SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
-
PM72
#1551 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Tovariš Čefur,
Prosim lepo,odgovori :
Kako i kad su to Srbi došli do zagreba i kakvi su američki avioni oslobađali Hrvatsku?
Prosim lepo,odgovori :
Kako i kad su to Srbi došli do zagreba i kakvi su američki avioni oslobađali Hrvatsku?
- CPT
#1552 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
a Srbija sve skupa mirno gledala zbog? Kineza? Eskima?славянин wrote:pa nadjacali ih u svakom pogledu a sve to pripremom i pametnim vodstvom.
- славянин
#1553 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
GDJE??? idi uci istoriju ne glupiraj se djaba vise...CPT wrote:zbog toga su Srbi dosli do Zagreba...славянин wrote:Koju direktnu pomoc ?? Sta pricas ?? koje su to jedinice americke vojske sudjelovale ??? Logistika i oruzije koju smo i mi dobijali posredstvom Amera je super ekstra dobro dosla , a Hrvati su bili vec dobro naoruzani 1992 ..
- animus
#1554 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Sta je po tebi bilo do sada kod nas to pametno vodjenje politike. Ono smijuljenje tihica kad dodik šprda novinarku, ustupci kod imenovanja, zmirenje na kriminal i korupciju, lagumdžijino pustanje zakona po volji dodika, silajdzicevo svadjanje, komsicevo spavanje, bakirov podanicki mentalitet prema covicu?славянин wrote:Zato sto Hrvati rat docekase spremni , ostvarise ciljeve. Srbi ne ljube bas milosevica jer su ga **** ** ** u hrvatskoj i na kosovo ali makar su uspjeli da uvale RS. A "mi" ??? odlicno prosli. Neko ne prica o zavadjanju nego o PAMETNOM vodjenju politike a ne akrobacijama u kojoj narod strada ko stoka.animus wrote:Dok je kod hrvata unistena i zadnja ozbiljnija stranka oporbe,
Dok se svi srbi iz rs skupljaju kod dodika i takmice ko ce vise zaprijetiti bakiru i bosnjacima,
Dok mz i incko izrazavaju zabrinitost i opominju bakira,
Dok srbijanci upozoravaju i prijete,
Sta rade zato vrijeme bosnjaci i bosanci na ovom forumu?
Pa naravno pljuju Bakira i oca mu rahm. Aliju. Pricaju o politikastvu i zavadjanju sa komsijama. Ismijavaju i svaki pokusaj ukazivanja na nepravdu. A sve sto je bakir trazio je sudsko odlucivanje.
Ok sve uobicajeno za ovaj forum. Sreca da ovako ne misle ostali gradjani u ovoj drzavi.
Samo zamisljam sta nas dalje ceka. Za par godina ocekujem osude onom ko kaze da je bio genocid i agresija Srbije.
Fakat nemam ideju. Reci mi sta ti smatras rjesenjem?
- CPT
#1555 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
славянин wrote:GDJE??? idi uci istoriju ne glupiraj se djaba vise...CPT wrote:zbog toga su Srbi dosli do Zagreba...славянин wrote:Koju direktnu pomoc ?? Sta pricas ?? koje su to jedinice americke vojske sudjelovale ??? Logistika i oruzije koju smo i mi dobijali posredstvom Amera je super ekstra dobro dosla , a Hrvati su bili vec dobro naoruzani 1992 ..
dobro je bolan, dobro je ...
-
The 51st State
#1556 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
To je 40 km of zagreba, u pravu je covjek
- Leverage
#1557 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Varaš se. Diplomatski stojimo neuporedivo bolje nego '92.tandmand wrote: jest, ali nemamo qrza za svatove koji dolaze
Nikako. I dalje postoji konsenzus oko svih bazičnih postulata postojanja BiH.animus wrote:![]()
To i ja nekad govorim raji ali jebi ga iskustvo govori da u ovakvom okruzenju demokratija ispada uvijek slabost.
Ali to nije razlog da se ide u koaliciju sa lopovima i mutikašama.
