SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
- insomnia78
#1751 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ovo smo mogli biti mi al Alija ne dade

-
PM72
#1752 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
General War wrote:Pa pomogla je, al prvo su hrvatsku sredili...inace bi bila jos SaO Mao...PM72 wrote:I Cimerman je Alju 1991 naguzio pričom kako će mu USA pomoć ako odbaci pregovore...
Pomogla im nakon 3,5 godine,kad su vidjeli da smo preživjeli još se počeli oslobađati pa se ukazala šansa da bi mogli i pobjediti...
- tandmand
#1753 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
svaka čast
jedno zapažanje, Salkić se poziva na poštivanja Ustava entiteta i države a to je tkzv. "ustavno domoljublje"
hvala Čoviću na ideji, svaka čast i njemu
-
The 51st State
#1754 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
E tO je kataetrofa I nacin da popusis kada si apsolutno u pravu.PM72 wrote:Moram...džaba...jače je od mene.archi_a wrote: na što je Salkić samo nastavio:
- Bošnjaka je u Bratuncu bilo 66,8 posto 1992. godine. Danas u opštini od 70 ljudi koji su zaposleni pet je Bošnjaka. O čemu vi pričate? Nijedan Bošnjak nema u Domu zdravlja, nijedan u pošti. Od 50 i nešto policajaca, tri su Bošnjaka. Koliko ih ima u komunalnom preduzeću, koliko u vatrogasnom?- rekao je u sinoćnjoj emisiji Salkić
Salkićeva žena,svastika,zet...rade u opštini Bratunac a fino mu je jednom Pandurevićka rekla da je od 5 Bošnjaka u administraciji Bratunca 4 zauzela njegova bliža familija - naravno - svi dobili posao na konkursu![]()
A dobro im je parirao...
-
Haman2
#1755 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
NAPOMENA: Nije moguce postaviti video sa tonom Opet necija ujdurmaSalkić u raspravi na RTRS-u: Po vama nijedan Bošnjak ovdje ne bi bio, o čemu priča Inzko?
Objavljeno: 26.01.2019. u 11:16
Nijedan Bošnjak nema u Domu zdravlja, nijedan u pošti. Od 50 i nešto policajaca, tri su Bošnjaka, Koliko ih ima u komunalnom preduzeću, koliko u vatrogasnom? O čemu vi to pričate, kome držite predavanja? Vi mislite da ćete sada nekoga fascinirati, rekao je Salkić
Dosta bure izazvala je sinoćnja emisija RTRS-a u kojoj se govorilo o razlozima najave SDA o pokretanju postupka ocjene ustavnosti naziva "Srpska" pred Ustavnim sudom BiH. U emisiji Ramiz Salkić, potpredsjednik RS-a, reciplicirajući Staši Košarcu, članu Predsjedništva SNSD-a, i Nenadu Stevandiću, predsjedniku Ujedinjene Srpske, upitao ih je gdje su završili Bošnjaci iz Banje Luke i Kotor Varoši? Osvrnuo se na diskriminaciju kod zapošljavanja Bošnjaka u RS-u a prokomentirao je i ulogu međunarodne zajednice u BiH.
- Ako hoćete da budem u emisiji, morat ćete me pustiti da govorim. Ova Republika Srpska je očistila sve Bošnjake i Hrvate s prostora ovog entiteta. I niste vi sačuvali multietničnost. Mi smo se vratili ovdje da bi imali multietničnost. I znate gdje su završili Bošnjaci iz Banje Luke, Bošnjaci iz Kotor Varoši? I vi ste sačuvali multietničnost?! Pa po vama nijedan Bošnjak ovdje ne bi bio, nijedan Hrvat. I vi držite meni ovdje sada predavanja - rekao je Salkić.
