Mislim da će Tuzlaci zadržati pravo da bolje znaju od tebe kome žele dizati spomenike i gdje.The 51st State wrote: Ne sugerisem, nego primjecujem glupost I kompleks.
SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
- Leverage
#1526 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
- славянин
#1527 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Pa kako se oslobodi Kljuc sanski most i krenu na BL ?? Jos je govoreno da se ne ide na BL jer se nece moci uzeti nego da se ide na Bosanski novi i Prijedor ... Sta su trebali da rade ? Hrvati odradili svoje i stali I? sta sad nastavi se na Banja Luku a Srbija uleti sa 100 ak hiljada vojnika i ?? Sta onda ?nepoznati988 wrote: I, i u isto vrijeme zaprijetili abih da to ne smije eksploatisati. Ne zajebaji, oluju su planirali i potpomogli amerikanci. Sto obavjestajno sto direktno. To barem nije tajna.
- animus
#1528 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Dok je kod hrvata unistena i zadnja ozbiljnija stranka oporbe,
Dok se svi srbi iz rs skupljaju kod dodika i takmice ko ce vise zaprijetiti bakiru i bosnjacima,
Dok mz i incko izrazavaju zabrinitost i opominju bakira,
Dok srbijanci upozoravaju i prijete,
Sta rade zato vrijeme bosnjaci i bosanci na ovom forumu?
Pa naravno pljuju Bakira i oca mu rahm. Aliju. Pricaju o politikastvu i zavadjanju sa komsijama. Ismijavaju i svaki pokusaj ukazivanja na nepravdu. A sve sto je bakir trazio je sudsko odlucivanje.
Ok sve uobicajeno za ovaj forum. Sreca da ovako ne misle ostali gradjani u ovoj drzavi.
Samo zamisljam sta nas dalje ceka. Za par godina ocekujem osude onom ko kaze da je bio genocid i agresija Srbije.
Dok se svi srbi iz rs skupljaju kod dodika i takmice ko ce vise zaprijetiti bakiru i bosnjacima,
Pa naravno pljuju Bakira i oca mu rahm. Aliju. Pricaju o politikastvu i zavadjanju sa komsijama. Ismijavaju i svaki pokusaj ukazivanja na nepravdu. A sve sto je bakir trazio je sudsko odlucivanje.
Ok sve uobicajeno za ovaj forum. Sreca da ovako ne misle ostali gradjani u ovoj drzavi.
Samo zamisljam sta nas dalje ceka. Za par godina ocekujem osude onom ko kaze da je bio genocid i agresija Srbije.
-
nepoznati988
#1529 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Luteru?Leverage wrote:Mislim da će Tuzlaci zadržati pravo da bolje znaju od tebe kome žele dizati spomenike i gdje.The 51st State wrote: Ne sugerisem, nego primjecujem glupost I kompleks.
To im je valjda neki predak?
-
The 51st State
#1530 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Sa ledine je bas bilo lako...Leverage wrote:To nije nikakva referenca u međunarodnim odnosima.The 51st State wrote: Kako ce biti kad je miteranov babo juriso sa srbima na solunskom frontu?
Alija je kriv za posle rata I uhljupe koje je uspostavio kao "strucnjake", a za rat ga kriviti je luzerska prica.
Kriv je zajedno sa svojim saradnicima jer nije uspio pridobiti UK i FR na svoju stranu.
Danas vidimo da to uopšte nije bio tako težak posao.
- Leverage
#1531 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
To govori koliko smo politički i demokratski superiorni u odnosu na njih. Trebaš biti ponosan.animus wrote:Dok je kod hrvata unistena i zadnja ozbiljnija stranka oporbe,
-
The 51st State
#1532 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
I ja cu zadrzati pravo da se smijem takvim idiotimaLeverage wrote:Mislim da će Tuzlaci zadržati pravo da bolje znaju od tebe kome žele dizati spomenike i gdje.The 51st State wrote: Ne sugerisem, nego primjecujem glupost I kompleks.
- славянин
#1533 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ne nije - ipak se trebao napraviti Mustafi Busuladžiću to je pametnije.. pravi prvak.nepoznati988 wrote: Luteru?
