SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post Reply
Leverage

#1526 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Leverage »

The 51st State wrote: Ne sugerisem, nego primjecujem glupost I kompleks.
Mislim da će Tuzlaci zadržati pravo da bolje znaju od tebe kome žele dizati spomenike i gdje.
славянин

#1527 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

nepoznati988 wrote: I, i u isto vrijeme zaprijetili abih da to ne smije eksploatisati. Ne zajebaji, oluju su planirali i potpomogli amerikanci. Sto obavjestajno sto direktno. To barem nije tajna.
Pa kako se oslobodi Kljuc sanski most i krenu na BL ?? Jos je govoreno da se ne ide na BL jer se nece moci uzeti nego da se ide na Bosanski novi i Prijedor ... Sta su trebali da rade ? Hrvati odradili svoje i stali I? sta sad nastavi se na Banja Luku a Srbija uleti sa 100 ak hiljada vojnika i ?? Sta onda ?
animus

#1528 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by animus »

Dok je kod hrvata unistena i zadnja ozbiljnija stranka oporbe,
Dok se svi srbi iz rs skupljaju kod dodika i takmice ko ce vise zaprijetiti bakiru i bosnjacima,
Dok mz i incko izrazavaju zabrinitost i opominju bakira,
Dok srbijanci upozoravaju i prijete,
Sta rade zato vrijeme bosnjaci i bosanci na ovom forumu?
Pa naravno pljuju Bakira i oca mu rahm. Aliju. Pricaju o politikastvu i zavadjanju sa komsijama. Ismijavaju i svaki pokusaj ukazivanja na nepravdu. A sve sto je bakir trazio je sudsko odlucivanje.
Ok sve uobicajeno za ovaj forum. Sreca da ovako ne misle ostali gradjani u ovoj drzavi.
Samo zamisljam sta nas dalje ceka. Za par godina ocekujem osude onom ko kaze da je bio genocid i agresija Srbije.
nepoznati988

#1529 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by nepoznati988 »

Leverage wrote:
Mislim da će Tuzlaci zadržati pravo da bolje znaju od tebe kome žele dizati spomenike i gdje.
Luteru?

To im je valjda neki predak?
The 51st State

#1530 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by The 51st State »

Leverage wrote:
The 51st State wrote: Kako ce biti kad je miteranov babo juriso sa srbima na solunskom frontu?
Alija je kriv za posle rata I uhljupe koje je uspostavio kao "strucnjake", a za rat ga kriviti je luzerska prica.
To nije nikakva referenca u međunarodnim odnosima.

Kriv je zajedno sa svojim saradnicima jer nije uspio pridobiti UK i FR na svoju stranu.

Danas vidimo da to uopšte nije bio tako težak posao.
Sa ledine je bas bilo lako...
Leverage

#1531 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Leverage »

animus wrote:Dok je kod hrvata unistena i zadnja ozbiljnija stranka oporbe,
Dok se svi srbi iz rs skupljaju kod dodika i takmice ko ce vise zaprijetiti bakiru i bosnjacima,
Pa naravno pljuju Bakira i oca mu rahm. Aliju. Pricaju o politikastvu i zavadjanju sa komsijama. Ismijavaju i svaki pokusaj ukazivanja na nepravdu. A sve sto je bakir trazio je sudsko odlucivanje.
Ok sve uobicajeno za ovaj forum. Sreca da ovako ne misle ostali gradjani u ovoj drzavi.
Samo zamisljam sta nas dalje ceka. Za par godina ocekujem osude onom ko kaze da je bio genocid i agresija Srbije.
To govori koliko smo politički i demokratski superiorni u odnosu na njih. Trebaš biti ponosan.
The 51st State

#1532 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by The 51st State »

Leverage wrote:
I ja cu zadrzati pravo da se smijem takvim idiotima
славянин

#1533 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

nepoznati988 wrote: Luteru?

