SDA-All about

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#9126 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

©Comrad
Uzalud se trudiš. Psihopate u sebi nemaju ništa osim tame i duševnog mrtvila. Samo zahrđala prazna ljuštura karoserije, bez motora. Jednostavno, ništa ne osjećaju poput zombija. To ti je kao da odeš u šumu i govoriš o svojim egzistencijalnim životnim problemima stablima drveća oko sebe, a ona se samo njišu sad lijevo sad desno kako vjetar puše. Ustvari drvo je za razliku od njih živo ali eto ne znam kako da ti drugačije objasnim to zamrlo duševno stanje.
Shahab

#9127 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Kao da živimo u Iraku za vrijeme Sadama Huseina, a ne u središtu Evrope, gdje ćemo uskoro imati preko hiljadu kilometara granice sa EU. Pred Općinskim sudom u Sarajevu u toku je suđenje trojici časnih poicajaca interventne jedinice PU Centar. Oni su žrtve demonstracije sile moćnog Tihićevog tajkuna Alije Budnje. Ovaj slučaj je simptomatičan jer u punom svijetlu demaskira narav i suštinu društva koji gradi SDA oligarhija. Policajci su "krivi" jer su se usudili uhapsiti i privesti sina Alije Budnje,nakon što je on tukao i maltretirao građanina, i to u njihovom prisustvu. Uslijedila je normalna i uobičajena policijska procedura kojom se nasilnik Budnjo privodi u policiju i gdje mu se piše prijava. Tada na scenu stupa SDA korumpirano tužilaštvo, i policajce procesuira, zbog "prekomjerne upotrebe sile". Ovaj montirani proces zaslužuje da se prati jer nije manje važan od montiranog slučaja Budimir. Ovaj proces je veliki test i prekretnica, nakon kojega će BEGOVI i AGE iz SDA i de jure postati građani iznad zakona. Postat ćemo poput srednjovjekovne Indije, društvo podijeljeno na dvije kaste...privilegiovane SDA OLIGARHE i ostatak naroda u stanju fukare, svjetine, bijede.....
U Općinskom sudu u Sarajevu jučer je počelo ispočetka suđenje Izetu Žuniću, Borisu Mihalju i Nihadu Ahmiću, pripadnicima Interventnog voda Policijske uprave centar. Saslušan je Muamer Budnjo, koji je policajce prijavio za navodno premlaćivanje.

Prekoračenje ovlasti

Policajci su u junu 2011. godine uhapsili Muamera, sina Alije Budnje, tajkuna SDA, zbog učestvovanja u tuči na Marindvoru, a Kantonalno tužilaštvo tereti ih za prekoračenje službene ovlasti i zlostavljanje. Muamer Budnjo, sin vlasnika sumnjivo privatiziranih hotela na Ilidži, nokautirao je vozača A. Š. koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći čiji je akter bila i njegova sestra Amina.

Jučerašnjem suđenju prisustvovao je i Alija Budnjo. Slušao je izlaganje sina Muamera, koji je ispričao da se tog dana vozio svojim terencem iz pravca Ilidže prema gradu.

- Sa mnom je bio kolega Šemsudin Mahmutović. To je bilo na raskrsnici blizu Predsjedništva BiH. Sa sestrom je bila prijateljica Belma Skopljak. Primijetio sam policijsko vozilo koje je bilo parkirano na trotoaru, a unutra su bila dvojica policajaca i mladić koji je sjedio na zadnjem sjedištu. Prišao mi je policajac koji se preziva Musić, ne znam mu ime, i rekao mi je da se ne brinemo i da ćemo štetu naplatiti - kazao je Budnjo.

On je dodao da je htio pitati vozača A. Š. zašto je skrivio udes, ali ga je, umjesto toga, udario, jer ga je mladić, navodno, isprovocirao.

- Došlo je još jedno policijsko vozilo, iz kojeg su izašli policajci u crnim uniformama. To su bili Žunić i Mihalj. Kasnije su još dvojica policajaca pješke došla. Prišao sam momku i opalio mu šamar. Odmah nakon toga spustio sam ruke i rekao: "Predajem se". Potom su skočili na mene i udarali me nogama i rukama, iako nisam pružao otpor - kaže Budnjo.

On je sve vrijeme svjedočenja tvrdio da je siguran da su ga Žunić i Mihalj tukli, dok za trećeg policajca nije bio siguran.