- Maraschino
#1558 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Kao sto neko rece, samim pominjanjem Alije i SDA mnogima automatski klapna pada pa se popisaju na sve zrtve dvostruke agresije.Dozer wrote:Ovo je sve SB dokumentovala jos prije vise od 12-13 godina, drug moj... Nem nikakve mrznje. A, ako poredas hronoloski sve od '90 do danas, mislim da nece biti pretesko shvatiti da svi oni medjusobno bas i nisu takvi neprijatelji kakvima se prikazuju narodu. Al' hajd...svako ima pravo na svoje misljenje...Maraschino wrote: Kada te obuzme mrznja, nema mjesta racionalnom razmisljanju.
Svi mi znamo da su se razni pregovori vodili o reorganizaciji RBiH ali niko ne moze reci da je dogovoreno etnicko ciscenje ili humano preseljenje sa 100k zrtava. Mozda je ponuda bilo iz glava zlocinaca ali reci da je na to Alija pristao, nema logike. Pa i sam general pampers je rekao ''to sto ste vi zamislili(misleci na poslanike na Palama) znaci genocid. Ako neko krene tim putem ne znaci da je imao saglasnost druge strane.
Nikada ama bas nikada nisam glasao za SDA znajuci ko i sta cini tu stranku ali stavljati im sve na teret opet nije korektno.
Ako cemo biti legalisti, na nasoj strani niko nije osudjen za etnicko ciscenje sto znaci da nema takvog papira koji moze dokazati da se radilo o dogovoru strana o razmjeni teritorija...i da ne duljim dalje.
Strasno sam najebao u ratu ali opet ne krivim nikoga sa nase strane. Jednostavno sam se zadesio u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu a to su iskoristili zlikovci da nam se svima nahebu svega zivog. Da su bili ljudi kao sto nisu niti ce biti, trebali su postovati konvencije o ratovanju i RBiH bi pala bez mnogo zrtava a ne kao psi pusteni sa lanca.
Kada se sve znalo a danas svi generali poslije bitke, jesi li cuo da se ijedna jedinica pobunila protiv Alijine politike u ratu?
I ja sam razocaran i isfrustriran ocekivanjima poslije rata ali ako znam da ja to ne mogu promijeniti, promijenio sam sebe i obezbijedio sebi zivot da ne cekam njihovu crkavicu. Onaj ko je nesto ocekivao taj je sada izgubljen i u vremenu i u prostoru. Ne zna odakle bi krenuo a vrijeme leti i proletilo. Sto su bila veca ocekivanja, veca su i razocarenja.
- insomnia78
#1559 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
славянин wrote:GDJE??? idi uci istoriju ne glupiraj se djaba vise...CPT wrote:zbog toga su Srbi dosli do Zagreba...славянин wrote:Koju direktnu pomoc ?? Sta pricas ?? koje su to jedinice americke vojske sudjelovale ??? Logistika i oruzije koju smo i mi dobijali posredstvom Amera je super ekstra dobro dosla , a Hrvati su bili vec dobro naoruzani 1992 ..

-
PM72
#1560 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Tovariš čefur,
Prosim lepo ali nemojte se provaljuvati više.Ne znam kako se na slovenačkom kaže "provaljivati" ali valjda ćeš se sjetiti riječi iz djetinjstva.
Prosim lepo ali nemojte se provaljuvati više.Ne znam kako se na slovenačkom kaže "provaljivati" ali valjda ćeš se sjetiti riječi iz djetinjstva.
- славянин
#1561 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
HVCPT wrote:a Srbija sve skupa mirno gledala zbog? Kineza? Eskima?славянин wrote:pa nadjacali ih u svakom pogledu a sve to pripremom i pametnim vodstvom.
130 000 vojnika
350 tenkova
800 topničkih oruđa
30 zrakoplova i helikoptera
RSK
40 000 vojnika
400 tenkova
350 topničkih oruđa
22-25 zrakoplova (RS)
Pored ovoga na liniji istocne slavonije jedinice su bile spremne da rade odbranu od napada Srbije ! I plus 50 000 u rezervi !! Mislis da je Srbija mogla doci do Knina ? Zato i jeste pametno uprava jer su ih satrali dok nisu stigli pitati sta se desava..
