SDA pobjedjuje u Tuzli

Post Reply
seln

#51 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by seln »

Vidi kako zavode neduzne Bosnjake kojekakvim pojeftinjenjima...
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=24982
seln

#52 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by seln »

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, obradovan rezultatima analize najavio je nove projekte od koji su neki već u određenim fazama realizacije kao što je rješavanje problema otpadnih voda ili rad na temi "Tuzla – energetski efikasna" koja bi nakon realizacije trebala donijeti uštedu energije za 40 % a u istom procentu i čišći vazduh. Načelnik je najavio i uređivanje okoliša jezera Modrac za kojeg ima ambiciju da izgleda kao Bodensko jezero.
Al jebo sve ovo...Salko je napravio koncert za ljubitelje dzigere, pa je utakmica na Tusnju morala biti odgodjena...
escobar_

#53 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by escobar_ »

seln wrote:Imao sam ja 18 godina da shvatim da je pod firmom demokratije uveden begovat i uvedeno jednoumlje najgore vrste. Istina, prije se moglo desiti da te narodna milicija isprepuca zbog drugacijeg misljenja...sada te pojede mrak.
Jarane, ti si pobrkao stranicu, ovo nije bosnjaci.net.
"Jarane", ti si pobrkao državu. Nije ovo SFRJ.

Jel' to uostalom hoćeš da potvrdiš ono što je već svima jasno, tj. da na Sa-x nisu dobrodošli oni koji ne razmišljaju poput vas?

I ne valjaj gluposti, ja nisam vidio hajra ni od nacista, a Bogami ni od komunista. Jednostavno smatram glupim stavove i jednih i drugih, tj. nacisti, kako ih ti nazva, se trude svim silama da pokažu ljudima da su oni upravu, dok vi (komunisti) tjerate svoje. Smiješno. Čovjek kad čita postove sa ovog foruma fakat stekne utisak da je sve ono što nije povezano sa SDP-om ne valja, a sve ono što jeste je fantastičan uspjeh i korak naprijed. Hajd' ne serite molim vas.
seln

#54 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by seln »

escobar_ wrote:
seln wrote:Imao sam ja 18 godina da shvatim da je pod firmom demokratije uveden begovat i uvedeno jednoumlje najgore vrste. Istina, prije se moglo desiti da te narodna milicija isprepuca zbog drugacijeg misljenja...sada te pojede mrak.

Jel' to uostalom hoćeš da potvrdiš ono što je već svima jasno, tj. da na Sa-x nisu dobrodošli oni koji ne razmišljaju poput vas?

I ne valjaj gluposti, ja nisam vidio hajra ni od nacista, a Bogami ni od komunista. Jednostavno smatram glupim stavove i jednih i drugih, tj. nacisti, kako ih ti nazva, se trude svim silama da pokažu ljudima da su oni upravu, dok vi (komunisti) tjerate svoje. Smiješno. Čovjek kad čita postove sa ovog foruma fakat stekne utisak da je sve ono što nije povezano sa SDP-om ne valja, a sve ono što jeste je fantastičan uspjeh i korak naprijed. Hajd' ne serite molim vas.

Argumentacija ti je za seoske citaonice. Allahemanet i poselami Salku.
escobar_

#55 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by escobar_ »

Jesam li rekao nešto pogrešno? Prečešljaj malo forum, nije zar da si tek tako "nabio" tih 1000+ postova?

Allahemanet, i bujrum pa ga poselami sam. Političari mi nisu interesantni.
seln

#56 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by seln »

escobar_ wrote:Jesam li rekao nešto pogrešno? Prečešljaj malo forum, nije zar da si tek tako "nabio" tih 1000+ postova?
Nisam se registrovao samo u svrhu izbora...a ima i sa 20 000+ postova...jesu li i oni komunjare?
zrikavac48

#57 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by zrikavac48 »

[quote="politicar"]Prema nekim istrazivanjima .......
Tuzlaci zele da zive u sredini koja nije opterecena vjerskom i nacionalnom pripadnoscu.Rezultati istrazivanja su upitni.
escobar_

#58 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by escobar_ »

Kakve to veze ima s tim ko je komunjara, ko ne?! Govorim ti da malo pročitaš teme na forumu, da vidiš da nisam ništa pogrešno rekao kada sam napisao da ovdje vlada klasično jednoumlje, tj. da svi oni koji nisu naklonjeni SDP-u bivaju ismijavani, ponižavani i šta sve ne. A ti dokaži suprotno, ako možeš naravno.

