SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Shapat

#76 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Shapat »

Masa suplje, ali i masa istine. Obama je dobro rekao sve, ali je zaboravio dodati da nas je upravo ta SDA sa Alijom na celu i uvela u rat, zar ne?

Ja sam vec rekao da nikad nisam glasao, ali sada i ubuduce hocu, i to samo iz jednog arzloga - da moj glas ne mogu prisvojiti naci nehljebi. Dajem ga ili SDP-u ili Nasoj, ili popola, vidjecu jos. Ali u svakom slucaju ni pod razno nikome od postojecih.

U politici nisam bio nikad, a vjerovatno ni necu, ali je ipak pratim godinama. Vidim da niko ne spominje vrijeme kada je alijansa, sa SDP-om na celu, bila "na vlasti". Namjerno ovo stavljam pod navodnike. Sve sto se iz tog vremena spominje je alzirska grupa. Kiks, jeste. Ali isto bi uradili i SDA i HDZ i SDS i SNSD i svi ostali k..ci i palci.
Medjutim, da li se iko sjeca da je taj alijansin mandat trajao samo dvije godine? Da li se iko sjeca na sta je potroseno preko 60% vremena tog mandata? Ako se ne sjecate, potroseno je na sanaciju zatecenog stanja koje su naslijedili od SDA i ostalih. I onda, u ono malo preostalog vremena kada su pokusali i poceli raditi stvari kako treba, ovi drugi (SDA, SBiH i sl.) su se na glavu nasadili da ih potkopaju i skinu sa vlasti jer je bilo ocito da ce im sjebati sve moguce i nemoguce talove, kriminale i seme koje su gradili od '91.

I uspjeli su, zahvaljujuci retardiranom narodu koji je nasjeo na price o kulama i gradovima, zlatnim kasikama i ostalim nebulozama.

Cujem da je za lokalne izbore registrovano oko 3 miliona glasaca, sto je najvise do sada. Nesto mi govori da se narod malkice probudio i da ovaj put moze doci do pozitivnih promjena na vlasti...ali, cemo vidimo...
miop

#77 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by miop »

Shapat wrote:Masa suplje, ali i masa istine. Obama je dobro rekao sve, ali je zaboravio dodati da nas je upravo ta SDA sa Alijom na celu i uvela u rat, zar ne?

Ja sam vec rekao da nikad nisam glasao, ali sada i ubuduce hocu, i to samo iz jednog arzloga - da moj glas ne mogu prisvojiti naci nehljebi. Dajem ga ili SDP-u ili Nasoj, ili popola, vidjecu jos. Ali u svakom slucaju ni pod razno nikome od postojecih.

U politici nisam bio nikad, a vjerovatno ni necu, ali je ipak pratim godinama. Vidim da niko ne spominje vrijeme kada je alijansa, sa SDP-om na celu, bila "na vlasti". Namjerno ovo stavljam pod navodnike. Sve sto se iz tog vremena spominje je alzirska grupa. Kiks, jeste. Ali isto bi uradili i SDA i HDZ i SDS i SNSD i svi ostali k..ci i palci.
Medjutim, da li se iko sjeca da je taj alijansin mandat trajao samo dvije godine? Da li se iko sjeca na sta je potroseno preko 60% vremena tog mandata? Ako se ne sjecate, potroseno je na sanaciju zatecenog stanja koje su naslijedili od SDA i ostalih. I onda, u ono malo preostalog vremena kada su pokusali i poceli raditi stvari kako treba, ovi drugi (SDA, SBiH i sl.) su se na glavu nasadili da ih potkopaju i skinu sa vlasti jer je bilo ocito da ce im sjebati sve moguce i nemoguce talove, kriminale i seme koje su gradili od '91.

I uspjeli su, zahvaljujuci retardiranom narodu koji je nasjeo na price o kulama i gradovima, zlatnim kasikama i ostalim nebulozama.

Cujem da je za lokalne izbore registrovano oko 3 miliona glasaca, sto je najvise do sada. Nesto mi govori da se narod malkice probudio i da ovaj put moze doci do pozitivnih promjena na vlasti...ali, cemo vidimo...
Cuj uveo u rat. CCccc

Kad neko zamahne da te udari (a puno veci i snazniji je od tebe), koje opcije imas?

