SDA ili SBB!??

Post Reply

Koga bi voljeli vidjeti kao koalicionog partnera SDPu?

1. Simpatizeri SDPa - SDA
130
47%
2. Simpatizeri SDPa - SBB
53
19%
3. Simpatizeri SDPa - Opozicija
52
19%
4. Simpatizeri drugih stranaka - SDA
16
6%
5. Simpatizeri drugih stranaka - SBB
12
4%
6. Simpatizeri drugih stranaka - Opozicija
11
4%

Total votes: 274

theTruePath

#176 Re: SDA ili SBB!??

Post by theTruePath »

ultima_palabra wrote:
kamen spoticanja wrote:fahro ,po danasnjem pisanju avaza,haman ozbiljno planira u koaliciju s hdz i snsd u drzavnom parlamentu...ako na to dodam sinosnje izjave z.lagumdjije o mogucem neparticipiranju u vlasti na tom nivou cini se sasvim mogucom opcijom...a to nije dobro...nikako
Pa s obzirom da Tihić neće u koaliciju sa njim, ne mogu skupiti većinu...

suljo je poznat kao covjek koji drzi do svojih rijeci :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#177 Re: SDA ili SBB!??

Post by Chmoljo »

theTruePath wrote:

pa i jeste.

a ti si poznat kao smor, koji je spreman oblatiti i "svog" predsjednika, samo da ne ide sa "neokomunistima" i "žderačima svinjetine"...
Ahmmed

#178 Re: SDA ili SBB!??

Post by Ahmmed »

Evo jedna, koaliciona :) :-)

Zasjedoše begovi kraj dvora
Beže Zlatko i Sulejman beže
Nazdravljaju vinom i šerbetom
Na minderu, sve od svile, leže

Progovara beže Sulejmane,
Tihim glasom, dižući obrvu
Vjeru dajem, dina mi imana
Fahrudinu ja ne dam ni mrvu

Dobro zboriš, Sulejman Efendi
Odgovara njemu beže Zlatko,
Nek mu padnu dvorovi i kule
Nasmijat se ja ću tada slatko

Nego ne znam, mili Sulejmane
Kad u sabor krene sila naša
Šta li će nas snaći, moj Tihiću
Od onoga krmka iz Laktaša

Koga ćemo, iz Mostara zvati
Da li Ljubu il hajduk Dragana
Dal bi mogli čudo napraviti
Da zovemo nekog od Lijana

Ne znam Zlatko, u čudu sam i ja
U Dragana čvrste nema vjere
Zavezo se s krmkom iz Laktaša
Samo uz njeg, preko svake mjere

Nemoj tako, Sulejmane brate
Evo nema ni godina dana,
Na Savi si s njima šenlučio,
Na srcu mi još zbog toga rana

O moj Zlatko, nevolja mi bila
Da se spasi što se može spasit
Na iftaru meni Mile reče
Hajmo, Suljo, vatru skupa gasit.

Nego,Zlatko, nije davno bilo
Kad si, vako ti,beže zborio:
„Brate Mićo, dobro si nam došo“
Ako slagah, u vatri gorio!

Zgledaše se Zlatko i Sulejman,
Ušutješe Sulejman i Zlatko
Pogled leti, Marin Dvoru ravnom
I pije se, rujno vino, slatko....
The Silent Man

#179 Re: SDA ili SBB!??

Post by The Silent Man »

sjoj sad traju dogovori ...
ko će koju firmu preuzet ... ko koji kanton...
tim sdp-a osmišlja kampanju retuširanja sda od klerofašističke oligarhije do moderne stranke centra ...
a sda-ovci skontavaju jel bolje da se Zlaja pojavi na ajvatovici ili na bajramu u prvom safu.
theTruePath

#180 Re: SDA ili SBB!??

Post by theTruePath »

Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:

pa i jeste.

a ti si poznat kao smor, koji je spreman oblatiti i "svog" predsjednika, samo da ne ide sa "neokomunistima" i "žderačima svinjetine"...
suljo nije nikada bio moj predsjednik
homar

#181 Re: SDA ili SBB!??

