SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post Reply
shbc

#526 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by shbc »

Vilajet_Bosna wrote:
Hoce naravno. K'o i 90-ih. Zar ne znas da su svi ovi dijasporci bili medju najboljim borcima. Svaki zasluzio Zlatnog ljiljana samo nije htio uzet. Sta ce mu to. A onda poslije rata, kad su odbranili Bosnu otisli. Svaki od njih.
pa sad da si malo upratio, recimo 17. krajišku su činili veliki broj dijaporaca. mogli su ljudi ostat i gladit muda po Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, kao što mnogi i jesu. ali eto mnogi, gle čuda, nisu.
I ti, prvi medju njima jel' de? Vazda prvi trc'o i upadao u rovove.
radostan dan

#527 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by radostan dan »

mali jomu wrote:Republika Srpska je pravno osporiva, kako u nazivu tako i u samom postojanju

"Paradoksalno je da su svi vodeći ratni vojni i politički lideri presuđeni za silne zločine, uključujući i genocid u Srebrenici, a da u isto vrijeme Republika Srpska, koja je uzrok i posljedica svih tih zločina, ostane nedotaknuta. Da Jevreji imaju presudu za genocid, Republika Srpska ne bi postojala ni dvije godine nakon toga. Shodno iznesenom, treba istovremeno ići u pravcu osporavanja naziva Republika Srpska, ali isto tako iskoristiti sve pravne i političke mehanizme da se sve članice Ujedinjenih nacija, njihovi organi, najodgovorniji ljudi u međunarodnim institucijama spoznaju u punom kapacitetu šta se desilo u Srebrenici, kako bi se animirala međunarodna javnost da se ukine Republika Srpska kao tvorevina koja je odgovorna za genocid u Srebrenici, jer su prema presudi Internacionalnog suda pravde u Hagu njene vojska i policija osmislile i izvršile genocid u Srebrenici. Time bi pravo i pravda, moral i dobri običaji, svi zemaljski i božanski zakoni pobijedili, čime bi se poslala poruka da se zlo ne isplati", rekao je akademik prof. dr. Suad Kurtćehajić.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kurtceh ... /190124001
izvini jarane, jel ovo onaj što je vratio sutorinu u okrilje bih?
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#528 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Pitar sa Kariba »

Ako mogu himne, zastave i grbovi entiteta biti neustavni, zasto se ne bi i naziv mogao preispitati?

K`o mu jbe mater svakako smo u ratu...
criticos

#529 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by criticos »

Alija Izetbegović je bio ovlašten od strane Bošnjaka u pregovorima za Daytonski mirovni sporazum. Nakon potpisa Daytona, u Parizu je Šaćirbegović ushićeno molio i napucavao Aliju da stavi sve na ''Crveno'' u maniru prekaljenih kockara, jer je imao sigurnu dojavu od Richarda Holbrookea u pijanskoj koji mu je šapnuo: Priznajte Repubiku Srpsku, svakako ćemo je ukinuti za koju godinu. Nažalost, vrlo brzo se pokazalo da je ALL IN na crveno ispalo CRNO! Priču oko naziva Republika Srpska je zapečatio i ODOBRIO ALIJA U IME BOŠNJAKA!
JThomas

#531 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by JThomas »

Leverage wrote: Nije to loto da se pokušava, znaju se procedure.

Kad mu je registrar rek'o da ne može onda se znalo da ne može.

Ni od ovog sad nema ništa i to treba javno da se kaže. Nikakvo moralisanje tu ništa ne znači, nema pravnog osnova i to je to. Samo glasači SDA mogu povjerovati u suprotno.
vrh države kao i podanici. daj da imam da sam predao, i daj mi jedan brzi kompjuterski...
славянин

#532 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

Vilajet_Bosna wrote:
to ti je kod guslara. ne gledam guslarske filmove ni serije, nikad mi nisu bili simpatični, ni prije rata kao dijetu, a ni poslije rata. da nisam prije dan dva vidio video koji si postavio ne bih znao šta hoćeš reći.

ja ako bih došao, doću ću sa namjerom da se ne vraćam. kako bi se to okončalo ja ne znam
. samo kažem na što bih bio spreman. i sigurno ne bih poslije rata kmečo da mi Bakir nije dao penziju, kukao za zlatnim kašikama i bihuzurio ljude ko drumski razbojnik po raskrsnicama. ja znam zašto bih došao.
znam da ti ne razumiješ. i ne očekujm od tebe da to razumiješ
Auuuu jel bi to u diverzante ili "tabut odred" odmah ?
Image
Kad se vilajet ukaze dusmanima (samo malo duza bradica) ... nece se ni spakovati odma bjezanija. :D :lol:
Milenkov buraz