1. Da se izmaknes
2. Da kazes, necu jarane nikad vise i svaki dan cu ti kupovat' cigare i davat' ti platu
3. Da pobjegnes
4. Da probas da se boris.
5. Nesto peto

Hajd sta bi ti izabrao?
zlatan01

#78 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by zlatan01 »

GandalfSivi wrote:
ja.neron wrote: profesorica je bila već od prije član SDA neka ne seru jer je već 1997 bila kandidat SDA na izborima
Pa poslije toga bila visokopozicionirani clan SBiH, pa se potkacila licno sa par ostalih clanova, pa se malo vratila u SDA...
Ovo me podsjeca na osnivaca jedne stranke koji je zauvjek napustio politiku...i tako tri puta...
kosmos

#79 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by kosmos »

Ma izgleda da je najveci broj postova ovdje napisan u radno vrijeme, bolje vam je da ne potkradate poslodavca nego da radite ono za sto se placeni
DaysleepeR

#80 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by DaysleepeR »

na putu prema dole....

reference SDA su:

odmah nakon prvog dolaska na vlast uvođenje države u rat
odmah nakon rata uvođenje masovne korupcije, nepotizma i vjerske podobnosti u sve pore društva
uvođenje religijskog biznisa (mislim da im je to patent)
itd. itd.

ma sjajne su im reference

:D
in33sa

#81 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by in33sa »

Jebote, ako mi nakon 15 najljepsih godina moramo raspravljati je li SDA bosnjacka ili multinacionalna, ili sto je jos bitnije, je li SDA partija koja okuplja postene ljude.... onda...

Stvarno, ko do sada nije shvatio sta je SDA (i njeni stalni partneri na vlasti) tome definitivno nema pomoci.
Shapat

#82 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Shapat »

@Miop...

Nije to bas tako crno-bijelo kako ti pretstavljas, vjeruj mi ;)
Prpa.ba

#83 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Prpa.ba »

Shapat wrote:@Miop...

Nije to bas tako crno-bijelo kako ti pretstavljas, vjeruj mi ;)

Ma nije. Mudzahedini pod vodstvom Alije krenuli marsirati Bosnom, pa se nejac sa samo parsto tenkova, komada artiljerije i nekakvim oruzjem iz kasarni, osjetila ugrozenom i krenula braniti. :D
Fair Life

#84 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Fair Life »

DaysleepeR wrote:na putu prema dole....

reference SDA su:

odmah nakon prvog dolaska na vlast uvođenje države u rat
- "Mirno spavajte, rata biti nece" (A.I., Mart 1992, u vrijeme srpskih barikada u Sarajevu);

- 5. 3. 1992: Ja bih da pozovem gradjane (Sarajeva, op.aut.) da sve ovo prime na hladnokrvan nacin, da ne nasjedaju na glasine i price. Postoje snage koje zele da izazovu haos i paniku - nemojte nasjesti tome - situacija je pod kontrolom i mirno setajte gradom.

- 17. 3. 1992: Rata u BiH nece biti, ni domaceg ni uvezenog.

- "JNA nije agresor u BiH" (I.A., April 1992, izjavljuje upravo nakon sto je Predsjednik SAD-a ultimativno zatrazio povlacenje srpskog agresora, kad je JNA zauzela repetitor, blokirala mnoga industrijska postrojenja i prometnice);
DaysleepeR wrote:odmah nakon rata uvođenje masovne korupcije, nepotizma i vjerske podobnosti u sve pore društva
- 19. 12. 1998: Nadam se da vecina nas nema oraha u dzepovima i da posteno radi svoj posao. (Odbijajuci prijedlog Glavnog odbora SDA da se raspravlja o odnosu Stranke prema korupciji.)

- 16. 6. 1999: Pokazite mi te bazene! (Odgovor na optuzbe medjunarodne zajednice da je vlast u BiH korumpirana.)

- 17. 6. 1999: Bilo bi besmisleno govoriti da zemlja koja je tek izasla iz rata, koja nema uredjene granice.... da u takvoj zemlji nema korupcije ili da je ona zanemariva. Ako g. Klein dokaze da je jedna desetina onoga sto on tvrdi (o korupciji u vlasti, op. aut.), ja cu se - iako kao clan Predsjednistva BiH nisam odgovoran za rad policije, tuzilastva i sudova, to su institucije FBiH - iz osjecanja moralne i politicke odgovornosti, povuci sa svoje funkcije.
DaysleepeR wrote:uvođenje religijskog biznisa (mislim da im je to patent)
itd. itd.
Ovdje ne bih...
DaysleepeR wrote:ma sjajne su im reference

- 14. 4. 1996: Da nije bilo SDA, ni SDP ne bi postojao, postojala bi KPBiH ili Milosevicev SP neke krnje Jugoslavije.

- 27. 12. 1997: SDP nam je vrlo blizu, programi nam se skoro ni ne razlikuju.