Post by homar »

NightSkyWalker wrote:
dimitrix wrote:SDA koja je nacionalisticka stranka(uvijek bila i uvijek ce biti)
SDA nije nacionalisticka stranka.
A ako jeste, onda je i SDP totalitaristicka.

Hocemo li se nastaviti gadjati izlizanim pridjevima?
SDA je nacionalistička i krimogena stranka.
homar

#182 Re: SDA ili SBB!??

Post by homar »

Ahmmed wrote:Evo jedna, koaliciona :) :-)

Zasjedoše begovi kraj dvora
Beže Zlatko i Sulejman beže
Nazdravljaju vinom i šerbetom
Na minderu, sve od svile, leže

Progovara beže Sulejmane,
Tihim glasom, dižući obrvu
Vjeru dajem, dina mi imana
Fahrudinu ja ne dam ni mrvu

Dobro zboriš, Sulejman Efendi
Odgovara njemu beže Zlatko,
Nek mu padnu dvorovi i kule
Nasmijat se ja ću tada slatko

Nego ne znam, mili Sulejmane
Kad u sabor krene sila naša
Šta li će nas snaći, moj Tihiću
Od onoga krmka iz Laktaša

Koga ćemo, iz Mostara zvati
Da li Ljubu il hajduk Dragana
Dal bi mogli čudo napraviti
Da zovemo nekog od Lijana

Ne znam Zlatko, u čudu sam i ja
U Dragana čvrste nema vjere
Zavezo se s krmkom iz Laktaša
Samo uz njeg, preko svake mjere

Nemoj tako, Sulejmane brate
Evo nema ni godina dana,
Na Savi si s njima šenlučio,
Na srcu mi još zbog toga rana

O moj Zlatko, nevolja mi bila
Da se spasi što se može spasit
Na iftaru meni Mile reče
Hajmo, Suljo, vatru skupa gasit.

Nego,Zlatko, nije davno bilo
Kad si, vako ti,beže zborio:
„Brate Mićo, dobro si nam došo“
Ako slagah, u vatri gorio!

Zgledaše se Zlatko i Sulejman,
Ušutješe Sulejman i Zlatko
Pogled leti, Marin Dvoru ravnom
I pije se, rujno vino, slatko....
Aferim Ahmede!
Chmoljo

#183 Re: SDA ili SBB!??

Post by Chmoljo »

theTruePath wrote:
pa ko je onda? Bakir?
psydelija

#184 Re: SDA ili SBB!??

Post by psydelija »

a po kojoj racunici ce sdp formirati vlast? sta ako probosnjacke stranke(sda-sbih-sbb-bps...) + hdz oforme vlast...
Chmoljo

#185 Re: SDA ili SBB!??

Post by Chmoljo »

psydelija wrote:a po kojoj racunici ce sdp formirati vlast? sta ako probosnjacke stranke(sda-sbih-sbb-bps...) + hdz oforme vlast...
pa zar nisi čuo, i SDP je probošnjački... :roll:
homar

#186 Re: SDA ili SBB!??

Post by homar »

denis_sa wrote:Mislim da je SDA najobziljniji kandidat za bilo kakav ozbiljan nastup, ja sam glasao za SDA i vjerujem da su najbolji izbor uvijek ! :D
Za tebe jesu jer si sa njima u istom safu.
clav

#187 Re: SDA ili SBB!??

Post by clav »

Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:
pa ko je onda? Bakir?
pa ovo i jeste jedan od problema, sda unormali politiku i odma zijane izbore. sad se valja vracati pod rejsovo krilo da bi vratili povjerenje ovakvih. narod ipak zna :-)
Been

#188 Re: SDA ili SBB!??