Stevandić je rekao kako Salkićev govor shvata kao provokaciju i nije mu do slušanja, na što je Salkić samo nastavio:
- Bošnjaka je u Bratuncu bilo 66,8 posto 1992. godine. Danas u opštini od 70 ljudi koji su zaposleni pet je Bošnjaka. O čemu vi pričate? Nijedan Bošnjak nema u Domu zdravlja, nijedan u pošti. Od 50 i nešto policajaca, tri su Bošnjaka. Koliko ih ima u komunalnom preduzeću, koliko u vatrogasnom? O čemu vi to pričate, kome držite predavanja? Vi mislite da ćete sada nekoga fascinirati? Mene nećete. Možda ćete fascinirati ovu svoju publiku. Ova je inicijativa (ocjena ustavnosti naziva "Srpska" koju je pokrenula SDA) došla upravo zato što imamo više od 5.000 policajaca u ovom entitetu a 350 Bošnjaka! Zašto imamo samo 1,5 posto uposlenih Bošnjaka u institucijama ovog entieta? Zašto negirate bosanski jezik? Zašto onemogućavate provođenje člana 7 Ustava entiteta koji je definisao da narodi imaju pravo na jezik? - upitao je Salkić.
Upitao je i da li je pomirljiva inicijativa provođenje referenduma o "danu RS-a" koji je zabranio Ustavni sud BiH?
- Nije! Da li je pomirljivo kada neko kaže: "Mene ne zanima MAP, mene ne zanima NATO, a u isto vrijeme postoji Zakon o oružanim snagama koji je usvojen, čini mi se 2005. godine, za koji je glasao SNSD, a koji govori u kom pravcu idemo. Imamo strategiju vanjske politike. Nama ne treba čovjek na čelu koji neće poštivati zakon, Ustav i ono što je već dogovoreno - rekao je Salkić.
Voditelj je potom rekao Salkiću da ni predstavnici međunarodne zajednice, niti dominantnog hrvatskog naroda nisu podržali inicijativu SDA.
- Ko su dominantni predstavnici hrvatskog naroda? U Vladi RS-a sjede tri ministra iz reda hrvatskog naroda i nijedan nije iz hrvatske političke partije. U Vladi RS-a sjedi pet ministara Bošnjaka i nijedan nije iz bošnjačke političke partije. Što je međunarodna zajednica implementirajući odluku o konstitutivnosti naroda, implementirala na različit način u Federaciji, a na različit u RS-u? To je uradio visoki predstavnik Volfgang Petritsch koji i danas radi u lobističkoj kući koju plaća Srbija i lobira za interese Srbije i RS-a. Međunarodna zajednica! O čemu oni pričaju, o čemu priča visoki predstavnik? Da je zabrinut? Pa ja sam zabrinut. Imali smo niz sastanaka, zašto nisu riješili pitanje bosanskog jezika? Zašto su dozvolili provođenje referenduma? Zašto dozvoljavaju da ovo neko naziva drugom sprskom državom? Zar to nije kršenje Dejtonskog sporazuma? - rekao je u sinoćnjoj emisiji Salkić.
-
kiligonzales
#1756 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ovo je komentar sa klixa. Nije moj. To su pozicije koje su izgubljene zahvaljujuci ne samo Bakiru, nego svim patriotski orijentisanim politicarima, prema tome nije problem tu vidjeti nekoga drugog Srbina ili Hrvata koji nije produzena ruka SNSD i HDZ.hAZNADAR wrote:kiligonzales wrote:Direktor SIPE
Glavni Tuzitelj
Predsjednik Suda
Direktor Granicne policije
Direktor FUPA
Upravljacka struktrura BHT1
Direktor UIO
nigdje Bosnjaka ....
ovo sve govori kolko je Bakir mocan ko politicar
Odkada je mjesto Bosnjaka samo Bakirova odgovornost,... nije valjda da je samo SDA odgovorna za Bosnjake ili jedina bosnjacka?
A i koji ce q neki Bosnjak na celu institucije ako je nesposoban. Posao kojeg je samo Sarovic do sada obavio a znamo ciji je, ko je, za sta je,..... je toliko dobar da nema potrebe za uvaljivanjem nekog debila kojemu je jedina struka muslimansko ime?
Na top postove trebaju sjediti ljudi koji su strucni i iz probosanskih snaga,.. ono barem da namjerno ne ruse, podrivaju, opstruisu,... i to nije samo SDA odgovornost.
Dalo bi se raspravljati o svemu. Sarovic je jedan od politicara koje je smjenio visoki predstavnik u proslost, to sto je ublazio retoriku, to ne znaci da je promjenio svoje osjecaje prema BiH. To sto je neko provukao izvoz mesa odavdje u neku zemlji ili mlijecnih proizvoda nije iskljucivo njegova zasluga niti patriotizam.