- Ruka mi je bila na leđima, čučnuo sam i stavili su mi lisice. Psovali su i govorili: "Glumiš mangupa pred policijom". Dovukli su me do policijskog kombija. Žunić me je uhvatio za glavu i udarao njome o kombi. U kombiju je bio i Armin Ahmetspahić i njemu su stavili lisice. Ne znam što su Armina priveli. Ispred PU Centar Žunić me je udarao bočno u glavu i u uho. Unutra sam sjedio na stolici i tamo je bila jedna policajka. Ona se zove Dragana, to znam jer je svojevremeno radila u PU Ilidža. Govorila im je: "Znate li vi čije dijete udarate". Kasnije je došao moj otac i načelnik PU Centar Fahrudin - rekao je Budnjo.

Mlađi Budnjo potvrdio je da je njegov otac Alija pitao načelnika PU Centar: "Fahro, šta mi ovo od djece radite?". A on mu je, navodno, odgovorio: "Ništa se ne brini, bit će pušten".

- Nisam imao klasično ispitivanje. Dolazili su policajci koji nisu prisustvovali incidentu, govorili su mi: "Bolje da se završi na ovome nego da imaš problema". Htjeli su da potpišem papire da nije bilo upotrebe sile. Potpisao sam da se ne slažem s tim. Pretresli su moje vozilo nakon puštanja i nisu ništa pronašli. Kada smo krenuli prema kući, meni je pozlilo. Izgubio sam svijest, a otac me je odvezao u Hitnu. Odatle su nas poslali na KUM. Bio sam u bolnici od tri do pet dana - tvrdi Budnjo.

Tokom unakrsnog ispitivanja došlo se do novih saznanja te se stekao utisak da Budnjo tokom svog svjedočenja nije bio iskren.

Gubio svijest

Žunićev branilac Kerim Čelik pitao je Budnju ima li dokumentaciju kojom može dokazati da je imao potres mozga, s obzirom na to da u optužnici stoji da je zadobio lakše tjelesne povrede. Čelik je kazao da u nalazu iz KUM-a stoji da je Budnjo "navodno gubio svijest i tri puta povraćao".

Advokat Čelik je pitao Budnju koje policajce je zatekao na mjestu udesa. On je odgovorio da je zatekao dvojicu policajaca u plavim uniformama. Čelik je pitao kojim je intenzitetom udario učesnika udesa, a Budnjo je odgovorio. “Veoma slabim”. Na to je advokat Čelik kazao da ga je udario stisnutom pesnicom te da nije tačno da mu je opalio šamar.

Mihaljev advokat Senad Kreho pitao je Budnju zašto je danas (jučer, op. a.) tvrdio da nije znao šta se sa sestrom dešava dok su njega tukli, a Budnjo je odgovorio da to nije istina. Kreho ga je potom pitao zašto je slagao u Tužilaštvu da su policajci na licu mjesta udarili njegovu sestru Aminu, na šta je Budnjo odgovorio da se ne sjeća što je slagao.

Ispostavilo se da je Budnjo u istrazi i na suđenju ispričao tri različite verzije događaja. U prva dva iskaza uopće nije spominjao Žunića i Mihalja, već je to uradio treći put.

Branioci trojice optuženih potvrdili su da je riječ o neopravdanoj harangi protiv policajaca koji su krajnje profesionalno obavljali svoju dužnost, a kojima je sada to onemogućeno. U sve ovo svoje prste upetljao je utjecajni otac Alija Budnjo koji je povukao sve raspoložive veze kako policajce ostavio bez posla.

Budnjo ranije osuđivan

Muamer Budnjo već je dva puta osuđivan, što je advokat Čelik dokazao izvodom iz kaznene evidencije. Budnjo je 2004. godine osuđivan zbog narušavanja javnog reda i mira te 2010. godine zbog nasilničkog ponašanja, kada je dobio šest mjeseci zatvora, odnosno uvjetno dvije godine.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#9128 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

SDA je navikla na ove procese zaštite vitalnog nacionalnog interesa svojih kriminalaca...sjetimo se slučaja Nisko i specijalaca koji su izgubili posao zbog intervencije u bordelu kod Hadžića :-)
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#9129 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

@Jose,
Dobro si ti neki dan napisao. Naše pisanje na ovom formu nema nekog velikog efekta ali nadam se isto kao i ti da će neke buduće generacije poslije nas pročitati ovo što mi danas pišemo i reći da na početku 21 stoljeća u BiH nisu živjeli samo totalni hadumi i tokmaci.
antimobbing

#9130 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Shahab wrote: Postat ćemo poput srednjovjekovne Indije, društvo podijeljeno na dvije kaste...privilegiovane SDA OLIGARHE i ostatak naroda u stanju fukare, svjetine, bijede ...
Već smo to postali ...