- CPT
#1534 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Vojni poraz Hrvatske i BiH su sprijecili Amerikanci koji su intervenisali zbog ambicija Srba da spoje "RSK" i "RS". Pametnom Tudjamnu su bas kao i Aliji okupirali pola teritorije i radili sta hoce, kad hoce i kako hoce. Od samog pocetka kad gazili hrvatske policajce do raketiranje Zagreba. A ti si to sve gledao na TV, kao i ja. Jos nesto? Doduse, ja sam bio blize ako smo vec kod togaPM72 wrote:Stariji si čovjek pa ne ide da ti kažem da lažeš.Američki avioni nisu oslobađali Hrvatsku i učestvovali u oluji.Također,ta tvoja "vazdušna" blizina tokom rata devedesetih će ti se pisati u CV prilikom dobijanja medalje za duhovni otpor agresiji?CPT wrote:Da ti nacrtam? Procackaj kad, gdje i zasto je doslo to intervencije? I da, blize sam. Pomoze "poziv prijatelju" ili "pomoc publike" ako trebaPM72 wrote:Grohotom se smijem.Bio je "blizu"...a ja nosao maskirnu uniformu 3,5 godine....nego ,pojasnio ovo za američke avione.
Last edited by CPT on 25/01/2019 21:16, edited 1 time in total.
-
nepoznati988
#1535 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Procitaj zapisnike vrhovnog vojnog savjetA pa diskutuj o srbiji i uletu 100000 vojnika.славянин wrote:Pa kako se oslobodi Kljuc sanski most i krenu na BL ?? Jos je govoreno da se ne ide na BL jer se nece moci uzeti nego da se ide na Bosanski novi i Prijedor ... Sta su trebali da rade ? Hrvati odradili svoje i stali I? sta sad nastavi se na Banja Luku a Srbija uleti sa 100 ak hiljada vojnika i ?? Sta onda ?nepoznati988 wrote: I, i u isto vrijeme zaprijetili abih da to ne smije eksploatisati. Ne zajebaji, oluju su planirali i potpomogli amerikanci. Sto obavjestajno sto direktno. To barem nije tajna.
-
nepoznati988
#1536 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Kapetan hajro npr. Nije bio ni u kakvoj kombinaciji?славянин wrote:Ne nije - ipak se trebao napraviti Mustafi Busuladžiću to je pametnije.. pravi prvak.nepoznati988 wrote: Luteru?
- insomnia78
#1537 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Planirali uz amin i direktnu pomoc Amerike putem MPRIславянин wrote:Jeste da nisu oni bili u stabu nista... Hrvatska se 3 godine spremana da odradi oluju - planirali - razmisljali... kao i za nezavisnost isto tako. Daleko su oni u drzavnistvu ispred nasih "prvaka"insomnia78 wrote: Sta i? Ne pravi se mutav. Podrska, obuka...pa americki ljudi su citavu operaciju presjedili u glavnom stabu
Da nije bilo toga mogli su samo gledati u nebo. I opet da se Srbi ne odlucise za “evakuaciju” ko zna kako bi se sve zavrsilo
- Leverage
#1538 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Hoćeš reći da je jedini spomenik MLK-u van SAD-a - u Tuzli? I ostali koji to rade su budale?nepoznati988 wrote: Luteru?
Radi se o priznanju zasluga čovjeku čija veličina nadilazi nacionalne i lokalne međe. Nisam neki optimista da bi desničari mogli da to razumiju.
Vrlo je teško bilo u Londonu diskreditovati ruskog saveznika.The 51st State wrote: Sa ledine je bas bilo lako...
- славянин
#1539 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Zato sto Hrvati rat docekase spremni , ostvarise ciljeve. Srbi ne ljube bas milosevica jer su ga **** ** ** u hrvatskoj i na kosovo ali makar su uspjeli da uvale RS. A "mi" ??? odlicno prosli. Neko ne prica o zavadjanju nego o PAMETNOM vodjenju politike a ne akrobacijama u kojoj narod strada ko stoka.animus wrote:Dok je kod hrvata unistena i zadnja ozbiljnija stranka oporbe,
- tandmand
#1540 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
jest, ali nemamo qrza za svatove koji dolazeLeverage wrote:To govori koliko smo politički i demokratski superiorni u odnosu na njih. Trebaš biti ponosan.animus wrote:Dok je kod hrvata unistena i zadnja ozbiljnija stranka oporbe,
-
PM72
#1541 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ćefur,CPT wrote:
Vojni poraz Hrvatske i BiH su sprijecili Amerikanci koji su intervenisali zbog ambicija Srba da spoje "RSK" i "RS".
Nisi napisao kako su američki avioni oslobodili Hrvatsku?
- CPT
#1542 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
oslobodili bi q. da nije bilo Amerikanca, u HR i BiH...славянин wrote:Pa kako se oslobodi Kljuc sanski most i krenu na BL ??
