SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
155_mm

#951 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by 155_mm »

General War wrote:
155_mm wrote:
General War wrote: djenerale, ti si ovako reagovao na ovaj ad hominem kolege prpe na moje komentare. pa nije valjda da nisi u stanju pojasniti ovu tvoju reakciju.
De nesmaraj, kopirao sam prpu da nepisem isto. Dodik nema veze sa katastrofalnom infrastrukturom po kantonima, posebno gdje su bosnjaci vecina. Lopatu asfalta niko nije bacio na put tuzla sarajevo.
a gdje sam ja tvrdio da ima dodik veze sa balijskim stranackim kuplerajom? gdje?

i kakve veze ima ANP sa putevima?
155_mm

#952 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by 155_mm »

interesantno da se ovoliko gusla o boookiru a niko da se upita zbog ceg "svemoguci" iz laktasa odbija ANP.

iako ga je prihvatio u ugovoru sa boookirom u nekoj kompromisnoj formi. a sad cak ide na to da sa ovom vandrednom sjednicom presjednistva oslobodi tog dogovora cak prije isteka roka od 30 dana.

imali ko kakvu predstavu sta je uzrok takvom ponasanju micka iz laktasa
(naravno "svemoguceg")?
155_mm

#953 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by 155_mm »

@zavrzlama

takav "rezervni sastav" imaju i drugi narodi u BiH.
criticos

#954 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by criticos »

155_mm wrote:
(naravno "svemoguceg")?
Ti kao da si se sad rodio?
Mićko samo odrađuje dodijeljenu ulogu dogovorenog trojca. Nekad spontano, nekad svjesno.
Takvo ponašanje ga zadržava i učvršćuje na vlasti. Što više odbijanja, vraćanja procesa korak natrag, dovodi do statusa quo koji traje dulje od 20 godina a može potrajati i još toliko. Cilj? Trojac ima svoje kartele i glavne su baje. Kakav crni NATO i EU. U ovakvom stanju oni su carevi na teritoriji točno onolikoj kolika im je potrebna. Niti više, niti manje. Kao nekad pašaluci.
Maraschino

#955 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Maraschino »

Otprilike svi su isti.
Ja i dalje tvrdim da nisu nego balije dobro plivaju u ovim blokadama a oni ih ne izazivaju.
Hajmo nabrojati 10 pozitivnih stvari za napredak drzave i dati ih tronoscu pa da vidimo ko ce odbiti a ko prihvatiti.
daddy-kool

#956 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by daddy-kool »

Ulazak u NATO je nemoguca misija u ovakvom uredjenju, cak i bez uplitanja Rusa u taj proces. Vektori velikosrpske i velikohrvatske politike su i dalje usmjereni na trganje BiH, stoga im ne odgovara vojna stabilizacija nase drzave. Jedini kojim je u interesu ulazak u NATO su probosanske snage jer bi to bio preduslov za izgradnju boljeg i slobodnijeg drustva.

Sada kada je situacija malo "zategnuta" ja bih Srbima dao do znanja da ako nisu voljni da udju u NATO i na taj nacin garantuju mir i stabilnost, probih snage ce naci modus i poceti da masovnim naoruzavanjem i militarizacijom drustva. Genocid, zlocini, ubistva i mucenja, etnicko ciscenje sa skoro 75% BiH nisu zaboravljeni i nece se ponoviti.
General War

#957 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by General War »

155_mm wrote:interesantno da se ovoliko gusla o boookiru a niko da se upita zbog ceg "svemoguci" iz laktasa odbija ANP.

iako ga je prihvatio u ugovoru sa boookirom u nekoj kompromisnoj formi. a sad cak ide na to da sa ovom vandrednom sjednicom presjednistva oslobodi tog dogovora cak prije isteka roka od 30 dana.

(naravno "svemoguceg")?
Jebo te micko ( ne tebe) jel hoce da blokira drzavu ako nije po njegovom? Neka blokira, ma ne, nek onaj krezo ili pijani ljiljan blokiraju prvi...pa nema kredita nema nista...ali...ali...eto treba da se dogovore...pa ljiljan i krezo umjesto ANPa lijepo se dogovorise da opet kredite daju dodiku...
Tebi treba izgleda sve crtat

Blokirat drzavu je trebalo prije dnekoliko godina kad je pocelo sa referendumima...gdje pise da srbi moraju nesto prvi ili samo oni blokirati? Kad sam ja davno govorio kada podruznica AKP partije da hoce nesto promjeniti prvo bi povukla sve svoje ptedstavnike skupa sa brnjom Salicem iz institucija PC...pa nista.
Kakav ba dodik...
tandmand

#958 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by tandmand »

daddy-kool wrote:Ulazak u NATO je nemoguca misija u ovakvom uredjenju, cak i bez uplitanja Rusa u taj proces. Vektori velikosrpske i velikohrvatske politike su i dalje usmjereni na trganje BiH, stoga im ne odgovara vojna stabilizacija nase drzave. Jedini kojim je u interesu ulazak u NATO su probosanske snage jer bi to bio preduslov za izgradnju boljeg i slobodnijeg drustva.

