gluposti i nadmenosti vise nego sto "ljube" "prvog sina RBiH"...
- pametolog
#8 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Znam veliki broj pametnih slobodnomislecih ljudi koji nemaju nikakva licnog haira od SDA, a glasali su upravo za njih. Cak sam bio sokiran kad su mi neki od njih priznali glas SDA, nekoliko njih nisu bosnjaci/bosnjakinje. SDA je bila jedina stranka koja nije kampanju bazirala na pljuvanju drugih kao sto je to, izmedju ostalih, radio SDP, i ozbiljni ljudi su to cijenili.drndalo wrote:Jeste SDA ojacao u SA od prije 2 godine na opstinskom nivou, a sta je bilo prije toga jedno 8 godina ? Sustina je da u gradu ove velicine ima dovoljno ljudi koji misle svojom glavom, a ti su obicno teze primamljivi SDA-u... Kao sto rekoh, to je razlog zasto su Kantoni takvi kakvi jesu, a Grad Sarajevo ima samo neke funkcije iz zajebancije, dok je moc (pare) u Kantonu...
- desni
#9 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
U Tuzli je nezvanično pobijedio SBB koji je za SDA gori od SDP da se ne lažemo 
- drndalo
#10 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Kao sto i rekoh...pametolog wrote:Znam veliki broj pametnih slobodnomislecih ljudi koji nemaju nikakva licnog haira od SDA, a glasali su upravo za njih. Cak sam bio sokiran kad su mi neki od njih priznali glas SDA, nekoliko njih nisu bosnjaci/bosnjakinje. SDA je bila jedina stranka koja nije kampanju bazirala na pljuvanju drugih kao sto je to, izmedju ostalih, radio SDP, i ozbiljni ljudi su to cijenili.drndalo wrote:Jeste SDA ojacao u SA od prije 2 godine na opstinskom nivou, a sta je bilo prije toga jedno 8 godina ? Sustina je da u gradu ove velicine ima dovoljno ljudi koji misle svojom glavom, a ti su obicno teze primamljivi SDA-u... Kao sto rekoh, to je razlog zasto su Kantoni takvi kakvi jesu, a Grad Sarajevo ima samo neke funkcije iz zajebancije, dok je moc (pare) u Kantonu...
Ako sam ja koji je po opredjeljenju anti-protivan svim nacionalistima, a "lijev" po shvatanjima i time do sada uvijek glasao pretezno za SDP, ovaj put svjesno propustio glasati za njih, i glasati za nekoliko drugih manje profanisanih, onda bi se "Socijaldemokrate" trebale zapitati:"Sta bi?"
- O'zone
- Globalni moderator
#11 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Da vidimo hoće li im se promjene isplatiti
Nezadovoljni radnici uništenih preduzeća blokirali raskrsnicu u Tuzli
Oct 15
Oko 200 radnika firmi iz Tuzle, Banovića, Živinica i Lukavca, koje su u teškom položaju, blokirali su raskrsnicu na zapadnom ulazu u Tuzlu, nezadovoljni razgovorom sa premijerom Tuzlanskog kantona Bahrijom Umihanićem.
Radnici, koji srijedom redovno održavaju proteste, odlučili su se za radikalniji korak nakon razgovora sa kantonalnim premijerom, javlja BHRT. Nezadovoljni neispunjenim obećanjima, oko 200 radnika blokiralo je raskrsnicu kod Fabrike obuće "Aida", na zapadnom ulazu u grad.
- addem
#12 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Znaci SBB pobijedio u Tuzli.
Svasta. Ovo je jos jedan pokazatelj propasti SDP-a.
- tzipiripi
#13 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Ako me sjećanje dobro služi, na prvim izborima u Tuzli je pobjedio Savez reformskih snaga Ante Markovića, sa Selimom Bešlagićem kao prvim izabranim gradonačelnikom. Tek nakon raspada reformisti se ujedinjuju s SDP-om koji od tada vlada Tuzlom.
- General War
#14 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Rekoh ja da je SDP popuslic u Tuzli...Nisu Tuzlaci "crveni" nit se iko mogao zajebavati sa tuzlacima niti mu prodavati muda pod bubrege. Izvinjavam se drugima, nisam SBB fan cak naprotiv, ali sam ponosan (iako nemam puno razloga biti gledajuci stanje) ali crvenim burzujima mi je jako drago sto im se suknulo.
Za HDZ nemam rijeci...nek se Kordicu zale sa Mijom na celu
POZDRAV IZ TUZLEEE!!
A nece ni ovih "graditelja" dugo svijeca sjati
Za HDZ nemam rijeci...nek se Kordicu zale sa Mijom na celu
A nece ni ovih "graditelja" dugo svijeca sjati
- General War
#15 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
I jos jedno, kako sam se nasmijao kada sam jutros vidio kako je tuzla obljepljena plakatima kuknjavom SDP revolucionarne mladezi okupljena u DJL Dzasmin vabljena kao "REVOLT"...jao jao jao...
- shibonja
#16 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
General War wrote:I jos jedno, kako sam se nasmijao kada sam jutros vidio kako je tuzla obljepljena plakatima kuknjavom SDP revolucionarne mladezi okupljena u DJL Dzasmin vabljena kao "REVOLT"...jao jao jao...
Kakva kuknjava,de sta opsirnije,da se nasladjujem
- escobar__
#17 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Nešto u fazonu ovce su izabrale, a pod ovce standardno misle na B/H/S komponentu dok su oni, opet standardno, neki k'o nadljudi i nisu ni u kakvom toru.shibonja wrote:General War wrote:I jos jedno, kako sam se nasmijao kada sam jutros vidio kako je tuzla obljepljena plakatima kuknjavom SDP revolucionarne mladezi okupljena u DJL Dzasmin vabljena kao "REVOLT"...jao jao jao...
