SDA-All about

Post Reply
Shahab

#8326 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

JoseMujica wrote:
Shahab wrote:
JoseMujica wrote:historijski gledano, i s uzetim u obzir iskustvom BiH sa predTurskom feudalnom državom i Turskom kao modernom državom, mislim da Shaho živiš u oblacima pseudoideologije Famalije....to je opsjenarstvo a ne stvarnost...neće niko sutra ratovati za mene i za tebe, dok bi u toj konstalaciji odnosa koju nudiš ti i ja trebali ratovati za američke interese preko Turske...to da će Turska stati iza Bih je najobičnija ložiona...iskreno libo me tuki i za jedne i za druge
Mi nismo bitni. Velike sile svoje interese realiziraju preko uticaja na političke ELITE. Recimo hipotetički Jose da osnuješ stranku i postaneš faktor na političkoj sceni koji ima određeni kapacitet uticaja na politička kretanja. tada bi bio interesantan raznim vanjskim faktorima koji vode borbu na ovom terenu. kao pojedinac, forumaš, glasač..mi nismo interesantni. Pročitaj Davutogluovu knjigu " Strategijska dubina"...
razumijem ja to što hoćeš da kažeš da na velikoj ploči mi nismo bitni...al sorry ja sam sebi itekako bitan, a vjerujem da si i ti sebi veoma bitan zato i kažem da je to opsjenarstvo koje nije za mene. Jednom me naguziše i neće više nikad....i nisam spreman ni da gladujem, ni da ginem za više ciljeve.

ne znam da li si bio u ratu ovdje da imaš to iskustvo i vidiš posljedice igre na dnu hranidbenog lanca moći, pa da znaš o čemu govorim, ni da li znaš , šta znači poturiti leđa, pa na kraju ispadne da su poslužila samo kao stepenik da se neko drugi preko njih popenje stepenicu više?

Ako si bio i vidio, čudi me da te interesuju te teorijske ublehe u kojima si donji kako god okreneš
Razumijem te u potpunosti. Sjajno si definisao hranidbeni lanac moći kao kontekst u kojem se nalazimo. To je surovo ali realno. nemam nikakve veze sa politologijom. Politiku pratim sa distance. Pokušavan na kretanja gledati analitički i pretpostaviti razvoj događaja. Čisto radi intelektualne kondicije. Niko ne očekuje bilo kakav entuzijazam običnog čovjeka za te globalne spletke. Sudbina pojedinca na Balkanu jeste da bude pasivna žrtva tih igara. Ako imaš sreće i ako si vispren možda se i spasiš. Ja ti govorim o stvarnim motivima kretanja oko nas, a koja utiču na naše sudbine.
Katamaran_Sa

#8327 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

seln wrote:
Katamaran_Sa wrote:
Posta o/la seln dana 18/07/2011 20:05
Ako SDP popusti pred ultimatumom, to vise nece biti stranka vrijedna mog glasa.
Branio sam ih od mnogih napada, i objektivnih i podlih, ali ovo bi bilo dealbreaker.
Tu ga ne branis :thumbup: :bih:
Opet si profulio, dobri moj....
Hajde, boldiraj gdje GA branim. Tu pise "branio sam ih", dakle partiju.
Posta o/la seln dana 18/07/2011 20:05
Ako SDP popusti pred ultimatumom, to vise nece biti stranka vrijedna mog glasa.
Branio sam ih od mnogih napada, i objektivnih i podlih, ali ovo bi bilo dealbreaker.
Opet sam fulio
hizo ramidovic

#8328 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

Shahab wrote: Zaista žalosna infatilna demagogija. U politici je bitan samo odnos snaga a ne pozerski stavovi. Radi se o sastancima čije je značenje za tebe nedostupno. Ti si pun negativnih predrasuda i nisi sposoban donositi racionalne zaključke. Vitalni interes Bošnjaka jeste što veća i uticajnija uloga Turske na Balkanu. Turska je jedini dugoročni garant našeg opstanka. Sa Srbijom se mora i treba razgovarati. razgovaralo se i pregovaralo u ratu, zašto ne bi danas? A drugačije se razgovara kada imaš iza sebe jaku Tursku, ili kada iza sebe imaš pozerske i bleferske principe i stavove, koji su u politici bitni, baš kao lanjski snijeg....
postoji nesto sto se zove cast i dostojanstvo i postovanje prema zrtvama genocida. mozda su tebi ti pojmovi nepoznati, ali ima nas koji znamo sta to znaci. ljudi bez casti, ponosa i dostojanstva su najjadnija i najbjednija ljudska rasa
kada neko na najprizemniji nacin vrijedja te zrtve, po tebi treba i dalje ostati nijem i poslusno klimati glavom? i to sve u interesu bosnjaka? to se zove podanistvo, nema tu nikakve demagogije. ti si dakle cericev puzigaca, tebi je turska majka, i to postujem, ali nemoj sve bosnjake trpati tu. ti zagovaras da bosnjci trebaju biti turski vazali i podanici, a zauzvrat ce dobiti garancije o opstanku? hoce, kako da nece, kao i '92. sigurno si i kao licnost takav da ti treba neko da te brani a ti ces mu biti vjerni sluga i nemas ni petlje ni muda, pa mislis da su svi takvi. ti ocekujes da ce turska lupiti sakom o sto i reci bosna ce biti republika? nemas ti jarane veze sa realnoscu. ja razumijem tvoju ljubav prema turskoj, jer si mozda i sam turcin ili se tako osjecas, ali nemoj sve bosnjake vezivati za nju na taj nacin. odnos turaka prema bosnjacima izbjeglicama u ratu je nesto sto je tebi nepoznato i zato ne laprdaj. turska jeste prijateljska zemlja ali ni blizu onako kako bi trebala biti. zasto juce u un nije reagovao turski predstavnik, makar simbolicki? nece, boli ga racku, jer mu je bitnija srbija, tamo imaju vece interese.i jedini dugorocni garant opstanka bosnjaka jesu oni sami, i njihova medjusobna sloga, te prijateljska usa
Shahab