Sada kada je situacija malo "zategnuta" ja bih Srbima dao do znanja da ako nisu voljni da udju u NATO i na taj nacin garantuju mir i stabilnost, probih snage ce naci modus i poceti da masovnim naoruzavanjem i militarizacijom drustva. Genocid, zlocini, ubistva i mucenja, etnicko ciscenje sa skoro 75% BiH nisu zaboravljeni i nece se ponoviti.
Ja se nadam da će se u tome procesu naoružavanja i militarizacije društva stvoriti prilike za zapošljavanje mlađe populacije, sa jednom solidnom platom, tako nemaju potrebu ići u EU trbuhom za kruhom. Ako uzmemo u obzir Bakirova 4 prsta, stare veze sa arapskom braćom i našeg dokazanog prijatelja Erdoana, siguran sam da se u tu svrhu mogu obezbijediti značajna financijska sredstva koja će upaliti motor ekonomskog razvoja probosanske strane i dizanje životnog standarda stanovništva.
General War

#959 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by General War »

daddy-kool wrote:Ulazak u NATO je nemoguca misija u ovakvom uredjenju, cak i bez uplitanja Rusa u taj proces. Vektori velikosrpske i velikohrvatske politike su i dalje usmjereni na trganje BiH, stoga im ne odgovara vojna stabilizacija nase drzave. Jedini kojim je u interesu ulazak u NATO su probosanske snage jer bi to bio preduslov za izgradnju boljeg i slobodnijeg drustva.

Usla je Hrvatska u NATO pa je li sta bolje?
U nama je problerm...moras biti jak da bi te neko respektovao.
daddy-kool

#960 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by daddy-kool »

General War wrote:

Neko je vec pisao, NATO je iskljucivo garancija da nas komsije nece napasti. Bolje i jeftinije nego se sam naoruzavati, ali amo ne moze NATO onda militarizacija drustva. I to vrlo ozbiljno.
Maraschino

#961 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Maraschino »

General War wrote:

Ovo si onako ispalio.
NATO donosi stabilnost prije svega pa i druge stvari.
Da nema NATOa u Hrvatskoj, je li mislis da Srbija ne bi igrala oko istocne Slavonije ako nista drugo, stvarali bi otvorene probleme. Ovako i ne pomisljaju bilo sta uraditi iako su duplo jaci u vojnom smislu.
Je li mislis da je Srbija zaboravila 300,400,450 hiljada protjeranih ali sve dok je HR u NATOu oni mogu samo kmecati inace, drugacije igre bi se igrale.
bingov buraz

#962 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bingov buraz »

Eno Vulin došao na Manjaču vojnim helikopterom Srbije,zanimljivo u kontekstu ove teme.
General War

#963 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by General War »

Maraschino wrote:
General War wrote:

Ovo si onako ispalio.
NATO donosi stabilnost prije svega pa i druge stvari.
Da nema NATOa u Hrvatskoj, je li mislis da Srbija ne bi igrala oko istocne Slavonije ako nista drugo, stvarali bi otvorene probleme. Ovako i ne pomisljaju bilo sta uraditi iako su duplo jaci u vojnom smislu.
Je li mislis da je Srbija zaboravila 300,400,450 hiljada protjeranih ali sve dok je HR u NATOu oni mogu samo kmecati inace, drugacije igre bi se igrale.
Nista ja nisam ispalio, srbija se nemjesa u hrvatsku zbog sankcija, bombardovanja i svega sto je snaslo poslije...nakon oluje nema vise preko koga tamo da kreira sranja...ali u bosni i dijelu kosova ima na pretek.
NATO se nikada ne mjesa u ovakve konflikte...ma NATO se ni usta ne mjesa dok amerika ne pozove.
Nama NATO treba radi integracija, ekonomije, pa i radi osjecaja ptipadnosti zapadnoj hemisveri...ali sto se ti sikiras za hrvatsku? Ja govorim da hrvatska se mjesa u poslove BiH bila ili nebila u NATO- u...ili ti je potrebno sta nacrtati, napomenuti...
General War

#964 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by General War »

bingov buraz wrote:Eno Vulin došao na Manjaču vojnim helikopterom Srbije,zanimljivo u kontekstu ove teme.
Da umarsira sa 72 specijalnom brigadom, ne sikira se Bake ni Zeljko sa sa time.
Maraschino

