SDA - branitelj ili egzekutor u cijepanju cjelovite BiH

Shoba

Post by Shoba »

Sto vise HDZ i SDS prepadaju Bosnjake to SDA vise glasova dobija. I obratno.
u ovome je sustina problema......kolo koje se ne moze prekinuti....sve je zasnovano na strahu....a strah je najbolji glasac.....
Fair Life

Post by Fair Life »

Shoba wrote:
u ovome je sustina problema......kolo koje se ne moze prekinuti....sve je zasnovano na strahu....a strah je najbolji glasac.....
Jasno kao dan. Sve tri nacionalne stranke bi zeljele da se njeni glasaci bude u sred noci obliveni znojem od kosmarnih snova.
Realista

Post by Realista »

[quote="mrmot"]A oprosti zašto ti misliš da baš sve izbjeglice zaista žele da se vrate. Zanimljiva mi je ideja da neko crkava od želje da napusti Sarajevo, Berlin, London, Boston, etc. i vrati se u neku porušenu vukojebinu.[/quote]

Halo Mrmot,
Ja rekoh da ljudi GLASAJU za mjesta iz kojih su, a ne ta nova, cak i ako su odlucili da se ne vrate. Znaci ako si ti iz, recimo, Trebinja, a sad zivis u Sarajevu i neces da se vracas, dobro. Ali glasaj barem na opcinskim izborima u Trebinju i podrzi one ljude sto su se vratili. Samo ako si SDA glasac, SDA hoce da ti glasas u Vogosci ili Novom Sarajevu, e da bi nadbili SDP. Boli njih *** za Trebinje i ostatak BiH.
Ako nisam bio jasan, IZVINJAJEM SE (sto bi reko Djuro)
ADNAN_FERI

Post by ADNAN_FERI »

Danguba znas ti dobro o cemu ja pisem.
Idi u Banja Luku,Bijeljinu,Foču,Bratunac pa ces da dobijes odgovor.
Tamo Bosnjaci gdje su nekada bili vecina skoro da jih ni nema.
Reci mi koja to mi prava imamo npr. u Banja Luci(samo da ti spomenem Ferhadiju).
Zalosno ali istinito.
JBT

Post by JBT »

Pojedinci zaboravljaju da se na East River-u ne vijori zastava RS-a ili HB-e, vec da se vijori barjak BOSNE i HERCEGOVINE. Medjunarodno priznate drzave. Jedne nam i jedine. Nista 10, 20, 30, 70 %. 100% ni manje ni vise. Gradjanske drzave sa zagarantovanim ludskim pravima bez obzira na nacionalnost, vjeru ili rasu. Zemlju slobodnih ljudi na svakom pedlju BiH.
To nece doci samo od sebe, sjedeci u sofi na dan izbora.

Neka svako zivi gdje hoce. Ali isto tako tvrdim, ne neosnovano, da bi svaki povratnik bio stimulisan i ekonomski podrzan. Ulagali bi stranci u BiH, kad bi se mi lopova rijesili. Strani investitori su bolje informisani o mitu i korupciji, pronevjeri sredstava i kriminalu u BiH nego sto je to prosjecni Bosanac.
morti

Post by morti »

uporedujuci koncept politickog vodstva sda sa sdsom ili hadzeom za mene se svrstavas u isti politicki kos sa hr hb ili srpskom bih...

pazi...TI me svrstavaš,mislim da me niko drugi ne svrstava...
čuj...ne znaš me,a ni ja tebe,tako da se nećemo vrijeđati,jel u dure

ovo tvoje mišljenje mi se nimalo ne sviđa...ne volim kad me svrstavaš zajedno sa pojmovima kao što su "herceg-bosna" ili šta već...nemoj,ne poznaješ me,a da me poznaješ znao bi da ni u snu ne bih podržao te neke tvorevine...protivnik sam svakog nacionalističkog kurčenja,zagovornik sam jedinstvene bosne i hercegovine,jedine nam domovine i zagovornik sam pomirenja među narodima,mada sam u ovom jebenom ratu izgubio nešto najmilije...

...ajde da se ja i ti više ne prepiremo,pošto nikome to ne paše...
Engram

Post by Engram »

morti wrote:
uporedujuci koncept politickog vodstva sda sa sdsom ili hadzeom za mene se svrstavas u isti politicki kos sa hr hb ili srpskom bih...

pazi...TI me svrstavaš,mislim da me niko drugi ne svrstava...
čuj...ne znaš me,a ni ja tebe,tako da se nećemo vrijeđati,jel u dure

ovo tvoje mišljenje mi se nimalo ne sviđa...ne volim kad me svrstavaš zajedno sa pojmovima kao što su "herceg-bosna" ili šta već...nemoj,ne poznaješ me,a da me poznaješ znao bi da ni u snu ne bih podržao te neke tvorevine...protivnik sam svakog nacionalističkog kurčenja,zagovornik sam jedinstvene bosne i hercegovine,jedine nam domovine i zagovornik sam pomirenja među narodima,mada sam u ovom jebenom ratu izgubio nešto najmilije...