Mene to prijatelju fakat ne zanima, ja sam na kraju krajeva samo rekao šta mislim o nekim stvarima. Mene ne interesuje ni Salko, ni Jasmin, a ni to što ćeš ti ili neko treći pomisliti da sam ja naklonjen mafiji iz SDA/SBiH. Ono što mene interesuje je moja budućnost (koja se ne čini tako bajnom), a vjeruj mi ni Jasmin mi nije nešto plaho pomogao kako bi ona bila bolja. Hoću reći, politika je kurva, ljudi davno rekli. Za mene lično su to sve ista go*na, razlike su samo u nijansama.
zrikavac48

#59 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by zrikavac48 »

Sto neko rece da Jasmin Imamovic samo radi ono za sto je placen je gola istina. A sta je sa onim drugima sto su takodjer placeni ali RADA I REZULTATA RADA NEMA PA NEMA. Izbor na neku funkciju je povijerenje u sposobnosti i mukotrpan rad i time izabrani stice cast, ali kod nas to uglavnom nije tako.
seln

#60 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by seln »

escobar_ wrote:Kakve to veze ima s tim ko je komunjara, ko ne?! Govorim ti da malo pročitaš teme na forumu, da vidiš da nisam ništa pogrešno rekao kada sam napisao da ovdje vlada klasično jednoumlje, tj. da svi oni koji nisu naklonjeni SDP-u bivaju ismijavani, ponižavani i šta sve ne. A ti dokaži suprotno, ako možeš naravno.

Mene to prijatelju fakat ne zanima, ja sam na kraju krajeva samo rekao šta mislim o nekim stvarima. Mene ne interesuje ni Salko, ni Jasmin, a ni to što ćeš ti ili neko treći pomisliti da sam ja naklonjen mafiji iz SDA/SBiH. Ono što mene interesuje je moja budućnost (koja se ne čini tako bajnom), a vjeruj mi ni Jasmin mi nije nešto plaho pomogao kako bi ona bila bolja. Hoću reći, politika je kurva, ljudi davno rekli. Za mene lično su to sve ista go*na, razlike su samo u nijansama.
U redu, tvoje misljenje. Za mene nisu isti, Jasmin je za faktor x bolji od Salke.
escobar_

#61 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by escobar_ »

seln wrote:U redu, tvoje misljenje. Za mene nisu isti, Jasmin je za faktor x bolji od Salke.
Da se razumijemo, ne pričam samo o njima dvojici nego za političare u globalu.
Slažem se u tome, Jasmin jeste bolji od Salke, ali ne bih potcjenjivao ni ovog drugog, ako ništa onda zbog toga što nije bio na mjestu gradonačelnika pa samim tim ne mogu reći ni da bi valjao ni da ne bi.
zelenashica

#62 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by zelenashica »

zrikavac48 wrote:Sto neko rece da Jasmin Imamovic samo radi ono za sto je placen je gola istina. A sta je sa onim drugima sto su takodjer placeni ali RADA I REZULTATA RADA NEMA PA NEMA. Izbor na neku funkciju je povijerenje u sposobnosti i mukotrpan rad i time izabrani stice cast, ali kod nas to uglavnom nije tako.
i ja sam jedna od onih koja reče da Jasmin radi samo ono za što je plaćen,i falat to se samo i očekuje,da pošteno zaradi platu kao i obični radnici..a drugi je sad problem što drugi ne rade ono za što su plaćeni.....e tu je vjerovatno ono što u političarima treba tražiti,...znači odgovornost za obavljanje posla za koji dobijaju itekako dobre novce...
vee-jay

#63 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by vee-jay »

emra_a wrote:zanimljiv odogvor SDA na optuzbe SDP-a iz TZ

22.08.2008.
OO SDA Tuzla
Demanti povodom saopćenja SDP Tuzla od 22.08.2008
.

U svom saopćenju od 22.08.2008. godine SDP nas podsjeća da je SDA na vlasti u Kantonu, Federaciji i u BiH, što je tačno. Ali podsjećamo da je i SDP dvije godine bio na vlasti (pomenulo se, ne povratilo se ) pa su pohapsili što se moglo uhapsiti, rasprodali što se moglo rasprodati, a o razvoju za vrijeme njihove vladavine se ne može ni govoriti.