Ljudi nisu svjesni da onaj ko je u kreditu taj nije srednja klasa već fukara koja svaki dan može ostati bez ičega.

Šta će jadni policajci tajkunu multi-milioneru Budnji koji vozi auto od 150.000 KM?

Policajcima treba 30 godina da rade za 150.000 KM, a da ostalo sada ne spominjemo.

Razlika između njih koji su u kreditima i pošteno rade za platu i njega se mjeri u milionima KM svjetlosnih godina.

Tupavi narod sjedi kući umjesto da organizuju protest ispred Suda i daju podršku policajcima.

U nekoj evropskoj zemlji već bi bilo tristo ljudi na protestu ispred Suda.
Last edited by antimobbing on 16/05/2013 14:35, edited 3 times in total.
Comrad

#9131 Re: SDA-All about

Post by Comrad »

Ma ja na njemu primjenili prekomjernu silu, a to sto je on izigrafao serifa i samarao vozaca to je druga stvar. I umjesto da on bude TUZEN zbog napada, on tuzi okolo :-)

svasta.
antimobbing

#9132 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Comrad wrote:Ma ja na njemu primjenili prekomjernu silu, a to sto je on izigrafao serifa i samarao vozaca to je druga stvar. I umjesto da on bude TUZEN zbog napada, on tuzi okolo :-)

svasta.
Pravna anarhija Daytona + kriminal - pravda = umiranje za poštenog čovjeka.
Sve je tako jednostavno ...
Shahab

#9133 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

antimobbing wrote:
Shahab wrote: Postat ćemo poput srednjovjekovne Indije, društvo podijeljeno na dvije kaste...privilegiovane SDA OLIGARHE i ostatak naroda u stanju fukare, svjetine, bijede ...
Već smo to postali ...

Ljudi nisu svjesni da onaj ko je u kreditu taj nije srednja klasa već fukara koja svaki dan može ostati bez ičega.

Šta će jadni policajci tajkunu multi-milioneru Budnji koji vozi auto od 150.000 KM?

Policajcima treba 30 godina da rade za 150.000 KM, a da ostalo sada ne spominjemo.

Razlika između njih koji su u kreditima i pošteno rade za platu i njega se mjeri u milionima KM svjetlosnih godina.

Tupavi narod sjedi kući umjesto da organizuju protest ispred Suda i daju podršku policajcima.

U nekoj evropskoj zemlji već bi bilo tristo ljudi na protestu ispred Suda.
Sav taj teror i despotija SDA koruptokracije opstaje na mentalitetu ŠUTNJE bosanske fukare. Ta mizerna psihologija fukare, prema kojoj su spremni šutke preći preko zločina i nepravde, sve zarad mrvica sa hastala koruptokracije..bijednih mrvica u obliku plata koje su dostatne samo za slijedeći ulazak u minus, za novo zaduženje i agoniju, kod banaka. Zašto šuti policijski sindikat? Zašto šute NVO?
jazzer

#9134 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

U Općinskom sudu u Sarajevu jučer je počelo ispočetka suđenje Izetu Žuniću, Borisu Mihalju i Nihadu Ahmiću, pripadnicima Interventnog voda Policijske uprave centar. Saslušan je Muamer Budnjo, koji je policajce prijavio za navodno premlaćivanje.

Prekoračenje ovlasti
On je dodao da je htio pitati vozača A. Š. zašto je skrivio udes, ali ga je, umjesto toga, udario, jer ga je mladić, navodno, isprovocirao.
..
- Došlo je još jedno policijsko vozilo, iz kojeg su izašli policajci u crnim uniformama. To su bili Žunić i Mihalj. Kasnije su još dvojica policajaca pješke došla. Prišao sam momku i opalio mu šamar. Odmah nakon toga spustio sam ruke i rekao: "Predajem se". Potom su skočili na mene i udarali me nogama i rukama, iako nisam pružao otpor - kaže Budnjo.
..
Mlađi Budnjo potvrdio je da je njegov otac Alija pitao načelnika PU Centar: "Fahro, šta mi ovo od djece radite?". A on mu je, navodno, odgovorio: "Ništa se ne brini, bit će pušten".
Bio sam u bolnici od tri do pet dana - tvrdi Budnjo.
Jebem li im dan kad' mladomuslimanski rasturaci drzave sjedose i pocese se baviti politikom. Sve ovo sto se danas
desava, pa i ovo kurcenje Budnje juniora, njihova je ostavstina.