Post by Been »

psydelija wrote:a po kojoj racunici ce sdp formirati vlast? sta ako probosnjacke stranke(sda-sbih-sbb-bps...) + hdz oforme vlast...
how yes no... pa onda SDP i ostale manje stranke koje su, hvala Bogu, izenenadile solidnim rezultatom NsRZB, HDZ90,HSP, HSS-NHI, BOSS i ekipa sve to laganice struše...
Azamo

#189 Re: SDA ili SBB!??

Post by Azamo »

SDP i SBB će ući u koaliciju,to je davno dogovoreno i isplanirano
theTruePath

#190 Re: SDA ili SBB!??

Post by theTruePath »

Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:
pa ko je onda? Bakir?
Ja zelim da se SDA vrati na ono na cemu je bila prije Tihica.Tada ce tek opet osvojiti gradjane.Ja sam optimista,Bakirova pobjeda je vise nego dobrodosla,ne zbog predsjednistva i te stolice vec zbog situacije unutar SDA...kad pogledam slike s izborne noci i vidim Bakira okruzenim svima osim Thicem,njemu nikako ne ide u prilog Bakirova pobjeda jer to znaci da druga struja SDA-ovska postaje jaca.Znam takodjer da vecina sda-ovaca podrzava tu struju ali je Tihic diktator nad vecinom nazalost,ali ne jos dugo.

Ovaj poraz stranke i pobjeda Bakira je ekstra prilika.I ako teska srca,ipak sam se nadao jos vecem porazu,a sve zbog situacije unutar stranke,trenutno se tu stvari moraju rijesiti
Chmoljo

#191 Re: SDA ili SBB!??

Post by Chmoljo »

theTruePath wrote: Ja zelim da se SDA vrati na ono na cemu je bila prije Tihica.Tada ce tek opet osvojiti gradjane...
dakle, prosto nemoguća misao...
theTruePath

#192 Re: SDA ili SBB!??

Post by theTruePath »

Nije nemoguce,vec je vrlo moguce.Nece ni on zauvijek
Buzdovan

#193 Re: SDA ili SBB!??

Post by Buzdovan »

Sve u svemu, vratio se valter ali kako stoje stvari će ostati suha kurca
Chmoljo

#194 Re: SDA ili SBB!??

Post by Chmoljo »

theTruePath wrote:Nije nemoguce,vec je vrlo moguce.Nece ni on zauvijek
nisi ti uopšte skontao šta si napisao.

no nije ni čudo, obzirom da maštaš o prevazi struje u SDA koju nose najveći kriminalci koji su kročili ovom zemljom, krenuvši od Čengića, Šaje, Bičakčića i inih...

no, ja znam da ovo ionako uprazno pričam, jer ti pojma nemaš ni ko su, ni šta su ti likovi. jedino ti mogu poželjeti da imaš posla sa njima. pa da skontaš koliko si gluposti navaljao.
mesihtrko

#195 Re: SDA ili SBB!??

Post by mesihtrko »

poslije svih gluposti pisanih u dnevnom avazu proteklih godina o Lagumdžiji a pogotovo poslije ove zadnje ,mislim da Lagumdžija nije toliki kreten da izabere tog istog Fahru i da ga još nagradi što za nečasne radnje fahrinih kvazimodo novinara tipa Seada Numanovića,Vlastimira Mijovića,Elvira Huremovića i dr.
Sačuvaj me bože njihovih komentara.

Zato Kažem SDA,jer i u SDA ima zlatnih ljiljna i boraca koji su odbranili ovu zemlju
Dok u SBB -eu ih imate mnogo koji su nosili uniformu Armije BIH poput Radončića i kao zbog toga trebali bi mu biti zahvalni.Ima njih još poput Fahre koji su nosili uniformu i radili na pijaci čitav rat ,nebi me začudilo da se i oni jednog dana kandiduju.
Better Man

#196 Re: SDA ili SBB!??

Post by Better Man »

homar wrote:
NightSkyWalker wrote:
dimitrix wrote:SDA koja je nacionalisticka stranka(uvijek bila i uvijek ce biti)
SDA nije nacionalisticka stranka.
A ako jeste, onda je i SDP totalitaristicka.

