Ali dobra ideja. Taman ja i Mesha da po jednu crnu suknemo
SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
- Student Exchange
#51 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Blobi zahbo te SDA jopet... Nisi uracuno odrzavanje i amortizaciju auta 
-
slash
-
paldumđija
#53 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Mogao bi se ti poklopiti na ovakve konstatacije jer da su ostali birači to prepoznali bio bi "Gargamel" i dalje kandidat za člana Predsjedništva a Terzić na nekoj značajnoj funkciji u SDA. Ovako ništa iz ništa zgruhano u ništa daje sve ništa.slash wrote:Dok je Tihic bio u predsjednistvu,a predsjedavajuci vijeca ministara bio Terzic preko 70 nadleznosti preslo je na BiH, zadnje cetiri godine ni jedna..Dovoljan razlog da glasam za SDA.POKLOPI SE !skopljo69 wrote:pa naravno da ima i pozitivnih stvari koje je nasa draga vlada uradila, to je nekih 6-9% obećanja, koja bi se, budimo realni, sama od sebe ispunila, i da nije bilo vlade.slash wrote:Poklopi se ti !FTV nikad,ali pazi NIKAD nije nesto pozitivno informisala sto se tice vlade.Pa valjda ima nesto lijepo da se je desilo zadnjih 8 godina,makar jedna pozitivna stvar.Takvo informisanje je krajnje tendeciozno i neprofesionalno,ali i to NAROD ZNA..Vidio sam ovo protiv SDA,nemam nista protiv ovih ljudi i ne kazem da je naruceno..Samo ti mogu reci da SDA sigurno pobjedjuje (opet) jer koliko god Vi je mrzili postoji jos duplo vise ljudi sto ce sa ponosom glasati za SDA.
Ali, mozes li nam ti navesti te pozitivne stvari koje je SDA uradila, posto je ne znam i dosta naroda također ne zna.
-
_A_
#54 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Samo me zanima koliki je to skup bio, pa je svima doteklo po 2 kg kafe.Blobi wrote:Kud ne znadoh, da odem po 2kg kafe, i da povedem par clanova rodbine![]()
. Racunica, do Mostara i nazad mi treba 20-25KM za gorivo. U auto moze stati 5 odraslih osoba. Vratio bih se sa 10kg kafe i 5kg secera. 10 kg kafe = cca 50-60KM. Put bi se isplatio
![]()
.. Samo me brine da ta kafa nije radioaktivna... Ma nee, ne bi oni to svojim biracima, nikad
![]()
![]()
Jel to šleper dovezao pred zgradu?
- Suti i trpi
#55 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Pa naravno, Zenica se pretvorila u krkanski grad. 80% stanovnistva slusa torbo folk i gleda spanske serije. U uzem jezgru grada su smjesteni svi turbo folk klubovi, dok je alternativa zavucena u podrume. Kada se sve sabere i oduzme, nije ni cudo sto pobjedjuje SDA. Kako neko urban moze glasati za ortodoksnog krkana kakav je Fuad Kasumovic? Nikako!! Treba proci makar 50 godina da se grad oporavi od kulturnog soka koji je prouzrokovo rat.udrch wrote:A što i ti izvali glupost..javljaš se iz Zenice, bastiona SDA u ovoj zemlji i jedini sigurni veliki grad u kojem će SDA dobiti najveći broj glasova i pričaš kako ne znaš ko će da glasa za njih..Suti i trpi wrote:Nemam fejsbuk. Ja bih zaista volio upoznati nekog inteligentnog ko glasa za SDA ili SzBiH. Volio bih da mi objasni kako moze moralan covjek dati glas provjerenim lopovima i krkanima. Ove uhljebljene 'razumijem', ali mi nisu jasni ovi sto nemaju nista od SDA_A_ wrote:Šuti i trpi, ukucaj u Facebook "SDA mladi" pa pogledaj ko sve glasa za tu stranku.
Nažalost ima mladih dosta... ali nadam se da ih je nedovoljno za pobjedu kroz tri dana..
Sve lokalne izbore uvijek glasam za SDA, zato što nisam zadovoljan onima koji su na vlasti u mojoj opštini..
