SDA-All about

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#88726 Re: SDA-All about

Post by Truba »

dzaba edinu dediću sve škole kad je budala
a koliko je takvih školovanih budala koji 30 godina truju svoj narod

najveće gluposti koje sam čuo na vjeronauku su da ubit može samo srbin i da je sarajevo u drugoj državi (široki brijeg)
mogu misliti šta ovaj valja uživo gluposti

a kad napišem na drugoj temi da u briješću islamski vjeronauk predaje lik koji se ne želi rukovati s hrvatima i loži djecu da ne smiju imati prijatelja među nemuslimanima forumaši se bacikaju kako o tome smijem pisati kad su očite uzp hdz zle namjere a on je pojedinac :D
pojedinac ovdje pojedinac ondje i SDA 240000 članova :D
mfa_secure

#88727 Re: SDA-All about

Post by mfa_secure »

Ništa što već nismo znali. I Zahiragić je nešto slično rekao uživo u TV programu.

A znamo da je IZ ništa drugo do radikalno islamističko krilo SDA. To i ptice na grani znaju.

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#88729 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Vjecita_zavrzlama wrote: 14/01/2025 09:11
JoseMujica wrote: 14/01/2025 09:00 niste uopće svjesni koliko ima likova koji ovako misle :cry: danas kada bi se u BiH raspisao referendum da biramo između Rusije i EU, prije bih se kladio na Rusiju
Netacno totalno pusti botove, ali i krezubi sda-glasac je bar 70%,za EU, za ostale da ne pricam

Onih. 30% su dzamija likovi,vehabije

napisao sam generalno za BiH, ne samo za Bošnjake...ima tu i solidan dio Hrvata koji su antizapadno nastrojeni...za Srbe ne treba ni pričati
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#88730 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Pa glavni bot im zivi u Luksemburgu a ne u Rostovu na Donu :mrgreen:
JoseMujica

#88731 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 14/01/2025 10:47 Pa glavni bot im zivi u Luksemburgu a ne u Rostovu na Donu :mrgreen:
mah...i sam znaš da najveći kritičari Zapada u pravilu hlade muda i uživaju sve zapadnjačke privilegije...nije luksemburžanin nikakav izuzetak od tog pravila.

veliki respekt za Meloni što onog Khana nabi nogom odakle je došao, pa nek tamo palamudi o svom trošku
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#88732 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 14/01/2025 11:19
_BataZiv_0809 wrote: 14/01/2025 10:47 Pa glavni bot im zivi u Luksemburgu a ne u Rostovu na Donu :mrgreen:
mah...i sam znaš da najveći kritičari Zapada u pravilu hlade muda i uživaju sve zapadnjačke privilegije...nije luksemburžanin nikakav izuzetak od tog pravila.

veliki respekt za Meloni što onog Khana nabi nogom odakle je došao, pa nek tamo palamudi o svom trošku
Ma da
Kao i vehbosi sto svoju ideologiju propagiraju iz bečkih socijalnih stanova

Inače-Grb Beča:

Image

:mrgreen:
JoseMujica

#88733 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 14/01/2025 11:31
JoseMujica wrote: 14/01/2025 11:19

Ma da
Kao i vehbosi sto svoju ideologiju propagiraju iz bečkih socijalnih stanova

Inače-Grb Beča:

Image

:mrgreen:

treba im ovaj grb na svaki post u komentarima lijepit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ne smeta krst kad ojrići podmazuju
drug_profi

#88734 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

To je velika mana modernih demokratskih društava, što dozvoljavaju slobode koje narušavaju direktno baš te slobode.
Npr. živiš u Beču i propagiraš društvo potpuno suprotno od onog u kojem živiš.
Ne možeš onda živjeti u Beču, ideš u svoju zemlju porijekla, ili ako si Austrijanac ideš u zatvor jer narušavaš društveni poredak ili šta već zakoni dozvole.
Isto kao spaljivanje zastave ili ignoriranje himne.
Pozdravićeš zastavu i himnu sve dok želiš da živiš ispod tih obilježja i uživaš sve što ti ona nude.
Nećeš da pozdraviš, ima zatvor ima deportacija.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#88735 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Vjecita_zavrzlama wrote: 14/01/2025 09:11
JoseMujica wrote: 14/01/2025 09:00 niste uopće svjesni koliko ima likova koji ovako misle :cry: danas kada bi se u BiH raspisao referendum da biramo između Rusije i EU, prije bih se kladio na Rusiju
Netacno totalno pusti botove, ali i krezubi sda-glasac je bar 70%,za EU, za ostale da ne pricam

