SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
- Leverage
#951 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Za vašu informaciju - nije rat.
Ako ga bude, mi znamo kako ćemo, pokazali smo, ne treba nam niko držat' mudro slovo.
Tema je politički spin u režiji SDA koji ne može proći.
Ako ga bude, mi znamo kako ćemo, pokazali smo, ne treba nam niko držat' mudro slovo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#952 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
To je sad drugi par cipela i nije uopste tema ove emisije. Ako se udaljimo od standardih floskula mozes zadnjih nekoliko izbornih ciklusa vidjeti da apsolutno nije tacno da ljudi glasaju za iste, odnosno da ne glasaju za promjene. Ali jeste tacno da ISTI ljudi glasaju za ISTU stranku i da je taj broj manje vise fiksan na svakim izborima.hAZNADAR wrote:
U matematici sabrani glasovi daju broj, kamo srece da tvoja politicka aritmetika ima stabilan broj.
-
Vilajet_Bosna
#953 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
samo budale vjeruju da nije rat. ne vodi se rat samo puškama i tenkovima.Leverage wrote:Za vašu informaciju - nije rat.
- insomnia78
#954 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Pokazali ste, nema govora. Da vam ne bi istog tog Alije, po kojem sad pljujete i njegovog potpisa sad bi “Obilic” il nekakav “Dabić” igrali na GrbaviciLeverage wrote:Za vašu informaciju - nije rat.
-
kiligonzales
#955 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Над Лакташима свиће судња зора,Qoom wrote:
са Четама ратоват се мора,
ратовати а не сузе лити,
Лакташи ће босанско бити.
Срби боље да вас нема,
све се босанско на Лакташе спрема,
Срби болје да вас нема,
Све се босанско на Лакташе спрема.
Прочуче се свуда Езани,
Лакташима владаће муслимани,
Прочуче се свуда илахије наше,
нестађе чете и усташе.
Срби боље да вас нема,
све се босанско на Лакташе спрема,
Срби болје да вас нема,
Све се босанско на Лакташе спрема.
ПУНИ ТРАКТОРЕ, НА ЛИЈЕВО КРУГ, СРБИЈИ ПАЛИ.
- Leverage
#956 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ti ga recimo iz Minhena uspješno vodiš tastaturom.Vilajet_Bosna wrote: samo budale vjeruju da nije rat. ne vodi se rat samo puškama i tenkovima.
- Leverage
#957 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
insomnia78 wrote: Pokazali ste, nema govora. Da vam ne bi istog tog Alije, po kojem sad pljujete i njegovog potpisa sad bi “Obilic” il nekakav “Dabić” igrali na Grbavici
Pričamo o širem području Tuzle, ne o Sarajevu.
Ja ne pljujem Aliju, ja razgovaram civilizovano.
Zar ništa nisi naučio od manira u tom civilizovanom svijetu?
- spreca
#958 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
bogami i ti si dobro citiromuha_sa wrote:
jeblo te citiranje
- animus
#959 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Zivis li ti u BiH i koliko si godina imao u ratu?Leverage wrote:Ti ga recimo iz Minhena uspješno vodiš tastaturom.Vilajet_Bosna wrote: samo budale vjeruju da nije rat. ne vodi se rat samo puškama i tenkovima.
- sigh
#960 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Sedma tastaturska brigada se ne bi slozila.Leverage wrote:Za vašu informaciju - nije rat.
- muha_sa
#961 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
niko pametan to ne sporiinsomnia78 wrote:Pokazali ste, nema govora. Da vam ne bi istog tog Alije, po kojem sad pljujete i njegovog potpisa sad bi “Obilic” il nekakav “Dabić” igrali na GrbaviciLeverage wrote:Za vašu informaciju - nije rat.
zamjeram što je pristo da se gonocidna tvorevina Republikom zove
to ime više nikad niko ne ukinu
- Leverage
#962 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Zašto postavljaš pitanja na koji su odgovori očiti? Ako ne možeš zaključiti onda stvarno imaš problem.animus wrote: Zivis li ti u BiH i koliko si godina imao u ratu?