- Leverage
#1562 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ako Tuzlaci kažu da je to za Tuzlu Martin Luther King onda je Martin Luther King. Jasno k'o dan.The 51st State wrote: A ne, necemo tako dino, efendija Kurt (ili bilo koja druga znacajna licnost bitna za tuzlu) ili Martin Luther, ne zaobilazi, ko je preci za odati pocast?
EDIT: Ko je Dino?
Last edited by Leverage on 25/01/2019 21:27, edited 1 time in total.
- CPT
#1563 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
The 51st State wrote:To je 40 km of zagreba, u pravu je covjek
dobro.... nisu mu spakovali bombu u radni kabinet al eto
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1564 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Leverage wrote:To govori koliko smo politički i demokratski superiorni u odnosu na njih. Trebaš biti ponosan.animus wrote:Dok je kod hrvata unistena i zadnja ozbiljnija stranka oporbe,
Dok se svi srbi iz rs skupljaju kod dodika i takmice ko ce vise zaprijetiti bakiru i bosnjacima,
Dok mz i incko izrazavaju zabrinitost i opominju bakira,
Dok srbijanci upozoravaju i prijete,
Sta rade zato vrijeme bosnjaci i bosanci na ovom forumu?
Pa naravno pljuju Bakira i oca mu rahm. Aliju. Pricaju o politikastvu i zavadjanju sa komsijama. Ismijavaju i svaki pokusaj ukazivanja na nepravdu. A sve sto je bakir trazio je sudsko odlucivanje.
Ok sve uobicajeno za ovaj forum. Sreca da ovako ne misle ostali gradjani u ovoj drzavi.
Samo zamisljam sta nas dalje ceka. Za par godina ocekujem osude onom ko kaze da je bio genocid i agresija Srbije.
upravo, kada bi se poistovjetili sa srBkim i hrvaCkim jednoumljem to bi bio kraj BiH... bosnjaci kao jedan od tri naroda u BiH kao i Bosanci i Hercegovci tj ostali treba da budu ponosni na demokratski diskus koji je susta suprotnost od suseda koji nisu zreli ni za saudijske arabije a ne europe... prepoznati populizam i debilizam u sopstvenim redovima i to kritikovat, moze malo ko... mozda skandinavci
a mozemo biti i zahvalni susedima sto nam otvaraju oci i pokazu svoju tamnu stranu pa tako da je laHko prepoznati svoju.
- CPT
#1565 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Znaci da ponovimo... Srbija je sve skupa gledala zbog?славянин wrote:HVCPT wrote:a Srbija sve skupa mirno gledala zbog? Kineza? Eskima?славянин wrote:pa nadjacali ih u svakom pogledu a sve to pripremom i pametnim vodstvom.
130 000 vojnika
350 tenkova
800 topničkih oruđa
30 zrakoplova i helikoptera
RSK
40 000 vojnika
400 tenkova
350 topničkih oruđa
22-25 zrakoplova (RS)
Pored ovoga na liniji istocne slavonije jedinice su bile spremne da rade odbranu od napada Srbije ! I plus 50 000 u rezervi !! Mislis da je Srbija mogla doci do Knina ? Zato i jeste pametno uprava jer su ih satrali dok nisu stigli pitati sta se desava..
a) Kineza
b) Eskima
I ne, Srbije nije "mogla" do Knina iako je posredno drzala Knin
- славянин
#1566 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Joj ovih ratnika tastaturnih... joooj jooj.. dosli do zagreba.. Znas li ti koliko 155 moze dobaciti ili Orkan ?? razumijes li ti pojam da mozes gadjati sa 40 kilometara cilj ?insomnia78 wrote:
Stavio sliku gori auto "dosli srbi do zagreba" ... kakve se gluposti izvaljuju.. i onda mrtvo ozbiljno nesto tvrdi i raspravlja.
- insomnia78
#1567 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Pa ako si mu u dometu artiljerije zar to nije dolazak do?славянин wrote:Joj ovih ratnika tastaturnih... joooj jooj.. dosli do zagreba.. Znas li ti koliko 155 moze dobaciti ili Orkan ?? razumijes li ti pojam da mozes gadjati sa 40 kilometara cilj ?insomnia78 wrote:
Stavio sliku gori auto "dosli srbi do zagreba" ... kakve se gluposti izvaljuju.. i onda mrtvo ozbiljno nesto tvrdi i raspravlja.