#8329 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

hizo ramidovic wrote:
Shahab wrote: Zaista žalosna infatilna demagogija. U politici je bitan samo odnos snaga a ne pozerski stavovi. Radi se o sastancima čije je značenje za tebe nedostupno. Ti si pun negativnih predrasuda i nisi sposoban donositi racionalne zaključke. Vitalni interes Bošnjaka jeste što veća i uticajnija uloga Turske na Balkanu. Turska je jedini dugoročni garant našeg opstanka. Sa Srbijom se mora i treba razgovarati. razgovaralo se i pregovaralo u ratu, zašto ne bi danas? A drugačije se razgovara kada imaš iza sebe jaku Tursku, ili kada iza sebe imaš pozerske i bleferske principe i stavove, koji su u politici bitni, baš kao lanjski snijeg....
postoji nesto sto se zove cast i dostojanstvo i postovanje prema zrtvama genocida. mozda su tebi ti pojmovi nepoznati, ali ima nas koji znamo sta to znaci. ljudi bez casti, ponosa i dostojanstva su najjadnija i najbjednija ljudska rasa
kada neko na najprizemniji nacin vrijedja te zrtve, po tebi treba i dalje ostati nijem i poslusno klimati glavom? i to sve u interesu bosnjaka? to se zove podanistvo, nema tu nikakve demagogije. ti si dakle cericev puzigaca, tebi je turska majka, i to postujem, ali nemoj sve bosnjake trpati tu. ti zagovaras da bosnjci trebaju biti turski vazali i podanici, a zauzvrat ce dobiti garancije o opstanku? hoce, kako da nece, kao i '92. sigurno si i kao licnost takav da ti treba neko da te brani a ti ces mu biti vjerni sluga i nemas ni petlje ni muda, pa mislis da su svi takvi. ti ocekujes da ce turska lupiti sakom o sto i reci bosna ce biti republika? nemas ti jarane veze sa realnoscu. ja razumijem tvoju ljubav prema turskoj, jer si mozda i sam turcin ili se tako osjecas, ali nemoj sve bosnjake vezivati za nju na taj nacin. odnos turaka prema bosnjacima izbjeglicama u ratu je nesto sto je tebi nepoznato i zato ne laprdaj. turska jeste prijateljska zemlja ali ni blizu onako kako bi trebala biti. zasto juce u un nije reagovao turski predstavnik, makar simbolicki? nece, boli ga racku, jer mu je bitnija srbija, tamo imaju vece interese.i jedini dugorocni garant opstanka bosnjaka jesu oni sami, i njihova medjusobna sloga, te prijateljska usa
Tvoja priča je nestvarna. Obuzet si emocijama i zato si izgubio sposobnost racionalnog prosuđivanja. Snaga je kvantitativna pojava, a nipošto nije virtualna projekcija. Šta reći za osobu koja ima problema sa realnošću. Rat je završen, dan poslije potpisa Daytona. Sada se borba vodi diplomatskim putem. Mali narodi su uvijek vazali velikih sila. To što ti pričaš ne postoji u stvarnom svijetu. Šta više tvoje tvrdnje su komične. Bez potpore Turske završili bi kao bijeli cigani. Rastureni i dezintegrisani. Sami ne možemo opstati ni ekonomski ali ni biološki. Dobri odnosi Turske i Srbije su naš prioritetni interes, to je logički zaključak svake racionalne analize. Spominješ neke skupštine i govore. Diviš se Komšiću "drvenoj glavi" što ne ide u Ankaru. Baš kao u partizanskim filmovima. Međutim naš narod kaže..."nije bitno šta ko priča, već šta ko radi". Bošnjaci samo treba da slijede Tursku i neće pogriješiti.
hizo ramidovic

