SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
- zunazu
#1 SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Da li znate da je SDA članica Evropske narodne stranke (European People's Party, EPP)?
Da li znate ko su ostale članice ove stranke iz Bosne i Hercegovine? To su oba HDZ-a, SDS i PDP.
Da li znate da je članica ove stranke i Српска напредна странка koju su osnovali bivši srpski radikali Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić?
Da li znate da je članica ove stranke i Erdoganova AKP?
Da li znate sljedeće:
Evropska narodna stranka je osnovana 1976. godine okupljanjem nekolicine demokršćanskih stranaka. Zalaže se za snažnu Evropu baziranu na federalnom modelu. Ideologija EPP: Demohrišćanska, konzervativna.
Ovo objašnjava puno toga.
Eto moji "mladi muslimani" ko vam "čuva" vjeru i naciju.
Da li znate ko su ostale članice ove stranke iz Bosne i Hercegovine? To su oba HDZ-a, SDS i PDP.
Da li znate da je članica ove stranke i Српска напредна странка koju su osnovali bivši srpski radikali Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić?
Da li znate da je članica ove stranke i Erdoganova AKP?
Da li znate sljedeće:
Evropska narodna stranka je osnovana 1976. godine okupljanjem nekolicine demokršćanskih stranaka. Zalaže se za snažnu Evropu baziranu na federalnom modelu. Ideologija EPP: Demohrišćanska, konzervativna.
Ovo objašnjava puno toga.
Eto moji "mladi muslimani" ko vam "čuva" vjeru i naciju.
-
Hafis
#2 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Šta fali demokršćanstvu? Dobro su ih ikako i primili.
- seln
- JohnnyS
#4 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Šta reći nego odsad pozdravljati HM2011 s Hvaljen Isus...
- seln
#5 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
JohnnyS wrote:Šta reći nego odsad pozdravljati HM2011 s Hvaljen Isus...
- JThomas
#6 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
sve ista fela. velike mi razlike između demokršćanstva i demoislama, hljeba i igara, doduše u zadnje vrijeme sve više igara a manje hljeba...
- seln
#7 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Nisu to samo demohriscanske, vec i konzervativne i gradjanske stranke.JThomas wrote:sve ista fela. velike mi razlike između demokršćanstva i demoislama, hljeba i igara, doduše u zadnje vrijeme sve više igara a manje hljeba...
Ali, tvorac teme se vodio onim "da i ja otvorim temu"....
- Ridjobrki
#8 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
I ja kontam koja je svrha uvodnog posta - da promovira ili nagrdi SDA zbog članstva u EPP?
Upravo je članstvo SDA u EPP i poguralo trenutne reformske inicijative u BiH, samo je pitanje koliko će SDA biti kadra i spremna da izvede nešto što će tražiti od njih da pucaju sebi u koljeno. Doduše - ako ćemo pošteno - raspodjelom vlasti su već pokazali neke naznake spremnosti na žrtvu ali daleko je to još od pravih stvari...
A što se tiče članstva HDZ-a, SNS-a i drugih stranaka u EPP - šta je trebalo, tražiti njihovo izbacivanje? Ne znam da je iko kao uslov za ženidbu uspio dobiti da mlada iz obitelji izbaci pijanog daidžu...
Upravo je članstvo SDA u EPP i poguralo trenutne reformske inicijative u BiH, samo je pitanje koliko će SDA biti kadra i spremna da izvede nešto što će tražiti od njih da pucaju sebi u koljeno. Doduše - ako ćemo pošteno - raspodjelom vlasti su već pokazali neke naznake spremnosti na žrtvu ali daleko je to još od pravih stvari...
A što se tiče članstva HDZ-a, SNS-a i drugih stranaka u EPP - šta je trebalo, tražiti njihovo izbacivanje? Ne znam da je iko kao uslov za ženidbu uspio dobiti da mlada iz obitelji izbaci pijanog daidžu...
- zunazu
#9 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Nije govno nego se pas posro.seln wrote:Nisu to samo demohriscanske, vec i konzervativne i gradjanske stranke.
I koje bolan građanske?
Glavna stranka u EPP-u je CDU (Kršćansko-demokratska unija) Angele Merkel, rodio je daidža Adolf.
Koje BOLAN reformske inicijative, hoćeš srce da me opali od smijeha?Ridjobrki wrote:Upravo je članstvo SDA u EPP i poguralo trenutne reformske inicijative u BiH
Jesu, pokazali su spremnost da žrtvuju sve u korist HDZ-a - sestrinske im stranke.Ridjobrki wrote:ako ćemo pošteno - raspodjelom vlasti su već pokazali neke naznake spremnosti na žrtvu
Ko je spomenuo njihovo izbacivanje?Ridjobrki wrote:A što se tiče članstva HDZ-a, SNS-a i drugih stranaka u EPP - šta je trebalo, tražiti njihovo izbacivanje? Ne znam da je iko kao uslov za ženidbu uspio dobiti da mlada iz obitelji izbaci pijanog daidžu...
Njima je tamo mjesto 1/1.
Njima, a očigledno i šizofreničnoj SDA, odnosno i njihovom tati Erdoganu aka AKP-SDA bratstvo iz privatnih/familijarnih interesa.
- Ridjobrki
#10 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Moram priznati da Fahrini šošoni pokazuju napredak u anti-SDA spinovanju ali sa tim nek se pozabavi HM2011 kad navrati. Da parafraziram poznatu englesku poslovicu - nije moj fildžan kahve.