Što se tiče napretka i projekata u Tuzli koje SDP spominje, možemo ocjeniti da su oni na nivou male kasabe, finansirani iz potrošačkog, a ne iz razvojnog budžeta. SDP i njegov odmetnuti načelnik u svim projektima uposlili su radnika koji mogu stati u jedan autobus. Pitajte vlasnike i uposlenike firme u inkubatoru, na koji se SDP poziva, kako im je. To su načelnikova potemkinova sela.

Nek građani procijene da li ima više pogona, fabrika proizvodnih i novih radnih mjesta u Tuzli ili u susjednim općinama. Trebalo bi da je u Tuzli otvoreno više radnih mjesta nego u čitavom Kantonu. Na žalost, nije! SDP i njegov odmetnuti načelnik nemaju šta više obećavati. Šta su znali oni su uradili. Na kraju, podsjećanja radi, u posljednjih osam godina niko iz Općine Tuzla nije položio račun za utrošena sredstva iz budžeta. U saopćenju se SDP-ovci pozivaju na Boga, nadajući se da će tako biti onemogućena smjena vlasti u Tuzli. Kako SDP-ovci mogu moliti Boga, kad u Boga ne vjeruju? Ili je to dogorjelo do nokata, jer dolazi vrijeme polaganja računa građanima na izborima.

Press služba OO SDA Tuzla
Ova izjava dno dna. A profesionalizmu ni traga. Zalosno zalosno...
klixober

#64 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by klixober »

Tuzla je posljednji normalan grad u BiH,zahvaljujuci SDP-u.
Vozdra raja :-)

#65 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by Vozdra raja :-) »

Fair Life wrote:
Vozdra raja wrote:
mostarac wrote:pa da pobjedi nasa stranka to i nekako, al s konja na magare i ne valja. Nije ni svaka promjena dobra. Vidili smo to 18.11.1990 :D, a osjetili nepune dvije godine kasnije :(
E jest fakat. Neznam sto smo trazili promjene 1990te, bolje da smo slegli ramenima i prihvatili Slobin plan. Ili u najgorem slucaju poslusali SDP i umjesto vojnog otpora, pruzili otpor protesima uz pjesmu "druze Tito mi ti se kunemo".

Sjetimo se samo sta je Sefer Halilovic rekao za SDP!!
Sjetimo se sta je Karadzic rekao za SDP i Durakovica, a sta za SDA i Aliju.

"Ako pobijedi Durakovic (SDP) bice rata, a ako pobijedi Alija (SDA)... dogovoricemo se."
I tako i bi, zar ne!? Pobijedi SDA i ne bi rata, stradanja, agresije, genocida, ma nista, sve smo mi to samo sanjali... :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:

Samom sebi udaras kontru... :P
vee-jay

#66 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by vee-jay »

escobar_ wrote:

Hmmm SDP kao stranka ima jedan u potpunosti drugaciji program (znaci vidjenje/viziju) od nacional-kriminalnih stranaka na vlasti. Onome, koji ovakav program podrzava, je sigurno SDP bolja stranka -> jer jednostano nudi u potpunosti drugaciju (po njima: bolju) buducnost gradjanima ove drzave. Sa druge strane, dok je vladajuca bagra tu gdje jeste, situacija ce biti ili ovakva kakva je sada ili gora (ili cak puno gora). To ne moram govoriti iz ubjedjenja nego iz iskustva (ili si ti dozivo neke velike pomake u zadnjoj deceniji?). Jednostavno zar ne?

Sa druge strane bi bilo glupo govoriti da sve sto SDP radi je dobro tj. pozitivno. Ipak, istina je da je kvocijent njihovih gresaka vrlo malen u poredjenju sa strankama na vlasti i da te njihove greske nisu ni priblizno toliko velike jer oni jednostavno nisu na poziciji sa velikim kvocijentom odogovrnosti. Ta pozicija pripada onima koji ili nista ne rade ili kad nesto urade onda ono najgore (vidjeno barem po programu/viziji SDPa i onoga kako oni vide buducnost BiH).