...ajde da se ja i ti više ne prepiremo,pošto nikome to ne paše...
problem je da propagiras politiku koja se mogla cuti sa talasa srne o fasisoidnim alijinim mudzahedinima, fasistickoj islamskoj sda zavjeri i sl.

i danas je retorika ili rezon srba/hrvata (fasisticki orjentisanih) ostao isti

da li svjesno ili nesvjesno ponavljas tu pricu o paraleli izmedu sds/hdz tandema u fasizmu sa sda kao trecom-ne znam, ali to radis slicno nekim drugima.

:-?

inace ne zelim te vrijedati tek upozoriti sta radis...opet svjesno ili nesvjesno

nije sda organizovala protjerivanja nebosnjaka ili rusila stambeni fond..nije pisala memorandume o jednoj ubermensch naciji ili blagosiljala fasiste..nije skivala ratne zlocince ili propagirala mrznju

to se mora RECI jasno i glasno
ADNAN_FERI

Post by ADNAN_FERI »

Dobro nasa zastava se mozda vijori u New Yorku a bas me zanima sta ces reci da li se vijori u Banja Luci pred skupstinom RS.
Koja himna se slusa u njihovoj skupstini.Kad udjes u njihove institucije covjek bi prije mislijo da je dosao u crkvu(od brojnih nekakvih ikona...)
Dokle god Bosnjaci i drugi ne budu imali jednaka prava u RS i takozvanoj H-B,jedinstvena vojska,policija,zajednicki ekonomski prostor da ne nabrajam...tada mi mozes pricati o nekakvih 100%.
Do tada smo samo drzava na papiru.
morti

Post by morti »

opet ću citirati dio prvog mog posta na ovu temu:

"možda nisu svi podjednako krivi-al su krivi"

sds je toliko fašisoidna da to nije normalno,svi znamo zbog čega...jel tako
hdz se također kurči,možda u manjoj količini,ali svi znamo šta se dogodilo bošnjacima u vitezu itd...
sda je najmanje fašisoidna među ovim strankama,ali je ona NACIONALISTIČKA,LOPOVSKA,MAFIJAŠKA stranka kao i ove dvije...u pravu si,nije skrivala ratne zločince,nije organizirala masovna pogubljenja nebošnjaka...ali je ispada bilo i ratnih zločina je bilo,ne u mjeri sds-a,ali je bilo...
ovu zemlju trebaju voditi stranke nenacionalnog predzaka,građanske stranke,kontaš...recimo,kad će neki srbin glasati za hdz ili sda--nikad,to važi i za ostala dva naroda...ali svi ćemo glasati za iste kad se izbrišu nacionalne stranke i kad ove tri PADNU...

...dogni se iz pepela,kao stoput do sada,sa mirisom ljiljana...ljubavi moja...
Last edited by morti on 13/06/2004 16:37, edited 1 time in total.
Engram

Post by Engram »

morti wrote: sds je toliko fašisoidna da to nije normalno,svi znamo zbog čega...jel tako
ne znamo...preciznije pojima nejmam zasto bi sda bila fasisoidna..stoga ponavljam:

jedino fasisoidan si ti ovdje..sa takvim rijecima :-?
kame

Post by kame »

Engram wrote:
kame wrote:
Engram wrote:krmak opet skleroza

zaboravljas da si temu sam pokrenuo sa ubermenschom iz tvoje psihe koju ce biti kako sam rece:

Kame says:
ne, nego vodja naroda
Kame says:
najveci sin bosnjacki

:D

malo sam ga hraknuo i to sa drustvom...pa te razumijem da si ljut

a nije ti ni prvi put da ubacujes chatove, poruke, mailove po forumima :D :D al parcijalne :lol:

predlazem sljedeci put...argumente..i manje srkleta
Diskusija uopste nije pocela tim povodom. Sve je pocelo tvojim jebanjem Kulina i Tunjinim vlahalukom kako si fino rekao.

Imam kompletan log ako te interesuje.

Da, ukupno cetvrti ili peti put je da postiram chat na forumu. :P :lol:
aa jok :-D

pocela je sa:
Kame says:
selam engrame
Kame says:
jel ti ono jope brisu postove?
Kame says:
sad vidjeh, cini mi se

pa malo okulista jevrejin pa nesto kasnije ova tvoja kenijada :lol:

i da, znam da patis od dokazivanja i ubjedivanja sa kopijama chata il maila :D i tu ti mogu pozaviditi srnini kreatori...danas bi mogao karijeru nastaviti u expresu il jos bolje pinku

a kao sto vidis log..narafno imam i ja

mada je glupost postaviti dijelove istoga i s tim nesto dokazivati

ali nije ti prvi put da pokazujes karakter..mogli bi se vratiti na ono ko je kakav moralista :D..pa da izanaliziramo sva imena..ukljucujuci i tvoje iz loga :D

no igraj se sam..meni si prepatetican za ozbiljnog dijaloga

uzgred bem ti kulina...prevrce mi se stomak od kulina i slicnih merino-kreatura
Tvoj problem je sto si opterecen nekim stvarima. Za tebe je "vlah" svako ko ima"pogresno ime". Primjera radi, ukupno tri VEDRANa si podjebavao na ovom forumu. Manje-vise zbog imena.