Naravno svak normalan daje prednost sposobnom prije nesposobnom- Zato godinama i pljujemo po SDA politici. Nema ovo veze sa imenima, koliko ima sa postivanjem ustavnih odredbi i rotacijama na njima i zadovoljavanju broja pozicija koji svaki narod dobije prema ovome nakaradnom ustavu. Sada nam se desava da se i takve odluke zaobilaze jer su SNSD i HDZ u stanju da pometu i tu garnituru ljudi svojim odlukama.
Sad treba da se suti sto u administraciji manjeg entiteta ima 1,5% Bosnjaka, a Hrvata nema ni na mapi iako pripadnika oba naroda u tom entitetu ima oko 15%.
SDA i BH Blok ne trebaju sanjati da su ovi politicari Srba i Hrvata postali merhametli prema BiH i da ce im ista dati u manjem entitetu kao i svakom pojedincu koji BiH osjeca svojom, ukoliko se za to ne izbore. Od ljudi koji su im u ratu branili postojanje, tesko u miru moze iko normalan ocekivati da ce od RS praviti entitet u kome postoji cvrsta vladavina prava i postivanje ljudskih prava i sloboda, ova generacija politicara u RS i HB je goli cetnik i ustasa i samo naivnost nas u nasoj politici da su danas bolji moze skupo kostati.
-
kiligonzales
#1757 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Zato treba i BH Blok s njima, nek oni trguju bolje, a ove malo udare SDA po prstima kad krenu da se ponasaju ko sada antidrzavnicki. Ovi su im dosta dali za rad mira u kuci i svojih fotelja, ono ovi pritisnu traze, a oni se ponasaju kao da je emisija "ispuni mi zelju" samo jos kome cine dobro neprijateljima koji zagovaraju disoluciju drzave i kojima je svaka data fotelja nacin da razvaljuju i ovo malo BiH. Za tu pricu o govnima i pederaciji se slazem sa tobom.spreca wrote:i jos mnoga Ministarstva i pozicije i na federalnom i na drzavnom nivou za sta je iskljucivo kriva SDA i Alijin mali......kud se je gurao na pijacu kad nezna da se trguje .....SDA na celu sa svojim vozhdom je zaradi pljacke i drugih sebi korisnih sitinica prepustala veoma vazna ministarstva i pozicije drugima...nije da i mi nemamo nista, imamo Ministarstvo za raseljene i nestale.....evo zasto ih rode izjednacavam sa onima drugima...od onih drugih ja nista dobrog ne ocekujem ali od ovih ne ocekujem da me u miru izdaju i prodaju samo da bi oni mogli da se negdi oshicare....Bakiru je vaznije da mu je zena sefica na KCUSu ili neka fotelja u nekoj drzavnoj firmi od kuda moze sisati lovu nego SIPA, Policija, Sudstvo ...jednostavno je tesko pobrojati za poslednjih mjesec dana autogolove koje su sami sebi dali,od glasanja za Dodikove u NSRS do toga da su glasali protiv Jerlagica da ode na zasjedanje PASE a zato su dali glas da ona zuta skutorka stakorka iz ADZ ide u Ameriku i jos na neki kurac a prva bi bombu bacila na SA i BiH.Toliko govana na jednom mjestu kao u SDA malo ces gdeje naci(mislimm na pederaciju)kiligonzales wrote:Direktor SIPE
Glavni Tuzitelj
Predsjednik Suda
Direktor FUPA
Direktor UIO
nigdje Bosnjaka ....
Mozda je jos bolja situacija ici na krizu svih nivoa vlasti i paralizirati drzavu, dok se Ameri ne ukljuce i kazu, e hajmo sada praviti neko novo cedo jer ovo se pokazalo slabim upravo zbog svih silnih zloupotreba u kome svako svakom sukne necim od Bosnjaka, Srba i HRvata. Na kraju ovo i lici na neku instrukciju iz neke od ambasada, ali vidjecemo sve.