#8330 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

Shahab wrote: Tvoja priča je nestvarna. Obuzet si emocijama i zato si izgubio sposobnost racionalnog prosuđivanja. Snaga je kvantitativna pojava, a nipošto nije virtualna projekcija. Šta reći za osobu koja ima problema sa realnošću. Rat je završen, dan poslije potpisa Daytona. Sada se borba vodi diplomatskim putem. Mali narodi su uvijek vazali velikih sila. To što ti pričaš ne postoji u stvarnom svijetu. Šta više tvoje tvrdnje su komične. Bez potpore Turske završili bi kao bijeli cigani. Rastureni i dezintegrisani. Sami ne možemo opstati ni ekonomski ali ni biološki. Dobri odnosi Turske i Srbije su naš prioritetni interes, to je logički zaključak svake racionalne analize. Spominješ neke skupštine i govore. Diviš se Komšiću "drvenoj glavi" što ne ide u Ankaru. Baš kao u partizanskim filmovima. Međutim naš narod kaže..."nije bitno šta ko priča, već šta ko radi". Bošnjaci samo treba da slijede Tursku i neće pogriješiti.
ako ista imas nauciti od komsica onda je to samopostovanje, cast, dostojanstvo, ljudskost i obraz.
rat je samo prekinut, strucnjak, on nije zavrsen. rat i danas traje, vodi se drugim, specijalnim metodama. ti si od onih zagovornika da bosnjaci trebaju biti sadaka-nacija, da bosnjaci nekome tj turcima trebaju biti paraziti, da ih neko drugi treba hraniti i finansirati, i upravo takvi kao ti, sa takvim "vizijama" prave od bosnjaka bijele cigane. bosnjaci imaju i ljude i pamet, samo trebaju najbolji ljudi da dodju do izrazaja, ali ne mogu od stranackih junosa i pacova, minderasa i podanika. dalje, kakvu konkretno, bilo materijalnu bilo diplomatsku potporu turska daje bih? u odnosu na svoju snagu, nikakvu! prdis u prazno i zivis u nekom virtuelnom svijetu bratstva turaka i bosnjaka. toga nema, jaro, postoji samo interes, i isti ti turci ce prodati bosnjake cim im to bude u interesu.
i dalje tvrdim i siguran sam u to da je bosnjacima jedini spas medjusobna sloga i vlastite snage. naravno, svaka pomoc sa strane, pa cak i od turske, je dobrodosla. medjutim, buducnost nacije temeljiti na parazitskom, podanickom i vazalskom statusu moze samo isti takav parazit, podanik i vazal.
Last edited by hizo ramidovic on 11/04/2013 19:02, edited 1 time in total.
vivaldi

#8331 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

Shahab wrote:Tvoja priča je nestvarna. Obuzet si emocijama i zato si izgubio sposobnost racionalnog prosuđivanja. Snaga je kvantitativna pojava, a nipošto nije virtualna projekcija. Šta reći za osobu koja ima problema sa realnošću. Rat je završen, dan poslije potpisa Daytona. Sada se borba vodi diplomatskim putem. Mali narodi su uvijek vazali velikih sila. To što ti pričaš ne postoji u stvarnom svijetu. Šta više tvoje tvrdnje su komične. Bez potpore Turske završili bi kao bijeli cigani. Rastureni i dezintegrisani. Sami ne možemo opstati ni ekonomski ali ni biološki. Dobri odnosi Turske i Srbije su naš prioritetni interes, to je logički zaključak svake racionalne analize. Spominješ neke skupštine i govore. Diviš se Komšiću "drvenoj glavi" što ne ide u Ankaru. Baš kao u partizanskim filmovima. Međutim naš narod kaže..."nije bitno šta ko priča, već šta ko radi". Bošnjaci samo treba da slijede Tursku i neće pogriješiti.
cini mi se da ti spadas medju najpodcjenjije forumske pisce trenutno. ne kazem da se slazem, ali kontas politiku :thumbup:
racionalista

#8332 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

Kakvi ba Turci, imamo koristi od njih ko Srbi od Rusa :D

Kurče se nešta, a u biti ih interesuju samo koridor prema Evropi i naše žene :twisted:
Shahab

#8333 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

hizo ramidovic wrote: ako ista imas nauciti od komsica onda je to samopostovanje, cast, dostojanstvo, ljudskost i obraz.
rat je samo prekinut, strucnjak, on nije zavrsen. rat i danas traje, vodi se drugim, specijalnim metodama. ti si od onih zagovornika da bosnjaci trebaju biti sadaka-nacija, da ih neko drugi treba hraniti i finansirati, i upravo takvi kao ti prave od bosnjaka bijele cigane. bosnjaci imaju i ljude i pamet, samo trebaju najbolji ljudi da dodju do izrazaja, ali ne mogu od stranackih junosa i parazita. dalje, kakvu konkretno, bilo materijalnu bilo diplomatsku potporu turska daje bih? u odnosu na svoju snagu, nikakvu! prdis u prazno i zivis u nekom virtuelnom svijetu bratstva turaka i bosnjaka. toga nema, jaro, postoji samo interes, i isti ti turci ce prodati bosnjake cim im to bude u interesu.
i dalje tvrdim i siguran sam u to da je bosnjacima jedini spas medjusobna sloga i vlastite snage. a svaka pomoc sa strane je dobrodosla.
Baš kao po nepisanom psihološkom pravilu...sličnosti se privlače. Drvena glava divi se drvenoj glavi. Iz prazne ne puca. Jedno je lupati po forumu a sasvim drugo živjeti u stvarnom svijetu. Nakon Komšića, Bošnjaci će se opet trijezniti slijedećih dvadeset godina. Samo tada će biti kasno. Slažem se da je Bošnjacima poptrebno jedinstvo, ali ko će biti na čelu. Samoubice poput tebe. Između vojne i ekonomske sile u kojoj živi četiri miliona Bošnjaka ti sugerišeš da je pametnije slijediti Komšića koji je za saradnika uzeo psihopatu Munira Alibabića Munju i Ismeta Dahića....Time je sve rekao.
Katamaran_Sa