Jbg oni nisu imali komsija ko Sarajlije pa da ih dave citav rat iz susjedne ulice
- славянин
#1568 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Srbija nije stigla da pita sta se desava krajina je pala a taman i da su krenuli u sukob direktno to bi bio rovovski rat u kojem nebi triumfovali. Idi ponavljaj nesto nekom .. razumijes.CPT wrote:
Znaci da ponovimo... Srbija je sve skupa gledala zbog?
a) Kineza
b) Eskima
I ne, Srbije nije "mogla" do Knina iako je posredno drzala Knin
-
asker
#1569 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Leverage wrote:Nađi jednu jedinu rečenicu gdje ja to pripisujem SDP-u i neću više nikad napisati post na ovom forumu.asker wrote: A zasto ti uspjesnu odbranu onoga sto je danas TK pripisujes SDP-u??? Cini mi se da guras tezu da je ovo bila SDA Free zona??? Ili nekom jezickom akrobacijom odjednom hvalis Aliju i SDA jer je Mitar samo dvogledom dobacio???
Vidim niko te ne pita a bas bi bilo interesantno cuti objasnjenje.
Razmisli, nemoj zurit.
SDA je jedina stranka koja sebi pripisuje isključive ratne zasluge.
Ja samo pokušavam reći da nije tako.
Necemo tako Dino. 2-3 stranice pisanja o kurbanima za klanje zbog nesposobnosti Alije, i onda ti kazes ali mi (Tuzla, TK, kako god) smo nenadjebivi bili u ratu i Mitar se sjebo, propo, place i gleda kroz dvogled. A ja bih da podsjetim da se kanton zelenio u to vrijeme, metalikzelenio!!!
Pa ako je Alija kriv za poraze, jel ga to hvalis za nas uspjeh ovdje u TK?
- Dozer
#1570 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Moram rasclaniti ovo...
Jer su, kao stranka, nastali na mladomuslimanskoj platformi, a zna se sta je ta platforma zagovarala.
A svi ti koji su to tada radili ovako, danas su - organizatori otpora...
Sve tacno, i sve se ovo zna. Npr., na pijacama se moglo kupiti sve ono iole kvalitetnije sto je dolazilo u humanitarnoj (fera sir, mesne konzerve, itd.), a narodu se dijelila tjestenina, leca, riza i brasno.
'93, nakon probijanja tunela, kroz isti je prednost na borcima imalo Alemko i njegova roba. Naravno, to je sve islo na pijacu, na kojoj je jendo jaje kostalo 10 KM...
IB su razduzili jos '93, o cemu se po Sarajevu pricalo na ulicama (zemjena Srebrenice za Ogoscu i Ilijas).
[quoteKo je bio u ratu u Sarajevu zna kako je „pomagao“ cuveni Merhamet, Igasa .... i ine SDA „humanitarne organizacije“. Uspjeli su pokrasti hermeticki zatvoreno Sarajevo u ratu. I najnovije da valjda budu i iznad samih sebe cuveni kadrovi SDA sastavise spisak zasluznih sinova BiH u ratu i na takvom jednom spisku pazi jada nema jednog od najvecih rah. gen. Alagica. a ima ih jos more koji nisu na istom iako bez njih ne bi ni nas danas vjerovatno bilo. Ima tu jos more „zasluga“ balijske profiterske SDA ali malo je jedan forum da se to sve opise. Jadan je i bijedan narod od kojeg SDA dobije i 1000 glasova a jos je jadniji onaj koji misli da mu isti misle dobro.[/quote]
Tacno. Bljuc...
armin071 wrote:Najveci genocid od 90tih pa na ovamo pocinila je upravo SDA i to nad svojim sopstvenim narodom. Na tom su fonu i dan danas
Jer su, kao stranka, nastali na mladomuslimanskoj platformi, a zna se sta je ta platforma zagovarala.
Vjerovao ili ne, ali oni ovo, sto su kupovali puske od SDS-a za 300-400 DEM, a prodavali onda svojima po 1.100-1.200 DEM, objasnjavaju/pravdaju ovako: Nilo je potrebno skupiti sredstva za nabavku jos pusaka i oruzja.Stranka ratnih profitera koja je jos u ratu kada su druge stranke naoruzavale i pripremale svoje narode za rat ista prodavala oruzje svom narodu.