- 27. 9. 1996: Prvi koraci su ohrabrujuci. Krajisnik dolazi u Sarajevo.

"Nemam nista bas osim najosnovnijih potreba. Ni ja, ni moja djeca nemamo nikakvu imovinu. U porodici Izetbegovic, ukljucujuci moju djecu, ima mnogo skolovanih i sposobnih ljudi i niko od njih nije ni ministar, ni nacelnik, ni ambasador."

- 12. 9. 1996: Ako smijem da se malo nasalim… razmisljajte duboko, razmisljajte sutra citav dan, a onda prekostura dodjite i glasajte za SDA. (Na predizbornom skupu u Sarajevu.)

:lol: :lol:
Shapat

#85 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Shapat »

Uh...odosmo u nesto sto svi znamo. BIla agresija, naravno. Zna se i ko je bio agresor i ko zrtva. Poenta mog komentara jeste da ni Alijino maslo nije za Ramazana. Kao ni kompletne SDA. Pa postoje dokumenti i snimci koji potvrdjuju da se Alija i SDA o svemu dogovarao sa SDS-om jos '91. Stvarno ste smijesni....i palite se bez veze.
Banksy

#86 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Banksy »

SDA je jednonacionalna, naravno, pa zar se o tome uopće razgovara.
Međutim, netačno je i nekorektno reći da nas je SDA uvela u rat.

U momentu kad je na BiH izvršena agresija iz Srbije, a zatim i iz Hrvatske, na vlasti je bila SDA (i SDS i HDZ). Vjerovati da je neka druga bosanskohercegovačka stranka mogla zaustaviti Slobin pohod na Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Kosovo, Crnu Goru, je neozbiljno i budalsato.
Jedino što se moglo desiti je to da tada 'neka druga stranka' pristane da ostane u krnjoj Jugoslaviji, pod Miloševićem, ali i tada bi sukob, u nekom kraću roku, bio neminovan, i opet bi došlo do rata i opet bi sve isto prošli.

Povijest ne možete prekrajati, koliko god nam se SDA sviđala ili ne. U što se ona pretvorila nakon rata, i već tokom rata, je posebna priča, i tu, zaista, ne treba imati milosti pri ocjenama.
Inače, sve slične priče treba li nam SDA, i slične nacionalne partije, su bespredmetne.
Banksy wrote: Sve dok je država uređena kao država 2 entiteta i tri naroda, a ne svih građana koji u njoj žive, sve dok se u Predsjedništvo biraju Bošnjak, Srbin i Hrvat, i sve dok ustav i zakon to nalažu - ne ostavljajući mogućnost i prostor za drugačije - biće tu i SDA i SDS i HDZ i slične jednonacionalne partije.
I svi će glasati za svoje.
Zato što ih zakon limitira i što ih automatski instruira da glasaju za svoje.

Dok se ne promjeni ustav i ovu zemlju ne učini funkcionalnom, i rastereti je nacionalnog naboja i nacionalnih okvira, biće ovako kako jeste.
Ma koliko mi pisali da je SDA stranka prošlosti i koješta. Sa ovakvim ustavnim rješenjima ne može biti drugačije.
Ako nova ustavna rješenje ne kreiraju okvire u kojima će građani biti superiorni u odnosu na narode, što bi automatski dovelo do 'samoukidanja' SDA i sličnih partija, ako BiH u budućnosti ostane država Bošnjaka, Srba i Hrvata - a što je skoro sasvim izvjesno - bojim se da će SDA zauvijek ostati zakucana gdje jeste. I SDA i sve slične partije.
Fair Life

#87 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Fair Life »

Shapat wrote:Uh...odosmo u nesto sto svi znamo. BIla agresija, naravno. Zna se i ko je bio agresor i ko zrtva. Poenta mog komentara jeste da ni Alijino maslo nije za Ramazana. Kao ni kompletne SDA. Pa postoje dokumenti i snimci koji potvrdjuju da se Alija i SDA o svemu dogovarao sa SDS-om jos '91. Stvarno ste smijesni....i palite se bez veze.
- "Sa Karadzicem se moze pregovarati" (I.A., Mart 1992, izjava u Predsjednistvu nakon potpisivanja kantonizacije RBiH u Lisabonu);

- "Pregovarat se mora" (I.A., August 1992 i nadalje u cijelom periodu 1992-1995. Izjava od Augusta 1992 je data povodom prvog izlaska za pregovaracki stol sa ratnim zlocincima na Londonskoj konferenciji, nakon sto hiljada zrtava u nekoliko mjeseci u prvom talasu genocida); Ova spremnost pregovaranja, ne samo vojnih ili humanitarnih nego i pitanja Ustava, konkretno teritorijalnog integriteta RBiH mobilizirala je i dala jasne vizije svim neprijateljima RBiH u narednim godinama.