Evo ja ću glasati za SDA na federalnom nivou zasigurno, za ostale još nisam odlučio..
Doduše ja sam možda po tvom kriterijumu nepismen, a možda je inače 25% Bošnjaka koji glasaju za SDA nepismeno..oni koji glasaju za SDP su svi pismeni, kao i sv oni koji će glasati za Fahru i SBiH i sl..u ovim drugim strankama čak nema nijedan glasač koji je rođen na selu, nema ni onih koji su krezubi i sl..
Na ovim izborima neće niko pobijediti, ko god da dođe mi smo ga kolektivno popušili..
Kako ti mozes glasati za SDA kada je premijer Mujezinovic olicenje arogancije i bahatosti? Kako mozes glasati za stranku koja je ispunila 8% obecanja? Je l ti smeta laz? Ponovo obecavaju a vrlo dobro znaju da 90% obecanja ne mogu ispuniti. Naivni i nepismeni narod uvijek nasjedne.
Je l te stid sto podrzavas stranku koja po bosanskim zabitima kupuje glasove kafom, secerom, brasnom...?
Nemam nista protiv napacenog naroda koji glasa za SDA. Zao mi je tih ljudi.
-
slash
#56 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
A znas li da je parola za izbore 2006 u samoj SDA bila "svi za SDA,svi za Silajdzica",plus Islamska zajednica i Avaz na strani Silajdzica..Pa da je Clinton bio kandidat izgubio bih..Al Tihi je ocistio SDA od uljeza i mogu ti reci da stranka nikad nije bila ovako ujedinjena..
- Zelenas
#57 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
A koje su to nadleznosti, kad vec znas koliko ih ima?slash wrote:Dok je Tihic bio u predsjednistvu,a predsjedavajuci vijeca ministara bio Terzic preko 70 nadleznosti preslo je na BiH, zadnje cetiri godine ni jedna..Dovoljan razlog da glasam za SDA.POKLOPI SE !skopljo69 wrote:pa naravno da ima i pozitivnih stvari koje je nasa draga vlada uradila, to je nekih 6-9% obećanja, koja bi se, budimo realni, sama od sebe ispunila, i da nije bilo vlade.slash wrote:Poklopi se ti !FTV nikad,ali pazi NIKAD nije nesto pozitivno informisala sto se tice vlade.Pa valjda ima nesto lijepo da se je desilo zadnjih 8 godina,makar jedna pozitivna stvar.Takvo informisanje je krajnje tendeciozno i neprofesionalno,ali i to NAROD ZNA..Vidio sam ovo protiv SDA,nemam nista protiv ovih ljudi i ne kazem da je naruceno..Samo ti mogu reci da SDA sigurno pobjedjuje (opet) jer koliko god Vi je mrzili postoji jos duplo vise ljudi sto ce sa ponosom glasati za SDA.
Ali, mozes li nam ti navesti te pozitivne stvari koje je SDA uradila, posto je ne znam i dosta naroda također ne zna.
I hajde mi reci sta je sa Tihicevim obecanjem da cemo biti u NATO paktu i na vratima Evrope 2010. ?
Takodje me zanima zasto potpredsjednik RS-a Adil Osmanovic (SDA) nije odrzao obecanje i ukinuo naziv entiteta Republika Srpska. Ili zbog cega Husein Smajlovic nije proveo u djelo obecanje da "niko vise nece zagadjivati Zenicu", nakon cega je Mittal ispustio otrov u Bosnu, a ljudi udisali zrak koji je mjesecno zagadjen za godisnji dozvoljeni prosjek... Zasto zasto zasto?
Pitaj u centrali, pa se javi.
- 8. sekretar SKOJ-a
#58 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Malo promjene u kolektivnom seksualnom životu neće ništa smetati.udrch wrote: Na ovim izborima neće niko pobijediti, ko god da dođe mi smo ga kolektivno popušili..
Čak, šta više, neki seksolozi preporučuju promjene,...