Dosta su realno svi Bosnjake kao najmnogoljudniji narod i bitan politicki faktor ucjenjivali, sad da i mi malo igramo njihovu igru, povuci potegni i lagano udaramo iz Sarajeva iste po dzepu, nema vlasti, nema budzeta, sad cekajte ko ce da vas spasi, svakako su sve najvaznije institucije i firme u Sa.
- mO k3
#1758 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Toliko o ugrozenosti srba i hrvata
A inzku se zenskoga roda sjetim ovih dana...
- muha_sa
#1759 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
kad ode sa funkcije krenut ce pametovatmO k3 wrote:Toliko o ugrozenosti srba i hrvata
libo ga taki--uzima 50 milja mjesecno za ubleharenje i pokoji put izrazi zabrinutost
-
megaman4
#1760 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
kiligonzales wrote:Zato treba i BH Blok s njima, nek oni trguju bolje, a ove malo udare SDA po prstima kad krenu da se ponasaju ko sada antidrzavnicki. Ovi su im dosta dali za rad mira u kuci i svojih fotelja, ono ovi pritisnu traze, a oni se ponasaju kao da je emisija "ispuni mi zelju" samo jos kome cine dobro neprijateljima koji zagovaraju disoluciju drzave i kojima je svaka data fotelja nacin da razvaljuju i ovo malo BiH. Za tu pricu o govnima i pederaciji se slazem sa tobom.spreca wrote:i jos mnoga Ministarstva i pozicije i na federalnom i na drzavnom nivou za sta je iskljucivo kriva SDA i Alijin mali......kud se je gurao na pijacu kad nezna da se trguje .....SDA na celu sa svojim vozhdom je zaradi pljacke i drugih sebi korisnih sitinica prepustala veoma vazna ministarstva i pozicije drugima...nije da i mi nemamo nista, imamo Ministarstvo za raseljene i nestale.....evo zasto ih rode izjednacavam sa onima drugima...od onih drugih ja nista dobrog ne ocekujem ali od ovih ne ocekujem da me u miru izdaju i prodaju samo da bi oni mogli da se negdi oshicare....Bakiru je vaznije da mu je zena sefica na KCUSu ili neka fotelja u nekoj drzavnoj firmi od kuda moze sisati lovu nego SIPA, Policija, Sudstvo ...jednostavno je tesko pobrojati za poslednjih mjesec dana autogolove koje su sami sebi dali,od glasanja za Dodikove u NSRS do toga da su glasali protiv Jerlagica da ode na zasjedanje PASE a zato su dali glas da ona zuta skutorka stakorka iz ADZ ide u Ameriku i jos na neki kurac a prva bi bombu bacila na SA i BiH.Toliko govana na jednom mjestu kao u SDA malo ces gdeje naci(mislimm na pederaciju)kiligonzales wrote:Direktor SIPE
Glavni Tuzitelj
Predsjednik Suda
Direktor FUPA
Direktor UIO
nigdje Bosnjaka ....
Mozda je jos bolja situacija ici na krizu svih nivoa vlasti i paralizirati drzavu, dok se Ameri ne ukljuce i kazu, e hajmo sada praviti neko novo cedo jer ovo se pokazalo slabim upravo zbog svih silnih zloupotreba u kome svako svakom sukne necim od Bosnjaka, Srba i HRvata. Na kraju ovo i lici na neku instrukciju iz neke od ambasada, ali vidjecemo sve.
Dosta su realno svi Bosnjake kao najmnogoljudniji narod i bitan politicki faktor ucjenjivali, sad da i mi malo igramo njihovu igru, povuci potegni i lagano udaramo iz Sarajeva iste po dzepu, nema vlasti, nema budzeta, sad cekajte ko ce da vas spasi, svakako su sve najvaznije institucije i firme u Sa.
Cim zavrnes pipu srbima i juznim srbima, pocinje kmecanje. Ne znam je li neko Bakira nasavjetovao na ovaj, moze se pokazati kljucan korak u normalizaciji drzave BiH, ali je Bakir udario tamo, gdje je davno trebalo.
