insomnia78 wrote:tandmand wrote:colt wrote:@Vilajet Bosna
Druze. .
Ja kad sam ovdje govorio o pogubnoj politici Bosnjaka kad su izabrali Komsica, mene su proglasili budalom. Predvidio sam sranja i ocjene od Covica i to doslovce. Korak po korak. Sto je najgore nisu shvatili bit o cemu pricam.
To je isto i ovo. Ovdje se pravi veca steta Bosnjacima nego korist. Bosnjaci nemaju pojma o politici i zato pushimo. Kratkovidni smo do bola
Strateški i kratkoročni ciljevi agresora ne ovise o politici Bošnjaka, samo se njihova REALIZACIJA da blokirati, usporiti ili ubrzati probosanskom politikom. Izbor Komšića je kod HDZa izazvao taktičko prestrojavanje snaga u zacrtanom cilju "entiet pa Banovina".
Nikako da udje u glavu
Mene zanima iduće, u ovim vremenima egzodusa, pa skoro mogu napisati "vremenima stampeda" odlaska mladih ljudi iz Bosne, Hrvatske i Srbije, ko su ti ljudi koji i dalje sanjaju modernu Republiku Hrvatsku sa dodanim granicama Banovine Hrvatske ili sanjaju tkz. "Veliku Srbiju"? Neke internet ratnike kao na forumima tkz. "Herceg-Bosne" ili pro četničkih foruma neću da računam, znači ne mislim na nekakve balavce nego na intelektualce, akademike, političare koji su stvarno dio jedne ideologije... Da li ti ljudi imaju nadu da će neka veća Hrvatska ili veća Srbija spasiti njihove narode od propasti? Da većina ima vlastite interese kao što Čović ima u slučaju "trećeg" neupitno stoji. Čovića razumijem, teški pragmatičar i oportunista kojem bi tkz. "Herceg-Bosna" dala još veću vilu, pa i Neretvu bi mogao onda zaustaviti

Isto tako razmišlja Dodik, ovakve teme ga drže na vlasti, ali pustimo sada Dodika, Čovića i tu ekipu.
Ko su ti ozbiljni ljudi koji altruistički sebe daju intelektualno za te projekte? Ko stoji iza tih koraka prema toj, kako tandmand kaže, REALIZACIJI?