SDA-All about

Post Reply
žuta

#876 Re: SDA-All about

Post by žuta »

da nije bilo izetbegovičevog nacionalizma ne bi bilo ni nas to ne zaboravi
jon_jovi

#877 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Nije on bio nikakav nacionalista. Običan defetista. A i oni iz SDP-a što laju kako oni nisu dijelili BiH znaju vrlo dobro da su je i oni dijelili i da će je i u buduče vrlo rado dijeliti i istina je da u samom početku oni nisu bili za podjelu nego za to da Bosna ostane u krnjoj Jugoslaviji.
It_is_a_Leclerc

#878 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Jel mi može neko od Kaplanovih sljedbenika objasniti postupak svog predsjednika, inače poznatog kao "čuvar BiH", a koji je svojevremeno,na zgražanje bošnjačke, i urnebesan podsmijeh druge dvije strane potpisivao n'ake Prudove u kojima Federaciju razbija na pet etno-nacionalnih cjelina, dok RS ostavlja netaknutu ?! Da li se tu radi o prodaji države i izdaji Bošnjaka ?

SDA kao pokret u ratu je imala svijetle strane (koje su okončane zahtjevima za minimalnu Bošnjakiju na Kongresu 1993.). SDA kao stranka ima samo poraze, neuspjehe, laži i obmane. Stranka koja je u 20 godina Bošnjacima u RS-u okretala leđa, pojavljujući se tek ponekad u Srebrenici. Stranka koja, iako se busa u prsa čuvanjem države, godinama radi na podjeli Mostara "na dvije strane" ne zaslužuje ništa nego trajno preseljenje na deponiju neuspjelih bh. političkih falangi zajedno sa PDP-om, NHI-jem i sličnim kombi strančicama.
Erased

#879 Re: SDA-All about

Post by Erased »

v33 wrote:ja samo mislim da nakon ovoga slijedi potop SDA, kao neku mafijasku grupu koju ce rasturiti...
Bogme grijesis. Pokazat ce se ko ce biti potopljen na narednim izborima. Imam informacije da iz mjesnih odbora (kako se vec zovu) SDA dolazi toliko kvalitenih prijedloga za liste da bi općinske organizacije i po dvije liste kandidata mogli sacinit. Zanimljivo, uglavnom se radi o mladim i obrazovanim ljudima. Naravno, promjena unutar SDA ce biti ali nabolje. Nije ni Bakir i njegov lobi nedodirljiv, kao sto se to svojevermeno pokaza i za Abdulaharisa Setu i njegov "aktiv". Ode neprikosnoveni sarajevski John Wayne u vjeciti politicki zaborav.
jazzer

#880 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Erased wrote:Bogme grijesis. Pokazat ce se ko ce biti potopljen na narednim izborima. Imam informacije da iz mjesnih odbora (kako se vec zovu) SDA dolazi toliko kvalitenih prijedloga za liste da bi općinske organizacije i po dvije liste kandidata mogli sacinit. Zanimljivo, uglavnom se radi o mladim i obrazovanim ljudima. Naravno, promjena unutar SDA ce biti ali nabolje. Nije ni Bakir i njegov lobi nedodirljiv, kao sto se to svojevermeno pokaza i za Abdulaharisa Setu i njegov "aktiv". Ode neprikosnoveni sarajevski John Wayne u vjeciti politicki zaborav.

e svaka ti cast majstore, popravio si mi jutro :lol: ..

Da si ovo napisao '98, '99, '00 pa i da pomislimo da je tako ali ovako nesto izjaviti nakon
''najtezih 20 godina'' je za rubriku vjerovali ili ne :lol:
Corto Maltese

#881 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

SDA? Zar to nije "prihvatljivi koalicijski partner", supotpisnik "platforme koja rak liječi", koji je davao ministre u "najboljoj posljeratnoj federalnoj vladi" i još nekoliko najboljih kantonalnih vlada? Koju li su tačku platforme prekršili pa se poZlatak ovako rasrdio na njih?
jon_jovi

#882 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel mi može neko od Kaplanovih sljedbenika objasniti postupak svog predsjednika, inače poznatog kao "čuvar BiH", a koji je svojevremeno,na zgražanje bošnjačke, i urnebesan podsmijeh druge dvije strane potpisivao n'ake Prudove u kojima Federaciju razbija na pet etno-nacionalnih cjelina, dok RS ostavlja netaknutu ?! Da li se tu radi o prodaji države i izdaji Bošnjaka ?