Ne nije - ipak se trebao napraviti Mustafi Busuladžiću to je pametnije.. pravi prvak.
CPT

#1534 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by CPT »

PM72 wrote:
CPT wrote:
PM72 wrote:Grohotom se smijem.Bio je "blizu"...a ja nosao maskirnu uniformu 3,5 godine....nego ,pojasnio ovo za američke avione.
Da ti nacrtam? Procackaj kad, gdje i zasto je doslo to intervencije? I da, blize sam. Pomoze "poziv prijatelju" ili "pomoc publike" ako treba :wink:
Stariji si čovjek pa ne ide da ti kažem da lažeš.Američki avioni nisu oslobađali Hrvatsku i učestvovali u oluji.Također,ta tvoja "vazdušna" blizina tokom rata devedesetih će ti se pisati u CV prilikom dobijanja medalje za duhovni otpor agresiji?
Vojni poraz Hrvatske i BiH su sprijecili Amerikanci koji su intervenisali zbog ambicija Srba da spoje "RSK" i "RS". Pametnom Tudjamnu su bas kao i Aliji okupirali pola teritorije i radili sta hoce, kad hoce i kako hoce. Od samog pocetka kad gazili hrvatske policajce do raketiranje Zagreba. A ti si to sve gledao na TV, kao i ja. Jos nesto? Doduse, ja sam bio blize ako smo vec kod toga :wink:
Last edited by CPT on 25/01/2019 21:16, edited 1 time in total.
nepoznati988

#1535 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by nepoznati988 »

славянин wrote:
nepoznati988 wrote: I, i u isto vrijeme zaprijetili abih da to ne smije eksploatisati. Ne zajebaji, oluju su planirali i potpomogli amerikanci. Sto obavjestajno sto direktno. To barem nije tajna.
Pa kako se oslobodi Kljuc sanski most i krenu na BL ?? Jos je govoreno da se ne ide na BL jer se nece moci uzeti nego da se ide na Bosanski novi i Prijedor ... Sta su trebali da rade ? Hrvati odradili svoje i stali I? sta sad nastavi se na Banja Luku a Srbija uleti sa 100 ak hiljada vojnika i ?? Sta onda ?
Procitaj zapisnike vrhovnog vojnog savjetA pa diskutuj o srbiji i uletu 100000 vojnika.
nepoznati988

#1536 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by nepoznati988 »

славянин wrote:

Ne nije - ipak se trebao napraviti Mustafi Busuladžiću to je pametnije.. pravi prvak.
Kapetan hajro npr. Nije bio ni u kakvoj kombinaciji?
insomnia78

#1537 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by insomnia78 »

славянин wrote:
insomnia78 wrote: Sta i? Ne pravi se mutav. Podrska, obuka...pa americki ljudi su citavu operaciju presjedili u glavnom stabu
Jeste da nisu oni bili u stabu nista... Hrvatska se 3 godine spremana da odradi oluju - planirali - razmisljali... kao i za nezavisnost isto tako. Daleko su oni u drzavnistvu ispred nasih "prvaka"
Planirali uz amin i direktnu pomoc Amerike putem MPRI
Da nije bilo toga mogli su samo gledati u nebo. I opet da se Srbi ne odlucise za “evakuaciju” ko zna kako bi se sve zavrsilo
Leverage

#1538 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Leverage »

Hoćeš reći da je jedini spomenik MLK-u van SAD-a - u Tuzli? I ostali koji to rade su budale?

Radi se o priznanju zasluga čovjeku čija veličina nadilazi nacionalne i lokalne međe. Nisam neki optimista da bi desničari mogli da to razumiju.
The 51st State wrote: Sa ledine je bas bilo lako...
Vrlo je teško bilo u Londonu diskreditovati ruskog saveznika.
славянин

#1539 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

Zato sto Hrvati rat docekase spremni , ostvarise ciljeve. Srbi ne ljube bas milosevica jer su ga **** ** ** u hrvatskoj i na kosovo ali makar su uspjeli da uvale RS. A "mi" ??? odlicno prosli. Neko ne prica o zavadjanju nego o PAMETNOM vodjenju politike a ne akrobacijama u kojoj narod strada ko stoka.
tandmand

#1540 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by tandmand »

Leverage wrote:
To govori koliko smo politički i demokratski superiorni u odnosu na njih. Trebaš biti ponosan.
jest, ali nemamo qrza za svatove koji dolaze
PM72

#1541 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by PM72 »

CPT wrote:
Vojni poraz Hrvatske i BiH su sprijecili Amerikanci koji su intervenisali zbog ambicija Srba da spoje "RSK" i "RS".
Ćefur,

Nisi napisao kako su američki avioni oslobodili Hrvatsku?
CPT

#1542 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by CPT »

славянин wrote:Pa kako se oslobodi Kljuc sanski most i krenu na BL ??
oslobodili bi q. da nije bilo Amerikanca, u HR i BiH...
asker

#1543 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by asker »

Leverage wrote:
insomnia78 wrote: Kako ne mjenja? Im’o si ogromnu promjenu kada je desnicar Širak zamjenio socijalistu Miterana
Govorim od tad, od '95 nije bilo promjene, ono što je Chirac počeo zadržalo se do danas. Major je sjahao s vlasti u izbornom debaklu '97, ali je promijenio politiku '95. Od tog momenta ove dvije države su u političkom smislu na našoj strani, o tome svjedoči svaka izjava svakog njihovog zvaničnika od '95.