#67 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

colt wrote:
Zaposlavanje, je u nadlesnosti Kantona, Federacije i drzave. Dakle SDA, a ne SDP stvorio nezaposlenost. .
Dalje, putevi koji su u nadleznosti Tuzle (citaj opet SDP) su bolji od onih koji su u nadležnosti SDA & Co . .
Ma SDP nije nizasta nadlezan sem da kupi poene, hvali se fontanama i slanim jezerima itd...

Bas kao i u Sarajevu, ni tuzlanski nacelnik nije odgovoran za sigurnosnu situaciju u svome gradu, a sto se ljudi svakodnevno strijeljaju, ma to ni Semiha ni Jasmin nisu krivi...
Last edited by Vozdra raja :-) on 23/08/2008 17:53, edited 1 time in total.

#68 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

seln wrote:
emra_a wrote:
escobar_ wrote:Fakat pozelim da na vlasti vidim SDP, cisto jer me zanima sta bi to oni uradili da se stanje u BiH u svim segmentima promijeni... :bih: Image (Ima li gdje ovakav smajli sa ljiljanima? :D )

bili su na vlasti. :D
I za 18 mjeseci uradili vise nego nacisti za 16 godina...autoput, penzije, otpremnine vojsci...ali ti ces, u maniru fahre from sanjack, sad spomenuti alzirce, koje bi SDA izrucio pouzecem i jos pitao amere hoce li poljubac u lijevi ili desni guz.
Ne znam iz kojeg razloga navijas za SDA i nije ni vazno, to je tvoje pravo. Ali ne ocekuj od nas da vise vjerujemo tvojoj lafini nego vlastitim ocima.
Sta ti je reci CK zadojenost i sljepilo... Sta centrala kaze, tako je braco i drugovi!! :dance: :dance:

Relevantnost i dubinu njegovom postu posebno daje rijec "nacisti". :mrgreen:

Samo neznam zasto si izostavio nabrojati sve te fenomenalne stvari koje je uradila Alijansa za fotelje. Pa da vidimo...??
Last edited by Vozdra raja :-) on 23/08/2008 17:52, edited 1 time in total.
vee-jay

#69 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by vee-jay »

Vozdra raja wrote:
Fair Life wrote:
Vozdra raja wrote:
E jest fakat. Neznam sto smo trazili promjene 1990te, bolje da smo slegli ramenima i prihvatili Slobin plan. Ili u najgorem slucaju poslusali SDP i umjesto vojnog otpora, pruzili otpor protesima uz pjesmu "druze Tito mi ti se kunemo".

Sjetimo se samo sta je Sefer Halilovic rekao za SDP!!
Sjetimo se sta je Karadzic rekao za SDP i Durakovica, a sta za SDA i Aliju.

"Ako pobijedi Durakovic (SDP) bice rata, a ako pobijedi Alija (SDA)... dogovoricemo se."
I tako i bi, zar ne!? Pobijedi SDA i ne bi rata, stradanja, agresije, genocida, ma nista, sve smo mi to samo sanjali... :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:

Samom sebi udaras kontru... :P
Eh VR, *ebi ga. Dobijam misljenje da si ili jos uvijek mali klinjo ili neobrazovan. Izgleda da nisi skontao sta je Karadzic svojom izjavom mislio. Pa dobro, jedno je biti fan a drugo biti slijep...
Ahmmed

#70 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by Ahmmed »

emra_a wrote:zanimljiv odogvor SDA na optuzbe SDP-a iz TZ

22.08.2008.
OO SDA Tuzla
Demanti povodom saopćenja SDP Tuzla od 22.08.2008
.

U svom saopćenju od 22.08.2008. godine SDP nas podsjeća da je SDA na vlasti u Kantonu, Federaciji i u BiH, što je tačno. Ali podsjećamo da je i SDP dvije godine bio na vlasti (pomenulo se, ne povratilo se ) pa su pohapsili što se moglo uhapsiti, rasprodali što se moglo rasprodati, a o razvoju za vrijeme njihove vladavine se ne može ni govoriti.