-
Desert Wind
#59 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
posto vidim da je dosta tema otvoreno sa istom/slicnom tematikom da i ovdje kazem:
najgore je sto ove izbore nece dobit budale sa laptopima i racunarima koji prdoklace po internetu bez puno koristi nego nepismen puk koji ce za kilu kafe i secera dat svoj glas - mislim urazumite se - jedno pola stanovnistva nema ni racunar a kamo li internet - ja fakat ne znam cemu ovoliki pritisak na webu... a evo recimo moj otac je jedan eklatantan primjer - njemu na Aliju nesto rec boze sacuvaj iako je i sam bio zivi svjedok prodaje teritorija na terenu - dok je moja stara puno vise informaticki obrazovana pa i iz te-ve smeca razabire i sama dosta toga i vec je gradjansko-politicki svjesna kakvo smece nas vodi....
nije problem izlazak na izbore nego izlazak kvalitetnih glasaca na izbore - sta suburb zna sta je napredak trajno blagostanje pametan i pismen coek - njemu je vazno da je lijep (haris silajdzic) i da lijepo prica (zlatko lagumdzija) i da je dobar vjernik (alija izetbegovic)......
prema tome ja zaista ne vidim nista svijetlo u svemu ovome i ne ocekujem neke spektakularne promjene - doci ce samo drugi da zamijene one prve sto su se nakrali i nadrpali...
najgore je sto ove izbore nece dobit budale sa laptopima i racunarima koji prdoklace po internetu bez puno koristi nego nepismen puk koji ce za kilu kafe i secera dat svoj glas - mislim urazumite se - jedno pola stanovnistva nema ni racunar a kamo li internet - ja fakat ne znam cemu ovoliki pritisak na webu... a evo recimo moj otac je jedan eklatantan primjer - njemu na Aliju nesto rec boze sacuvaj iako je i sam bio zivi svjedok prodaje teritorija na terenu - dok je moja stara puno vise informaticki obrazovana pa i iz te-ve smeca razabire i sama dosta toga i vec je gradjansko-politicki svjesna kakvo smece nas vodi....
nije problem izlazak na izbore nego izlazak kvalitetnih glasaca na izbore - sta suburb zna sta je napredak trajno blagostanje pametan i pismen coek - njemu je vazno da je lijep (haris silajdzic) i da lijepo prica (zlatko lagumdzija) i da je dobar vjernik (alija izetbegovic)......
prema tome ja zaista ne vidim nista svijetlo u svemu ovome i ne ocekujem neke spektakularne promjene - doci ce samo drugi da zamijene one prve sto su se nakrali i nadrpali...
-
slash
#60 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Evo ovako, DGS,CARINA,SIPA,VOJSKA ima ih tacno 71, ukinut prefiks srpski iz gradova..a ja tebe pitam sta je to uradjeno zadnje 4 god???Ni jedna nadleznost nije prenesena na drzavu.I molim te da budes korektan,kakva ba centrala?Ja sam samo obican gradjanin i patriota BiH,koji misli dobro svojoj zemlji.Iako pogledas ispunjena izborna obecanja SDA sa 8%,sto je smijesno je vodeca..ali neka i to nesto govori
- agent_zero
#61 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Koji jadovi! Kao da im nije bio dovoljan onaj sramni potez sa sarajevskim obdaništima.
Luzeri.
Luzeri.
-
skopljo69
#62 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Bravo!!! A ja tebe pitam ko je na vlasti zadnje 4 g, i ko je zadnje 2 na lokalnom nivou??????slash wrote:Evo ovako, DGS,CARINA,SIPA,VOJSKA ima ih tacno 71, ukinut prefiks srpski iz gradova..a ja tebe pitam sta je to uradjeno zadnje 4 god???Ni jedna nadleznost nije prenesena na drzavu.I molim te da budes korektan,kakva ba centrala?Ja sam samo obican gradjanin i patriota BiH,koji misli dobro svojoj zemlji.Iako pogledas ispunjena izborna obecanja SDA sa 8%,sto je smijesno je vodeca..ali neka i to nesto govori
a sta je pozitivno uradjeno sto se tice poboljsanja ekonomske situacije, i sta je uradjeno da se poboljsa stanje obicnih ljudi, studenata, penzionera????