Hocemo li se nastaviti gadjati izlizanim pridjevima?
SDA je nacionalistička i krimogena stranka.

Upravo tako! SDA nikad nije bila ništa drugo do nacionalistička i kriminogena stranka. Svi oni koji su na ovim izborima dali glas SDP-u, a na prošlim to nisu i svi oni koji su glasali za SBB su to uradili jer su željeli da se skine kriminalna i nacionalistička vlast. Ulazak u koaliciju sa SDA na bilo kom nivou bi bila klasična prevara i izdaja svih onih koji su glasali za SDP, jer čemu sva kritika aktuelne vlasti i nazivanja istih nacionalistima, ako im pružiš ruku i ostaviš u vlasti. Dosta ljudi koji su glasali za DBB su užasnuti činjenicom da bi SDP mogao u koaliciju za SDA, jer i oni smatraju da je SDA nacionalistička stranka i ne bi prihvatili koaliciju sa njom. Bio sam član SDP-a još daleke 1995. godine i uvijek sam im davao povjerenje, pa i sad i za mene bi bilo kakva koalicija sa SDA predstavljala sraman čin SDP-a i klasičnu prevaru i izdaju i trebalo bi ih prekrižiti za sva vremena. Sjećam se nekih ranijih izbora kad su hodže po džamijama govorili da se treba glasati za SDA, pa dalje kad su na skupovima emisari govorili ljudima ako se ne glasa za SDA goriće te u paklu, bog će vas kazniti. Isto tako se sjećam kad su SDA kabadahije znali u određenim mjestima brutalno da pretuku sve one koji misle drugačije i koji misle dati glas nekom drugom a ne SDA. Uzmimo npr. KS i vidjećemo da je više od 40% glasača glasalo protiv nacionalista i kriminalaca iz SDA i SBiH i bilo kakva koalicija sa SDA, pa i SBiH bi bila izdaja tih 40 i nešto % glasača koji očekuju da SDA i SBiH konačno završe u opoziciji.
mrtva kokoš

#197 Re: SDA ili SBB!??

Post by mrtva kokoš »

a ja mislim da je sbb ista takva, samo malo vise nesposobnija...
i za mene i bi bila izdaja uci u koaliciju sa sbb-om a te price nacionalisti ovo ono, mogle su proci prije par godina, dolaskom sulje na celu situacija se znatno izmjenila i sad su blizi centru nego nekojnekoj desnici...
sta cemo sad?!
Optimus Prime

#198 Re: SDA ili SBB!??

Post by Optimus Prime »

Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:Nije nemoguce,vec je vrlo moguce.Nece ni on zauvijek
nisi ti uopšte skontao šta si napisao.

no nije ni čudo, obzirom da maštaš o prevazi struje u SDA koju nose najveći kriminalci koji su kročili ovom zemljom, krenuvši od Čengića, Šaje, Bičakčića i inih...

no, ja znam da ovo ionako uprazno pričam, jer ti pojma nemaš ni ko su, ni šta su ti likovi. jedino ti mogu poželjeti da imaš posla sa njima. pa da skontaš koliko si gluposti navaljao.
Ma njemu je bitno da su to deklerativno veliki muslimani.

A to sto su veci munafici od mene ateiste, to ne igra nikakvu ulogu
Better Man

#199 Re: SDA ili SBB!??

Post by Better Man »

Splinter wrote:a ja mislim da je sbb ista takva, samo malo vise nesposobnija...
i za mene i bi bila izdaja uci u koaliciju sa sbb-om a te price nacionalisti ovo ono, mogle su proci prije par godina, dolaskom sulje na celu situacija se znatno izmjenila i sad su blizi centru nego nekojnekoj desnici...
sta cemo sad?!
A šta ćemo sa Izetbegovićem, Mujezinovićem, Brankovićem, Sadovićem i ostalim ne sposobnim i kriminogenim kadrovima?
clav

#200 Re: SDA ili SBB!??