- seln
#11 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Hajde, vazno je da se oko necega nerviramo...
pokretac teme vjeruje ono sto zeli da vjeruje, ostavimo ga u uvjerenju.
- zunazu
#12 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Imaš gadne predrasude i čudan smisao za humor. Ako sam ja "šošon" i neko ko podržava Fahru onda su tvoj vid i um lijepo pomućeni.Ridjobrki wrote:Moram priznati da Fahrini šošoni pokazuju napredak u anti-SDA spinovanju ali sa tim nek se pozabavi HM2011 kad navrati. Da parafraziram poznatu englesku poslovicu - nije moj fildžan kahve.
Nisam ja iznosio nikakvo vjerovanje nego "suhe" informacije koje možeš naći gdje god hoćeš, pod uslovom da otvoriš oči.seln wrote:Hajde, vazno je da se oko necega nerviramo...
- seln
#13 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Informacije su poznate vecini prisutnih, ali ih mi drugacije percepiramo. Sta ti branis ovdje? Vjeru? Naciju? SDA?zunazu wrote:Nisam ja iznosio nikakvo vjerovanje nego "suhe" informacije koje možeš naći gdje god hoćeš, pod uslovom da otvoriš oči.pokretac teme vjeruje ono sto zeli da vjeruje, ostavimo ga u uvjerenju.
- Banksy
#14 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
seln wrote:JohnnyS wrote:Šta reći nego odsad pozdravljati HM2011 s Hvaljen Isus...![]()
- zunazu
#15 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Činjenice se ne percipiraju nego prihvataju. Jedino vi koji robujete porodičnoj Bakirovoj stranci ste spremni za bijelo mlijeko reći "mi to drugačije percipiramo". Ako se tu nešto može drugačije percipirati onda se nameće odsustvo zdravog razuma.seln wrote:Informacije su poznate vecini prisutnih, ali ih mi drugacije percepiramo. Sta ti branis ovdje? Vjeru? Naciju? SDA?zunazu wrote:Nisam ja iznosio nikakvo vjerovanje nego "suhe" informacije koje možeš naći gdje god hoćeš, pod uslovom da otvoriš oči.pokretac teme vjeruje ono sto zeli da vjeruje, ostavimo ga u uvjerenju.
-
palermo
#16 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Seln prikriveni SDA-ovac

- seln
#17 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Ma zelen do srzi...palermo wrote:Seln prikriveni SDA-ovac![]()
- zunazu
#18 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Rekao čovjek "ali ih mi drugacije percepiramo". Znači svrstao se sam. 
- seln
#19 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Neko ko tako etiketira ljude, iako ne zna nista o njima, ne zasluzuje odgovor.zunazu wrote:Činjenice se ne percipiraju nego prihvataju. Jedino vi koji robujete porodičnoj Bakirovoj stranci ste spremni za bijelo mlijeko reći "mi to drugačije percipiramo". Ako se tu nešto može drugačije percipirati onda se nameće odsustvo zdravog razuma.seln wrote: Informacije su poznate vecini prisutnih, ali ih mi drugacije percepiramo. Sta ti branis ovdje? Vjeru? Naciju? SDA?
Takodje, neko ko drugima spocitava nedostatak razuma samo zato jer drugacije misle, vjerovatno je sam lisen zdravog razuma.
- zunazu
#20 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Gdje je tebi zdrav razum ako kažeš da su stvar percepcije informacije koje su činjenice i koje svako može provjeriti?seln wrote:Neko ko tako etiketira ljude, iako ne zna nista o njima, ne zasluzuje odgovor.
Takodje, neko ko drugima spocitava nedostatak razuma samo zato jer drugacije misle, vjerovatno je sam lisen zdravog razuma.
- seln
#21 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Dobro, treba li da pisem u Braillevom pismu? Da dodam fusnote? Sta ti nije jasno?zunazu wrote:Gdje je tebi zdrav razum ako kažeš da su stvar percepcije informacije koje su činjenice i koje svako može provjeriti?seln wrote:Neko ko tako etiketira ljude, iako ne zna nista o njima, ne zasluzuje odgovor.
ZNAMO da je SDA clan EPP. ZNAMO da su istu osnovali CDU/CSU. NE MISLIM da je EPP zbog toga krscanski klub. NE MISLIM da je SDA izdajnicka zbog clanstva u EPP. Mislim da SDA JESTE izdajnicka zbog mnooogih drugih stvari, ali NIJE zbog clanstva u EPP.
Dakle, ako imas zadatak da agitiras protiv kriminalne organizacije zvane SDA, bujrum i mnogo srece, ali onda nadji validne argumente i ne vrijedjaj inteligenciju drugih forumasa.
- zunazu
#22 Re: SDA - Demohrišćanska konzervativna stranka
Naravno da je kršćanski klub, ali otvoren za ostale jer su nebitni.seln wrote:NE MISLIM da je EPP zbog toga krscanski klub. NE MISLIM da je SDA izdajnicka zbog clanstva u EPP. Mislim da SDA JESTE izdajnicka zbog mnooogih drugih stvari, ali NIJE zbog clanstva u EPP.
Nisam rekao da je SDA zbog toga izdajnička, ali ako si već spomenuo onda mislim da jeste. Objašnjava lizanje sa drugim nacionalističkim strankama, posebno HDZ-om. Da je to lizanje za opšte dobro ne bih ja imao ništa protiv, ali stvarno nemam ništa od toga što oni lako dogovaraju procente i konstantno siromaše državu. Poserem se ja na takvo njihovo bratstvo.