SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
-
preludezalude
#1 SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
Da li je SDA tj Izetbegovic ponovo izdala Mostar i Mostarce tj prodala ga HDZ-u???
Sa ovim najnovijim planom za izgradnju auto puta koji prolazi kroz plodna zemljista, privatnu imovinu, sa planom koji je u najmanju ruku nelogican ali vjerovatno jako vrijedan pojedinim politicarima, planom koji ce im donijeti veliku ekonomsku korist...SDA je nastavila tradiciju, koja pocinje jos u ratu, i prodala Mostar (ponovo). Sadasnja trasa auto puta odgovara samo hercegovackim Hrvatima da auto putem povezu Mostar sa Hrvatskom i onim ljudima (politicarima) koji ce skupo prodati zemlju koju su kupili bagatela bas za ovu priliku. Taj dio auto puta ce vjerovatno poceti da se gradi puno brze nego onaj koji je zapeo kod Tarcina i koji dok se probije do Mostara ce toliko kostati da je izvjesnije da se nece napraviti.
Koje je vase misljenje, da li je SDA ponovo prodala i izdala Mostar?
Sa ovim najnovijim planom za izgradnju auto puta koji prolazi kroz plodna zemljista, privatnu imovinu, sa planom koji je u najmanju ruku nelogican ali vjerovatno jako vrijedan pojedinim politicarima, planom koji ce im donijeti veliku ekonomsku korist...SDA je nastavila tradiciju, koja pocinje jos u ratu, i prodala Mostar (ponovo). Sadasnja trasa auto puta odgovara samo hercegovackim Hrvatima da auto putem povezu Mostar sa Hrvatskom i onim ljudima (politicarima) koji ce skupo prodati zemlju koju su kupili bagatela bas za ovu priliku. Taj dio auto puta ce vjerovatno poceti da se gradi puno brze nego onaj koji je zapeo kod Tarcina i koji dok se probije do Mostara ce toliko kostati da je izvjesnije da se nece napraviti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
evo i pandurevićka kaže da je dodik izdao mostarske srbe
definitivno nepravda velika na nivou bih
definitivno nepravda velika na nivou bih
-
probook
#3 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
Vi ste smijesni... Pa jadni ne bili 1992 god su odmah politicki sve podjelili - Sarajevo bosnjacki, Banja Luka srpska, Mostar hrvatski.
Znaci da je jedna strana imala nuklearno oruzje 1992 ne bi nista promjenila jer je sve za stolom dogovoreno
Znaci da je jedna strana imala nuklearno oruzje 1992 ne bi nista promjenila jer je sve za stolom dogovoreno
- dr_Evil
#4 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
https://bljesak.info/vijesti/politika/l ... ira/461636
@anelsol @palermo
Slika govori vise od TISUCU rijeci
@anelsol @palermo
-
palermo
#5 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
Ne razumijem ??dr_Evil wrote: ↑23/07/2024 09:40 https://bljesak.info/vijesti/politika/l ... ira/461636
@anelsol @palermo
Ljubo nije ostao u losem sjecanju vecine mostaraca. Meni je veci problem taj sto urucuje nagradu.
Al ne ocekuj od mene da udjem u diskusiju. Devet, sta's
- dr_Evil
#6 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
Ma kakva diskusija, dali mu mjesto gradonacelnika koje je pripadalo Bosnjacima, onda nismo imali izbora u 2-3 ciklusa dok je on stolovao,a ponajvise jer se rotacija nije postovala(majorizacija).
Ma kakvom losem sjecanju, covjek postovao kapital, ti tamo radi sta hoces, mi cemo vamo, i mirna Radobolja. Ali jeste smijesno ovo oko "Mimar mira", rekao bih snishodljivo da sam evil
-
HelaS
#7 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
dr_Evil wrote: ↑23/07/2024 10:54Ma kakva diskusija, dali mu mjesto gradonacelnika koje je pripadalo Bosnjacima, onda nismo imali izbora u 2-3 ciklusa dok je on stolovao,a ponajvise jer se rotacija nije postovala(majorizacija).
Ma kakvom losem sjecanju, covjek postovao kapital, ti tamo radi sta hoces, mi cemo vamo, i mirna Radobolja. Ali jeste smijesno ovo oko "Mimar mira", rekao bih snishodljivo da sam evil![]()
Kakvo je finansijsko stanje Grada Mostara danas?Ostavljam grad u ekonomsko stabilnom stanju i s te strane mogu reći da grad funkcionira u danim okvirima mogućega na izvrstan način'', rekao je Bešlić u jednom intervjuu pred kraj svojega mandata. - Pročitajte više na: https://bljesak.info/vijesti/politika/l ... ira/461636
- dr_Evil
#8 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
Definitivno je grad u boljem stanju nego za njegovog mandata. Najduzi mandat u historiji cemo pamtit po smecu, nelegalnoj gradnji, divljem parkingu, pogodovanju tajkunima, i njegovom licnom financijskom ucescu u svemu. Licno sam morao da mu dam kovertu da mi da gradjevinsku za kucu 1/1 koja je poceta prije rata, jer'vo eto "nije bilo vijeca".
