SDA-All about

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#89976 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 10/11/2025 10:37
Image
ukratko iz priloženog, ovaj aparat je nepotreban bolnici.
Chloe
Photo mod

#89977 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

tramvajtrojka wrote: 10/11/2025 10:24
Chloe wrote: 10/11/2025 08:20
neraaaa wrote: 09/11/2025 09:21

Sad će reisova laprdala po džamijama laprdati kako je to mudar potez i mudra politika i sigurno u interesu bosnjaka jer on ide u džamiju na bajram.

Isto kao što govore da je mudrost krasti i ubijati respiratorima vlastiti narod jer je to sigurno za njihovo dobro, samo zato što se lopov i ubica salama i gostuje u ramazanskom programu na Hayatu.
Govoriš o ovoj vrsti respiratora

Image

Image
Mene bi bilo sramota staviti ovo kao dokaz nakon svega al haj svaki sdaovac mora od Fadila praviti mucenika i nepravedno osudjenu osobu :roll:

jesi li se mozda zapitala zasto su u tvom kantonu nabili ove usisivace u podrumske prostorije bolnice kad su ih dobili i sto su sve bolnice u federaciji to uradile osim sebije zbog koje je onoliki broj anesteziologa dao otkaz
Dečko - oladi ... :D kad si me već citirao , lijepom piotam jesu li to ovi respiratori?

Dobili su certifikat, a nas su "ubijali" ...
DaysleepeR

#89978 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

Fali broj uređaja na ovom certifikatu.
Chloe
Photo mod

#89979 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

dr_Evil wrote: 10/11/2025 10:37
Chloe wrote: 10/11/2025 08:20
neraaaa wrote: 09/11/2025 09:21

Sad će reisova laprdala po džamijama laprdati kako je to mudar potez i mudra politika i sigurno u interesu bosnjaka jer on ide u džamiju na bajram.

Isto kao što govore da je mudrost krasti i ubijati respiratorima vlastiti narod jer je to sigurno za njihovo dobro, samo zato što se lopov i ubica salama i gostuje u ramazanskom programu na Hayatu.
Govoriš o ovoj vrsti respiratora
Spoiler
Show
Image

Image

Bilo je nekih postova, ali nisam upratio da si pro-sdfa do danas. Razumijem s obzirom da si bila pripadnik nase Armije u ratu.

Helem, sta ovi certifikati znace, hajde ti nama objasni? Nikad niko nije tvrdio da ovi cincilatori nisu cincilatori, nego da nisu upotrebljivi za ono sta je placeno. Dakle, davno je to bilo, ali ako se sjecam prica je isla da su ovo mali uredjaji koji se koriste za kratke avanture tipa ambulantna kola ili za ostale vrlo kratke postupke. Nisu bili prigodni za koristenje na duze staze na intezivnoj tipa gdje je pacijent na respiratoru vise dana,sedmica, a bgm i mjeseci. Pri tome su imali i neki bug, koji je eto otklonjen. Ili sto bi ti Fadil rekao dupli, samo sto je dupli nama usao sa zad. Iz tvog certifikata:

Image
A jel', ako si SDA nisi normlaan, kradljivac si, loš insan. Ako se ti čudiš meni još više se ja čudim tebi i tvom rezovanju ljudi i karaktera. :D

Hvala na objašnjenju.
Stranku stavi na stranu.

Zanima me konstantno ponavljanje da smo ubijani, i da su ti isti respiratori certificirani,
jer moj dojam je bio da smo bili "pokusni kunići", jer nikad i nisam tu tešku temu voljela,
općenito sve vezano za Covid.
dr_Evil

#89980 Re: SDA-All about

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 10/11/2025 10:46

Dečko - oladi ... :D kad si me već citirao , lijepom piotam jesu li to ovi respiratori?

Dobili su certifikat, a nas su "ubijali" ...
Nisi mene pitala, ali evo, halalit ces. Taman da ti nadovezem na zadnji post.

Ne znamo. Uopste ne znamo da li su ove dvije stranice povezane. Prva jeste certifikat, dok druga izgleda kao brosura proizvodjaca. Ali ako podjem od toga da jeste ovo certifikat - onda smo doznali da su ovo mali transportni uredjaji. To je apsolutno ono sta je danasnji ljigavi direktor IDEEA stalno tvrdio - ventilatori nisu za lijecenje pacijenata sa COVIDO-om.

Moras da nam das malo vise podataka, tipa ovaj izvjestaj, pa cemo da ti odgovorimo. Ja koliko se sjecam da ovaj cincilator nikoga nije ubio, jer nije niko bio prikopcan na njega, jer su doktori odbijali da kopcaju svjesni da nisu odgovorajuci za koristenje na duze staze - cak i nakon sto je bug uklonjen.