A svi ti koji su to tada radili ovako, danas su - organizatori otpora...
Pljackala pomoc koja je dolazila s vana (cuvene vrece za Bakira), uvela najveci olos i sljam u vlast i sve pore zivota, prodala i izdala istocnu Bosnu kao sto je bila spremna i da proda krajinu (sreca pa je Hrvatskoj gorilo da se to spoji).
Sve tacno, i sve se ovo zna. Npr., na pijacama se moglo kupiti sve ono iole kvalitetnije sto je dolazilo u humanitarnoj (fera sir, mesne konzerve, itd.), a narodu se dijelila tjestenina, leca, riza i brasno.
'93, nakon probijanja tunela, kroz isti je prednost na borcima imalo Alemko i njegova roba. Naravno, to je sve islo na pijacu, na kojoj je jendo jaje kostalo 10 KM...
IB su razduzili jos '93, o cemu se po Sarajevu pricalo na ulicama (zemjena Srebrenice za Ogoscu i Ilijas).
[quoteKo je bio u ratu u Sarajevu zna kako je „pomagao“ cuveni Merhamet, Igasa .... i ine SDA „humanitarne organizacije“. Uspjeli su pokrasti hermeticki zatvoreno Sarajevo u ratu. I najnovije da valjda budu i iznad samih sebe cuveni kadrovi SDA sastavise spisak zasluznih sinova BiH u ratu i na takvom jednom spisku pazi jada nema jednog od najvecih rah. gen. Alagica. a ima ih jos more koji nisu na istom iako bez njih ne bi ni nas danas vjerovatno bilo. Ima tu jos more „zasluga“ balijske profiterske SDA ali malo je jedan forum da se to sve opise. Jadan je i bijedan narod od kojeg SDA dobije i 1000 glasova a jos je jadniji onaj koji misli da mu isti misle dobro.[/quote]
Tacno. Bljuc...
-
The 51st State
#1571 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Pa onda su tuzlaci kompleksasi u najmanju ruku I notorni glupavi ignoranti istaknutih figura Iz svoje proslosti, mislim neka I martina samo da dodje na red.Leverage wrote:Ako Tuzlaci kažu da je to za Tuzlu Martin Luther King onda je Martin Luther King. Jasno k'o dan.The 51st State wrote: A ne, necemo tako dino, efendija Kurt (ili bilo koja druga znacajna licnost bitna za tuzlu) ili Martin Luther, ne zaobilazi, ko je preci za odati pocast?
- CPT
#1572 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Vec pad Bihaca je znacio (znaci i danas) da su Srbi pred Zagrebomславянин wrote:Joj ovih ratnika tastaturnih... joooj jooj.. dosli do zagreba.. Znas li ti koliko 155 moze dobaciti ili Orkan ?? razumijes li ti pojam da mozes gadjati sa 40 kilometara cilj ?insomnia78 wrote:
- 512MB
#1573 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Suplja
Bosnjacka politika je u k...u
Bosnjacka politika je u k...u
- Leverage
#1574 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ako želiš da nastaviš razgovor sa mnom odgovori na pitanje ko je Dino?asker wrote: Necemo tako Dino. 2-3 stranice pisanja o kurbanima za klanje zbog nesposobnosti Alije, i onda ti kazes ali mi (Tuzla, TK, kako god) smo nenadjebivi bili u ratu i Mitar se sjebo, propo, place i gleda kroz dvogled. A ja bih da podsjetim da se kanton zelenio u to vrijeme, metalikzelenio!!!
Pa ako je Alija kriv za poraze, jel ga to hvalis za nas uspjeh ovdje u TK?
-
nepoznati988
#1575 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
I 40km je bas daleko?славянин wrote:Joj ovih ratnika tastaturnih... joooj jooj.. dosli do zagreba.. Znas li ti koliko 155 moze dobaciti ili Orkan ?? razumijes li ti pojam da mozes gadjati sa 40 kilometara cilj ?insomnia78 wrote: