SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

veljaca

#26 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by veljaca »

Suti i trpi wrote:
sylar wrote:Pa ovo me nista ne cudi, na kafu i secer su dobili vec 2 izbore. Oko Zenice po selima su djelili cak i sveske i olovke djeci za skolu.
Kafa, secer, nesto malo betona kroz selo, svaki kilometar po jednu banderu za rasvjetu i eto ti 4 godine vlasti. :x
Nepismen narod. To je jedino objasnjenje petnaestogodisnje vladavine SDA - SzBiH.

Do sada nisam upozno nikoga ko glasa za jednu od ove dvi stranke :shock: . Da li se stide izjasniti ili ne kontaktiram sa 'takvim' ljudima :roll: .

SDA je nekidan organizovala fudbalski turnir u Zenici. Skupilo se oko 200 simpatizera SDA iz okolnih sela. Bili prisutni skoro svi visoki zvanicnici SDA iz ZDK. Intonira se himna SDA, a svi ustadose i dobar dio drzi ruku na srcu :mrgreen: . Posmatram onako sa strane te bijedne ljude... Kako se samo uvlace i slepaju njuskama iz SDA :o ... Kako sve to izgleda bijedno i ponizno... Kada ce na to neka SDA njuska, 'donesite ljudima sokove da nazdravimo buducu pobjedu' :mrgreen: :lol: . Ljudi odobravaju... Sve je 100 X vece kada dobijes od nekog uzvisenog iz SDA. Jos ako se sa njime rukujes, osjetis se kao dio neceg velikog. 'Sta bi bilo sa nama da nam nije SDA'.
:?

De bogati, ako ti nije mrsko, procitaj ovo sto sam ti podvukao - pa se zamisli ....

P.S. Prestani da vrijedjas .....

:bih:
Suti i trpi

#27 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by Suti i trpi »

_A_ wrote:Šuti i trpi, ukucaj u Facebook "SDA mladi" pa pogledaj ko sve glasa za tu stranku.
Nažalost ima mladih dosta... ali nadam se da ih je nedovoljno za pobjedu kroz tri dana.
Nemam fejsbuk. Ja bih zaista volio upoznati nekog inteligentnog ko glasa za SDA ili SzBiH. Volio bih da mi objasni kako moze moralan covjek dati glas provjerenim lopovima i krkanima. Ove uhljebljene 'razumijem', ali mi nisu jasni ovi sto nemaju nista od SDA :roll: .
forza milan

#28 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by forza milan »

vladirad wrote:Image

Sinoc je na skupu SDA u mjestu Potoci kod Mostara odrzan predizborni skup SDA.
Na skupu je EDIN MUŠIĆ ( ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, bivsi nacelnik Opcine Mostar-Sjever) LICNO dijelio po 2 kg kafe i secera svima koji su dosli. Nakon plakata u vrticu, ovo je jos jedan potez koji vuce SDA na dno politicke scene u BiH. Svaki kilogram kafe ce im se obiti o glavu.

----

Šta vi mislite o ovome, jeste li kada imali slično iskustvo...
pa stra fali, NAROD ZNA ko je dobar domaćin :D
skopljo69

#29 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by skopljo69 »

Suti i trpi wrote:Nemam fejsbuk. Ja bih zaista volio upoznati nekog inteligentnog ko glasa za SDA ili SzBiH. Volio bih da mi objasni kako moze moralan covjek dati glas provjerenim lopovima i krkanima. Ove uhljebljene 'razumijem', ali mi nisu jasni ovi sto nemaju nista od SDA :roll: .
E takvog inteligentnog čovjeka ne mozeš naci koji glasa za SDA a nema nista od njih...
A i oni na listama Bože sacuvaj, nekoliko godina neuspješno i nestručno se bave politikom, i nagrada im je npr. kandidatura za f.parlament :x :x :x
Suti i trpi

#30 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by Suti i trpi »

veljaca wrote:
Suti i trpi wrote:
sylar wrote:Pa ovo me nista ne cudi, na kafu i secer su dobili vec 2 izbore. Oko Zenice po selima su djelili cak i sveske i olovke djeci za skolu.
Kafa, secer, nesto malo betona kroz selo, svaki kilometar po jednu banderu za rasvjetu i eto ti 4 godine vlasti. :x
Nepismen narod. To je jedino objasnjenje petnaestogodisnje vladavine SDA - SzBiH.