#8334 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

hizo ramidovic wrote:
Shahab wrote: Tvoja priča je nestvarna. Obuzet si emocijama i zato si izgubio sposobnost racionalnog prosuđivanja. Snaga je kvantitativna pojava, a nipošto nije virtualna projekcija. Šta reći za osobu koja ima problema sa realnošću. Rat je završen, dan poslije potpisa Daytona. Sada se borba vodi diplomatskim putem. Mali narodi su uvijek vazali velikih sila. To što ti pričaš ne postoji u stvarnom svijetu. Šta više tvoje tvrdnje su komične. Bez potpore Turske završili bi kao bijeli cigani. Rastureni i dezintegrisani. Sami ne možemo opstati ni ekonomski ali ni biološki. Dobri odnosi Turske i Srbije su naš prioritetni interes, to je logički zaključak svake racionalne analize. Spominješ neke skupštine i govore. Diviš se Komšiću "drvenoj glavi" što ne ide u Ankaru. Baš kao u partizanskim filmovima. Međutim naš narod kaže..."nije bitno šta ko priča, već šta ko radi". Bošnjaci samo treba da slijede Tursku i neće pogriješiti.
ako ista imas nauciti od komsica onda je to samopostovanje, cast, dostojanstvo, ljudskost i obraz.
rat je samo prekinut, strucnjak, on nije zavrsen. rat i danas traje, vodi se drugim, specijalnim metodama. ti si od onih zagovornika da bosnjaci trebaju biti sadaka-nacija, da bosnjaci nekome tj turcima trebaju biti paraziti, da ih neko drugi treba hraniti i finansirati, i upravo takvi kao ti, sa takvim "vizijama" prave od bosnjaka bijele cigane. bosnjaci imaju i ljude i pamet, samo trebaju najbolji ljudi da dodju do izrazaja, ali ne mogu od stranackih junosa i pacova, minderasa i podanika. dalje, kakvu konkretno, bilo materijalnu bilo diplomatsku potporu turska daje bih? u odnosu na svoju snagu, nikakvu! prdis u prazno i zivis u nekom virtuelnom svijetu bratstva turaka i bosnjaka. toga nema, jaro, postoji samo interes, i isti ti turci ce prodati bosnjake cim im to bude u interesu.
i dalje tvrdim i siguran sam u to da je bosnjacima jedini spas medjusobna sloga i vlastite snage. naravno, svaka pomoc sa strane, pa cak i od turske, je dobrodosla. medjutim, buducnost nacije temeljiti na parazitskom, podanickom i vazalskom statusu moze samo isti takav parazit, podanik i vazal.
Kakva mitomanija :-) :-) :-)
Katamaran_Sa

#8335 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Shahab wrote:
hizo ramidovic wrote: ako ista imas nauciti od komsica onda je to samopostovanje, cast, dostojanstvo, ljudskost i obraz.
rat je samo prekinut, strucnjak, on nije zavrsen. rat i danas traje, vodi se drugim, specijalnim metodama. ti si od onih zagovornika da bosnjaci trebaju biti sadaka-nacija, da ih neko drugi treba hraniti i finansirati, i upravo takvi kao ti prave od bosnjaka bijele cigane. bosnjaci imaju i ljude i pamet, samo trebaju najbolji ljudi da dodju do izrazaja, ali ne mogu od stranackih junosa i parazita. dalje, kakvu konkretno, bilo materijalnu bilo diplomatsku potporu turska daje bih? u odnosu na svoju snagu, nikakvu! prdis u prazno i zivis u nekom virtuelnom svijetu bratstva turaka i bosnjaka. toga nema, jaro, postoji samo interes, i isti ti turci ce prodati bosnjake cim im to bude u interesu.
i dalje tvrdim i siguran sam u to da je bosnjacima jedini spas medjusobna sloga i vlastite snage. a svaka pomoc sa strane je dobrodosla.
Baš kao po nepisanom psihološkom pravilu...sličnosti se privlače. Drvena glava divi se drvenoj glavi. Iz prazne ne puca. Jedno je lupati po forumu a sasvim drugo živjeti u stvarnom svijetu. Nakon Komšića, Bošnjaci će se opet trijezniti slijedećih dvadeset godina. Samo tada će biti kasno. Slažem se da je Bošnjacima poptrebno jedinstvo, ali ko će biti na čelu. Samoubice poput tebe. Između vojne i ekonomske sile u kojoj živi četiri miliona Bošnjaka ti sugerišeš da je pametnije slijediti Komšića koji je za saradnika uzeo psihopatu Munira Alibabića Munju i Ismeta Dahića....Time je sve rekao.
Turska je jednako Amerika, to je trenutno odnos u svojetu i to nikako ne moze biti "lose" za nas ako vec Tursku vezujete za nas, sa tim ima problema Komsic i Radoncic sto je cudno.
Komsica biraju Bosnjaci (uglavnom) a od njega nemaju nista, po meni najveca ubleha koja se pojavila u politici, nema mu ravnog ni u regiji, uspio je sto je malo kome, neostecen da parazitira na raznim budjetima preko 15 godina...respekt
Shahab

#8336 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Katamaran_Sa wrote:
Turska je jednako Amerika, to je trenutno odnos u svojetu i to nikako ne moze biti "lose" za nas ako vec Tursku vezujete za nas, sa tim ima problema Komsic i Radoncic sto je cudno.
Komsica biraju Bosnjaci (uglavnom) a od njega nemaju nista, po meni najveca ubleha koja se pojavila u politici, nema mu ravnog ni u regiji, uspio je sto je malo kome, neostecen da parazitira na raznim budjetima preko 15 godina...respekt
Pogledajte šta su Amerikanci dali Turcima...da malo odmorimo i uživamo u lijepim prizorima...