#965 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Maraschino »

bingov buraz wrote:Eno Vulin došao na Manjaču vojnim helikopterom Srbije,zanimljivo u kontekstu ove teme.
neka slika ili...?
bingov buraz

#966 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bingov buraz »

Maraschino wrote:
neka slika ili...?
https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... acu/555175
bingov buraz

#967 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bingov buraz »

General War wrote:
Da umarsira sa 72 specijalnom brigadom, ne sikira se Bake ni Zeljko sa sa time.
Ja očekivao da Želja Stinger iznese a on ni po prstima da pucne.
Maraschino

#968 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Maraschino »

bingov buraz wrote:
Maraschino wrote:
neka slika ili...?
https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... acu/555175
Valjda ima neko ko o tome odlucuje da ne bi mi ovdje naprdjivali i stvarali paniku. Nije tako lako vojnim helikopterom preci susjednu granicu.
bingov buraz

#969 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bingov buraz »

Maraschino wrote:
Valjda ima neko ko o tome odlucuje da ne bi mi ovdje naprdjivali i stvarali paniku. Nije tako lako vojnim helikopterom preci susjednu granicu.
Da,poznati smo po organiziranosti a ovom romiću je Manjača očigledno isto što i Zlatibor...i jeste jebeš ga.
tandmand

#970 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by tandmand »

jedan mali apelčić od strane SDA, bio bi mjera na ovu Vulinovu drskost
Hafis

#971 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Hafis »

daddy-kool wrote: ja bih Srbima dao do znanja da ako nisu voljni da udju u NATO i na taj nacin garantuju mir i stabilnost, probih snage ce naci modus i poceti da masovnim naoruzavanjem i militarizacijom drustva.
Neka još par godina da nešto pozavršavam, pa ću vas gledati na CNN-u.
155_mm

#972 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by 155_mm »

bez obzira da li je "ministar vojni" dosao na manjacu bez znanja i odobrenja iz BiH ili uz saglasnost istih, ova posjeta i kurcenje po manjaci su samo poaljedica odnosa vatrene moci devedesetih.

na ovome i slicnim stvarima se da vidjeti ko je lijevao eksploziv u granate po garazama u loncu za corbu a ko je koristio granate iz ratnih rezervi JNA.
155_mm

#973 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
daddy-kool wrote: ja bih Srbima dao do znanja da ako nisu voljni da udju u NATO i na taj nacin garantuju mir i stabilnost, probih snage ce naci modus i poceti da masovnim naoruzavanjem i militarizacijom drustva.
Neka još par godina da nešto pozavršavam, pa ću vas gledati na CNN-u.
zavrsvas kurs engleskog i ides vanka?

ma ljudi je li ovo moguce ode nam 'afiz u bijeli svijet.

kad nije uspio nam nesudjeni ministar vanjski poslova covic da vidi svijeta sa te funkcije, da nam bar ti svijeta bijeloga vidis.
bingov buraz

#974 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by bingov buraz »

155_mm wrote:bez obzira da li je "ministar vojni" dosao na manjacu bez znanja i odobrenja iz BiH ili uz saglasnost istih, ova posjeta i kurcenje po manjaci su samo poaljedica odnosa vatrene moci devedesetih.

na ovome i slicnim stvarima se da vidjeti ko je lijevao eksploziv u granate po garazama u loncu za corbu a ko je koristio granate iz ratnih rezervi JNA.
To je posljedica činjenice da koliko god se mi tješili to je sve Srbija,što se prije pomiriimo s tim manje će da boli.
Hafis

#975 Re: SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Post by Hafis »

tandmand wrote: Ja se nadam da će se u tome procesu naoružavanja i militarizacije društva stvoriti prilike za zapošljavanje mlađe populacije, sa jednom solidnom platom, tako nemaju potrebu ići u EU trbuhom za kruhom. Ako uzmemo u obzir Bakirova 4 prsta, stare veze sa arapskom braćom i našeg dokazanog prijatelja Erdoana, siguran sam da se u tu svrhu mogu obezbijediti značajna financijska sredstva koja će upaliti motor ekonomskog razvoja probosanske strane i dizanje životnog standarda stanovništva.
To bi potaklo i trgovinu, ali i robno-novačnu zamjenu.
Nemaš para da platiš struju - nikakav problem. Dvije haubičke granate od 155 mm i riješen problem za tri mjeseca.
Hoćeš golfa 4. godina proizvodnje 2003. dizel - ide jedan domaći RPG-7 MX2 s optikom i dvije rakete za statične mete
Jebote, kako se ovog nisu drugi dosjetili
Locked