I sta u ovoj zemlji da ocekuje obican covjek koji je obuzet ovosvjeskim problemima, kreditima, odgojem djece,
poslom i koji uredno placa poreze ovoj usranoj drzavi? Da mu dodje jedan balavac i provodi silu jer mu je babo ''ugledan''
clan mafijaske organizacije zvane SDA? Kako mi se sve ovo gadi pa to je za ne povjerovat!
Panini

#9135 Re: SDA-All about

Post by Panini »

SDA Ndrangheta je najvece zlo koju izgleda ni policija nesmije tuci, jos malo ih necemo smjeti pogledati dok budu prolazili pored nas u BELIM LIMUZINAMA pa majku mu milu j...bem taj Alija Budnjo je bio vodoinstalater iz ustikoline i kao takav je usao u rat a gledaj sada sta je sve poklopio

Image
antimobbing

#9136 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Shahab wrote: Sav taj teror i despotija SDA koruptokracije opstaje na mentalitetu ŠUTNJE bosanske fukare. Ta mizerna psihologija fukare, prema kojoj su spremni šutke preći preko zločina i nepravde, sve zarad mrvica sa hastala koruptokracije..bijednih mrvica u obliku plata koje su dostatne samo za slijedeći ulazak u minus, za novo zaduženje i agoniju, kod banaka. Zašto šuti policijski sindikat? Zašto šute NVO?
Neka šuti fukara, sudarit će se sutra i oni sa nekom Q7-om od nekog SDA tajkuna. Neka se svatko od nas zapita šta zulumćari-tajkuni poput Budnje mogu uraditi običnom čovjeku, kada se ovako igraju sa životima policajaca? Mogu uraditi šta god požele i kupiti svakog jer imaju milione, a da za učinjeno zlodjelo nikom ne odgovaraju, osim naravno Uzvišenom Bogu čija će biti zadnja i konačna presuda biti nad svima nama.
JoseMujica

#9137 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Predsjedništvo BiH Memića pomilovalo u maju 2008, nakon što je kažnjen sa tri mjeseca zatvora, čime je kazna preinačena u uslovnu u trajanju od dvije godine.

Memića je, podsjetimo, Sud BiH pravomoćno osudio u septembru 2006. godine jer je verbalno napao sudiju Nenada Šeledu kada je ovaj zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materijala izricao presudu njegovom sinu Senadu.

"Imaš li dokaze majmune jedan… Ti si sudija, vidi te kakav si. Jesi li slušao, jesi li gledao? Neće meni četnik suditi!", vikao je između ostalog Memić na sudiju.

Međutim, zbog ovoga nije suspendiran s posla, niti je trpio bilo kakve druge posljedice. Za CIN je Memić izjavio da nije kriminalac i da je kao političar morao reagovati na nepravdu.
krv nije voda ni što se tiče trgovine oružjem, a ni što se tiče ljubavi prema multikulturi jal što bi PreCednik reko: Neće meni suditi sudije muslimani.
ultima_palabra

#9138 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Panini wrote:SDA Ndrangheta je najvece zlo koju izgleda ni policija nesmije tuci, jos malo ih necemo smjeti pogledati dok budu prolazili pored nas u BELIM LIMUZINAMA pa majku mu milu j...bem taj Alija Budnjo je bio vodoinstalater iz ustikoline i kao takav je usao u rat a gledaj sada sta je sve poklopio

Image
Jel ovo pušćo nokat na malom prstu? 8-)
udrch

#9139 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Postao/la antimobbing
Naime, status ''BEGA'' i ''AGE'' u vrhu SDA se dobiva po količini novca koju si ukrao od države BiH i njenih građana.

Na primjer, kada si težak od 500.000 KM do 1.000.000.000 KM onda si ''AGA'', preko 1.000.000.000 KM zovu te ''BEGOM''.

Takva im je komunikacija i tako razgovaraju između sebe.