Do sada nisam upozno nikoga ko glasa za jednu od ove dvi stranke :shock: . Da li se stide izjasniti ili ne kontaktiram sa 'takvim' ljudima :roll: .

SDA je nekidan organizovala fudbalski turnir u Zenici. Skupilo se oko 200 simpatizera SDA iz okolnih sela. Bili prisutni skoro svi visoki zvanicnici SDA iz ZDK. Intonira se himna SDA, a svi ustadose i dobar dio drzi ruku na srcu :mrgreen: . Posmatram onako sa strane te bijedne ljude... Kako se samo uvlace i slepaju njuskama iz SDA :o ... Kako sve to izgleda bijedno i ponizno... Kada ce na to neka SDA njuska, 'donesite ljudima sokove da nazdravimo buducu pobjedu' :mrgreen: :lol: . Ljudi odobravaju... Sve je 100 X vece kada dobijes od nekog uzvisenog iz SDA. Jos ako se sa njime rukujes, osjetis se kao dio neceg velikog. 'Sta bi bilo sa nama da nam nije SDA'.

De bogati, ako ti nije mrsko, procitaj ovo sto sam ti podvukao - pa se zamisli ....

Ako mislis na to sto pisem 'upozno', a ne 'upoznaAo', to sam vec vise puta objasnjavAo.

Ako mislis da aludiram da za SDA i SzBiH glasaju ljudi sa sela, onda si djelimicno bio u pravu. SDA i SzBiH jeftinim metodama obmanjuju nepismeno stanovnistvo po bosanskim selima. Gradovi su prepuni nepismenog i zatucanog stanovnistva, tako da i tu imaju veliki broj pristalica.

Nisu ovo uvrede, ovo su cinjenice. Nemas pojma koliko zalim sto je tako, sto SDA i SzBiH obmanjuju te jadne ljude. Zato se i zalazem da odu sa vlasti, da se prestane sa vrijedjanjem inteligencije ovog naroda.

SzBiH je ispuno 0% predizbornih obecanja i opet imaju obraza obecavati. Zar to nije vrjedjanje inteligencije?
udrch

#31 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by udrch »

Suti i trpi wrote:
_A_ wrote:Šuti i trpi, ukucaj u Facebook "SDA mladi" pa pogledaj ko sve glasa za tu stranku.
Nažalost ima mladih dosta... ali nadam se da ih je nedovoljno za pobjedu kroz tri dana.
Nemam fejsbuk. Ja bih zaista volio upoznati nekog inteligentnog ko glasa za SDA ili SzBiH. Volio bih da mi objasni kako moze moralan covjek dati glas provjerenim lopovima i krkanima. Ove uhljebljene 'razumijem', ali mi nisu jasni ovi sto nemaju nista od SDA :roll: .
A što i ti izvali glupost..javljaš se iz Zenice, bastiona SDA u ovoj zemlji i jedini sigurni veliki grad u kojem će SDA dobiti najveći broj glasova i pričaš kako ne znaš ko će da glasa za njih..
Sve lokalne izbore uvijek glasam za SDA, zato što nisam zadovoljan onima koji su na vlasti u mojoj opštini..
Evo ja ću glasati za SDA na federalnom nivou zasigurno, za ostale još nisam odlučio..
Doduše ja sam možda po tvom kriterijumu nepismen, a možda je inače 25% Bošnjaka koji glasaju za SDA nepismeno..oni koji glasaju za SDP su svi pismeni, kao i sv oni koji će glasati za Fahru i SBiH i sl..u ovim drugim strankama čak nema nijedan glasač koji je rođen na selu, nema ni onih koji su krezubi i sl..

