SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

vladirad

#1 SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by vladirad »

Image

Sinoc je na skupu SDA u mjestu Potoci kod Mostara odrzan predizborni skup SDA.
Na skupu je EDIN MUŠIĆ ( ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, bivsi nacelnik Opcine Mostar-Sjever) LICNO dijelio po 2 kg kafe i secera svima koji su dosli. Nakon plakata u vrticu, ovo je jos jedan potez koji vuce SDA na dno politicke scene u BiH. Svaki kilogram kafe ce im se obiti o glavu.

----

Šta vi mislite o ovome, jeste li kada imali slično iskustvo...
hadžialagić

#2 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by hadžialagić »

:D Pu *ebote gdje sam ja bio. :-)
Normalan.ba

#3 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by Normalan.ba »

Jes da ne ide kafa na gladan stomak al daj šta daš.Poklonu se u zube ne gleda.Mudar potez :D
Cholina_Lokica

#4 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by Cholina_Lokica »

trebali su i po steku cigara :roll:
fatamorgana

#5 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by fatamorgana »

Jel' sitni il' u kocki?
hadžialagić

#6 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by hadžialagić »

Dosta su uzimali, vakat sad da malo i daju. :lol: :-)
sylar

#7 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by sylar »

Pa ovo me nista ne cudi, na kafu i secer su dobili vec 2 izbore. Oko Zenice po selima su djelili cak i sveske i olovke djeci za skolu.
Kafa, secer, nesto malo betona kroz selo, svaki kilometar po jednu banderu za rasvjetu i eto ti 4 godine vlasti. :x
theTruePath

#8 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by theTruePath »

bilo i ostalo tako

narodu daj hljeba i igara
skopljo69

#9 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by skopljo69 »

sylar wrote:Pa ovo me nista ne cudi, na kafu i secer su dobili vec 2 izbore. Oko Zenice po selima su djelili cak i sveske i olovke djeci za skolu.
Kafa, secer, nesto malo betona kroz selo, svaki kilometar po jednu banderu za rasvjetu i eto ti 4 godine vlasti. :x
U jednom selu u srednjobosanskom kantonu dijelili staro australisko meso, iz Merhametove narodne kuhinje, zalosno ali ipak. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
8. sekretar SKOJ-a

#10 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Pred lokalne izbore SDA je na Ilidži davala, kao za Bajram, po 50KM starijim osobama (80 +).
Pobjeda SDA je bila više nego ubjedljiva, svi ostali kandidati zajedno, skupili su manje glasova od pobjednika SDA načelnika.
Last edited by 8. sekretar SKOJ-a on 30/09/2010 02:12, edited 1 time in total.
nikad_vise

#11 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by nikad_vise »

pa koja sam ja fukara od covjeka jbte nikad se ne zadesim ni u jednoj opstini il mjestu gdje dijele te pare,salame,kobasice,kafu.. :D :lol: :lol:
ja bi im za 80 maraka skupio bar 30 glasova :lol:
hadžialagić

#12 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by hadžialagić »

Meni obavezno javite ako neko bude dijelio vunene. Sad će zima. :mrgreen:
hadžialagić

#13 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by hadžialagić »

@nikad vise

Mi smo se valjda rodili kad nije bilo zvijezda na nebu? :-? Da smo i pod nesretnom, barem bi nas nešto zapalo. Pih.
nikad_vise

#14 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by nikad_vise »

hadžialagić wrote:@nikad vise

Mi smo se valjda rodili kad nije bilo zvijezda na nebu? :-? Da smo i pod nesretnom, barem bi nas nešto zapalo. Pih.
ma ne zivota mi :)samo jednom sam slucajno naisao pred izbore i vidjeh pred merkatorom one lijanovice kao neka degustacija ovo ono :D al se bio uhvatio red za sendvice i dijelili one svoje programe narodu:D

de ako ima neka stranka il neko od clanova ove stranke lijanovica nek javi proceduru treba mi 100 maraka za faks a frka mi :lol:
8. sekretar SKOJ-a

#15 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

hadžialagić wrote:Meni obavezno javite ako neko bude dijelio vunene. Sad će zima. :mrgreen:
E, ne može, to će dijeliti za ''nedaj-bože rata'' u akciji: "100 000 priglavaka za OS BiH"!
skopljo69

#16 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by skopljo69 »

nikad_vise wrote: de ako ima neka stranka il neko od clanova ove stranke lijanovica nek javi proceduru treba mi 100 maraka za faks a frka mi :lol:
nisam clan, ali znam da je procedura dugacka, cak dobijes i koverat, ako ti vec hitno treba otidji neka ti on licno da. :)
nikad_vise