- "Bolje je godinu dana pregovarati nego jedan dan ratovati" (I.A., prihvata konferenciju o suverenoj RBiH, u Londonu, kada istovremeno Milosevic odbija konferenciju o Srbiji povodom Kosova);
Prpa.ba

#88 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Prpa.ba »

Shapat wrote: Poenta mog komentara jeste da ni Alijino maslo nije za Ramazana. Kao ni kompletne SDA. Pa postoje dokumenti i snimci koji potvrdjuju da se Alija i SDA o svemu dogovarao sa SDS-om jos '91.

Naravno da nije. SDA je u mojim ocima ista kriminalna organizacija kao i SDS, HDZ, SNSD i ostali. Nazalost, isto je tuzna cinjenica da i da odabrasmo nenacionalnu stranku, da bi se agresija isto odigrala, samo se nejac ne bi branila od mudzahedina nego nazadnih ostataka komunisticke partije :(
Shapat

#89 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Shapat »

Krivo ste me shvatili...a fakat nemam snage ni zivaca objasnjavati sve sto sam napisao vec 10 puta na raznim forumima ovdje...

A i pravo me iritira stalna pria o ratu, ko ga je i kako i kada zapoceo i sl.

Sto malo ne bismo pricali o ekonomiji koju danas vode "nase" vodje? O njihovim sposobnostima u toj ekonomiji i beneficijama po narod?
O nacinima na koje se moze nesto mijenjati na bolje. Mislim da nagore ne moze...

Sta je to sto su SDA i SBiH obecali 2006 da ce uraditi, a nisu (uradili su manje od 20% onoga sto su obecali za ovaj protekli period)?
Koja politicka opcija danas nudi najkvalitetniji ekonomski, obrazovni, socijalni...uopste razvojni projekat po zemlju?

Hajmo malo o tome...a ne samo da trunimo o lesevima (sto Franjo, Slobo i Alija jesu, a vrlo brzo ce i mnogi drugi iz tog vremena i miljea biti)
Last edited by Shapat on 22/08/2008 11:47, edited 1 time in total.
Fair Life

#90 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Fair Life »

Shapat wrote:Krivo ste me shvatili...a fakat nemam snage ni zivaca objasnjavati sve sto sam napisao vec 10 puta na raznim forumima ovdje...
...
Dobro si ti shvacen... bez brige.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 20:11, edited 2 times in total.
zlatan01

#92 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by zlatan01 »

Maystor wrote:Pridružio bih se komentaru koji je napisao dzemmo - pošteno me nasmija! Kakvi ba ugledni profesori, doktori u SDA? Bilo ih je nekoliko, ali Izetbegović je to rastjero još u ratu. Postoji milion razloga zbog kojih narod ne bi trebao glasati za SDA. Međutim, ovi preostali sdaovci se ne trebaju još brinuti za svoja mjesta: dok ovako nepismenom narodu dođe iz guzice u glavu, proći će još neko vrijeme.
Ovaj zakljucak je na mjestu. Onaj ko za ovih 18 najtezih godina nije skontao ko i sta mu radi...nema mu pomoci. Meni je zao samo ljudi koji pate ne svojom krivicom. Za sebe sam se hvala Bogu ipak pobrinuo, malo pokasno (2002) ali ipak...
kosmos

#93 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by kosmos »

Cini mi se da forumasi zive jos u proslom sistemu kada je partija komandovala institucijama sistema. Prvo naucite sta su institucije sistema, njihovu hijerarhiju i interakciju i obaveze, pa onda kritikujte bilo koju partiju. Ako je ko iz SDA zloupotrijebio polozaj to je stvar policije a ne SDA.
LadyBear

#94 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by LadyBear »

Dodik ce se jako rastuziti ako SDA nebude imala dovoljno glasova, s kime ce onda krasti drzavu. Jos bi bilo opasno po gubitstvu par zalutalih ovaca od ostalog stada. :sad:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#95 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Truba »

ako mogu sutra dobiti dobar posao sa malo odgovornosti i mnogo neradnih dana prelazim u SDA odmah sada

:D

PP me
omar little

#96 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by omar little »

kosmos wrote:Cini mi se da forumasi zive jos u proslom sistemu kada je partija komandovala institucijama sistema. Prvo naucite sta su institucije sistema, njihovu hijerarhiju i interakciju i obaveze, pa onda kritikujte bilo koju partiju. Ako je ko iz SDA zloupotrijebio polozaj to je stvar policije a ne SDA.
Ha?!?!?!?!? Ako?!?!?
illuminated

#97 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by illuminated »

Red je da se predstave novi, visoko obrazovani clanovi.