Tebi ocito smetaju sva imena koja ne pripadaju islamskom civilizacijskom krugu. Pa zbog toga istresas svoje frustracije na svima koji imaju "pogresno" ime.

Ne sumnjam da bi to radio i u stvarnosti.

Ja sam sretan sto te stvari ne vidim onako kako ih vidis ti.

Nikada ne bih postupio kao Tunjo. Ali u svakom slucaju ne razmisljam o tim stvarima onako kako razmisljas ti (i to bez ikakvog osnova, koliko znam).
Solomon

Post by Solomon »

Bilo bi dobro kada bi u licna prepucavanja ubacili bar zrnce teme na kojoj se prepucavate. Unaprijed zahvalan 8)
morti

Post by morti »

jedino fasisoidan si ti ovdje..sa takvim rijecima :-?

znaš li ti uopšte šta je fašizam

kolko vidim...NE ZNAŠ
morti

Post by morti »

Solomon wrote:Bilo bi dobro kada bi u licna prepucavanja ubacili bar zrnce teme na kojoj se prepucavate. Unaprijed zahvalan 8)

vidiš da ga pokušavam naučiti nečemu...strpi se malo...
verbal

Post by verbal »

Engram wrote:fasizam podrazumjeva zlocin ili sire okupljanje ljudi u svrhu organizovanog zlocina
:? :? :?
margareta

Post by margareta »

verbal wrote:
Engram wrote:fasizam podrazumjeva zlocin ili sire okupljanje ljudi u svrhu organizovanog zlocina
I nista vise Verbal. Od koga je previse je. Nije ni fulao samo bez definiranja 'ciji' fasizam, pa ostade nedoreceno.
Fair Life

Post by Fair Life »

verbal wrote:
Nema Engram veze !

Fasizam je nacionalisticko-politicka i socijalisticko-ekonomska doktrina...

Ne bih sad razvlacio. Lako je provjeriti u milion izvora.
margareta

Post by margareta »

Avangardan10

Post by Avangardan10 »

Shoba wrote:
ove tri nacinalisticke stranke ca ostat na vlasti sve dok ja ne ogladnim(a kad ja ogladnim bit ce to pocetak njihova kraja)!
a da nesreca bude veca ja säm snalazljiv prilicno i nikako
da konacno postanem gladan, i sve dotada do ka budem snalazljiv
i umjesan oni ce da vladaju , na zalost...
a narod je sve vise gladan...
i uskoro ce se desiti "narod" ako bog da!
margareta

Post by margareta »

Avangardan10 wrote:
Shoba wrote:
ove tri nacinalisticke stranke ca ostat na vlasti sve dok ja ne ogladnim(a kad ja ogladnim bit ce to pocetak njihova kraja)!
a da nesreca bude veca ja säm snalazljiv prilicno i nikako
da konacno postanem gladan, i sve dotada do ka budem snalazljiv
i umjesan oni ce da vladaju , na zalost...
a narod je sve vise gladan...
i uskoro ce se desiti "narod" ako bog da!
Avangardni10 narod je trazio i glasao za SVOJU GLAD i narod ce sa nama ukinuti SVOJU GLAD !
Laka ti i mirna noc :)
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

I tebi laka noc margareta citamo se ujutro :)
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Vidis kako se margareta razumije u musolinija i takve likove. Vidi se da je informisana a ovamo narodu prosipa gradjansku opciju.

Samo da vas podsjetim da ste svi '91 na izborima glasali za svoju glad i propast. Neka me neko ispravi ako nisam u pravu.

Jesmo li bili gladni do tada? Jeli nas neko tjerao iz kuca? Jesu li nam granate padale za vrat? Jeli bilo izbjeglica?
libertyBiH

Post by libertyBiH »

meho de prilegni malo pa izmjeni post kad odspavas...
margareta

Post by margareta »

meho_puzic wrote:Vidis kako se margareta razumije u musolinija i takve likove. Vidi se da je informisana a ovamo narodu prosipa gradjansku opciju.

Samo da vas podsjetim da ste svi '91 na izborima glasali za svoju glad i propast. Neka me neko ispravi ako nisam u pravu.

Jesmo li bili gladni do tada? Jeli nas neko tjerao iz kuca? Jesu li nam granate padale za vrat? Jeli bilo izbjeglica?
Margareta je prezivjela izgooglala Bh. ine Musoline Meho ! Ne razumijem se JA u Musolinija iz IISvj. rata tako "DOBRO" kao u domace fasiste!
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Ma jarane ako ti nisi skonto ona jeste. Vidis da se odma javlja da me ko fol zacepi. Ko sad ona kompjuterski obrazovana pa nesto izgooglalalalala. Sve je to tralalalalalalala.
libertyBiH wrote:meho de prilegni malo pa izmjeni post kad odspavas...
Post Reply