SDA kao pokret u ratu je imala svijetle strane (koje su okončane zahtjevima za minimalnu Bošnjakiju na Kongresu 1993.). SDA kao stranka ima samo poraze, neuspjehe, laži i obmane. Stranka koja je u 20 godina Bošnjacima u RS-u okretala leđa, pojavljujući se tek ponekad u Srebrenici. Stranka koja, iako se busa u prsa čuvanjem države, godinama radi na podjeli Mostara "na dvije strane" ne zaslužuje ništa nego trajno preseljenje na deponiju neuspjelih bh. političkih falangi zajedno sa PDP-om, NHI-jem i sličnim kombi strančicama.
Sulejman Tihić jeste pravio greške. On je imao dobre ciljeve ali mu je politika bila i ostala loša. Ova situacija svjedoči o tome. Generalni cilj da Bošnjake i SDA stavi na zdrave noge jeste sputan promašajima političkih odluka. Sulejman Tihić je ponio punu odgovornost za stanje u SDA tek prije četri godine kada je na kongresu SDA odnio dvotrećinsku većinu. Do tada je bio formalni predsjednik SDA. On tu pobjedu nije kapitalizirao i time je izgubio povjerenje ljudi iz SDA koji su ga izabrali.
Sem toga što nije osdstranio klan Izetbegović iz SDA a za što je apriori dobio mandat, Tihić nastavlja praviti političke greške duvanjem u jedra SDP-u koji svoju pobjedu na općim izborima duguje Tihiću koji im je tu pobjedu naštimavao.
Ispostavilo se sada sasvim jasno da SDP-u Tihić ne odgovara ni najmanje jer je postojala šansa da on u svojim ciljevima u ozdravljenju SDA može čak i uspjeti. Bolja SDA od ove sadašnje SDP-u ne odgovara jer onda neće imati čime plašit narod, jer onda ne bi bilo korumpirane "klerofašističko bošnjačke" klike na koju oni upiru prstom, stalno i iznova i niša drugo i ne rade.
It_is_a_Leclerc

#883 Re: SDA-All about

Corto Maltese wrote:SDA? Zar to nije "prihvatljivi koalicijski partner", supotpisnik "platforme koja rak liječi", koji je davao ministre u "najboljoj posljeratnoj federalnoj vladi" i još nekoliko najboljih kantonalnih vlada? Koju li su tačku platforme prekršili pa se poZlatak ovako rasrdio na njih?
Naravno da nisu. SDP je dio svojih birača, pa i mene, trajno natjerao da ne glasamo za njih nakon što je ove drumske razbojnike, uhljupe i gremline uzeli sa sobom u koaliciju.

Što se platforme tiče, vjerujem da su prekršili onaj dio koji je govorio o "zajedničkom nastupu". :lol:
jon_jovi

#884 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Nadalje, Tihić se sada našao u "sendviču" između SDP-a i sive eminencije SDA i bošnjačke sive eminencije van SDA - IZ, Sandžačka mafija i razni "bakijaši"
Siva eminencija i jeste aranžirala ovaj udar jer je Tihić ozbiljno ugrozio njihove pozicije. Tihićev zanos gdje on nije uvidio prevrtljivost politike i koji mu nije dao da uvidi kako u politici i mačka i miš raditi zajedno ako to interesi nalažu i jeste doveo do ovoga. Ti interesi jesu vrlo često sitni, poput kockarskog duga Zlatka Lagumdžije, i to je Tihić previdio. Previdio je da su ljudske duše sitne i da za velike ciljeve ne mare.
Last edited by jon_jovi on 07/06/2012 12:03, edited 1 time in total.
recto-verso

#885 Re: SDA-All about

Post by recto-verso »

Erased

#886 Re: SDA-All about

Post by Erased »

jazzer wrote:
Erased wrote:Bogme grijesis. Pokazat ce se ko ce biti potopljen na narednim izborima. Imam informacije da iz mjesnih odbora (kako se vec zovu) SDA dolazi toliko kvalitenih prijedloga za liste da bi općinske organizacije i po dvije liste kandidata mogli sacinit. Zanimljivo, uglavnom se radi o mladim i obrazovanim ljudima. Naravno, promjena unutar SDA ce biti ali nabolje. Nije ni Bakir i njegov lobi nedodirljiv, kao sto se to svojevermeno pokaza i za Abdulaharisa Setu i njegov "aktiv". Ode neprikosnoveni sarajevski John Wayne u vjeciti politicki zaborav.

e svaka ti cast majstore, popravio si mi jutro :lol: ..