Lug

#8337 Re: SDA-All about

Post by Lug »

Shahab wrote:Bez potpore Turske završili bi kao bijeli cigani. Rastureni i dezintegrisani.
:? prvi put cujem..

btw. prije samog pocetka rata 1992g. Milosevic je bio u zvanicnoj posjeti Turskoj..i cim se vratio, rat je poceo u BiH.. :?
Katamaran_Sa

#8338 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Lug wrote:
Shahab wrote:Bez potpore Turske završili bi kao bijeli cigani. Rastureni i dezintegrisani.
:? prvi put cujem..

btw. prije samog pocetka rata 1992g. Milosevic je bio u zvanicnoj posjeti Turskoj..i cim se vratio, rat je poceo u BiH.. :?
Turska tada i Turska danas nisu ista drzava
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8339 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Djeco samo se ložite sličicama aviona s interneta.....nadam se da nećete imati iskustvo moje generacije.......tako su i nas ložili likovi tipa Senaida Memića i onda se ispalili u Stambol da tamo čuvaju Neonkovu mamu......i to bješe sva pomoć bratske Turske
hizo ramidovic

#8340 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

Shahab wrote: Baš kao po nepisanom psihološkom pravilu...sličnosti se privlače. Drvena glava divi se drvenoj glavi. Iz prazne ne puca. Jedno je lupati po forumu a sasvim drugo živjeti u stvarnom svijetu. Nakon Komšića, Bošnjaci će se opet trijezniti slijedećih dvadeset godina. Samo tada će biti kasno. Slažem se da je Bošnjacima poptrebno jedinstvo, ali ko će biti na čelu. Samoubice poput tebe. Između vojne i ekonomske sile u kojoj živi četiri miliona Bošnjaka ti sugerišeš da je pametnije slijediti Komšića koji je za saradnika uzeo psihopatu Munira Alibabića Munju i Ismeta Dahića....Time je sve rekao.
niti se kome divim niti sam drvena glava. kad je komsic u pitanju, za mene je kao covjek i karakter miljama ispred npr princa izetbegovica. jedna je dobitnik najveceg ratnog priznanja za borbu protiv agresora, drugi je u vrijeme agresije bio čuvar podruma trezora nb. jedan se kroz zivot probijao sam i sve stekao sa svojih deset prstiju, drugi sve u zivotu duguje svom babi. pametnom sasvim dovoljno ako treba da pravi neki izbor.
dalje, i vise je nego jasno ko lupa po forumu i ko jos uvijek zivi u nadi da ce jednoga dana, kao u bajci, ovdje doci neko sa strane (kao npr turci) i bosnjacima napraviti drzavu kakvu oni zele, podijeliti im zlatne kasike i dati stedne knjizice sa milionskim iznosima. to je nivo razmisljanja djeteta u trecem razredu osnovne skole, nakon gledanja djecijih filmova u kojima uvijek pobjedjuje dobro.
kad je u pitanju trijeznjenje, od alijinih zlatnih kasika i tvrdnje da rata nece biti, preko obecanja za vojnu intervenciju pa do milijardi arapskih petrodolara koji su trebali da obezbjede bosnjacima dozivotnu guzovacu neki se nikada nece otrijezniti. to je jedna od najvecih ubleha i prevara u povijesti bosnjackog naroda u koju jos vjeruju neke suplje glave. meni su oci '92 poplavile gledajuci u nebo i cekajuci vojnu intervenciju. neki poput tebe jos uvijek zive u tim iluzijama i zavaravaju sebe i druge. niko danas ne voli parazite i nametnike. svako treba da zivi od svog rada. niko nece doci ovdje i bosnjacima napraviti drzavu, dati im kamaru para da trose, ako to oni sami ne urade i zarade. to treba da shvate i prodavaci magle, poput tebe, koji bosnjake jos uvijek zavaravaju i obmanjuju pricama o blagostanju u turskom narucju, bez truda i rada, i upravo takvi kao predstavljaju najvecu opasnost za bosnjacki narod i sa takvim bajkama jednaki su mu neprijatelji kao i velikosrpski egzekutori. takvi kao ti nisu samoubojice (jer svoju guzicu uvijek izvuku i nisu spremni da je zrtvuju) vec ubojice vlastitog naroda, koji kad ev. dobiju moc, spremni su zarad svojih plitkoumnih zamisli zrtvovati tudje glave
bosnjaci su uvijek bili posten, cestit, ponosan i radisan narod, oduvijek su navikli zivjeti od svog rada i nije im potrebna tudja milostinja niti sadaka. tako treba biti i bit ce u buducnosti. cinjenica jeste da je dobro kad iza ledja imas nekog jakog, 'velikog brata'. medjutim, bosnjaci trebaju najprije posloziti stvari u svojim redovima i ocistiti svoje dvoriste od korova i parazita, osloniti se na vlastite kapacitete (i ljudske i materijalne), na vodeca i bitna mjesta postaviti najsposobnjije i najpametnije ljude (bez obzira na stranacku pripadnost), zauzeti jasne stavove, imati jasnu viziju drzave bosne, definisati jasne i konkretne ciljeve sta zele kao narod, itd. i, sto je najvaznije, konacno razbiti iluzije, koje im poturaju takvi kao ti, da ce im neko drugi sve to napraviti, umjesto njih samih. a kad drugi vide da znas sta hoces, da se trudis i da zelis, da znas gdje ides, da znas sta i kako radis, da imas cast, ponos, dostojanstvo... etada ce i 'velika braca' htjeti da ti pomognu.
Last edited by hizo ramidovic on 12/04/2013 14:55, edited 4 times in total.
rajvosa1