- kamen spoticanja
#63 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
kad smo vec kod besplatnih rekvizita...uvalise mi sad sda volonteri dnevni avaz
ja gledam jel moguce...kad ono
novine isti format kao i avaz,ista boja,ista grafika,sve isto...samo se zove bosanska stvarnost...prelistao i udara se po fahri najvise...nisu zaobisli na hareta ni zlatka...ni sanelu jenkins
novine isti format kao i avaz,ista boja,ista grafika,sve isto...samo se zove bosanska stvarnost...prelistao i udara se po fahri najvise...nisu zaobisli na hareta ni zlatka...ni sanelu jenkins
-
udrch
#64 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Ja ću uinat ako se probudim na vrijeme opet glasati za SDA..
Đe moj nepismeni narod tu i ja..šta sam ja bolji od njih..
Jedino ću za Komšića glasati, ne mogu za ove ublehaše naše..
Ljiljan je ipak ljiljan, tako da ću ganjati sve ove liste gdje ima Ljiljana, zaobilazeći jedino ove prodane Tornjakove i Seferove..
Đe moj nepismeni narod tu i ja..šta sam ja bolji od njih..
Jedino ću za Komšića glasati, ne mogu za ove ublehaše naše..
Ljiljan je ipak ljiljan, tako da ću ganjati sve ove liste gdje ima Ljiljana, zaobilazeći jedino ove prodane Tornjakove i Seferove..
-
_A_
#65 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Biračka mjesta su otvorena najmanje do 19 sati.udrch wrote:Ja ću uinat ako se probudim na vrijeme opet glasati za SDA..
Ma ti sigurno imaš nekog svog u toj SDA, inače ne bi tako slatkorječivo pričao.
Ili vi u Zenici nemate ama baš nikakve alternative u drugim strankama?
-
Povjerenje
#66 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
nije to, udrch ima dnevnicu od SDA i plus još stoji kod glasačke kutije da se osjeća bitnije_A_ wrote:Biračka mjesta su otvorena najmanje do 19 sati.udrch wrote:Ja ću uinat ako se probudim na vrijeme opet glasati za SDA..gdje se nećeš probudit?
Ma ti sigurno imaš nekog svog u toj SDA, inače ne bi tako slatkorječivo pričao.
Ili vi u Zenici nemate ama baš nikakve alternative u drugim strankama?
-
hadžialagić
#67 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Dok je SDA bio pokret Bošnjaka u njemu je bilo stvarno značajnih, naprednih i pismenih ljudi. Gledaj sad ko su perjanice SDA. Pa ne bi mogli ni cipele brisati onoj postavi.slash wrote:Ja ne kazem da SDA nije grijesila,ali ruku na srce najvise se je i brinula o borcima.Nije dovoljno ali najvise sigurno jeste!
-
von borojevic
#68 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Drugi su toliko para spiskali a šta su djelili? Letke upaljače i olovke? Vidi se ko je domaćin. Lijep gest! 
- vjesticanametli
#69 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
eeeeeee oni kafe i secera a dobiju od naroda guzicu za 4 godine pa udriiiiiiiiiiiii
-
hadžialagić
#70 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Neće se tek tako ovi rezultati priznati. Biće svega...
-
samo_ovaj_put
#71 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
prosla znaci kafa
-
Corola
#72 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Sto ,jel zbog kahve.hadžialagić wrote:Neće se tek tako ovi rezultati priznati. Biće svega...
-
hadžialagić
#73 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
Sikteruša. Mnoge pr*liv stigao. Istek'o rok. Ako su ovo indikatori kako će proći na lokalnim izborima, crno im se piše...
- NightSkyWalker
#74 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
SDP dijelio lazna obecanja pred izbore.
- luckylaka
#75 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!
A ja kilo kafe Minas,kilo kocke Dedo,kilo sitnog tako zena pa i djeca jedva dovukosmo do kuce.Masala.ABD i do godina SDA.Da je bilo jos samo malo ulja,brasana i jedno kg teletine dze bi im bio kraj.Kazem zeni,,evo od onih milijardu i po donacija sto je spiskala SDA i mi dobili maksuziju,,Ja rahatluka S(a)DA.PUna kuca kafe,secera.Jebo izbore