Što se tiče napretka i projekata u Tuzli koje SDP spominje, možemo ocjeniti da su oni na nivou male kasabe, finansirani iz potrošačkog, a ne iz razvojnog budžeta. SDP i njegov odmetnuti načelnik u svim projektima uposlili su radnika koji mogu stati u jedan autobus. Pitajte vlasnike i uposlenike firme u inkubatoru, na koji se SDP poziva, kako im je. To su načelnikova potemkinova sela.

Nek građani procijene da li ima više pogona, fabrika proizvodnih i novih radnih mjesta u Tuzli ili u susjednim općinama. Trebalo bi da je u Tuzli otvoreno više radnih mjesta nego u čitavom Kantonu. Na žalost, nije! SDP i njegov odmetnuti načelnik nemaju šta više obećavati. Šta su znali oni su uradili. Na kraju, podsjećanja radi, u posljednjih osam godina niko iz Općine Tuzla nije položio račun za utrošena sredstva iz budžeta. U saopćenju se SDP-ovci pozivaju na Boga, nadajući se da će tako biti onemogućena smjena vlasti u Tuzli. Kako SDP-ovci mogu moliti Boga, kad u Boga ne vjeruju? Ili je to dogorjelo do nokata, jer dolazi vrijeme polaganja računa građanima na izborima.

Press služba OO SDA Tuzla
Iako se skoro nikako ne uključujem u rasprave odanih nam članova izbornih stožera milih nam i dragih SDP i SDA :D , ne mogu a da se ne upitam jesu li to sastavljači ovog saopćenja evlije, pa znaju ko u Boga vjeruje, a ko ne...
Bihac_4_ever

#71 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by Bihac_4_ever »

Ajmo sljedeci naslov SDA BIHAC POBJEDJUJE SUVERENO NA OPCINSKIM IZBORIMA U BIHACU!!! :run: :dance:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobro Tuzla,to se zna ko ce dobiti izbore (s pravom),ali u Bihacu se to znalo vec prije 4 godine!!!

NIKAD VISE SDA NECE DOCI NA VLAST U NAJLJESPEM BH GRADU!!! :thumbup: :bih:
colt

#72 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by colt »

Vozdra raja wrote:
colt wrote:
Zaposlavanje, je u nadlesnosti Kantona, Federacije i drzave. Dakle SDA, a ne SDP stvorio nezaposlenost. .
Dalje, putevi koji su u nadleznosti Tuzle (citaj opet SDP) su bolji od onih koji su u nadležnosti SDA & Co . .
Ma SDP nije nizasta nadlezan sem da kupi poene, hvali se fontanama i slanim jezerima itd...

Bas kao i u Sarajevu, ni tuzlanski nacelnik nije odgovoran za sigurnosnu situaciju u svome gradu, a sto se ljudi svakodnevno strijeljaju, ma to je SDA kriva...
SDA je na vlasti 12 godina u drzavi i sta su uradili. U nekim gradovima gdje je SDA na vlasti, stanje se jedva pomaklo od 1996 g . .

SDP nije bez gresaka, ali prave daleko manje od ovih mafijaskih stranaka koji pokradose boga oca.
GandalfSivi

#73 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by GandalfSivi »

Ja cirkus teme, pocev od prvog posta, svega mi :-) :-) :-)

Cuj, po "nekim" istrazivanjima. Sto oplakah na sabahu, hvala, hvala...

#74 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

colt wrote:
SDP nije bez gresaka, ali prave daleko manje od ovih mafijaskih stranaka koji pokradose boga oca.
I SDP je mafijaska stranka!! Sta cemo sad?
emra_a

#75 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by emra_a »

Bihac_4_ever wrote:Ajmo sljedeci naslov SDA BIHAC POBJEDJUJE SUVERENO NA OPCINSKIM IZBORIMA U BIHACU!!! :run: :dance:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobro Tuzla,to se zna ko ce dobiti izbore (s pravom),ali u Bihacu se to znalo vec prije 4 godine!!!

NIKAD VISE SDA NECE DOCI NA VLAST U NAJLJESPEM BH GRADU!!! :thumbup: :bih:

hoce hoce,,vidjet ces ;)

sdp jedva dobio na proslim izborima(drugo su lokalni posto je lipovaca ekstra nacelnik..i ja bi za njega glasala ;) i nije tipicni sdp-ovac,recimo vise puta izrazio postovanje prema rahmetli Aliji itd)
Post Reply