Da si ovo napisao '98, '99, '00 pa i da pomislimo da je tako ali ovako nesto izjaviti nakon
''najtezih 20 godina'' je za rubriku vjerovali ili ne :lol:
Uopste me nisi shvatio. Ja govorim o situaciji na terenu. Ocigledno je da su u mnogim lokalnim zajednicama nacelnici SDA radili dobre stvari, a u lokalnoj zajednici (opcini) gleda se, prije svega, kakav je covjek, sta je uradio za lokalnu zajednicu i sl. Stoga, iako se to mnogima nece svidjeti, na lokalnim izborima slobodno mozes ocekivati dobar rezultat SDA-ovih kandidata. Opasno je generalizovati stvari. Uzmi samo period premijera Zvizdica (SDA) u KS. Ne moze niko osporit da su se mnoge pozitivne stvari u Kantonu Sarajevo dogodile. Opet kazem, sve zavisi od toga kakvi su ljudi. Ako je Lagumdzija dikatator i dnevnopoliticki sicardzija, politicki amater, ako kazi preko zivih i mrtvih da bi se docepao i odrzao na vlasti, ne znaci da nema bezbroj casnih ljudi u SDP-u koji se, zbog prirode njegove unutarpartijske organizacije, nazalost nista ne pitaju.
bambina78

#887 Re: SDA-All about

Post by bambina78 »

Erased wrote:ne znaci da nema bezbroj casnih ljudi u SDP-u koji se, zbog prirode njegove unutarpartijske organizacije, nazalost nista ne pitaju.
Pa su zbog toga napustili partiju ili pokusali da napuste ;)
guruman

#888 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Večina diskusija ovdje mješa važno i nevažno,sve je u istoj ravni,mada je i članovima SDA stranke jasno da više ne mogu dobaciti kamena s ramena kao prije,uležali se u foteljama i foteljicama,a groze se povratka u zavičaj.Prokužili smo ih do temelja,treba da snose odgovornost za propast ekonomije i ljudskog dostojanstva običnog čovjeka,pljačku i još mnogo toga,ne dozvoliti im da tek tako odu.A svoje regrutovane poletarce koje istauraju i edukuju u istom smjeru stalno treba podsjećati argumentima ko su,gdje su i šta su.Možda dođu pameti.Ne dozvoliti da ponovo zalaufaju ruralne i okolne sredine i osvoje kojekakva uporišta u lokalnim sredinama koje su ionako u stagnaciji i na ivici gladi upravo zbog njih.Toga se treba plašiti jer jedna budala s lakoćom može uništiti trud više pametnih.Ali pošto su oni interesna grupacija bilo bi dobro da sav taj "patriotski" trud koji mi ne vidimo ,prodaju na zapad u kapitalizmu za kojim im curi iz nosa a nas oslobode svojih usluga.Sve ovo je manje više već poznato,ali oni računaju da je ovaj narod kratke pameti kao kokoš " šutneš je nogom a ona za par sekundi ponovo prilazi" jadna zaboravila.
osrbih_do_groba

#889 Re: SDA-All about

Post by osrbih_do_groba »

Aaaaaa, evo i fucking Asim ima nastup ludila.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajlic ... /120607073

Presmjesno!
megaman4

#891 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

rahmetli AMER ĆENANOVIĆ je najviše dao ilidži, a ovo gore ne priliči čovjeku kao što je on, ali eto desilo se.

ILIDŽA je posljednji spas za SDA stranku, jer je tu najjače uporište. Ako izgube i tu onda su završili za sva vremena
CaCO3

#892 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

osrbih_do_groba wrote:Aaaaaa, evo i fucking Asim ima nastup ludila.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajlic ... /120607073

Presmjesno!
Ovo se zovje BJESNILO i pod hitno ga treba cijepiti inace ako ugrize nekoga nastace nesagledive posljedice :lol:
v33

#893 Re: SDA-All about

Post by v33 »