Nejmam ja nista protiv toga sto si u SDFA, ima tamo i postenih inksana, gledaju svoja posla i tu su iz patriotskih razloga. Meni vise smeta sto svi do jednog sutite kad se pojavi kriminal za koji je odgovoran neko iz SDFA - to pokazuje jednu nit ljigavosti i da je prezivljavanje zapravo nagon jaci od svega ostalog. Znas ono, nisam ja, nemam nista s tim, ne podrzavam - i ja apsolutno vjerujem o ovaj dio, i onda muk i tisina. Dok pokusaj odbrane malinara iz Suceske i borba za ove respiratore, nesto sta sam vjerovao da je iza nas, mi je zapravo malo za povratit. Ide kao ono kad je SNSD rekao "pa nas fabricki kisik koji se ne moze koristit za pacijente nikog nije ubio" - cuj to. Citav svijet mahnit samo mi izgleda pametni.

Nisam u SDP-u, blizak sam toj politici, ali mi nije na pamet palo da branim Nerku - rekao sam da treba u zatvor i on i svi oni sta su se bavili nepotizmom, i ostavio to iza sebe. Uvuci sebe i svoj licni integritet u odbranu kriminalaca, da mi je babo, ne pada mi na pamet. A kamoli za Seku, Fadila i Malinara, a tek kad se sjetim onog advokata sta ga je Emela stavila na mjesto.

P.S. nikad nisam o tebi stekao neki los dojam :D generalno sam poslozio neka razmisljanja. Necu vise na ovu temu, jer teska je, bolje se bavit historijom :D
ljubijankic

#89981 Re: SDA-All about

Post by ljubijankic »

Čuj u SDA ima poštenih :lol: :lol: Šta sve covjek nece procitati :lol: :lol: Pa prije Ana biti pregovarac za EU nego sto ce se pojaviti posten clan SDA stranke :bih:
dr_Evil

#89982 Re: SDA-All about

Post by dr_Evil »

ljubijankic wrote: 10/11/2025 11:12 Čuj u SDA ima poštenih :lol: :lol: Šta sve covjek nece procitati :lol: :lol: Pa prije Ana biti pregovarac za EU nego sto ce se pojaviti posten clan SDA stranke :bih:
To su gluposti, naravno da ima, postenih i casnih, cak cu reci i obrazovanih i pametnih ljudi, sa kojima mozes sasvim normalno pricati.

Na stranu oni, ali evo uzmimo clanstvo SDP-a, jedini nacin protesta koji mi imamo je apstinencija od glasanja, to jest SDP nema stranacku vojsku. Ali gdje nam je ono "ne u moje ime", sta je drugovi, maca nam popala jezik? Gdje smo mi da kazemo da ovo nije ljevica, da ovo nisu nase vrijednosti, i da nam nije jasno zasto se stranka ponasa kao desni centar?

SDA ima glasacku masineriju, vojsku, i nema apstinencije od glasanja - mimo toga i nema neke razlike. NIko se nigdje ne buni, svi smo u strahu, svi sutimo.
Chloe
Photo mod

#89983 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

ljubijankic wrote: 10/11/2025 11:12 Čuj u SDA ima poštenih :lol: :lol: Šta sve covjek nece procitati :lol: :lol: Pa prije Ana biti pregovarac za EU nego sto ce se pojaviti posten clan SDA stranke :bih:

O meni nisi ništa rekao. Ali o sebi se rekao jako puno. :kiss:
Billy The Pljuc

#89984 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Chloe wrote: 10/11/2025 10:53 A jel', ako si SDA nisi normlaan, kradljivac si, loš insan. Ako se ti čudiš meni još više se ja čudim tebi i tvom rezovanju ljudi i karaktera. :D

Hvala na objašnjenju.
Stranku stavi na stranu.

Zanima me konstantno ponavljanje da smo ubijani, i da su ti isti respiratori certificirani,
jer moj dojam je bio da smo bili "pokusni kunići", jer nikad i nisam tu tešku temu voljela,
općenito sve vezano za Covid.
I ne slutiš koliko si u pravu sa boldiranim s tim da se u ovom slučaju moraju neke stvari razgraničiti. Većina aktivnih SDA članova u suštini jeste ovakva dok za glasače više vrijedi da su neinformisani, izmanipulirani i ispranih mozgova, da ne napišem glupi. Nakupih respektabilan broj godina kroz koje sam mnoge sdaovce upoznao i nećeš vjerovati da ama baš nijedan od njih nije u kategoriji časnog čovjeka i tu ne pravim razliku po spolu, isto važi za oba spola. Znači, sve i jedan sdaovac sa članskom kartom kojeg upoznah je učinio nešto nečasno, vrlo često kažnjivo i po zakonu a što po pravilu nije bilo zakonski sankcionisano. Ta stranka je iznjedrila masu takvih likova i likuša i uopšteno postavila standarde među Bošnjacima kada su u pitanju kriminal svake vrste, korupcija, nepotizam itd.itd. I oni koji su se odrodili od SDA "boluju" od istih boljki s tim da mnoge stvari nikada nećemo saznati, možemo samo pretpostavljati.

Apropo respiratora sam isuviše postova ostavio čak i prije izbijanja afere u punom obimu tako da ne bih sada o tome, dovoljno sam napisao, kako ja tako i drugi.

Cijenim te kao forumašicu mada će mi ostati nejasno zašto, i pored toga što smo kao narod uspjeli napraviti pomak i konačno počeli propitkivati i razmišljati svojom glavom, ti još uvijek držiš stranu istima pa i počesto braniš neodbranjivo.
ljubijankic

#89985 Re: SDA-All about

Post by ljubijankic »

Pošto tvrdite da ima postenih, dajte bar jedno ime postenjacine :-D Mada samo podržavanje kriminalaca, lopova, lažljivaca se ne može smatrati poštenih, ali hajde, kad moze da nije Bošnjak ko ne glasa za SDA moze i ovo :bih: Samo nek je patriotski i za narod, a ne za fotelje kao kod ostalih :lol:
Hakiz

#89986 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

ljubijankic wrote: 10/11/2025 11:30 Pošto tvrdite da ima postenih, dajte bar jedno ime postenjacine :-D Mada samo podržavanje kriminalaca, lopova, lažljivaca se ne može smatrati poštenih, ali hajde, kad moze da nije Bošnjak ko ne glasa za SDA moze i ovo :bih: Samo nek je patriotski i za narod, a ne za fotelje kao kod ostalih :lol:
U politici poštenih nema.

Bez obzira na stranke.

Pitanje je samo o stepenu nepoštenja, posljedicama.

Hoće li neko ukrasti milione, kupiti neodgovarajuće respiratore ili će zaposliti brata, pomoći narkodileru itd. Tu je razlika. I razlika je u onome šta se dozna.

U lažnim diplomama, vidimo, slični su. Zbog toga je i pod SDA i pod trojkim naređeno da prestane provjera diploma. Zaboga, privatnost... :wink:
Chloe
Photo mod

#89987 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

ljubijankic wrote: 10/11/2025 11:30 Pošto tvrdite da ima postenih, dajte bar jedno ime postenjacine :-D Mada samo podržavanje kriminalaca, lopova, lažljivaca se ne može smatrati poštenih, ali hajde, kad moze da nije Bošnjak ko ne glasa za SDA moze i ovo :bih: Samo nek je patriotski i za narod, a ne za fotelje kao kod ostalih :lol:
Isto kao u svakoj stranci, i jednih i drugih. Što veća stranka veći izbor ... :oops:
A to, što si ti politički nezreo, kao i demokratski je nešto drugo.
Nažalost, ti i takvi poput tebe ( i iz SDA, kao i svih drugih stranki) su doveli do situacije kakva jeste u Bošnjačkim redovima, glođite se, napadaje, vrijeđate jer sposobni niste za ništa drugo.
Aferim vam veliki ... Na hajr da nam bude. :thumbup:
ljubijankic

#89988 Re: SDA-All about

Post by ljubijankic »

Chloe wrote: 10/11/2025 11:50
Isto kao u svakoj stranci, i jednih i drugih. Što veća stranka veći izbor ... :oops:
Nažalost, ti i takvi poput tebe ( i iz SDA, kao i svih drugih stranki) su doveli do situacije kakva jeste u Bošnjačkim redovima, glođite se, napadaje, vrijeđate jer sposobni ništa za ništa drugo.
:lol: :lol: Rece osoba koja je prije mjesec dana napisala da se NES bori za fotelje, a SDA za narod :lol: :lol: Sunce ti jebem jel realno ovo
ljubijankic

#89989 Re: SDA-All about

Post by ljubijankic »

A o postenima ni inicijala :bih: Samo nek ste politicki obrazovani :-D
dr_Evil

#89990 Re: SDA-All about

Post by dr_Evil »

Ne pricamo o politicarima, ti si rekao "u sda nema postenih". Valjda pricamo o clanstvu, ljudima koji zive i rade svoj posao, od automehanicara do doktora nauka, a takvih SDA ima na hiljade. Bez problema cu se sloziti da politicki predstavnici SDA ne mogu biti posteni, ili mogu naravno, ali ce vrlo brzo biti izbaceni iz masine te prebaceni da rade neki funkcionerski posao, te nece napredovati iznad kantona, a politicka sudbina im je zapecacena.

