Pa sta sam pogresno napisao, evo ti mi reci?palermo wrote:Thorgerson wrote: Pa prosle godine ti je izasao snimak sta Alija govori na osnivackoj skupstini SDS-a u Skenderiji i kako im cestita i dijeli superlative - 1990-ta juli. Aplaudiraju mu. To se desava samo godinu i pol dana prije nego sto ce nas krenuti klati i ubijati (s tim da je u nekim dijelovima BiH to i ranije krenulo da se radi, al bas je Aliju bilo briga za to).
Iako se vec tad znalo sta je SDS, koji su im planovi, itd itd mislim ljudi su to predstavili i zna se zbog cega i osnovali stranku.
Ima tu jos hrpa nebuloznih stvari koje je Alija uradio, naredio itd. Na samom pocetku rata.
Dajte ba...pa nije historija ono sto SDA napise da jeste.
Tako da stojim pri tome. Radije cu sam sebi stavit metak u potiljak, nego da me Bakir brani. Nakon 20 jebenih godina on sad ovo pokrece. I pri tom povratnicima u RS ionako zagorceni zivot dodatno zagorcava. Kao bit ce im bolje ako ne bude Srpska samo u nazivu.
Ko li je vas učio historiji ? Strašno......
I onda se pitaju što SDA pobjeđuje i nalaze stotinu izgovora.........pa bolan znaš li ti šta si uopšte napisao.
Znam tvoje postove, znam da si i korektan i pametan forumaš,ali naprosto kao da vam svaki pomen SDA oduzme moć rasuđivanja
Je li činjenica da je Alija bio na tom skupu, kada se osnivao SDS?
Ja samo govorim o toj naivnosti koja nas je dovela u ovo sve. A Bakir ce odvesti SDA u propast. Jednostavno taj lik nije sposoban za to sto radi. I naivno pada na ove dogovore sa Dodikom kojem cini uslugu za uslugom. Neko sad moze vjerovati je li to namjerno ili nenamjerno - nije bitno.