Post by clav »

Better Man wrote:
Upravo tako! SDA nikad nije bila ništa drugo do nacionalistička i kriminogena stranka. Svi oni koji su na ovim izborima dali glas SDP-u, a na prošlim to nisu i svi oni koji su glasali za SBB su to uradili jer su željeli da se skine kriminalna i nacionalistička vlast. Ulazak u koaliciju sa SDA na bilo kom nivou bi bila klasična prevara i izdaja svih onih koji su glasali za SDP, jer čemu sva kritika aktuelne vlasti i nazivanja istih nacionalistima, ako im pružiš ruku i ostaviš u vlasti. Dosta ljudi koji su glasali za DBB su užasnuti činjenicom da bi SDP mogao u koaliciju za SDA, jer i oni smatraju da je SDA nacionalistička stranka i ne bi prihvatili koaliciju sa njom. Bio sam član SDP-a još daleke 1995. godine i uvijek sam im davao povjerenje, pa i sad i za mene bi bilo kakva koalicija sa SDA predstavljala sraman čin SDP-a i klasičnu prevaru i izdaju i trebalo bi ih prekrižiti za sva vremena. Sjećam se nekih ranijih izbora kad su hodže po džamijama govorili da se treba glasati za SDA, pa dalje kad su na skupovima emisari govorili ljudima ako se ne glasa za SDA goriće te u paklu, bog će vas kazniti. Isto tako se sjećam kad su SDA kabadahije znali u određenim mjestima brutalno da pretuku sve one koji misle drugačije i koji misle dati glas nekom drugom a ne SDA. Uzmimo npr. KS i vidjećemo da je više od 40% glasača glasalo protiv nacionalista i kriminalaca iz SDA i SBiH i bilo kakva koalicija sa SDA, pa i SBiH bi bila izdaja tih 40 i nešto % glasača koji očekuju da SDA i SBiH konačno završe u opoziciji.
haj sad malo dodira s realnoscu. sda svakako jeste bila kriminogena stranka i sve to sto si naveo, ali je danas slika sasvim drugacija. ne ulazeci u raspravu da li je se mogao izbjeci rat, u onakvim okolnostima voditi rat je znacilo suradjivati s svakakvim najblaze receno sumnjivim tipovima kako bi se obezbijedilo oruzje, uniforme i finansirala ta cijela skalamerija, pa se tu pojavljuju ljudi ko dobro poznati saja, radoncic(novinar iz onih transkripta objavljenih na 60 minuta), albanci, pa cele, caco i slicno. takoreci glavni oficir za vezu je bio upravo bakir, neke su mogli kontrolisati, neki su se odmetnuli. bliska veza s cericem i iz je takodje jedna od tekovina izetbegovica. ovakve stvari su bile manje vise neophodne i predstavljaju jednu od visokih cijena rata, ali nije bilo neophodno odrzavati te veze i dati odrijesene ruke tim ljudima nakon rata. jos jedna stvar iz kuhinje sda je davati funkcije nesposobnim ili manje sposobnim ljudima samo na osnovu nekog kriterija ''podobnosti'' ili zasluga u ratu. sad dolazimo do sbb-a. u sda je uvijek bilo struja ili bolje reci frakcija koje nisu imale dodira s tim. tu spada radoncicu mnogo mrzak covjek sulejman tihic. ocito mu je bio toliko mrzak da je odlucio formirati stranku nakon tihicevog reizbora, jer zaboga tihic je prekinuo veze s iz, smijenio mnoge mu drage kadrove. sbb dodje nesto kao najblaze receno otpad iz sda. kazem sbb jer sbb je u stvari fahrudin radoncic, svi ostali su tu lutke. a ovo da su sbbovci uzasnuti sto ce sdp mozda u koaliciju s sda jer su sda nacionalisti je presmijesno.
Post Reply