SDA-All about

Post Reply
Opetja033

#9451 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

antifascism wrote:
Innovation wrote:
antifascism wrote:
On iz budzeta izdvaja 210 000 KM za novi Auto dok djeca u nasoj drzavi umiru jer nemogu skupiti dovoljno para za operacije.
Znate li vi uopste kako se planira Budzet, koje su stavke u Budzetu, ko planira Budzet i na kraju da na nivou BiH nema Ministarstva zdravstva? Ko ima pravo da prebacuje pare sa jedne na drugu stavku? Prema tome ko odlucuje, hoceli se kupiti auto ili ce se pare upotrijebiti za neke druge troskove? :-)
Postoji Ministarstvo finansija na nivou BiH, koje rasporedjuje lovu.
Pretpostavljam da ministarstvo finansije nikada u historije drzave nije bila pod kontroli SDA :oops:
Od Daytona pa na ovamo - nikada.
Krushna mrva

#9452 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

gorgonzola wrote:
Innovation wrote:Sto je najtuznije, od ovih silnih patriota nevidjoh nikakav komentar na ovakve izjave. :(

Ne oglasi se ni onaj patriota, sto se stalno poziva na "Uzvisenog". :( :(

je li to majka borac iz podruma ima nesto reci?
Bakir zvani Majka :mrgreen: Prvi podrumas BiH
Opetja033

#9453 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

gorgonzola wrote:
Innovation wrote:
antifascism wrote:
On iz budzeta izdvaja 210 000 KM za novi Auto dok djeca u nasoj drzavi umiru jer nemogu skupiti dovoljno para za operacije.
Znate li vi uopste kako se planira Budzet, koje su stavke u Budzetu, ko planira Budzet i na kraju da na nivou BiH nema Ministarstva zdravstva? Ko ima pravo da prebacuje pare sa jedne na drugu stavku? Prema tome ko odlucuje, hoceli se kupiti auto ili ce se pare upotrijebiti za neke druge troskove? :-)
Postoji Ministarstvo finansija na nivou BiH, koje rasporedjuje lovu.

Idi djecu cuvaj, bolje ti je
Osim islamofobije sada ova tema vrvi i od muskog sovinizma. Dok na temi orgijaju negatori agresije i pristalice terora MUP-a RS nad Bosnjacima povratnicima.

Divno drustvo, lijepo vas je vidjeti tako slozne i okupljene oko zajednickog cilja.
Last edited by Opetja033 on 17/05/2013 17:29, edited 1 time in total.
gorgonzola

#9454 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Opetja033 wrote:
Innovation wrote:
Innovation wrote:
Trebali bi svi da te gledamo tako mrko, nakon ovakvih tvojih izjava.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Re: Agresija ili gradjanski rat u BiH 1992-95

PostPostao/la gorgonzola dana 20/04/2013 17:31

irac300 je napisao/la:Ako je oficirski kadar jedne vojske finansiran isključivo od strane neke države, ako je ista ta vojska logistički oskrbljavana od te države, ako su jedinice te države dokazano učestvovale u vojnim operacijama druge, međunarodno priznate države onda je to po međunarodnom pravu AGRESIJA. Kraj priče.

veze ti nemas o medjunarodnom pravu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: Agresija ili gradjanski rat u BiH 1992-95

PostPostao/la gorgonzola dana 20/04/2013 22:35
Pa znaci i ovo u siriji a i prije u egiptu, i libiji su bile agresije. Nista pobuna i tako to. Cista agresija.

Jedno je sta bi mi htjeli da dokazemo , a drugo je sta je u stvarnoati bilo. Rat u krajini izmedju bosnjaka je isto agresija bila?
Prvo sam bila :shock: da neko negira agresiju na BiH, a onda mi je postalo jasnije, zasto zivis u Holandiji i sto ovako komentarises. :run:

Muadib i Gorgonzola u vasem taboru. Lijepim ste se drustvom okruzili, bas lijepim. Jedan negira agresiju, drugi opravdava hapsenja koje MUP manjeg entiteta provodi nad Bosnjacima povratnicima.