#533 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Milenkov buraz »

tvojkomsija wrote:Bakir prica na N1.
Šta kaže naš sultan?
Haris.ba

#534 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Haris.ba »

Milenkov buraz wrote:
Da li ovo tvrdiš da je Džaferović ovo samostalno odradio i da li bi ovo bilo potpisano i bez njega? Ja mislim da bi tako da ovo nije izravna zasluga Džaferovića ako sam te dobro razumio.
Možemo mi sada razlabati šta i kako. Lik je sasvim slučajno potpisnik ispred jednog doma parlamenta protokola konvencije koja će se upotrijebiti u najavljenom postupku gdje će on biti podnosioc kao član predsjedništva.

Ko što je Zlaja "slučajni prolaznik", možda je ovaj "slučajni potpisnik".
Vilajet_Bosna

#535 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

shbc wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
Hoce naravno. K'o i 90-ih. Zar ne znas da su svi ovi dijasporci bili medju najboljim borcima. Svaki zasluzio Zlatnog ljiljana samo nije htio uzet. Sta ce mu to. A onda poslije rata, kad su odbranili Bosnu otisli. Svaki od njih.
pa sad da si malo upratio, recimo 17. krajišku su činili veliki broj dijaporaca. mogli su ljudi ostat i gladit muda po Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, kao što mnogi i jesu. ali eto mnogi, gle čuda, nisu.
I ti, prvi medju njima jel' de? Vazda prvi trc'o i upadao u rovove.
jbga jarane nisam mogao sa 13. od mene dobro što sam tada ko dijete išao u školu sa jaranima pod kišom četničkih granata. što sam mjesecima bio gladan, što pola godine nisam okusio zrno šećera, što 8 dana nisam pojeo zalogaj hljeba. što....nebitno.

ja ti velim da je bilo ljudi koji su došli i ratovali, ostavili sve što su imali, iako su mogli gladit muda po dijapori ali nisu, nego došli, mnogi i poginuli, e sad što ti to ne možeš svarit i što sve dočekuješ na sprdnju šta da ti velim. ne nadjebaje mi se sa tobom sa tom seljačkom pričom fakat.
Last edited by Vilajet_Bosna on 24/01/2019 13:12, edited 2 times in total.
Vilajet_Bosna

#536 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Milenkov buraz wrote:
tvojkomsija wrote:Bakir prica na N1.
Šta kaže naš sultan?
kae biće treći. :izet:
shbc

#537 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by shbc »

Ma ja, ma ja. Bitno je samo da si ti poslije otisao
Vilajet_Bosna

#538 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

shbc wrote:Ma ja, ma ja. Bitno je samo da si ti poslije otisao
jest, i da sam ovo malo što sam stekao spreman pola dati da se četalji spakuju na traktore, a i doći ako zatreba... a ti nastavi pizdit što je bakir sjedio u trezoru.
Vilajet_Bosna

#539 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

Prljave Metalike wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
shbc wrote:Ma ja, ma ja. Bitno je samo da si ti poslije otisao
jest, i da sam ovo malo što sam stekao spreman pola dati da se četalji spakuju na traktore, a i doći ako zatreba... a ti nastavi pizdit što je bakir sjedio u trezoru.
evo te na spisku organizatora otpora https://avaz.ba/vijesti/bih/451575/dono ... i-generali

boli me čovječe dupe za bilo kakve spiskove. čita li iko šta ja pišem ili ste nepismeni ? :lol:
Kikibombona

#541 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Kikibombona »

harač wrote:čovjek se stvarno mora zapitati da li su u SDA baš svi mrtvi imbecili? al ono baš svi? ovo statistički nije moguće
Nisu imbecili jarane.

Ova prica sada nema veze sa RS ili SNSD.

SDA dize tenzije do usijanja da bi prisilila SDP na bosnjacko jedinstvo. Ovdje se radi striktno o foteljama a pitanje imena RS je alat da se dodje do toga, do jedinstva SDA - SDP.