S druge, pogledajmo vrhuske ostalih stranaka, gdje nam je ta inteligencija, mladi, sposobni, obrazovani? Negdje po kantonalnim skupstinama i boze pomozi, kako se penjemo vise u sistemu dolazimo do starih istrosenih kadrova koji se jedino brinu o sahovskoj slagalici, jedino sto nisu optereceni izdajom domovine te postratnom privatizacijom - jer'vo to je teret iskljucivo SDFA sa satelitom SBiH-om.

Mislis da neki profa s fakulteta koji je clan SDA ne razumije ovo sta je i ti pricamo? Da li mislis da on zna ako sta kaze da ima mnogo za izgubiti, a nista za dobiti? Dal je lako srati na forumu, dok vecinom nismo ovako glasni imenom i prezimenom? Evo nas ko maske u Hrvatskoj ;)
samoyu

#89991 Re: SDA-All about

Post by samoyu »

ljubijankic wrote: 10/11/2025 11:57
Nažalost, ti i takvi poput tebe ( i iz SDA, kao i svih drugih stranki) su doveli do situacije kakva jeste u Bošnjačkim redovima, glođite se, napadaje, vrijeđate jer sposobni ništa za ništa drugo.
:lol: :lol: Rece osoba koja je prije mjesec dana napisala da se NES bori za fotelje, a SDA za narod :lol: :lol: Sunce ti jebem jel realno ovo
NES je nebitna stranaka jedva pređete izborni parag u Federaciji evo danas imate jednog manje federalnom parlamentu sa 5 na 3 ste spali
Nisamsdaali

#89992 Re: SDA-All about

Post by Nisamsdaali »

Znam jednu osobu koja je nekad bila SDA (danas nije ni u jednoj stranci) koja je jedna od najpoštenijih i najmarljivijih ljudi koje znam
ljubijankic

#89993 Re: SDA-All about

Post by ljubijankic »

samoyu wrote: 10/11/2025 12:01

NES je nebitna stranaka jedva pređete izborni parag u Federaciji evo danas imate jednog manje federalnom parlamentu sa 5 na 3 ste spali
A gdje sam ja rekao da je bitna? Da li vi ikako čitate jbt život
mali_balon

#89994 Re: SDA-All about

Post by mali_balon »

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#89995 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

evo ga odlucio da se bori za narod:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/federal ... /251110089
docekala ga prava ekipa koja samo zna kako se to najbolje bori za narod
:D
ljubijankic

#89996 Re: SDA-All about

Post by ljubijankic »

izvrsni direktor wrote: 10/11/2025 12:48

evo ga odlucio da se bori za narod:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/federal ... /251110089

:D
:lol: e svaka mu čast :bih: :bih: Borba za narod nema cijenu !!!
preludezalude

#89997 Re: SDA-All about

Post by preludezalude »

Prpa.ba wrote: 10/11/2025 10:41
preludezalude wrote: 10/11/2025 10:34
Prpa.ba wrote: 10/11/2025 10:11 Sta ce TÜV Rheinland kad imamo banjalucki Verlab. :oops:
Verlab je izgubio licencu. Trenutno nema firme u BiH za verifikaciju medicinske opreme.
:oops:
I sad se automatski namece pitanje...da li ce se operativni zahvati i svi medicinski zahvati i tretmani nastavit raditi sa nekalibrisanom i neverificiranom opremom tj nezadovoljavajucom opremom ili se nece raditi nista od tih zahvata. Anesteziolozi se vec zale na stanje.
palermo

#89998 Re: SDA-All about

Post by palermo »

preludezalude wrote: 10/11/2025 13:09

Verlab je izgubio licencu. Trenutno nema firme u BiH za verifikaciju medicinske opreme.
I sad se automatski namece pitanje...da li ce se operativni zahvati i svi medicinski zahvati i tretmani nastavit raditi sa nekalibrisanom i neverificiranom opremom tj nezadovoljavajucom opremom ili se nece raditi nista od tih zahvata. Anesteziolozi se vec zale na stanje.
Pa u nasem drustvu je uvijek bolje ne raditi i ne donositi odluke.U svakoj oblasti, ne samo ovdje. Raditi i donositi odluke samo znaci otvoriti mogucnost da budes kriv. Nije niko mahnit.
moee

#89999 Re: SDA-All about

Post by moee »

Da li su se radili prije Verlab-a? Koja firma je prije njih radila verifikaciju?
preludezalude

#90000 Re: SDA-All about

Post by preludezalude »

palermo wrote: 10/11/2025 13:49

Pa u nasem drustvu je uvijek bolje ne raditi i ne donositi odluke.U svakoj oblasti, ne samo ovdje. Raditi i donositi odluke samo znaci otvoriti mogucnost da budes kriv. Nije niko mahnit.
Tako su i anesteziolozi sa KCUS-a digli glas protiv neadekvatnih respiratora a gospodja "agregatno stanje" je silom gurala u upotrebu i time pobila pacijente.
Post Reply