Na ovim izborima neće niko pobijediti, ko god da dođe mi smo ga kolektivno popušili..
slash

#32 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by slash »

udrch wrote:
Suti i trpi wrote:
A što i ti izvali glupost..javljaš se iz Zenice, bastiona SDA u ovoj zemlji i jedini sigurni veliki grad u kojem će SDA dobiti najveći broj glasova i pričaš kako ne znaš ko će da glasa za njih..
Sve lokalne izbore uvijek glasam za SDA, zato što nisam zadovoljan onima koji su na vlasti u mojoj opštini..
Evo ja ću glasati za SDA na federalnom nivou zasigurno, za ostale još nisam odlučio..
Doduše ja sam možda po tvom kriterijumu nepismen, a možda je inače 25% Bošnjaka koji glasaju za SDA nepismeno..oni koji glasaju za SDP su svi pismeni, kao i sv oni koji će glasati za Fahru i SBiH i sl..u ovim drugim strankama čak nema nijedan glasač koji je rođen na selu, nema ni onih koji su krezubi i sl..

Na ovim izborima neće niko pobijediti, ko god da dođe mi smo ga kolektivno popušili..
Cuj ko glasa!??? Pa vecina Bosnjaka,ljudi koji vole BiH,istinske patriote,ljudi koji su branili BiH.Eto ko glasa..
skopljo69

#33 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by skopljo69 »

slash wrote:Cuj ko glasa!??? Pa vecina Bosnjaka,ljudi koji vole BiH,istinske patriote,ljudi koji su branili BiH.Eto ko glasa..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Najgluplja stvar koju sam cuo, kako se vlast odnosi prema patriotima i braniocima BiH cudim se kako jos iko za njih glasa!
blue_sky

#34 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by blue_sky »

skopljo69 wrote:
slash wrote:Cuj ko glasa!??? Pa vecina Bosnjaka,ljudi koji vole BiH,istinske patriote,ljudi koji su branili BiH.Eto ko glasa..
Najgluplja stvar koju sam cuo, kako se vlast odnosi prema patriotima i braniocima BiH cudim se kako jos iko za njih glasa!
:thumbup:
slash

#35 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by slash »

skopljo69 wrote:
Druze manje gledaj FTV koju kontrolise SDP,na kojoj nikada nisi vidio nista pozitivno,vjecito crnilo,stalno izvrcu stvari naopako.Narod zna ko stoji iza protesta boraca ispred vlade ove godine,a znas i ti samo se pravis englez..Ljudi znaju,borci znaju ko ih je obilazio i prije i poslije izbora,a to su kadrovi SDA..Citas li ti uopste novine,vidim imas i internet pa malo pogledaj ko ima podrsku vecine generala i boraca.Ja ne kazem da SDA nije grijesila,ali ruku na srce najvise se je i brinula o borcima.Nije dovoljno ali najvise sigurno jeste!
_A_

#36 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by _A_ »

A najviše je i pokrala? Slash? :roll:
veljaca

#37 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by veljaca »

Suti i trpi wrote:
veljaca wrote:
Suti i trpi wrote:

Ako mislis na to sto pisem 'upozno', a ne 'upoznaAo', to sam vec vise puta objasnjavAo.

Ako mislis da aludiram da za SDA i SzBiH glasaju ljudi sa sela, onda si djelimicno bio u pravu. SDA i SzBiH jeftinim metodama obmanjuju nepismeno stanovnistvo po bosanskim selima. Gradovi su prepuni nepismenog i zatucanog stanovnistva, tako da i tu imaju veliki broj pristalica.

Nisu ovo uvrede, ovo su cinjenice. Nemas pojma koliko zalim sto je tako, sto SDA i SzBiH obmanjuju te jadne ljude. Zato se i zalazem da odu sa vlasti, da se prestane sa vrijedjanjem inteligencije ovog naroda.

SzBiH je ispuno 0% predizbornih obecanja i opet imaju obraza obecavati. Zar to nije vrjedjanje inteligencije?
De bogati, ako ti nije mrsko, procitaj ovo sto sam ti podvukao ..... Na to sto si ti napisao kao odgovor - nisam mislio ...