Onih. 30% su dzamija likovi,vehabije
Tipicni sda glasac nema stav. Kad treba nesto odluciti, tu odluku mu donesu vodje.
A sto se tice eu-rusija, jasan je stav sda vodja grupe glasaca sa manjkom inteligencije.
Konstatno spinovanje sa pricom eu i amerika nas izdala u ratu, ide samo u tom smjenu, radikaliziranje i stvaranje odbojnosti prema zapadu.
jasko_ba

#88736 Re: SDA-All about

Post by jasko_ba »

ne znam ko je lik, ali dajem ruku da je SDA iza njega :mrgreen:
Sarajevo: Koordinacija sindikata traži sastanak s Ukom i povećanje osnovice za 40 KM
https://www.klix.ba/biznis/privreda/sar ... /250114066
Image
Dimu1927

#88737 Re: SDA-All about

Post by Dimu1927 »

evo sivre opet bilo je pitanje dana, ovo je trece povecanje koje trazi u godinu dana ako se ne varam
Styling

#88738 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Dimu1927 wrote: 14/01/2025 14:21 evo sivre opet bilo je pitanje dana, ovo je trece povecanje koje trazi u godinu dana ako se ne varam
SDA igrac.
JovicSA

#88739 Re: SDA-All about

Post by JovicSA »

Vjecita_zavrzlama wrote: 14/01/2025 10:02
Vjecita_zavrzlama wrote: 14/01/2025 09:55
DonieBrasco wrote: 13/01/2025 14:09

:run:
Dedic je i profesor u IZ, pa lijepo je znati da ovakve stavove imamo IZ.Da je IZ usko vezana za SDA znamo,ali ovakve stavove da ima nisam znao, trebalo bi da ih novinari pitaju vise..npr reisa sta misli, da li je Bosni mjesto s Rusijom?

Image
I da dodam ovo ih moze dovesti u probleme na zapadu :D a koliko znam IZ djeluje na zapadu, u Svedskoj drzava ih priznala

Za njih bi bilo pametnije da se izjasne 😅 ovdje skoro islamska skola zatvorena radi stavova pa i IZ bi mogla poststi ”sumnjiva” sluzbama
Prvo čovjek je napisao da je to njegov lični stav ma kakav on bio. Druga je stvar što se to nekome ne sviđa pa ni meni i smatram da Edin Dedić griješi ali svakako ima pravo kao i svi na svoj stav. Političari u BiH su izgovarali mnogo gore stvari pa nikom ništa tako da ne vidim potrebu da se bilo šta poduzima oko ove izjave jer je sa stanovišta Edina Dedića legitimna i IZ sa ovim nema ništa jer kao što rekoh čovjek je napisao lijepo da je to samo njegov lični stav. Zato pustite IZ, ona sa ovim nema ništa. Upravo takvi stavovi ganjanja vještica prema IZ su možda i najviše doprinijeli da pojedini članovi IZ privatno kao osobe imaju i ovakve stavove.

mfa_secure wrote: 14/01/2025 10:24 Ništa što već nismo znali. I Zahiragić je nešto slično rekao uživo u TV programu.

A znamo da je IZ ništa drugo do radikalno islamističko krilo SDA. To i ptice na grani znaju.