-
asker
#1543 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Leverage wrote:Govorim od tad, od '95 nije bilo promjene, ono što je Chirac počeo zadržalo se do danas. Major je sjahao s vlasti u izbornom debaklu '97, ali je promijenio politiku '95. Od tog momenta ove dvije države su u političkom smislu na našoj strani, o tome svjedoči svaka izjava svakog njihovog zvaničnika od '95.insomnia78 wrote: Kako ne mjenja? Im’o si ogromnu promjenu kada je desnicar Širak zamjenio socijalistu Miterana
Zašto nije bilo tako prije? Ko će preuzeti odgovornost za izostanak adekvatnog lobiranja? Ja možda?
A zasto ti uspjesnu odbranu onoga sto je danas TK pripisujes SDP-u??? Cini mi se da guras tezu da je ovo bila SDA Free zona??? Ili nekom jezickom akrobacijom odjednom hvalis Aliju i SDA jer je Mitar samo dvogledom dobacio???
Vidim niko te ne pita a bas bi bilo interesantno cuti objasnjenje.
Razmisli, nemoj zurit.
- animus
#1544 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Leverage wrote:To govori koliko smo politički i demokratski superiorni u odnosu na njih. Trebaš biti ponosan.animus wrote:Dok je kod hrvata unistena i zadnja ozbiljnija stranka oporbe,
To i ja nekad govorim raji ali jebi ga iskustvo govori da u ovakvom okruzenju demokratija ispada uvijek slabost.
- Leverage
#1545 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Bujrum, najbolje ćeš reći o sebi na taj način.The 51st State wrote: I ja cu zadrzati pravo da se smijem takvim idiotima
- славянин
#1546 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Koju direktnu pomoc ?? Sta pricas ?? koje su to jedinice americke vojske sudjelovale ??? Logistika i oruzije koju smo i mi dobijali posredstvom Amera je super ekstra dobro dosla , a Hrvati su bili vec dobro naoruzani 1992 .. Mogli gledati samo u nebo // dozovi se .. pogledaj sa cime su napali "rsk" sa 5 x vise vojske,vise tenkova,artiljerije,avionima... pa nadjacali ih u svakom pogledu a sve to pripremom i pametnim vodstvom.insomnia78 wrote: Planirali uz amin i direktnu pomoc Amerike putem MPRI
Da nije bilo toga mogli su samo gledati u nebo. I opet da se Srbi ne odlucise za “evakuaciju” ko zna kako bi se sve zavrsilo
- CPT
#1547 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
zbog toga su Srbi dosli do Zagreba...славянин wrote:Koju direktnu pomoc ?? Sta pricas ?? koje su to jedinice americke vojske sudjelovale ??? Logistika i oruzije koju smo i mi dobijali posredstvom Amera je super ekstra dobro dosla , a Hrvati su bili vec dobro naoruzani 1992 ..
- Leverage
#1548 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Nađi jednu jedinu rečenicu gdje ja to pripisujem SDP-u i neću više nikad napisati post na ovom forumu.asker wrote: A zasto ti uspjesnu odbranu onoga sto je danas TK pripisujes SDP-u??? Cini mi se da guras tezu da je ovo bila SDA Free zona??? Ili nekom jezickom akrobacijom odjednom hvalis Aliju i SDA jer je Mitar samo dvogledom dobacio???
Razmisli, nemoj zurit.
SDA je jedina stranka koja sebi pripisuje isključive ratne zasluge.
Ja samo pokušavam reći da nije tako.
-
The 51st State
#1549 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
A ne, necemo tako dino, efendija Kurt (ili bilo koja druga znacajna licnost bitna za tuzlu) ili Martin Luther, ne zaobilazi, ko je preci za odati pocast?Leverage wrote:Bujrum, najbolje ćeš reći o sebi na taj način.The 51st State wrote: I ja cu zadrzati pravo da se smijem takvim idiotima
Last edited by The 51st State on 25/01/2019 21:25, edited 3 times in total.
- славянин
#1550 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Djesi ti janjicaru osmanski, o kakvim ti SDPovima pricas.. TK su odbranili normalni ljudi i relativno kvalitetna i pametna uprava bez nekih dinastijskih vozdova koji su poturili narod pred tenkove sa prackama u rukama.asker wrote:
A zasto ti uspjesnu odbranu onoga sto je danas TK pripisujes SDP-u??? Cini mi se da guras tezu da je ovo bila SDA Free zona??? Ili nekom jezickom akrobacijom odjednom hvalis Aliju i SDA jer je Mitar samo dvogledom dobacio???
Razmisli, nemoj zurit.