Sad je jednoj i drugoj strani valjda jasno da postoje i Bosnjaci kao kljucan politicki faktor za opstanak BiH. Samo udarati ultimatume komunjarama Covicu i Dodiku, da ide prvo NATO, pa sve ostalo... Ako nece, nema vlasti, pa da vidimo ko ce prvi popustiti, a sve je vise izvjesno da ce ove blokade, rezultirati Ustavnim promjenama.
Mozda je bas Bakir ovim potezom pokrenuo ili Dayton II ili novi aprilski paket?
- mO k3
#1761 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ma doticni ne radi nista , ja sam njega i tako otpisao , ali sad se javi sto se tice imena manjega entitetamuha_sa wrote:kad ode sa funkcije krenut ce pametovatmO k3 wrote:Toliko o ugrozenosti srba i hrvata
A inzku se zenskoga roda sjetim ovih dana...![]()
libo ga taki--uzima 50 milja mjesecno za ubleharenje i pokoji put izrazi zabrinutost
-
megaman4
#1762 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Nek vise ode jebo se s materom cccmuha_sa wrote:kad ode sa funkcije krenut ce pametovatmO k3 wrote:Toliko o ugrozenosti srba i hrvata
A inzku se zenskoga roda sjetim ovih dana...![]()
-
il dottore
#1763 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Pa zar nismo jebali majku Aliji sto nije vise saradjivao sa USAPM72 wrote:I Cimerman je Alju 1991 naguzio pričom kako će mu USA pomoć ako odbaci pregovore...
Ne znas ni ti vise bi li piskio ili kakio
- mO k3
#1764 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
hahahhahahhahail dottore wrote:Pa zar nismo jebali majku Aliji sto nije vise saradjivao sa USAPM72 wrote:I Cimerman je Alju 1991 naguzio pričom kako će mu USA pomoć ako odbaci pregovore...
-
kiligonzales
#1765 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
To je jedna od najvecih lazi srpske propagande, trebas poslusati izlaganje Kutiljera u Hagu da vidis gdje je taj plan zapeo tada.il dottore wrote:Pa zar nismo jebali majku Aliji sto nije vise saradjivao sa USAPM72 wrote:I Cimerman je Alju 1991 naguzio pričom kako će mu USA pomoć ako odbaci pregovore...
- Maraschino
#1766 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Kada sve saberem i oduzmem vezano za sva ova desavanja dodjem do zakljucka da Bakir nije nista pogrijesio i da treba da uputi inicijativu za ocjenu ustavnosti pa dokle se stigne i sta sudovi kazu. Nista on ovim ne krsi(valjda svako ima pravo preispitivati odluke i zakone).
Znam ja da bi on na sredini puta sam molio US da izbalansira odluku da ne bi povrijedio Dodika.
Ko je Dodik da on nekome uskracuje neku inicijativu?
Koga je pitao za misljenje i ko ga je osudio kada je proglasio vojnu neutralnost, kada javno negira genocid i tazi povlacenje odluke nsrs, kada javno negira bosanski jezik, kada javno kaze da je genocidni brlog druga srpska drzava...krsi li on bilo sta ili cemo to prihvatiti kao normalno ponasanje.
Svi su skocili da osude samo inicijativu u ovom slucaju, e pa ja je ne bi povukao nego isao dalje.
p.s. bile su inicijative i za gradove pa su mnogi pjenili ali su neke stvari popravljene.
Ne bi Dodik ovako zustro reagovao pa jos i prijetio(da nekog zaplasi) da nema osnova za sve ovo. Naravno da to ne moze rijesiti US(zato sto je naziv u ustavu same BiH ali ima neko ko bi presudio diskriminatorsko ime entiteta u kojemu trebaju da su svi ravnopravni i konstutivni.
Zivo me zanima kakva bi bila situacija na ovom mjestu da je ovu inicijativu neko drugi predlozio(Komsic, Niksic, Kojovic, Lazovic...)
Znam ja da bi on na sredini puta sam molio US da izbalansira odluku da ne bi povrijedio Dodika.
Ko je Dodik da on nekome uskracuje neku inicijativu?
Koga je pitao za misljenje i ko ga je osudio kada je proglasio vojnu neutralnost, kada javno negira genocid i tazi povlacenje odluke nsrs, kada javno negira bosanski jezik, kada javno kaze da je genocidni brlog druga srpska drzava...krsi li on bilo sta ili cemo to prihvatiti kao normalno ponasanje.
