Ja vegeterijanac a opet mi SDP drag....zlatan01 wrote:Ja znam 100% sigurno da su u pojedinim opstinama SDP-ovi clanovi slavili pobjedu na izborima 2000. uz svinjetinu, sto sam vidio i svojim ocima. Za razanj nisam nikad nista cuo ni vidio, ali treba reci da ti ljudi nisu nikoga tjerali da to jede. Takodje nisam nikad cuo da je neki hodza bio bijen zbog toga. Ja znam puno Bosanaca ateista i to sto oni jedu svinjetinu je njihova stvar. Licno je ja ne jedem, hvala daleko od mene. Sto se tice pozdrava, velika je zabluda da Sellam ima neku vjersku pozadinu. Sa sellam se pozdravljaju Arapi kako muslimani tako i krscani, sto sam ja na svoje iznenadjenje vidio i cuo u zivo. Naime u svedskoj je otprilike 30 % Arapa krscana, jer njih vise dolazi ovamo pa je procenat visi nego u zemljama iz kojih dolazze (oko 5 %). Isto vazi za Merhaba sto je turska verzija sa istim znacenjem. Na kraju krajeva sta ima lose u pozdravu dobar dan, koji je prihvatljiv svakome...Avdo Z. wrote:Vjerovao ti ili ne, tako je bilo. Na podrucju tuzlanskog kantona posle pobjede komunista isti su pobjedu proslavljali uz prase na raznju u 100% bosnjackoj sredini a hodza je popio batine kad se pobunio. U Maglaju je zvanicno donesen zakon da se ne moze pozdravljati Sellamom u drzavnim ustanovama, sto u prevodu znaci da ti kao stranka ako dodjes u opstinu radi nekih papira i udjes u kancelariju gdje radi tvoj komsiaja kojega znas kao veoma poboznog covjeka istom ne smijes Sellam nazvati nego mu moras reci dobar dan. U stvari ti smijes, ali on ako ti odgovori leti odmah sa posla.
...o cemu ljudi vode teme.....