- славянин
#963 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
A ulica u kojoj sam ja zivio u tuzli 30ak Bosnjackih/Muslimanskih kuca ,10 ak Srpskih i 4 Hrvatske.. svi ostali skoro svi bili u Armiji.Tuzlansko gradjansko vijece sve sa srbima glasalo da se organizuje odbrana grada.. a sada ti ovdje narices o mrznji , pravis se velikim muslimanom i spominjes ratove i objasnjavas kako se treba sve to iz sigurne udaljenosti dok pljujes po zapadu gdje radis i hljeb zaradjujes .. kud te pustise tamo kakvi su oni kreteni.Vilajet_Bosna wrote:
pa o tome ti i ja govorim, treba branit, gdje god se branilo uglavnom je ostalo. dođe kapetan Hajro u Đuliće i Klisu i kaže treba organizovat otpor, a oni svu u glas kao mnogi sad na forumu: ''ti bi da nas zavađaš sa našim komšijama Srbima, Alija i Slobo nek ratuju, mi volimo i vjerujemo našim komšijama.'' najure čovjeka s noge na nogu. čovjek ode u sapnu, vitinicu, na Goduš, u Teočak, veli oraganizovat otpor, poklaće nas ko u Bijelini i Zvorniku, kažu: ''dobro došao, šta ti treba da uradimo?''
danas su Klisa i Đulići u genocidnom četnitetu odakle je 600 ljudi potjerano u koloni, odmah za par dana nakon kapetanovg pokušaja osvještavanja Bošnja, sve do Karakaja, i sve do jednog pobijeni.
Sapna i Teočak granatama uzorani i razoreni, stotine poginulih, stotine ranjenih, ali slobodni i ponosni.
-
kiligonzales
#964 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ова је прича топ, Алија крив за Дејтон и назив РС, а Срби и Хрвати били дјеца цвјећа.
Још је јаче кад овако попљују СДА , а хвале СДП, а у ратном руководству РБИХ и они водили главну ријећ.
Мислим да су деда Дабић и деда Ратко задовољни са јуношима БХ љевице данас.
Али јбг то су политички капацитети и домети ових са компензацијских листи СДП.
Lagumdžija vrati se sve ti je oprošteno.
Још је јаче кад овако попљују СДА , а хвале СДП, а у ратном руководству РБИХ и они водили главну ријећ.
Мислим да су деда Дабић и деда Ратко задовољни са јуношима БХ љевице данас.
Али јбг то су политички капацитети и домети ових са компензацијских листи СДП.
Lagumdžija vrati se sve ti je oprošteno.
Last edited by kiligonzales on 24/01/2019 22:21, edited 1 time in total.
-
Qoom
#965 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
"Republika Srpska, Bošnjačka, Hrvatska"?muha_sa wrote:
Meni ok
- muha_sa
#966 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
kasnoQoom wrote:"Republika Srpska, Bošnjačka, Hrvatska"?muha_sa wrote:
Meni ok
-
daddy-kool
#967 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Može Šumska ili Građanska.
- 512MB
#968 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Brze ovo shiba od Ogijeve teme...
-
daddy-kool
#969 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Što bolan, veća je bila Jugoslavija pa je više nema nigdje?muha_sa wrote:
- muha_sa
#970 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
razlika nebo i zemljadaddy-kool wrote:Što bolan, veća je bila Jugoslavija pa je više nema nigdje?muha_sa wrote:
al hajd--nebitno
-
Vilajet_Bosna
#971 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
da nisu Sapnjaci, Teočani i Čelićani dobro poturili leđa bila bi linija u Čaklovićima ako ne i u Slavinovićima da se pitalo tuzlanskog fgr-aLeverage wrote:insomnia78 wrote: Pokazali ste, nema govora. Da vam ne bi istog tog Alije, po kojem sad pljujete i njegovog potpisa sad bi “Obilic” il nekakav “Dabić” igrali na Grbavici![]()
Pričamo o širem području Tuzle, ne o Sarajevu.