Image
Ponese tebe tako...nikakvo radikalno ni islamističko krilo SDA ili koga već, već uzor vjerske oragnizacije muslimana u Evropi.
JoseMujica

#88740 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

jasko_ba wrote: 14/01/2025 14:20 ne znam ko je lik, ali dajem ruku da je SDA iza njega :mrgreen:
Sarajevo: Koordinacija sindikata traži sastanak s Ukom i povećanje osnovice za 40 KM
https://www.klix.ba/biznis/privreda/sar ... /250114066
Image
redovan svake godine, a pojača tempo pred izbore....najjači sindikalista u državi :thumbup:
mfa_secure

#88741 Re: SDA-All about

Post by mfa_secure »

...
Last edited by mfa_secure on 14/01/2025 15:02, edited 1 time in total.
JovicSA

#88742 Re: SDA-All about

Post by JovicSA »

Bolje ti je šuti, pišeš notorne nebuloze oko IZ.
DaysleepeR

#88743 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

JovicSA wrote: 14/01/2025 14:43

Dedic je i profesor u IZ, pa lijepo je znati da ovakve stavove imamo IZ.Da je IZ usko vezana za SDA znamo,ali ovakve stavove da ima nisam znao, trebalo bi da ih novinari pitaju vise..npr reisa sta misli, da li je Bosni mjesto s Rusijom?

Image
I da dodam ovo ih moze dovesti u probleme na zapadu :D a koliko znam IZ djeluje na zapadu, u Svedskoj drzava ih priznala

Za njih bi bilo pametnije da se izjasne 😅 ovdje skoro islamska skola zatvorena radi stavova pa i IZ bi mogla poststi ”sumnjiva” sluzbama
Prvo čovjek je napisao da je to njegov lični stav ma kakav on bio. Druga je stvar što se to nekome ne sviđa pa ni meni i smatram da Edin Dedić griješi ali svakako ima pravo kao i svi na svoj stav. Političari u BiH su izgovarali mnogo gore stvari pa nikom ništa tako da ne vidim potrebu da se bilo šta poduzima oko ove izjave jer je sa stanovišta Edina Dedića legitimna i IZ sa ovim nema ništa jer kao što rekoh čovjek je napisao lijepo da je to samo njegov lični stav. Zato pustite IZ, ona sa ovim nema ništa. Upravo takvi stavovi ganjanja vještica prema IZ su možda i najviše doprinijeli da pojedini članovi IZ privatno kao osobe imaju i ovakve stavove.

mfa_secure wrote: 14/01/2025 10:24 Ništa što već nismo znali. I Zahiragić je nešto slično rekao uživo u TV programu.

Image
Ponese tebe tako...nikakvo radikalno ni islamističko krilo SDA ili koga već, već uzor vjerske oragnizacije muslimana u Evropi.
Kažeš da je čovjek napisao lični stav i onda postaviš screenshot u kojem NIGDJE ne piše da je to njegov lični stav.
Zapravo status mu ima imperativni stav i uznemirujući ton.
Vjecita_zavrzlama

#88744 Re: SDA-All about

Post by Vjecita_zavrzlama »

JovicSA wrote: 14/01/2025 14:43

Image

Image
E nece biti tako jednostavno.. nije ovo sitnica,i ovo je izjavio kao neko ko je izabran ispred sda samim time je njegov stav ”malo” vise bitan od nekog prosjecnog Muje

A odnos SDA i IZ je vec poznat, i pitanje je samo kad ce i IZ postati isto sto i sda u ocima zapada.Malo je reci da IZ sama sebi kopa jamu
JovicSA

#88745 Re: SDA-All about

Post by JovicSA »

DaysleepeR wrote: 14/01/2025 14:58
Kažeš da je čovjek napisao lični stav i onda postaviš screenshot u kojem NIGDJE ne piše da je to njegov lični stav.
Image

Zadovoljan ili treba još nešto? A i sve da nije, koga briga...to što se ti ili ja ne slažemo oko njegove izjave ne znači ništa.
DaysleepeR

#88746 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

JovicSA wrote: 14/01/2025 15:02
Image

Zadovoljan ili treba još nešto? A i sve da nije, koga briga...to što se ti ili ja ne slažemo oko njegove izjave ne znači ništa.
Je li ovo napisao nakon što je obrisao ovaj, tj. nakon što ga je kerovođa nazvao i naribao ili stoji od početka i prije ovog statusa?