Svi su skocili da osude samo inicijativu u ovom slucaju, e pa ja je ne bi povukao nego isao dalje.
p.s. bile su inicijative i za gradove pa su mnogi pjenili ali su neke stvari popravljene.
Ne bi Dodik ovako zustro reagovao pa jos i prijetio(da nekog zaplasi) da nema osnova za sve ovo. Naravno da to ne moze rijesiti US(zato sto je naziv u ustavu same BiH ali ima neko ko bi presudio diskriminatorsko ime entiteta u kojemu trebaju da su svi ravnopravni i konstutivni.
Zivo me zanima kakva bi bila situacija na ovom mjestu da je ovu inicijativu neko drugi predlozio(Komsic, Niksic, Kojovic, Lazovic...)
Last edited by Maraschino on 26/01/2019 15:17, edited 1 time in total.
- CPT
#1767 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
i to si iz nekog "crnog teftera izvukao"?PM72 wrote:I Cimerman je Alju 1991 naguzio pričom kako će mu USA pomoć ako odbaci pregovore...
Zimmermann’s career in Yugoslavia was marked by "frustration with the resistance of the Bush administration to intervene". His last official act before he was recalled to the United States on 16 May 1992, was to write a confidential memo called "Who Killed Yugoslavia?"[8] to the secretary of state. Each of the five sections of the memo was headed by a verse from the poem "Who Killed Cock Robin?". In Zimmermann's analysis, the nationalism of the Balkan leaders had led to the demise of the country.[9]
da ti jos i boldujem: "frustration with the resistance of the Bush administration to intervene"
ko je koga naguzio?
-
Fudo387
#1768 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Meni je najvise cudno sto su svi olako propustili izjavu buzdovana kako on vec ima plan da postavi muriju/vojsku na granice entiteta.
A tu smo znaci?
A tu smo znaci?
- insomnia78
#1769 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
O fu do. Jesi za pelinkovac
- mO k3
#1770 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Demonstracija "moci" imali smo paradom 9. januara u bl ... Samo mile zaboravlja da nema iza sebe JNAFudo387 wrote:Meni je najvise cudno sto su svi olako propustili izjavu buzdovana kako on vec ima plan da postavi muriju/vojsku na granice entiteta.
A tu smo znaci?
-
Fudo387
#1771 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
I za stiskavac i za pelinkovacinsomnia78 wrote:O fu do. Jesi za pelinkovac
Nemoj se zezat vidis da je sitVacija napeta, zvacu ti pe em eTa
- insomnia78
#1772 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
A sta ima bosnjacka strana?mO k3 wrote:Demonstracija "moci" imali smo paradom 9. januara u bl ... Samo mile zaboravlja da nema iza sebe JNAFudo387 wrote:Meni je najvise cudno sto su svi olako propustili izjavu buzdovana kako on vec ima plan da postavi muriju/vojsku na granice entiteta.
A tu smo znaci?
- mO k3
#1773 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
vece kite nego francuziinsomnia78 wrote:A sta ima bosnjacka strana?mO k3 wrote:Demonstracija "moci" imali smo paradom 9. januara u bl ... Samo mile zaboravlja da nema iza sebe JNAFudo387 wrote:Meni je najvise cudno sto su svi olako propustili izjavu buzdovana kako on vec ima plan da postavi muriju/vojsku na granice entiteta.
A tu smo znaci?
-
Fudo387
#1774 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Realno, to je u pet deka, zato mi je malo cudno sto prijeti, al dobro, valjda se sve zavrsi na laprdanju.insomnia78 wrote:A sta ima bosnjacka strana?mO k3 wrote:Demonstracija "moci" imali smo paradom 9. januara u bl ... Samo mile zaboravlja da nema iza sebe JNAFudo387 wrote:Meni je najvise cudno sto su svi olako propustili izjavu buzdovana kako on vec ima plan da postavi muriju/vojsku na granice entiteta.
A tu smo znaci?
- insomnia78
#1775 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Oni se nisu ustrucavali prkositi NATO-u mislis da ce se ustrucavati protiv nekog koga smatraju nizom rasom, genetskim otpadom