Zašto nije bilo tako prije? Ko će preuzeti odgovornost za izostanak adekvatnog lobiranja? Ja možda?

A zasto ti uspjesnu odbranu onoga sto je danas TK pripisujes SDP-u??? Cini mi se da guras tezu da je ovo bila SDA Free zona??? Ili nekom jezickom akrobacijom odjednom hvalis Aliju i SDA jer je Mitar samo dvogledom dobacio???

Vidim niko te ne pita a bas bi bilo interesantno cuti objasnjenje.
Razmisli, nemoj zurit.
animus

#1544 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by animus »

Leverage wrote:
:thumbup:
To i ja nekad govorim raji ali jebi ga iskustvo govori da u ovakvom okruzenju demokratija ispada uvijek slabost.
Leverage

#1545 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Leverage »

The 51st State wrote: I ja cu zadrzati pravo da se smijem takvim idiotima
Bujrum, najbolje ćeš reći o sebi na taj način.
славянин

#1546 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

insomnia78 wrote: Planirali uz amin i direktnu pomoc Amerike putem MPRI
Da nije bilo toga mogli su samo gledati u nebo. I opet da se Srbi ne odlucise za “evakuaciju” ko zna kako bi se sve zavrsilo
Koju direktnu pomoc ?? Sta pricas ?? koje su to jedinice americke vojske sudjelovale ??? Logistika i oruzije koju smo i mi dobijali posredstvom Amera je super ekstra dobro dosla , a Hrvati su bili vec dobro naoruzani 1992 .. Mogli gledati samo u nebo // dozovi se .. pogledaj sa cime su napali "rsk" sa 5 x vise vojske,vise tenkova,artiljerije,avionima... pa nadjacali ih u svakom pogledu a sve to pripremom i pametnim vodstvom.
CPT

#1547 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by CPT »

славянин wrote:Koju direktnu pomoc ?? Sta pricas ?? koje su to jedinice americke vojske sudjelovale ??? Logistika i oruzije koju smo i mi dobijali posredstvom Amera je super ekstra dobro dosla , a Hrvati su bili vec dobro naoruzani 1992 ..
zbog toga su Srbi dosli do Zagreba...
Leverage

#1548 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Leverage »

asker wrote: A zasto ti uspjesnu odbranu onoga sto je danas TK pripisujes SDP-u??? Cini mi se da guras tezu da je ovo bila SDA Free zona??? Ili nekom jezickom akrobacijom odjednom hvalis Aliju i SDA jer je Mitar samo dvogledom dobacio???

Razmisli, nemoj zurit.
Nađi jednu jedinu rečenicu gdje ja to pripisujem SDP-u i neću više nikad napisati post na ovom forumu.

SDA je jedina stranka koja sebi pripisuje isključive ratne zasluge.

Ja samo pokušavam reći da nije tako.
The 51st State

#1549 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by The 51st State »

Leverage wrote:
The 51st State wrote: I ja cu zadrzati pravo da se smijem takvim idiotima
Bujrum, najbolje ćeš reći o sebi na taj način.
A ne, necemo tako dino, efendija Kurt (ili bilo koja druga znacajna licnost bitna za tuzlu) ili Martin Luther, ne zaobilazi, ko je preci za odati pocast?
Last edited by The 51st State on 25/01/2019 21:25, edited 3 times in total.
славянин

#1550 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by славянин »

asker wrote:

A zasto ti uspjesnu odbranu onoga sto je danas TK pripisujes SDP-u??? Cini mi se da guras tezu da je ovo bila SDA Free zona??? Ili nekom jezickom akrobacijom odjednom hvalis Aliju i SDA jer je Mitar samo dvogledom dobacio???

Razmisli, nemoj zurit.
Djesi ti janjicaru osmanski, o kakvim ti SDPovima pricas.. TK su odbranili normalni ljudi i relativno kvalitetna i pametna uprava bez nekih dinastijskih vozdova koji su poturili narod pred tenkove sa prackama u rukama.
Post Reply