I jos jednom - prestani vrijedjati ....

slash

#38 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by slash »

_A_ wrote:A najviše je i pokrala? Slash? :roll:
Djelimicno se slazem sa tobom. Nema postene vlasti na zemaljskoj kugli,uvijek ce se naci neko ko ce reci da je vlast korumpirana i nesposobna.Samo postoji razlika u onima koji kradu i onima koji manje kradu.Nazalost,ali istinito!
skopljo69

#39 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by skopljo69 »

slash wrote:
skopljo69 wrote:
Druze manje gledaj FTV koju kontrolise SDP,na kojoj nikada nisi vidio nista pozitivno,vjecito crnilo,stalno izvrcu stvari naopako.Narod zna ko stoji iza protesta boraca ispred vlade ove godine,a znas i ti samo se pravis englez..Ljudi znaju,borci znaju ko ih je obilazio i prije i poslije izbora,a to su kadrovi SDA..Citas li ti uopste novine,vidim imas i internet pa malo pogledaj ko ima podrsku vecine generala i boraca.Ja ne kazem da SDA nije grijesila,ali ruku na srce najvise se je i brinula o borcima.Nije dovoljno ali najvise sigurno jeste!
o, o, o, my o, ja se "izvinjajem" to sigurno SDP sprema neku urotu protiv BIH hvala ti!!! Al, ej, stvarno kad vidis na FTV stalno crnilo i stvarno nikad nista pozitivno, zaboravim nakratko kako je nama ustvari ovdje lijepo i ugodno zivjeti, radi se, ne krade se, imamo perspektivnu buducnost. Hvala jos jednom sto si mi oci otvorio.
Vidi jos ovo http://www.protivsda.com.ba/ ovom g. je sigurno Komso i Laguna dobro platili....
POKLOPI SE!!!
Povjerenje

#40 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by Povjerenje »

vladirad wrote:Image

Sinoc je na skupu SDA u mjestu Potoci kod Mostara odrzan predizborni skup SDA.
Na skupu je EDIN MUŠIĆ ( ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, bivsi nacelnik Opcine Mostar-Sjever) LICNO dijelio po 2 kg kafe i secera svima koji su dosli. Nakon plakata u vrticu, ovo je jos jedan potez koji vuce SDA na dno politicke scene u BiH. Svaki kilogram kafe ce im se obiti o glavu.

----

Šta vi mislite o ovome, jeste li kada imali slično iskustvo...
SDP je dijelio 200g kafe u Velikoj Kladuši. Čujem da su sad pojačali dozu na kilu,nebil se narod uroko kafom do izbora.
Samo što ij je 'boljitak' pretekao, oni placaju glas 100KM i to otvoreno nude narodu. Prošle godine su cijelo jedno selo kupili :x
blue_sky

#41 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by blue_sky »

jes', da nema onog FTV-a nama bi bilo praaavo dobro :-) kako se usudjuju reci da nam je lose :twisted: :lol:
Deeney

#42 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by Deeney »

Prije izbora dijele kafu i secer. A poslije izbora vodu i secer! Da dodjemo sebi.
valterbranisarajevo

#43 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by valterbranisarajevo »

Stranke na oglase dnevno troše 100 prosječnih plata

SDA je samo za sedam dana utrošila više od 250.000 KM i tako ukupnim troškovima kampanje od gotovo 350.000 KM prestigla SNSD, koji je utrošio oko 270.000, SBiH i SBBBiH koji su utrošili po 250.000 KM

Političke partije su u predizbornoj kampanji za oglase u elektronskim i štampanim medijima do sada potrošile oko 1,7 miliona KM, što znači da su za sedam dana kampanje uspjele više nego udvostručiti troškove iz prve dvije sedmice, saopšteno je iz Transparency International (TI) BiH.

"Rezultati monitoringa pokazali su da su stranke, uključene u istraživanje, do sada ukupno utrošile oko 1,7 miliona KM, što je duplo više nego u prve dvije sedmice kampanje. Sa prethodno procijenjenim troškovima za vanjsko oglašavanje od oko dva miliona KM, to ukupno iznosi oko 3,7 miliona", navodi se u saopštenju.

"SDA je samo za sedam dana utrošila više od 250.000 KM, i tako ukupnim troškovima kampanje od gotovo 350.000 KM `prestigla` SNSD, koji je utrošio oko 270.000, SBiH i Stranku za bolju budućnost, koje su utrošile po oko 250.000 KM", navodi se u saopštenju.