#8341 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

@hizo ramidovic, sve to stoji to sto pises, osim jedne sitnice - Zeljko je sada manje-vise u otvorenoj koaliciji sa SDA i iznenadio bi kad bi znao kako pozitivno prica o Bakiru :wink: i SDA :wink:
hizo ramidovic

#8342 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

rajvosa1 wrote:@hizo ramidovic, sve to stoji to sto pises, osim jedne sitnice - Zeljko je sada manje-vise u otvorenoj koaliciji sa SDA i iznenadio bi kad bi znao kako pozitivno prica o Bakiru :wink: i SDA :wink:
nisam ni govorio o njemu kao politicaru, vec kao o covjeku, onakvom kakvog ga ja poznajem. nikad se nije libio stvari nazvati pravim imenom, sto u politici bas i nije pozeljno, ali sa ljudske strane je korektno.
i nikakve me koalicije vise ne mogu iznenaditi, pa ni df-sda
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8343 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

da postoji pamet i bilo kakav strateški cilj u Sarajevu sve bi ove ko fol "probosanke" stranke bile u zajedničkoj koaliciji dok se ne riješi pitanje Sejdić-Finci, od SDA ,SDP, SBB pa i do BOSS-a i bilo koje druge minorne strankice

ovako se pokazuje da je IMT jedini cilj ovih kriminalnih organizacija
hizo ramidovic

#8344 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

JoseMujica wrote:da postoji pamet i bilo kakav strateški cilj u Sarajevu sve bi ove ko fol "probosanke" stranke bile u zajedničkoj koaliciji dok se ne riješi pitanje Sejdić-Finci, od SDA ,SDP, SBB pa i do BOSS-a i bilo koje druge minorne strankice

oho im se svima kad stigne veliki burazer.
VjecitiStudent

#8345 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:da postoji pamet i bilo kakav strateški cilj u Sarajevu sve bi ove ko fol "probosanke" stranke bile u zajedničkoj koaliciji dok se ne riješi pitanje Sejdić-Finci, od SDA ,SDP, SBB pa i do BOSS-a i bilo koje druge minorne strankice

Važnije im je šefovanje bhtelekomom ili EP nego bilo kakve ustavne promjene.
mikasa

#8346 Re: SDA-All about

Post by mikasa »

Izvini na korekciji tvog teksta ali si zasluzio da ga malo razdvojim
hizo ramidovic wrote: ...
Niko danas ne voli parazite i nametnike, svako treba da zivi od svog rada. Niko nece doci ovdje i bosnjacima napraviti drzavu, dati im kamaru para da trose, ako to oni sami ne urade i zarade. To treba da shvate i prodavaci magle, poput tebe, koji bosnjake jos uvijek zavaravaju i obmanjuju pricama o blagostanju u turskom narucju, bez truda i rada, i upravo takvi kao predstavljaju najvecu opasnost za bosnjacki narod i sa takvim bajkama jednaki su mu neprijatelji kao i velikosrpski egzekutori. Takvi kao ti nisu samoubojice (jer svoju guzicu uvijek izvuku i nisu spremni da je zrtvuju) vec ubojice vlastitog naroda, koji kad ev. dobiju moc, spremni su zarad svojih plitkoumnih zamisli zrtvovati tudje glave
:thumbup:
Bosnjaci su uvijek bili posten, cestit, ponosan i radisan narod, oduvijek su navikli zivjeti od svog rada i nije im potrebna tudja milostinja niti sadaka. Tako treba biti i bit ce u buducnosti. Cinjenica jeste da je dobro kad iza ledja imas nekog jakog, 'velikog brata', medjutim, bosnjaci trebaju najprije posloziti stvari u svojim redovima i ocistiti svoje dvoriste od korova i parazita, osloniti se na vlastite kapacitete (i ljudske i materijalne). Na vodeca i bitna mjesta postaviti najsposobnjije i najpametnije ljude (bez obzira na stranacku pripadnost), zauzeti jasne stavove, imati jasnu viziju drzave bosne, definisati jasne i konkretne ciljeve sta zele kao narod, itd. i, sto je najvaznije, konacno razbiti iluzije, koje im poturaju takvi kao ti, da ce im neko drugi sve to napraviti, umjesto njih samih. A kad drugi vide da znas sta hoces, da se trudis i da zelis, da znas gdje ides, da znas sta i kako radis, da imas cast, ponos, dostojanstvo... e tada ce i 'velika braca' htjeti da ti pomognu.
Hvala na postu i predlazem da ovo bude Memorandum Banu
Gojeni H

#8347 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

mikasa wrote:Izvini na korekciji tvog teksta ali si zasluzio da ga malo razdvojim
hizo ramidovic wrote: ...
Niko danas ne voli parazite i nametnike, svako treba da zivi od svog rada. Niko nece doci ovdje i bosnjacima napraviti drzavu, dati im kamaru para da trose, ako to oni sami ne urade i zarade. To treba da shvate i prodavaci magle, poput tebe, koji bosnjake jos uvijek zavaravaju i obmanjuju pricama o blagostanju u turskom narucju, bez truda i rada, i upravo takvi kao predstavljaju najvecu opasnost za bosnjacki narod i sa takvim bajkama jednaki su mu neprijatelji kao i velikosrpski egzekutori. Takvi kao ti nisu samoubojice (jer svoju guzicu uvijek izvuku i nisu spremni da je zrtvuju) vec ubojice vlastitog naroda, koji kad ev. dobiju moc, spremni su zarad svojih plitkoumnih zamisli zrtvovati tudje glave
Bosnjaci su uvijek bili posten, cestit, ponosan i radisan narod, oduvijek su navikli zivjeti od svog rada i nije im potrebna tudja milostinja niti sadaka. Tako treba biti i bit ce u buducnosti. Cinjenica jeste da je dobro kad iza ledja imas nekog jakog, 'velikog brata', medjutim, bosnjaci trebaju najprije posloziti stvari u svojim redovima i ocistiti svoje dvoriste od korova i parazita, osloniti se na vlastite kapacitete (i ljudske i materijalne). Na vodeca i bitna mjesta postaviti najsposobnjije i najpametnije ljude (bez obzira na stranacku pripadnost), zauzeti jasne stavove, imati jasnu viziju drzave bosne, definisati jasne i konkretne ciljeve sta zele kao narod, itd. i, sto je najvaznije, konacno razbiti iluzije, koje im poturaju takvi kao ti, da ce im neko drugi sve to napraviti, umjesto njih samih. A kad drugi vide da znas sta hoces, da se trudis i da zelis, da znas gdje ides, da znas sta i kako radis, da imas cast, ponos, dostojanstvo... e tada ce i 'velika braca' htjeti da ti pomognu.
Hvala na postu i predlazem da ovo bude Memorandum Banu
+1
hevi metalac

#8348 Re: SDA-All about

Post by hevi metalac »

VjecitiStudent wrote:

Važnije im je šefovanje bhtelekomom ili EP nego bilo kakve ustavne promjene.
samo pare, Audi, pare, pare, stan, pare...
udrch

#8349 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Spriječena pljačka Radeljaša i SDA putem Opće bolnice
Na magnetnoj rezonanci htjeli ukrasti dva miliona

Kriminalna odluka o kreditnom zaduženju Kantona Sarajevo i Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" za projekt nabavke medicinske opreme, da je prošla na prekjučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, oštetila bi državu za blizu pet miliona maraka, saznaje "Dnevni avaz".

Prema dokumentaciji do koje je došao naš list, Vlada Kantona Sarajevo sa SDA na čelu 23. maja prošle godine donijela je zaključak kojim za najpovoljnijeg ponuđača za isporuku opreme bolnici na čijem je čelu Sebija Seka Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića, prihvata firmu "Odelga Hundelsgesellschaft MBH" iz Austrije, s ponudom u vrijednosti od 7,5 miliona eura odnosno 14,7 miliona maraka.

Plan investicija

Ovim zaključkom tadašnja Vlada KS, čija je okosnica bila SDA, u startu je prekoračila plan investicija KS za milion eura. Naime, prema ovom planu, za opremanje Opće bolnice bilo je predviđeno 6,5 miliona eura ili 12,7 miliona maraka.

U više navrata je ova odluka, zahvaljujući savjesti većine poslanika, oborana u Skupštini KS. Međutim, saznajemo da su aktuelne strukture Vlade KS te Zavoda za zdravstveno osiguranje KS s kriminaliziranim predsjednikom Upravnog odbora Zavoda Esedom Radeljašem na čelu pokušale odluku progurati u Federalnom parlamentu.

Na taj način bi se Federacija supsidijarno zadužila za Kanton Sarajevo te bi bila primorana da iz ionako smanjenog budžeta izdvoji navedena sredstva. Na svu sreću, odluku je, zahvaljujući pritisku federalnih parlamentaraca, povukao federalni ministar finansija Ante Krajina.

Samo letimičnim pregledom specifikacije opreme koja je zatražena za Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš” može se zaključiti da su cijene koje su predviđene za pojedine aparate predstavljene često i tri puta višim od onih koje su danas zastupljene na tržištu.

Tako je za magnetnu rezonancu marke "Siemens" modela "Magnetom Avanto" predviđeno izdvajanje 1.729.163 eura odnosno 3.381.948 KM. Međutim, tržišna cijena istog ovog aparata kreće se oko 700.000 dolara odnosno 1.044.000 maraka. Fleksibilna endoskopija marke "Olympus" modela EXERA II procijenjena je u iznosu od 510.180 eura odnosno 997.825 KM. Međutim, najskuplji model, u zavisnosti od distributera, ne prelazi 80.000 dolara odnosno 119.320 KM.