Je li haag rekao da nije bilo agresije? Ja je nemam sta negirati ili reci da jeste.Imaju sudovi koji su odlucili tako.A sa sigurnoscu mogu tvrditi da ni SDA nije stalo da se dokaze da je bila agresija.
gorgonzola

#9455 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Alija Izetbegovic je rekao da JNA nije agresorska vojska u BiH. Tacka
Paranoid

#9456 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

gorgonzola wrote:Alija Izetbegovic je rekao da JNA nije agresorska vojska u BiH. Tacka
Zato jeste JA koja je obilježja JNA poskidala...i nemoj živ bio pametovat, jer eno ih pun Hag koji se preznojavaju pokušavajući da negiraju zločin, a i agresiju...

Nego ideš u off sa temom bezze..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#9457 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Paranoid wrote:
JoseMujica wrote:
Paranoid wrote:...samo glup čovjek može politiku i stranku miješat sa vjerom..
e haj ti to moj Paranoid objasni Izmetbegovićima, Cerićima i ostalim profesionalnim Bošnjacima-muslimanima što žive od toga ;-)

ako uspiješ skidam kapu!
Ne pada mi na pamet da bilo kome objašnjavam... život je isuviše kratak da bi se time opterećavao.

Komentari na račun SDA se mogu tolerisati sve do onog momenta kada prelaze crtu civilizacijskog...a pominjanje religije u svojstvu kritiziranja politčke opcije je najgluplja stvar koja se ovde može pročitat..
dakle Programska dekleracija SDA u kome se politička stranka samodefinira kao "politički savez građana Jugoslavije koji pripadaju muslimanskom kulturno-povijesnom krugu" je najgluplja stvar ikad napisana?

Ti znaš da se ja kao sekularista slažem s tvojom konstatacijom jer šta god uđe u političku arenu, čak i bog, gubi oreol svetosti i nedodirljivosti, te postaje podložno kritikama. Ako ste pratili političke teme čak sam i ružio neke lažne muslimane što otvaraju temu o reisu Kavazoviću na pdf-u politika je čovjek nije (barem ne još uvijek) zaslužio da ga tabirimo sa Neonkom, Tornjakom, Slučajnim Prolaznikom, Doktorom, Golumom i ostalim prvacima domaće kleptokracije
gorgonzola

#9458 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Paranoid wrote:
gorgonzola wrote:Alija Izetbegovic je rekao da JNA nije agresorska vojska u BiH. Tacka
Zato jeste JA koja je obilježja JNA poskidala...i nemoj živ bio pametovat, jer eno ih pun Hag koji se preznojavaju pokušavajući da negiraju zločin, a i agresiju...

Ok pojedinci a sta je sa slucajem tuzbe bih za agresiju? sta je rekao haag?
Innovation

#9459 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

To i majke postadose "podrumasice". :thumbup:

Moja djeca su hvala Bogu, ovdje u vrijeme AGRESIJE zavrsila osnovnu /uz pomoc majke "podrumasice", koja ih je svaki dan vodila i cekala u skoli, da ih zive i zdrave dovede kuci/i srednju i fakultete po zavrsetku AGRESIJE. Sad imaju svoje porodica, a ja svoju unucad. :-D

A ti i dalje vrijedjaj ,a mozes i :place1:, jer teska je sudbina u tudjini. :mrgreen:
Last edited by Innovation on 17/05/2013 18:41, edited 1 time in total.
Paranoid

#9460 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:
Paranoid wrote:
JoseMujica wrote: e haj ti to moj Paranoid objasni Izmetbegovićima, Cerićima i ostalim profesionalnim Bošnjacima-muslimanima što žive od toga ;-)

ako uspiješ skidam kapu!
Ne pada mi na pamet da bilo kome objašnjavam... život je isuviše kratak da bi se time opterećavao.

Komentari na račun SDA se mogu tolerisati sve do onog momenta kada prelaze crtu civilizacijskog...a pominjanje religije u svojstvu kritiziranja politčke opcije je najgluplja stvar koja se ovde može pročitat..
dakle Programska dekleracija SDA u kome se politička stranka samodefinira kao "politički savez građana Jugoslavije koji pripadaju muslimanskom kulturno-povijesnom krugu" je najgluplja stvar ikad napisana?