Iako je grad u boljem stanju jos uvijek izgleda kao iz horora.
Stepen razvijenosti drustva pored brige za nemocne ogleda se i u tome koliko se lozimo na diktatore.
Taj Mimar mira nije nista uradio da pokrene stvari oko centralne zone, sto bi recimo bio pravi poduhvat! Covjeka herc opalio cim je prvi put neko spomenuo poslovanje, nesto kao sto je Cengica kad je Erdogan upitao pare za Baryaktare.
-
HelaS
#9 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
Da si legalist, još juče bi se prijavio tužilaštvu zbog korupcije i pokazao kakav nam je stepen razvijenosti društvadr_Evil wrote: ↑23/07/2024 11:06Definitivno je grad u boljem stanju nego za njegovog mandata. Najduzi mandat u historiji cemo pamtit po smecu, nelegalnoj gradnji, divljem parkingu, pogodovanju tajkunima, i njegovom licnom financijskom ucescu u svemu. Licno sam morao da mu dam kovertu da mi da gradjevinsku za kucu 1/1 koja je poceta prije rata, jer'vo eto "nije bilo vijeca".
Iako je grad u boljem stanju jos uvijek izgleda kao iz horora.
Stepen razvijenosti drustva pored brige za nemocne ogleda se i u tome koliko se lozimo na diktatore.
- dr_Evil
#10 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
Prijavljivao sam ja mnoge stvari, i po obicaju dobijem odgovor od policije da gledam svoja posla. Kome ces i sta prijavit bolan, mozes samo uzeti gun.
Prijavljivali prije 2-3 godine covjeka sta je zapaso kucu kraj Bune pokraj jednog od izvora, inspekciju, policiju, desetke puta, na kraju doveo familiju da me bije, a inspekcija okrenula glavu.
P.S. kod mene je bio cist slucaj i dokumetnacija potpuna.
- anelsol
#11 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
Uh gdje izvuče temu iz mrtvihdr_Evil wrote: ↑23/07/2024 09:40 https://bljesak.info/vijesti/politika/l ... ira/461636
@anelsol @palermo
-
Trappist
#12 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
dokle je ovaj autoputpreludezalude wrote: ↑14/02/2017 00:32 Da li je SDA tj Izetbegovic ponovo izdala Mostar i Mostarce tj prodala ga HDZ-u???
- dr_Evil
#13 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
Trappist wrote: ↑23/07/2024 13:23dokle je ovaj autoputpreludezalude wrote: ↑14/02/2017 00:32 Da li je SDA tj Izetbegovic ponovo izdala Mostar i Mostarce tj prodala ga HDZ-u???
Koje je vase misljenje, da li je SDA ponovo prodala i izdala Mostar?![]()
Uskoro pocinje, evo godinama se blokiralo kod banke, ali sada je konacno gotovo. SAmo da dodam da su i SDA/SDP Mostara stale uz HDZ sto se tice puta. Nisu imali pristup novcu dok nisu okoncani procesi, mislim da im jos nije pusten novac, ali banka je rekla da je game over.
Moze se jos uvijek lagano zaustavit, ali trebalo bi malo vecu podrsku imati, ovako dok svi ispijaju kafice pod klimom moze se sta hoce.
Ali zanemariti nacionalnu sliku ovog svega, taj autoput je jednostavno los projekat. To je ono sto je bitno, a nacionalno, sutra ako pukne nece biti vazno gdje je autoput.
-
preludezalude
#14 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
Vidis i sam kako i gdje se gradi.Trappist wrote: ↑23/07/2024 13:23dokle je ovaj autoputpreludezalude wrote: ↑14/02/2017 00:32 Da li je SDA tj Izetbegovic ponovo izdala Mostar i Mostarce tj prodala ga HDZ-u???
Koje je vase misljenje, da li je SDA ponovo prodala i izdala Mostar?![]()
-
preludezalude
#15 Re: SDA ponovo prodala (izdala) Mostar
Ma kakav Ljubo i dobro sjecanje!!! Pa on je glavni bio u zataskavanju slucaja pada aviona i pogibije 5 osoba. Niko nije odgovarao niti zavrsio u zatvoru. Nikada nisu obrazlozeni odgovori na pitanja...Kako je moguce da covjek sa srcanim problemima dobije pilotsku dozvolu i ko je izdao ljekarsko uvjerenje takvom covjeku? Ko je dopustio polijetanje avionu sa prekobrojnim brojem putnika?palermo wrote: ↑23/07/2024 10:41Ne razumijem ??dr_Evil wrote: ↑23/07/2024 09:40 https://bljesak.info/vijesti/politika/l ... ira/461636
@anelsol @palermo
Ljubo nije ostao u losem sjecanju vecine mostaraca. Meni je veci problem taj sto urucuje nagradu.
Al ne ocekuj od mene da udjem u diskusiju. Devet, sta's