Kakva kuknjava,de sta opsirnije,da se nasladjujem
Yebeni pacijenti...
- Gojeni H
#18 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Ovo je dobro za Tuzlu, kao i demokratiju u Bosni.
Nije mi drago sto je SBB odnio ovoliki broj glasova, ali uzevsi sandzacki klan i "graditelje" na jednoj, te zelju naroda da kazni SDP na drugoj strani, nisam iznenadjen uspjehom ovog kukavicijeg jajeta od partije.
Drago mi je da su crveni potonuli k'o jugoslovenski dinar.
Medjutim, jedno mi nije jasno ... koji konj komunalni moras bit' pa glasati za SBiH?
Nije mi drago sto je SBB odnio ovoliki broj glasova, ali uzevsi sandzacki klan i "graditelje" na jednoj, te zelju naroda da kazni SDP na drugoj strani, nisam iznenadjen uspjehom ovog kukavicijeg jajeta od partije.
Medjutim, jedno mi nije jasno ... koji konj komunalni moras bit' pa glasati za SBiH?
-
doktor78
#19 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
I meni je interesantno da se ova stranka uspjela odrzati na priblizno istom broju glasaca kao prije 4 godine, iako Silajdzica vec odavno nema. Znam da je Asmir Hasic preko stranackog kolege Imamovica inicirao asfaltiranje (ionako dobrog) puta kroz Serice i Priluk, te postavljanje trotoara, pa su Sericani i Prilucani masovno glasali za njegaGojeni H wrote:Ovo je dobro za Tuzlu, kao i demokratiju u Bosni.
-
SSemir
#20 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
jedina je greska sto DF nije imala jaka i popularna imena kao kandidate iz tuzle, oni bi definitivno pobijedili u tom slucaju, sto se tice tuzle.
tuzlaci su dokazali da nije niko nedodirljiv, i da nismo klasicne ovce koje glasaju po torovima
tuzlaci su dokazali da nije niko nedodirljiv, i da nismo klasicne ovce koje glasaju po torovima
-
sumirprimus
#21 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
pa dobro malo ih se odlilo i u onu regionalnu stranku savez,ne?Gojeni H wrote:Ovo je dobro za Tuzlu, kao i demokratiju u Bosni.
- tzipiripi
#22 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Ne vedri i oblači samo SDP u Tuzli. Šišaju nas svi redom http://balkans.aljazeera.net/vijesti/po ... zimao-mitoescobar__ wrote:Nešto u fazonu ovce su izabrale, a pod ovce standardno misle na B/H/S komponentu dok su oni, opet standardno, neki k'o nadljudi i nisu ni u kakvom toru.shibonja wrote:General War wrote:I jos jedno, kako sam se nasmijao kada sam jutros vidio kako je tuzla obljepljena plakatima kuknjavom SDP revolucionarne mladezi okupljena u DJL Dzasmin vabljena kao "REVOLT"...jao jao jao...
Kakva kuknjava,de sta opsirnije,da se nasladjujemNije mi drago što su zeleni (opet) zavladali ali mi je drago što su Kmeri popušili, posebno radi ovih (budućih) uhljebljenika koji su imali maltene zagarantovana radna mjesta jer im je Partija u Tuzli vedrila i oblačila.
Yebeni pacijenti...
Predsjednik SBiH u Lukavcu a dere po Tuzli.... Ispod mene kona stanuje i radi u Domu zdravlja, došla u Tuzlu prije 4-5 godina i odmah pos'o. Stotine cura i momaka iz Tuzle se školuje u našoj Medicinskoj i ne mogu do posla jer je standardna tarifa 20 000 marona. Ljaljo proda dunum i bub u Dom zdravlja. Svi su oni isti.
Pratim komentare nekih SDP-ovaca gdje hvale Džasmina. Mislim...halooo!!!
Zgrada KIT-e sagrađena van svih urbanističkih i građevinskih propisa, na drugom po veličini i važnosti trgu u Tuzli. Nejma nikakve teorije i šanse da je dozvolu dobio privatnik bez Džasminove dozvole. A dozvola košta, ni kod stare babe ... Vlasnik kahvane koja je najviše ugrožena ovim objektom je tužio nadležne i dobio a objekat je potom prodao.
Od KIT-e osta nama građanima ćuna u po somuna, a od Kreativne industije osta restoran i još kojekakve budalaštine.
Ovo je samo jedan primjer. Da ne govorim da sam radi njihove (matični ured, čast nekoliko izuzetaka) nesposobnosti, nerada ... ličnu čekao hebenih 5 mjeseci i 13 dana. Itd. itd.
- General War
#23 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Za Dasmina je opstina tuzla od stare opstine do slavinovica...nedo bog da neko sa strane skrene lijevo ili desno sa sjeverne ili juzne magistrale...a ovako reklo bi se da je tuzla solidno izgradjena.
- escobar__
#24 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Jaska deru kompleksi, lik je iz sela Islamovac i došavši u Tuzlu morao je postati veći Tuzlak od Tuzlaka. 
- SkyLimit
#25 Re: SDP bastion Tuzla pozelenio?
Vidio sam vijest da građani Tuzle italijanskog porijekla u subotu u 17 sati ispred Omege organizuju besplatnu degustaciju tradicionalnih italijanskih jela koja će sami spremiti. Korisnije bi bilo da je neko o tome otvorio temu.