Otiđite do Budnje i prošetajte njihovim SDA hotelima vidjet ćete da Budnju zovu ''BEGOM'', a on ove iz vrha SDA zove ''AGAMA'', recimo ASIM-aga, ESED-aga i tako dalje ...
Sav ostali narod izvan njihovog psihopatskog kruga nazivaju ''SVJETINOM'' (čitaj fukarom).
i šta reče neki dan..sačekali te i pretukli zbog istine koju pišeš po forumu i blogu :lol: ..
jel znaš da je ovaj broj koji si napisao:
1.000.000.000 = Milijarda
kolko imamo begova onda?
jel znaš da ESED-aga nije u SDA, već u BOSS-u?

mislim da o SDA imaš materijala koliko hoćeš da napišeš, pa stvarno ne kontam otkud ti želja za ovim izmišljanjem i laganjem..jel ti radiš njima promociju ili ih želiš da se riješiš?
I sad onako gledam ih, a sav sam napucan od rata i operisan od svakog straha. Rekoh sam sebi, odoh ih malo zezati. Stanem tako jedno dva metra od njih i gledam ih sa strane, a oni gledaju u mene kako sam se sredio, lijepo obučen markirana roba na meni i kontaju ''Evo levata s' lovom''.
a ovo ti je vrh ratniče? :lol: :lol: :lol:
Panini

#9140 Re: SDA-All about

Post by Panini »

vjerovatno nego me pravo podsjeća na rottweilera

Image

Image
JoseMujica

#9141 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

haj udrch šta se za pravopis fataš...morebit je čoek fulio broj nula s obzirom kako ga množe s nulom, a jope morebit i nije jerbo je SDA puna aga s par milončića, dok je beg samo jedan: Don Neonko, koji je, vjerujem i uveliko prebacio ovu cifru od 1 milijarde.
antimobbing

#9142 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

udrch wrote:a ovo ti je vrh ratniče? :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :lol: Ko nam doš'o? Ko nam doš'o? :lol: :thumbup:

Upravu si prijatelju ...

Prilikom susreta sa SDA tajkunima potrebno je:
- hitno skrenuti svoj pogled u stranu,
- oboriti svoj pogled prema zemlji,
- udaljiti se neprimjetno poput gmizavca,
- nositi stalno vazelin sa sobom.
udrch wrote: jel znaš da je ovaj broj koji si napisao:
1.000.000.000 = Milijarda
IspaviTo :D
udrch

#9143 Re: SDA-All about

Post by udrch »

JoseMujica wrote:haj udrch šta se za pravopis fataš...morebit je čoek fulio broj nula s obzirom kako ga množe s nulom, a jope morebit i nije jerbo je SDA puna aga s par milončića, dok je beg samo jedan: Don Neonko, koji je, vjerujem i uveliko prebacio ovu cifru od 1 milijarde.
ma ne fatam se pravopisa..još ranije mi je podigao živac sa onim citatom koji nisi komentarisao..
mrzim ove "ratnike" koji to ničim ne mogu dokazati..a stalno spominje kako je on bio borac..
a Zukić kaže da mu je bio pomoćnik u magacinu..
antimobbing

#9144 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

@Jose, provaljeni smo. :( :lol:
JoseMujica

#9145 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ih to su neki tvoji tajni paraobavještajni izvori udrch :roll:

nikad me nisi upoznao sa zaključcima tog Poljinskog minderanja s Paketićem i Kiflom i vizijama koje ste imali na Susedovom prašku za pecivo :D već danima primjećujem sumnjiva lica kako mi se vrte oko avlije :nija: sreća pa imam Tornjaka :lol:
udrch

#9146 Re: SDA-All about

Post by udrch »

kakvi ba paraobavještajni izvori, vidiš da sam naveo izvor imenom i prezimenom..
a i sami ste već davno preko svojih obavještajnih cionističkih izvora potvrdili da sam ja u vrhu SDA..
i reko sam da nije bilo belog, znaš da je Zike u zatvoru..
Panini

#9147 Re: SDA-All about

Post by Panini »

jel ovo Bakir od sebe kupuje AUDI posto je ASA svakako njegova zaduzbina
JoseMujica

#9148 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

jesu Paketić i Kifla tvoji izvori ...nisam o njima govorio, već o tome ko su izvori tvojih izvori...pretpostavljam neki sused i njegova raja, a to već spada u domen para-obavještajnih struktura.

zato Tornjak u avliju ;-)

ps

Panini pa mora se nekako Don Neonko odužiti najpoznatijem stranačkom zviždaću i monteru Imamoviću iz Bakija-ekipe, inače uspješnom uništitetlju ponosa ovog grada KK Bosne
udrch

#9149 Re: SDA-All about

Post by udrch »

pa reko sam ti, tvoj jaran Sarajlić i rođak Memić..
JoseMujica

#9150 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

udrch wrote:pa reko sam ti, tvoj jaran Sarajlić i rođak Memić..

aaa dazaboravio sam to....Memlija me opako ispalio u Stambolu i otad se nemremo nikako, a Asim je OK momak i sumnjam da bi na me tek tako lajo :jbt: zaboravljam da svaki aga u SDA ima svoju cijenu
Post Reply