Prof. Mediha Filipovic, Ambasador
BiH u Svedskoj
Godina 3, Broj 12 Strana 3
Prof. Mediha Filipovic, rodjena je 22.
decembra 1944.
Obrazovanje: Medicinski i stomatoloski fakultet,
Univerzitet u Sarajevu, Nantes Univerzitet,
Francuski aspirantski studij, M.Se. Sarajevski
Univerzitet, Ph.D 1982.
Gostujuci profesor - Lousville Univerzitet, USA
1986/87
Specijalizacija: Medicinska statistika, ortodontika,
ortopedija.
Politicka karijera: 1996. postaje aktivna kada je
izabrana za podpredsjednika Strenke za B i H.
Prva i jedina zena u Skupstini B i H koja je izabrana poslije Dejtonskog
mirovnog sporazuma 1996. (birana ponovo 1998. i 2000.)
Kao jedina zena clan Gradske skupstinske posjecujuce Savjet Evrope. Clan
Komiteta kulture i nauke i Komiteta socijalnih i familijarnih poslova i
zdravlja 1996. Kao zamjenik upravnika za delegaciju je predstavljala
Bosnu i Hercegovinu na sjednici Komiteta za politicke poslove i Komiteta
za ljudska prava i legalne poslove Savjeta Evrope od 1996 do 1999.
2000-2001: Zamjenik predsjednika Komiteta za stranu politiku
Predstavnickog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.
1997.: dobitnik specijalnog priznanja za unapredjenje uloge zena u politici
- ”Brilijantni prsten” od magazina namjenjenog zenama BiH -”Zena 21”
1999.: primila ”Nagradu spola” kao senzibilna zena u politici od
Internacional NGO - ”Biser”
Jezici: engleski, francuski.

--------------
Spektakularan transfer, iz SzBIH u SDA. Mora da ima osjecaj da je Hare ispuho sa 100% pricom. Zena zna gdje su pare. Pola nagrada koje ima je dobila zato sto je zena.
Objavljenih clanaka, vjerovatno - nema. Bar nigdje na netu nema pisanih tragova.

PS
Admini, dajte ukinite ovu predizbornu kapanju...please. Ovo mi je jedina oaza. Povraca mi se..
Area_51

#98 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by Area_51 »

Dobro da zakljucimo ovaj Topic. Bio je ovo jedan nevjest pokusaj da se prikaze navodni val uclanjivanja u SDA, sto je vidi se iz aviona netacno, pa o tome bi trubile sve novine. Tako da ovaj sto to stavi ovdje, onako malo usput u sali zabi jedan manji autogol SDA, ali dobro, oni su vec navikli na takve egzibicije.

Ljepse bi bilo da je napisano, kako je uze rukovodstvo donijelo odluku da se rijesi sumnjivih kadrova tipa Cengica, nekog Abdulhariza Sete, Bicakcica, izgleda i Dzaferovica, voli covjek izdat cudno jedno, a na kraju i juniora, pa onda da se pravi neki novi imidz. Odluka je stvarno donesena i o tome znaju obje struje, kao biva ovi pravicni i ovi drugi sumnjivci. Bas me interesuje ko to ima dovoljno autoriteta da ovo obavi.
klif

#99 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by klif »

...
Kako saznajemo, oni koji odlučuju kome će „Igman“ biti prodat dogovorili su se da cijena bude što niža, pa se tako priča da neće premašiti iznos od 100.000 maraka. Sva potraživanja i druge obaveze „Igmana“ bile bi nadoknađene iz budžeta Kantona Sarajevo i Federacije BiH, a javnosti bi trebalo biti saopćeno da se radi o izuzetno značajnoj investiciji koja treba da doprinese razviju zimskog turizma u našoj zemlji.
...
„San“ saznaje da je prije dva dana održan sastanak na kojem su bili predstavnici sarajevske kompanije za koju se priprema teren da kupi hotel „Igman“ i nekoliko visokopozicioniranih političara iz SDA i funkcionera nekih državnih institucija na kojem je dogovarana strategija i taktika „bezbolnog preuzimanja hotela „Igman“.

http://www.san.ba/index.php?id=3325

Ima li istine u ovome?
sheilak

#100 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova

Post by sheilak »

Ma ja, gdje se nece uclanjivati - izbori dolaze, valja se za dio tala ( eventualnog ) izboriti!
Post Reply