Ti znaš da se ja kao sekularista slažem s tvojom konstatacijom jer šta god uđe u političku arenu, čak i bog, gubi oreol svetosti i nedodirljivosti, te postaje podložno kritikama. Ako ste pratili političke teme čak sam i ružio neke lažne muslimane što otvaraju temu o reisu Kavazoviću na pdf-u politika je čovjek nije (barem ne još uvijek) zaslužio da ga tabirimo sa Neonkom, Tornjakom, Slučajnim Prolaznikom, Doktorom, Golumom i ostalim prvacima domaće kleptokracije
Mujice "politički savez građana koji pripadaju muslimanskom kulturno-povijesnom krugu" ne svrstava i vjeru/religiju u svoj krug...jer bi to bila katastrofa..

Takodje cijenim tvoj angažman na odbrani reisa Kavazovića jer on nije ničim (bar još) zaslužio da dodje na pero ovih "imača vremena"...
Paranoid

#9461 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

gorgonzola wrote:
Paranoid wrote:

Ma šta te Haag interesuje, to je za učene ljude koji znaju čitat "pravo", a tvoji ideolozi ionako negiraju sve presude...
Innovation

#9462 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

gorgonzola wrote:
Paranoid wrote:

A ti jadan skakutao po Igmanu. :mastakazes:
JoseMujica

#9463 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ja to pokušavam na svim temama pojasniti al se ne prima...nego tek kad počenem stvarnost prikazivati brutalnom kakva i jeste onda me napadaju kao islamofoba.

Al kažem ti objasni ti to SDAovčadi koja kmeči ovdje na temi( i na svim drugim), kad se kaže da religiji nije mjesto u politici, skoče ko da im srce čupaš. Sve dolazim u napast da pitam jel im to Rašo držao časove u mektebu, pardon Političkoj hAkademiji pošto je njegova omiljena da je ratovao protiv muslimana, a nije rušio državu.

Mislim, kad danas vidim đe smo završili i šta smo dobili (Neonkov privatni feud) sekunda fali da mu i ja povjerujem. Djeca su samo prihvatila realnost as it is, dok mi stariji još živimo u oblacima multikulturne RBiH :(
gorgonzola

#9464 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Innovation wrote:To i majke postadose "podrumasice". :thumbup:

Moja djeca su hvala Bogu, ovdje u vrijeme AGRESIJE zavrsila osnovnu /uz pomoc majke "podrumasice", koja ih je svaki dan vodila i cekala u skoli, da ih zive i zdrave dovede kuci/i srednju i fakultete po zavrsetku AGRESIJE. Sad imaju svoje porodica, a ja svoju unucad. :-D

A ti i dalje vrijedjaj ,a mozes i :place1:, jer taska je sudbina u tudjini. :mrgreen:

nije mi ko tebi. A mozda nekad i ulicu nazovu tvojim imenom. Kad je mogla Sacirbejova mama mozes i ti. Od SDA se svasta nadati.

A garant su djeca na budzetu?
Last edited by gorgonzola on 17/05/2013 19:09, edited 1 time in total.
antifascism

#9465 Re: SDA-All about

Post by antifascism »

Opetja033 wrote:
Znaci Bakira su natjerali da sebi naruci Audi A8L? Ah, izvinjavam se.

Pravda Bakiru!
Krushna mrva

#9466 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

antifascism wrote:
Opetja033 wrote:

Pravda Bakiru!

Nema covjek mrvu obraza, jednu jedinu mrvu.

Audi A8L.... nije normalan!
gorgonzola

#9467 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Krushna mrva wrote:
antifascism wrote:
Opetja033 wrote:

Pravda Bakiru!

Nema covjek mrvu obraza, jednu jedinu mrvu.

Audi A8L.... nije normalan!

