Pardoniram susjed, ali posto je sudeci prema svim cinjenicama SANU osnovala SDA... rekao bi Balas, sve ostalo su nijanse
SDA-All about
- dr_Evil
-
palermo
#90327 Re: SDA-All about
Evo I mog zeme u ekipi " cetnici su bolji od SDA". A reci mi zemo, jesu li I ustase bolje od SDA?
- Dozer
#90328 Re: SDA-All about
ENV mentalni sklopovi i politike su ko jaje jajetu. Frakcije unutar njih, i pojedinci, mogu biti radikalni.
SDA jeste velikosrpsko cedo, to je valjda odavno jasno.
SDA jeste velikosrpsko cedo, to je valjda odavno jasno.
- dr_Evil
#90329 Re: SDA-All about
Pa zemo dragi, valjda je Alija izbacio Kljujica iz predsjednistva, a mladomuslimanske ustase su nukleus SDA.
Ili da ti prevedem, nema razlike izmedju nacionalistickih stranaka na podrucju ondasnje Jugoslavije. Sto ne znaci da svi isto dijele krivicu za rat, niti da u SDA nema odlicnih ljudi i lijepih zena, cak sto vise, ja vjerujem da je velika vecina takva, zapravo kakva je i populacija nase BiH.
-
palermo
#90330 Re: SDA-All about
Shvatio sam, svi su isti......da se bogdo to shvatilo prije ubistva srpskog svata na carsiji....dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 09:09Pa zemo dragi, valjda je Alija izbacio Kljujica iz predsjednistva, a mladomuslimanske ustase su nukleus SDA.
Ili da ti prevedem, nema razlike izmedju nacionalistickih stranaka na podrucju ondasnje Jugoslavije. Sto ne znaci da svi isto dijele krivicu za rat, niti da u SDA nema odlicnih ljudi i lijepih zena, cak sto vise, ja vjerujem da je velika vecina takva, zapravo kakva je i populacija nase BiH.
- dr_Evil
#90331 Re: SDA-All about
Srpski svat na bascarsiji je operacija SDS za prevoz oruzja, valjda smo to svarili.palermo wrote: ↑17/02/2026 09:10Shvatio sam, svi su isti......da se bogdo to shvatilo prije ubistva srpskog svata na carsiji....dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 09:09Pa zemo dragi, valjda je Alija izbacio Kljujica iz predsjednistva, a mladomuslimanske ustase su nukleus SDA.
Nisu svi isti, ali je pogubnost politika po BH apsolutna ista, a niti jedna od te tri se u sustini ne zalaze za nezavisnu BH u danasnjim granicama. Povratak je to pokazao i dokazao. Komiti su pobili sta se pobiti moglo, a onda begovat se pobrinuo da tamo vise nikad bosnjacko dijete na porodu ne zaplace.
S tim recenim - ne amnestiram ja niti jednu danasnju politiku. Svi su ili bili u SDA ili bili u ratnom predsjednistvu - pa makar se ne pitali ali su tada sutili.
-
palermo
#90332 Re: SDA-All about
Ako sam te dobro shvatio, SDA kao agentura velikosrpske politike je inscenirala napad na srpskog svata kako bi potakla bratoubilacki rat a sve sa ciljem ostvarenja velikosrpske politke.dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 09:14Srpski svat na bascarsiji je operacija SDS za prevoz oruzja, valjda smo to svarili.palermo wrote: ↑17/02/2026 09:10Shvatio sam, svi su isti......da se bogdo to shvatilo prije ubistva srpskog svata na carsiji....dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 09:09
Pa zemo dragi, valjda je Alija izbacio Kljujica iz predsjednistva, a mladomuslimanske ustase su nukleus SDA.
Nisu svi isti, ali je pogubnost politika po BH apsolutna ista, a niti jedna od te tri se u sustini ne zalaze za nezavisnu BH u danasnjim granicama. Povratak je to pokazao i dokazao. Komiti su pobili sta se pobiti moglo, a onda begovat se pobrinuo da tamo vise nikad bosnjacko dijete na porodu ne zaplace.
S tim recenim - ne amnestiram ja niti jednu danasnju politiku. Svi su ili bili u SDA ili bili u ratnom predsjednistvu - pa makar se ne pitali ali su tada sutili.
- dr_Evil
#90333 Re: SDA-All about
Ne vjerujem da je SDA imala ista s ubistvom laznog srpskog svata, zapravo je to potpuno nebitan detalj agresije na BiH.
Rukovodstvo SDA je odigralo svoju ulogu u bratoubilackom ratu i nebastakobratskoj agresiji, ali evo istini za volju pokusali su oni i mirnim putem, Lisabonskim sporazumom gdje se dijeli na tri republike od kojih svaka ima pravo na nezavinost nakon 2 godine. Ebi ga, vidis da je veliki vodja imao viziju, samo tvrdoglavi bosanci, ko ce nas bez kandzije pomjerit sa kucnog praga. Stvarno je veliki vodja bio covjek ispred svog vremena, ali veliki nikad nisu shvaceni.
-
A_A_AKCIJA
-
palermo
#90335 Re: SDA-All about
A_A_AKCIJA wrote: ↑17/02/2026 09:33![]()
Naravno, za jednog SDA simpatizera je tada počeo rat.
Ništa Bijeljina, Ravno...