Ja ne pljujem Aliju, ja razgovaram civilizovano.
Zar ništa nisi naučio od manira u tom civilizovanom svijetu?
Last edited by Vilajet_Bosna on 24/01/2019 22:28, edited 1 time in total.
- spreca
#972 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
prije potpisa se jos i moglo trgovati oko naziva ili mozda tamo odmah posle rata...sad je kasno.....mozda postoji neka sansa u Strazburu da se ospori i to pod uslovom da su nam veliki naklonjeni uz neko lobiranje......sta je SDA cekala do sada....koga oni ba prave budalommuha_sa wrote:niko pametan to ne sporiinsomnia78 wrote:Pokazali ste, nema govora. Da vam ne bi istog tog Alije, po kojem sad pljujete i njegovog potpisa sad bi “Obilic” il nekakav “Dabić” igrali na GrbaviciLeverage wrote:Za vašu informaciju - nije rat.
Tema je politički spin u režiji SDA koji ne može proći.![]()
-
daddy-kool
#973 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Banksy wrote:
Ako znamo, a vidim da je mnogima promaklo, da je redovni kongres SDA, koji je bio zakazan za maj, pomjeren za neki jesenji termin ko zna kad, onda je sasvim jasno da je stranka trenutno u velikim previranjima, da je pozicija Bakira I. vrlo uzdrmana, posebno imajući u vidu da kao relativni izborni pobjednik, nije u stanju oformiti vlast, i to tamo gdje je novčanik najdeblji. Dakle nisu samo javnost, opozicija, i svi razumni građani BiH protiv ove budalaštine, protiv su sigurno i protivnici Bakira I. u samoj SDA stranci koji ovo jasno čitaju kao koprcanje i zadnji, očajnički potez B.I. da sačuva vlast, imovinu, a možda i glavu.
Najtačnije bi bilo reći da je ova akrobacija, u stvari, zadnji trzaj Bakira Izetbegovića u paničnom pokušaju da se održi na vrhu.
Isključivši njegove najbliže suradnike, medijske i forumske plaćenike koji su preplavili sve društvenme mreže, smiješnu i po običaju neinformiranu i dezorijentiranu dijasporu, itd, vidljivo je da je u narodu akcija sasvim neuspjela. Bilo bi dobro da se Bh blok što prije ogradi i distancira, i zbog sebe i zbog svojih glasača.
I da možda uspostavi neku komunikaciju (ako već i nisu) s oporbenim blokom unutar same SDA jer ni njima samima ovakve ludosti ne idu na ruku. Vjerujem da su i sami svjesni, a mislim da smo o tome i pisali, da je bolje skinuti B.I. i propustiti jedan izborni ciklus, pa se pritajiti i reorganizirati stranku za neke buduće izbore.
edit: i naravno,
Kao da Nerko ne može slomiti vrh SDPa za koaliciju s SDA, pa je jedini izlaz blokada formiranja vlasti kroz iskonstruiranu krizu i kupovina vremena i čekanje i kreiranje nekih boljih okolnosti,
jer finalni rezultat je zaustavljanje formiranja vlasti. Možda im je ruka, zaista, ostala da visi u zraku, pa kreiranjem krize blokiraju sve.
Slomio bi Nermin SDP da nema ono ali koje sreću kvari u vidu NS.
- славянин
#974 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Kako da ne pricas o caklovicima to je udaljeno neka 4 kilometra od porodicne kuce... i sepetari itd itd.. ali kako da ne sapnjaci i teocani spasili zato se jahalo po majevici i mozda prvi oslobodjeni gradic kalesija isto tako su celicani oslobodili.Tri mjesta sa ukupno 10 k ljudi sve sa civilima a oni spasavali..Vilajet_Bosna wrote:
da li nisu Sapnjaci, Teočani i Čelićani poturili leđa bila bi linija u Čaklovićima ako ne i u Slavinovićima
-
Qoom
#975 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Šta Bake radi s ovim narodom
18+

18+