#17 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by nikad_vise »

skopljo69 wrote:
nikad_vise wrote: de ako ima neka stranka il neko od clanova ove stranke lijanovica nek javi proceduru treba mi 100 maraka za faks a frka mi :lol:
nisam clan, ali znam da je procedura dugacka, cak dobijes i koverat, ako ti vec hitno treba otidji neka ti on licno da. :)
ma ne..nisi to mislio :lol: :lol:

neg ozbiljno ba jel iko ikad uspjeo dobiti 50-100 maraka od neke stranke..znam za slucajeve gdje se za 30-40 maraka nadje osoba koja ce odraditi nekom recimo nekih 20-30 glasova..al jednoj osobi za glas toliko dati :?
skopljo69

#18 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by skopljo69 »

nikad_vise wrote:ma ne..nisi to mislio :lol: :lol:
Naravno da nisam ovo je jako ozbiljna tema! :)
nikad_vise wrote: neg ozbiljno ba jel iko ikad uspjeo dobiti 50-100 maraka od neke stranke..znam za slucajeve gdje se za 30-40 maraka nadje osoba koja ce odraditi nekom recimo nekih 20-30 glasova..al jednoj osobi za glas toliko dati :?
ima ljudi koji dobiju, a ima i onih 99,98% koji ne dobiju :lol: :lol: :lol:
8. sekretar SKOJ-a

#19 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

nikad_vise wrote: ma ne..nisi to mislio :lol: :lol:

neg ozbiljno ba jel iko ikad uspjeo dobiti 50-100 maraka od neke stranke..znam za slucajeve gdje se za 30-40 maraka nadje osoba koja ce odraditi nekom recimo nekih 20-30 glasova..al jednoj osobi za glas toliko dati :?
Pa, u ponedjeljak u emisiji 60', Lijanović nije direktno izrekao tu činjenicu, ali sam ja (vjerujem i ostali gledaoci) razumio da će on ''tako nastaviti i dalje''.
Sad bilo je dvosmisleno, Bakir je izrekao to da Lijanovićeva stranka dijeli po 100 kaemova, a Lijanović je izgovorio da ''će tako nastaviti i dalje'', valjda da se bori za izmjenu Izbornog zakona po kojem bi svakom glasaču pripadalo 100KM. Prema tome, ne bi bilo loše da pogledaš web. stranicu ''Radom za boljitak'', saznaš adrese i sutra-prekosutra zakucaš na prava vrata.
motachjointa

#20 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by motachjointa »

nije ovo nista novo niti samo problem SDA, u hadzicima je SDP na izborima prije 6 godina isprobao ovo, to jest tadasnji kandidat za nacelnika opcine, doduse nije bilo po kilu kafe nego po 200 grama ali boze moj, u skladu sa tim tako nekako je prosao i na izborima a isto to zelim i ovim iz sda a pogotovo ovom musicu, samo treba pogledati njegovu vilu u dreznici i sve ti je jasno o kakvom se postenjacini radi :-)
ri0

#21 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by ri0 »

Jedan mali podsjetnik zasto ne glasati za ove na vlasti... :sax: :bih: :bih:

za_sada_bez_dobrog_nicka

#22 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

... RAHAT lokum?

To ćemo sačekati....
udrch

#23 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by udrch »

Znači ne treba ići na ove velike skupove, dobije se samo prazna priča..
Taktika je znači ići na ove manje skupove..jebiga ja nisam znao..
Suti i trpi

#24 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by Suti i trpi »

sylar wrote:Pa ovo me nista ne cudi, na kafu i secer su dobili vec 2 izbore. Oko Zenice po selima su djelili cak i sveske i olovke djeci za skolu.
Nepismen narod. To je jedino objasnjenje petnaestogodisnje vladavine SDA - SzBiH.

Do sada nisam upozno nikoga ko glasa za jednu od ove dvi stranke :shock: . Da li se stide izjasniti ili ne kontaktiram sa 'takvim' ljudima :roll: .

SDA je nekidan organizovala fudbalski turnir u Zenici. Skupilo se oko 200 simpatizera SDA iz okolnih sela. Bili prisutni skoro svi visoki zvanicnici SDA iz ZDK. Intonira se himna SDA, a svi ustadose i dobar dio drzi ruku na srcu :mrgreen: . Posmatram onako sa strane te bijedne ljude... Kako se samo uvlace i slepaju njuskama iz SDA :o ... Kako sve to izgleda bijedno i ponizno... Kada ce na to neka SDA njuska, 'donesite ljudima sokove da nazdravimo buducu pobjedu' :mrgreen: :lol: . Ljudi odobravaju... Sve je 100 X vece kada dobijes od nekog uzvisenog iz SDA. Jos ako se sa njime rukujes, osjetis se kao dio neceg velikog. 'Sta bi bilo sa nama da nam nije SDA'.
_A_

#25 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by _A_ »

Šuti i trpi, ukucaj u Facebook "SDA mladi" pa pogledaj ko sve glasa za tu stranku.
Nažalost ima mladih dosta... ali nadam se da ih je nedovoljno za pobjedu kroz tri dana.
Post Reply