Inače status je jako problematičan, ne iznosi on mišljenje da bi bošnjaci možda trebali ili da bi im bilo pametno, već kaže kako bi OPSTALI bošnjaci se MORAJU okrenuti istoku.
JovicSA

#88747 Re: SDA-All about

Post by JovicSA »

Vjecita_zavrzlama wrote: 14/01/2025 15:00 E nece biti tako jednostavno.. nije ovo sitnica,i ovo je izjavio kao neko ko je izabran ispred sda samim time je njegov stav ”malo” vise bitan od nekog prosjecnog Muje

A odnos SDA i IZ je vec poznat, i pitanje je samo kad ce i IZ postati isto sto i sda u ocima zapada.Malo je reci da IZ sama sebi kopa jamu
Taman da je sve tako kako kažeš a nije, IZ nema šta kome dokazivati. Kada budete mjerili istim kantarom i crkvama kao insitucijama u BiH onda ću ja podržati takav pristup.
Styling

#88748 Re: SDA-All about

Post by Styling »

JovicSA wrote: 14/01/2025 15:02
Image

Kada si javna licnost, a to on jeste, nema privatnog/licnog i javnog/zvanicnog misljenja. Ono sto mislis privatno izjavices i javno i obratno. Samo licemjeri imaju razlicita misljenja kada je u pitanju licno i javno. Ili, ako ti se ta dva misljenja razlikuju, onda budi dovoljno pametan da jedno presutis. Oboje ne moze nikako jer onda gradjani ne znaju sta to u stvari mislis o necemu.
JovicSA

#88749 Re: SDA-All about

Post by JovicSA »

DaysleepeR wrote: 14/01/2025 15:03 Je li ovo napisao nakon što je obrisao ovaj, tj. nakon što ga je kerovođa nazvao i naribao ili stoji od početka i prije ovog statusa?

Inače status je jako problematičan, ne iznosi on mišljenje da bi bošnjaci možda trebali ili da bi im bilo pametno, već kaže kako bi OPSTALI bošnjaci se MORAJU okrenuti istoku.
Ne znam, nazovi pa ga pitaj ali eto tražio si dobio si i kao što sam pretpostavio opet ti nije po volji. Kao što rekoh tvom kolegi mjerite istim kantarom crkvama u BiH, ima kamara materijala, onda ću ja podržati takav pristup. Ovakvim selektivnim i agresivnim pristupom da je IZ dužna nekome (vama) nešto dokazivati samo može potaknuti ljude da možda pomisle da Edin možda i ne griješi sa ovim prvim dijelom svoje izjave. Okretanje istoku je svakako po meni pogrešno.
drug_profi

#88750 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

JovicSA wrote: 14/01/2025 14:43 Prvo čovjek je napisao da je to njegov lični stav ma kakav on bio. Druga je stvar što se to nekome ne sviđa pa ni meni i smatram da Edin Dedić griješi ali svakako ima pravo kao i svi na svoj stav. Političari u BiH su izgovarali mnogo gore stvari pa nikom ništa tako da ne vidim potrebu da se bilo šta poduzima oko ove izjave jer je sa stanovišta Edina Dedića legitimna i IZ sa ovim nema ništa jer kao što rekoh čovjek je napisao lijepo da je to samo njegov lični stav. Zato pustite IZ, ona sa ovim nema ništa. Upravo takvi stavovi ganjanja vještica prema IZ su možda i najviše doprinijeli da pojedini članovi IZ privatno kao osobe imaju i ovakve stavove.
Care, ne znam jesi li svjestan da je njegovo mišljenje opasno za Bosnu i Bošnjake i da kao takvo predstavlja izdaju nacionalnih interesa?
Koliko u nekom društvu neka jedinka ima pravo da ide daleko sa slobodnim mišljenjem? Da li se slažemo da je sloboda govora neupitna?
Da li je onda naše pravo, ako se pozovemo na deklarisane i jasne nacionalne interese, da ovakvo mišljenje nazovemo izdajom?
Post Reply