Erased wrote:
v33 wrote:ja samo mislim da nakon ovoga slijedi potop SDA, kao neku mafijasku grupu koju ce rasturiti...
Bogme grijesis. Pokazat ce se ko ce biti potopljen na narednim izborima. Imam informacije da iz mjesnih odbora (kako se vec zovu) SDA dolazi toliko kvalitenih prijedloga za liste da bi općinske organizacije i po dvije liste kandidata mogli sacinit. Zanimljivo, uglavnom se radi o mladim i obrazovanim ljudima. Naravno, promjena unutar SDA ce biti ali nabolje. Nije ni Bakir i njegov lobi nedodirljiv, kao sto se to svojevermeno pokaza i za Abdulaharisa Setu i njegov "aktiv". Ode neprikosnoveni sarajevski John Wayne u vjeciti politicki zaborav.
ma ne znam, ja kontam logicno nekako. sad dolazi sbb na vlast i onaj ko iz sda nece da zavrsi u zatvoru ici ce u sbb, a vjerujem da ce se dobar dio njih naci pred pred vratima zatvora (pa ce biti ko plati vise ili ko proda bolje :mrgreen: )
It_is_a_Leclerc

#894 Re: SDA-All about

SDA, nakon što su njeni zastupnici poput kabadahije Ibrahima Nadarevića, godinama pljucali i pozivali na linč ovih iz DNZ-a ("Dabogda pomrlo i to malo što vas je ostalo" - by kabadahija) nude "saradnju" DNZ-u na nivou Unsko-sanskog kantona. I da stvar bude tužnija, babini ih odbili. :lol: :lol:

E, moja SDA. I to ste dočekali. Ne bih bio u koži kad stignu kletve obespravljenih radnika krajiških firmi i djece koja se i danas mrze zbog vaše minder politike !
Bosnjak333

#895 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

It_is_a_Leclerc wrote:SDA, nakon što su njeni zastupnici poput kabadahije Ibrahima Nadarevića, godinama pljucali i pozivali na linč ovih iz DNZ-a ("Dabogda pomrlo i to malo što vas je ostalo" - by kabadahija) nude "saradnju" DNZ-u na nivou Unsko-sanskog kantona. I da stvar bude tužnija, babini ih odbili. :lol: :lol:

E, moja SDA. I to ste dočekali. Ne bih bio u koži kad stignu kletve obespravljenih radnika krajiških firmi i djece koja se i danas mrze zbog vaše minder politike !
Kao i Lagumdzija kada je Radoncica prije dvije godine javno nazvao kriminalcem,a danas sa njim zeli da gradi bolju Bosnu i Hercegovinu :) .
It_is_a_Leclerc

#896 Re: SDA-All about

Bosnjak333 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:SDA, nakon što su njeni zastupnici poput kabadahije Ibrahima Nadarevića, godinama pljucali i pozivali na linč ovih iz DNZ-a ("Dabogda pomrlo i to malo što vas je ostalo" - by kabadahija) nude "saradnju" DNZ-u na nivou Unsko-sanskog kantona. I da stvar bude tužnija, babini ih odbili. :lol: :lol:

Kao i Lagumdzija kada je Radoncica prije dvije godine javno nazvao kriminalcem,a danas sa njim zeli da gradi bolju Bosnu i Hercegovinu :) .
Razlika je u tome što ničiji babo ili brat nije poginuo ili nestao u borbi sa Radončićevima. Niti je narod skoro deceniju poslije proveo u smrtnom strahu generisanom upravo od strane SDA.
Corto Maltese

#897 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

It_is_a_Leclerc wrote: Razlika je u tome što ničiji babo ili brat nije poginuo ili nestao u borbi sa Radončićevima.
Zijad Turković se ne bi složio sa tobom.
http://www.dnevnik.ba/novosti/kronika/t ... -iz-srbije
http://www.bh-news.com/ba/vijest/19992/ ... istvo.html
Last edited by Corto Maltese on 07/06/2012 16:54, edited 1 time in total.
Ripicipi

#898 Re: SDA-All about

Post by Ripicipi »

Corto Maltese wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Razlika je u tome što ničiji babo ili brat nije poginuo ili nestao u borbi sa Radončićevima.
A ti se slazes sa Turkovicem?
Bravo :run:
Corto Maltese

#899 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

potres_mozga wrote:
Corto Maltese wrote:
A ti se slazes sa Turkovicem?
Bravo :run:
To piše, gdje?
Ripicipi

#900 Re: SDA-All about

Post by Ripicipi »

Corto Maltese wrote: To piše, gdje?
Samim citiranjem Turkovica to pokusavas dokazati.
Post Reply