I nakon toga ce svi zajedno raditi na unistavanju naroda i drzave.
Leverage

#542 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Leverage »

radostan dan wrote:
mali jomu wrote:Republika Srpska je pravno osporiva, kako u nazivu tako i u samom postojanju

"Paradoksalno je da su svi vodeći ratni vojni i politički lideri presuđeni za silne zločine, uključujući i genocid u Srebrenici, a da u isto vrijeme Republika Srpska, koja je uzrok i posljedica svih tih zločina, ostane nedotaknuta. Da Jevreji imaju presudu za genocid, Republika Srpska ne bi postojala ni dvije godine nakon toga. Shodno iznesenom, treba istovremeno ići u pravcu osporavanja naziva Republika Srpska, ali isto tako iskoristiti sve pravne i političke mehanizme da se sve članice Ujedinjenih nacija, njihovi organi, najodgovorniji ljudi u međunarodnim institucijama spoznaju u punom kapacitetu šta se desilo u Srebrenici, kako bi se animirala međunarodna javnost da se ukine Republika Srpska kao tvorevina koja je odgovorna za genocid u Srebrenici, jer su prema presudi Internacionalnog suda pravde u Hagu njene vojska i policija osmislile i izvršile genocid u Srebrenici. Time bi pravo i pravda, moral i dobri običaji, svi zemaljski i božanski zakoni pobijedili, čime bi se poslala poruka da se zlo ne isplati", rekao je akademik prof. dr. Suad Kurtćehajić.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kurtceh ... /190124001
izvini jarane, jel ovo onaj što je vratio sutorinu u okrilje bih?
I izgradio balkanski Antwerp na predmetnoj lokaciji.
kiligonzales

#543 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by kiligonzales »

BHCluster wrote:
demagog wrote:Oglasio se visoki predstavnik
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/I ... vna/519442
Da nije slucajno zabrinut?
Očekivano mlaki stav Austrijanca. To je onaj bolemudeci element Evrope za prilikama u BiH i redovno se svrsti uz nekog komsiju BiH.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#544 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by un1ted »

Inzko: Inicijativa SDA o imenu RS-a je neodgovorna i kontraproduktivna

:lol: :lol: :lol: :lol: joj sarlatana iz SDA hahahahaha
tandmand

#545 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by tandmand »

OHR: Inicijativa za promjenu naziva RS je neodgovorna i kontraproduktivna
Bošnjaci malo digli glavu i odmah se sasrali.
Banksy

#546 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Banksy »

Dakle, ubleha.

Na pitanje zašto ovo, otkud, Bake odgovara "E, dosta je bilo" :lol:

Teška destrukcija, vrlo opasno. Jedan čovjek, u svrhu spašavanja svoje stražnjice, samoubilački zalaže cijelu zemlju i sve nas.

Nadam se da će se Bh Blok sabrati, oduprijeti očekivanim Komšićevim destrukcijama i rovarenjima u Bakirovu korist i definitivno otkačiti sve ovo.
emmir1

#547 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by emmir1 »

Neubjedljiv

Jasno da su u pitanju uskostranački interesi SDA
Milenkov buraz

#548 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Milenkov buraz »

emmir1 wrote:Neubjedljiv

Jasno da su u pitanju uskostranački interesi SDA
Tanko, ja mislio sada će oplesti a on *urac od ovce.
Maraschino

#549 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Maraschino »

славянин wrote:
Maraschino wrote:
demagog wrote:Oglasio se visoki predstavnik
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/I ... vna/519442
dobro da znamo da je ziv.
Strah me za njega da srcani ne dobije... mnogo je zabrinut.Inace ipak sto se tice ove inicijative.. moram reci da ima ipak i pozitivnu stranu, ako vec se talasa sa druge strane moze malo i sa ove strane..
Inzko: Inicijativa SDA o imenu RS-a je neodgovorna i kontraproduktivna
ma mars bre, odgovorna i produktivna politika je kada se negira jezik jednom narodu, kada se negira genocid, kada se proizvoljno umanjuju zrtve i stradanja, kada se velicaju najveci ratni zlocinci, kada se zaposljava u genocidnom brlogu...to je odgovorna i produktivna politika.

Ovdje treba sto vise zakuhati ne bi li se probudila MZ i oni koji su krojili ovako nakaradan sistem.

Djikani ovo tumace i salju poruke kao da se radi o ukidanju entiteta a ne o uskladjivanju imena.
Vilajet_Bosna

#550 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Vilajet_Bosna »

četalji na forumu se uzjebali ko žohari na svjetlu :lol:
Post Reply