Oslobođenje

Sada su aktivirani crni fondovi koji se pune novcem javnih preduzeća, a koje između ostalog građani pune plaćajući račune...
slash

#44 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by slash »

Poklopi se ti !FTV nikad,ali pazi NIKAD nije nesto pozitivno informisala sto se tice vlade.Pa valjda ima nesto lijepo da se je desilo zadnjih 8 godina,makar jedna pozitivna stvar.Takvo informisanje je krajnje tendeciozno i neprofesionalno,ali i to NAROD ZNA..Vidio sam ovo protiv SDA,nemam nista protiv ovih ljudi i ne kazem da je naruceno..Samo ti mogu reci da SDA sigurno pobjedjuje (opet) jer koliko god Vi je mrzili postoji jos duplo vise ljudi sto ce sa ponosom glasati za SDA.
Frooteky

#45 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by Frooteky »

slash wrote:
skopljo69 wrote:
Generali su iza BPS i SzagraBIH
Zelenas

#46 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by Zelenas »

slash wrote:
skopljo69 wrote:
Ne vjeruj svojim ocima, vjeruj Harisu/Sulji sta ti kaze,
skopljo69

#47 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by skopljo69 »

slash wrote:Poklopi se ti !FTV nikad,ali pazi NIKAD nije nesto pozitivno informisala sto se tice vlade.Pa valjda ima nesto lijepo da se je desilo zadnjih 8 godina,makar jedna pozitivna stvar.Takvo informisanje je krajnje tendeciozno i neprofesionalno,ali i to NAROD ZNA..Vidio sam ovo protiv SDA,nemam nista protiv ovih ljudi i ne kazem da je naruceno..Samo ti mogu reci da SDA sigurno pobjedjuje (opet) jer koliko god Vi je mrzili postoji jos duplo vise ljudi sto ce sa ponosom glasati za SDA.
pa naravno da ima i pozitivnih stvari koje je nasa draga vlada uradila, to je nekih 6-9% obećanja, koja bi se, budimo realni, sama od sebe ispunila, i da nije bilo vlade.
Ali, mozes li nam ti navesti te pozitivne stvari koje je SDA uradila, posto je ne znam i dosta naroda također ne zna.
Zelenas

#48 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by Zelenas »

Ma sta se raspravljate, hajte na kafu :mrgreen:
slash

#49 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by slash »

skopljo69 wrote:
slash wrote:Poklopi se ti !FTV nikad,ali pazi NIKAD nije nesto pozitivno informisala sto se tice vlade.Pa valjda ima nesto lijepo da se je desilo zadnjih 8 godina,makar jedna pozitivna stvar.Takvo informisanje je krajnje tendeciozno i neprofesionalno,ali i to NAROD ZNA..Vidio sam ovo protiv SDA,nemam nista protiv ovih ljudi i ne kazem da je naruceno..Samo ti mogu reci da SDA sigurno pobjedjuje (opet) jer koliko god Vi je mrzili postoji jos duplo vise ljudi sto ce sa ponosom glasati za SDA.
pa naravno da ima i pozitivnih stvari koje je nasa draga vlada uradila, to je nekih 6-9% obećanja, koja bi se, budimo realni, sama od sebe ispunila, i da nije bilo vlade.
Ali, mozes li nam ti navesti te pozitivne stvari koje je SDA uradila, posto je ne znam i dosta naroda također ne zna.
Dok je Tihic bio u predsjednistvu,a predsjedavajuci vijeca ministara bio Terzic preko 70 nadleznosti preslo je na BiH, zadnje cetiri godine ni jedna..Dovoljan razlog da glasam za SDA.POKLOPI SE !
Blobi

#50 Re: SDA dijelila kafu i sećer na predizbornom skupu u Mostaru!

Post by Blobi »

Kud ne znadoh, da odem po 2kg kafe, i da povedem par clanova rodbine :D :D. Racunica, do Mostara i nazad mi treba 20-25KM za gorivo. U auto moze stati 5 odraslih osoba. Vratio bih se sa 10kg kafe i 5kg secera. 10 kg kafe = cca 50-60KM. Put bi se isplatio :D :D.. Samo me brine da ta kafa nije radioaktivna... Ma nee, ne bi oni to svojim biracima, nikad :D :D :D
Post Reply