Dobro si, u Ravnom je poceo rat, samo mlado.uslimqnskq klika okupljena oko Alije ( a sve pod budnom kontrolom srpskih obavjestajnih sluzbi) nije htjela djelovati niti priznati da se to desava
-
palermo
#90336 Re: SDA-All about
OK, shvatio sam, u sustini radi se o dogovoru triju nacionalistickih politika da zajednicki izazovu bratoubilacki rat, pomjere stanovnistvoni time stvore pretpostavkr za unistenje/podjelu Bosne I Hercegovine.dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 09:32Ne vjerujem da je SDA imala ista s ubistvom laznog srpskog svata, zapravo je to potpuno nebitan detalj agresije na BiH.
Rukovodstvo SDA je odigralo svoju ulogu u bratoubilackom ratu i nebastakobratskoj agresiji, ali evo istini za volju pokusali su oni i mirnim putem, Lisabonskim sporazumom gdje se dijeli na tri republike od kojih svaka ima pravo na nezavinost nakon 2 godine. Ebi ga, vidis da je veliki vodja imao viziju, samo tvrdoglavi bosanci, ko ce nas bez kandzije pomjerit sa kucnog praga. Stvarno je veliki vodja bio covjek ispred svog vremena, ali veliki nikad nisu shvaceni.
- dr_Evil
#90337 Re: SDA-All about
OK, shvatio sam, Lisabonski sporazum je bio genijalan potez da kupi sebi malo vremena dok naoruza Bosnjake do zuba.palermo wrote: ↑17/02/2026 09:41OK, shvatio sam, u sustini radi se o dogovoru triju nacionalistickih politika da zajednicki izazovu bratoubilacki rat, pomjere stanovnistvoni time stvore pretpostavkr za unistenje/podjelu Bosne I Hercegovine.dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 09:32Ne vjerujem da je SDA imala ista s ubistvom laznog srpskog svata, zapravo je to potpuno nebitan detalj agresije na BiH.
-
A_A_AKCIJA
#90338 Re: SDA-All about
Pusti nam se lova na emocije i rat.
SDA danas surađuje sa Dodikom i rukama i nogama rovi da se zajedno vrate,
Hayat prodao svoja prava srpskoj firmi,
izlistani na srpskom satelitskim paketima,
Avdo Avdić javno prozvan da radi za BIA-U
Sve glasniji SDA pozivi da se dogovorimo sa Rusima i Srbima
A kao kruna svega je propala revizija presude protiv Srbije.
-
palermo
#90339 Re: SDA-All about
Pa pustio sam ja, nego vidim ovdje se prizivaju cetnici kao spasioci ( u slucaju da ne daj boze, ovi tvoji omanu) pa cisto da vidim.kako ce to ferceratiA_A_AKCIJA wrote: ↑17/02/2026 09:44 Pusti nam se lova na emocije i rat.
-
palermo
#90340 Re: SDA-All about
Odoh zemo zaraditi koju marku, ne zahmeti, bas smo se.lijepo ispricali, svasta sam saznao....dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 09:42OK, shvatio sam, Lisabonski sporazum je bio genijalan potez da kupi sebi malo vremena dok naoruza Bosnjake do zuba.palermo wrote: ↑17/02/2026 09:41OK, shvatio sam, u sustini radi se o dogovoru triju nacionalistickih politika da zajednicki izazovu bratoubilacki rat, pomjere stanovnistvoni time stvore pretpostavkr za unistenje/podjelu Bosne I Hercegovine.dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 09:32
Ne vjerujem da je SDA imala ista s ubistvom laznog srpskog svata, zapravo je to potpuno nebitan detalj agresije na BiH.
- dr_Evil
#90342 Re: SDA-All about
Susjed s tobom je uvijek zadovoljstvo podijeliti misli, taman mislim da sam nesto shvatio i onda uvidim koliko samo grijesim. Nego, hajde, za uhar je svaka marka, vidis kakav vakat dosao.
- drug_profi
#90343 Re: SDA-All about
Začešljo se, vidi se...
ekspert
-
18mn97
#90344 Re: SDA-All about
Neka probaju sa laznom doktoricom.
- Styling
-
A_A_AKCIJA
#90346 Re: SDA-All about
Neka su i ovu kartu odigrali prije izbora.
Nije on ništa zavaljen, to je plan od prije.
Razvaljivali Trojku u Centru, a sada ovo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#90347 Re: SDA-All about
Ma ovo je bomba od onog iz LuksemburgaA_A_AKCIJA wrote: ↑17/02/2026 10:10Neka su i ovu kartu odigrali prije izbora.
Nije on ništa zavaljen, to je plan od prije.
Razvaljivali Trojku u Centru, a sada ovo.
-
A_A_AKCIJA
#90348 Re: SDA-All about
On je jako dobro informiran i ne radi nako
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#90349 Re: SDA-All about
Ali zamisli da Ademovica predloze
- DaysleepeR
#90350 Re: SDA-All about
Ja bi im se sklonio nek preuzmu punim do izbora.
Što bi rekao jedan meni jako blizak čovjek koji je dobro najebo u ratu - "da se hoće zaratit samo 7 dana ponovo, da se šupci ispare pa da prodišemo malo".
Što bi rekao jedan meni jako blizak čovjek koji je dobro najebo u ratu - "da se hoće zaratit samo 7 dana ponovo, da se šupci ispare pa da prodišemo malo".