Ma ok on, ali vidi ovih sto ga podrzavaju. Sta mislis jesu li oni normalni?
Krushna mrva

#9468 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

gorgonzola wrote: Ma ok on, ali vidi ovih sto ga podrzavaju. Sta mislis jesu li oni normalni?
vidim da je prpa, ko mahniti pisu da brane ovo sto ne mozes nikako odbranit. Nije da se vjeruje u to , nego panice iz SDA , oni su se uglavnom ovdje okupili da placu
JoseMujica

#9469 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

pogrešno percipirate stvari...SDAovci ne plaču već grabe...tek će počet kmečat kad ih od budžetske sise odvoje...za sada su na safe side :D
gorgonzola

#9470 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Mene samo interesuje, kako to jedan Brajkovic iz Kiseljaka dobi dozvole da gradi u Sarajevu? Sta mislite sta pricaju u kiseljaku ko je sve aminovao?
udrch

#9471 Re: SDA-All about

Post by udrch »

gorgonzola wrote:
Paranoid wrote:

najviše volim ove nepismene koji ne razlikuju tužbu za genocid od tužbe za agresiju..
BiH nije tužila Srbiju za agresiju, već za genocid..sud u Hagu je donio presudu da Srbija nije odgovorna za genocid, ali da to ne znači da genocida nije bilo..oni su donijeli zaključak da se dogodio genocid, ograničivši ga na Srebrenicu i istovremeno kao počinioce označili VRS i policiju PC-a..
nažalost, loše sklepana tužba nas je onemogućila da Srbiji bude presuđena agresija i etničko čišćenje što je već dokazano nekolicini njihovih najviših zvaničnika..nekad u ratno i poratno vrijeme olahko se baratalo ovim terminom genocid..
naravno ti to znaš, ali ovako ispod tepiha pokušavaš da relativiziraš braću sa desne strane..
udrch

#9472 Re: SDA-All about

Post by udrch »

gorgonzola wrote:Mene samo interesuje, kako to jedan Brajkovic iz Kiseljaka dobi dozvole da gradi u Sarajevu? Sta mislite sta pricaju u kiseljaku ko je sve aminovao?
rođak mu Damir Hadžić..
udrch

#9473 Re: SDA-All about

Post by udrch »

JoseMujica wrote:pogrešno percipirate stvari...SDAovci ne plaču već grabe...tek će počet kmečat kad ih od budžetske sise odvoje...za sada su na safe side :D
ti i antimob to svaki dan dokazujete :lol: ..evo ovdje već par godina što su vam se izmakle pozicije..nekome stan, nekome mjesto asistenta, nekome pozicija u ministarstvu..
JoseMujica

#9474 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

udrch wrote:
JoseMujica wrote:pogrešno percipirate stvari...SDAovci ne plaču već grabe...tek će počet kmečat kad ih od budžetske sise odvoje...za sada su na safe side :D
ti i antimob to svaki dan dokazujete :lol: ..evo ovdje već par godina što su vam se izmakle pozicije..nekome stan, nekome mjesto asistenta, nekome pozicija u ministarstvu..
samo se ti smiji našoj muci...znaš kako je jedan davno pjesnik rekti ko bi doli sad je gori, a ko bi gori sad je doli.

Vego me čudi kako ja ni jedne zgrade ne sagradih tamo đe Brajković gradi a meni načelnik općine rodjak :? hebaću mu znanje
udrch

#9475 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Postao/la Shahab dana 17/05/2013 13:54 na temi BBI loggia massone?
Nisi u pravu BBI znači Bosna Bank International, a prema sudskom registru vlasnici Banke su:

Islamic Development Bank
sa sjedištem u Džedi, Kraljevina Saudijska Arabija.

Većinski je dioničar BBI-a sa 45,46% dioničarskog kapitala.

..............................................................................

Dubai Islamic Bank
sa sjedištem u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Dioničar je BBI-a sa 27,27% dioničarskog kapitala.

..............................................................................

Abu Dhabi Islamic Bank

sa sjedištem u Abu Dabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Dioničar je BBI-a sa 27,27% dioničarskog kapitala.
joj što vam šuknu jaran Shabo Veličanstveni..šta će te sad pjevati :lol: ..
Post Reply