Previsoke cijene

Automatski klinički biohemijski analizator marke "Abbott" model “Architect C8000”, prema specifikaciji, iznosi 173.495 eura odnosno 339.326 KM. Jednostavnim pregledom na internetu vidljivo je da cijena ovog aparata ne premašuje iznos od 290.000 KM.

Naručeno je i 20 kompjutera marke "Cisco HP" po cijeni od 2.315 eura odnosno 4.527 KM po komadu, dok je za odgovarajući softver predviđeno čak 20.712 eura odnosno 40.509 KM. Također, za obuku osoblja, kako stoji u specifikaciji, predviđao je 230.000 KM.

Naser: Isti recept kao i sa saudijskim kreditom

Dr. Nabil Naser, poslanik Saveza za bolju budućnost BiH u Skupštini KS, rekao je za naš list da je dobro da je Federalni parlament osujetio plan da se "na mala vrata" država zaduži za nešto što je sumnjivo.

- Ovo je pokušano da se napravi po istom receptu kao i na primjeru kredita Saudijskog fonda za razvoj u iznosi od 21 milion maraka. Zaduženje za opremanje Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu tada je prihvatila Vlada KS, a onda je poslije zaključen ugovor sa Zavodom za zdravstvo KS, koji sada otplaćuje ovaj kredit. To je klasično nenamjensko trošenje novca - kazao je dr. Naser.
ovo je jedan od razloga zašto ću i dalje nastaviti da glasam za SDA, zašto svim srcem želim da SBB i faHraon propadne zajedno sa njegovim kriminalnim SDP-om..
ovo je silovanje pameti i "(p)odliv mozaka"..
kako se na perfidan način kriminal SDP-a i SBB-a želi fakturisati SDA..
materijalne greške u ovom pamfletu su sljedeće:

1. ovo kreditno zaduženje je odbila SKS, jer jedina nadležna, s obzirom da se Kanton zadužuje, a ne federacija..
Objavljeno: 06.03.2013 u 19:08.
BESIM MEHMEDIĆ, nezavisni zastupnik u Skupštini KS
„Nabavka predviđenih kompjutera predviđa da za jedan dajemo 70.000 maraka, a za rezonancu i obuku na njoj 370.000 KM, a to već imamo u Sarajevu.“
Klub poslanika SDP – a glasao je za usvajanje odluke o prihvatanju kredita, tvrdeći kako je pojedine odredbe ugovora bilo moguće izmijeniti.
BRANISLAV CRNOGORAC, zastupnik u Skupštini KS (SDP)
„Mislim da smo pogriješili i da je to trebalo prihvatiti, jer se radilo o dobrom kreditu kojim bi se riješio problem nabavke opreme..“
Zastupnik SDU – a Mujo Hošić odluku nije podržao, jer kako tvrdi, sredstva postoje i na drugim mjestima.
MUJO HOŠIĆ, zastupnik u Skupštini KS (SDU)
„Dovedeni smo u situaciju da više ne odlučujemo prema tržišnim zakonima, a je mislim da ova Vlada to ne može uraditi ni vratiti..“

http://tvsa.ba/ba/vijesti/skupstina_nij ... ce_bolnice
jasno je i vidljivo da je današnja većina sa SDA na čelu odbila ovo zaduženje, a da je SDP i SBB vlada bila to prihvatila..na drugim linkovima možete provjeriti izjave i SBB-ovaca da su za to da se prihvati..

2. zna se da je kantonom Sarajevo 23.5.2012. godine vladala koalicija SDP-SDA na čelu sa FIkretom Musićem..evo jedne odluke baš tog dana:
Broj: 02-05-18311-3/12
Sarajevo, 23.05.2012. godine

Na osnovu čl. 22. i 24. stav 4. Zakona o Vladi Kantona Sarajevo (”Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 24/03 - Prečišćeni tekst), Vlada Kantona Sarajevo, na 70. sjednici održanoj 23.05.2012. godine, donijela je sljedeći

Z A K LJ U Č A K

1. Prihvata se Informacija Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša u vezi sa pripremom i donošenjem Zakona o sanaciji i konsolidaciji kantonalnih javni komunalnih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

2. Navedena Informacija dostavlja se Skupštini Kantona Sarajevo informativno.

P R E M I J E R

Fikret Musić
ministar zdravstva je bio prim. dr ZLATKO VUKOVIĆ (SDP), specijalista otorinolaringologije

3. na čelu Opće bolnice je bio Bakir Nakaš..
objavljeno: 15.03.2013. 19:38
Kao što je "Dnevni avaz" već i pisao, Sebija Seka Izetbegović imenovana je za direktoricu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Upravni odbor ove zdravstvene institucije, na večeras održanoj sjednici iza zatvorenih vrata, donio je ovu očekivanu odluku.
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/sek ... ce-bolnice
ja mislim da će ovu nebulozu uočiti i nepismene nane, jer je bilo prije mjesec dana..

4. Esed Radeljaš nije bio dio parlamentarne većine u maju mjesecu, pa ovog "čestitog" čovjeka bar u ovom kontekstu džaba prozivaju
Izabrana nova Vlada Kantona Sarajevo

Objavljeno 21.11.2012 u 16:38
http://www.mojevijesti.ba/novost/141123 ... a-Sarajevo
na nekoj temi smo nakon što je Skupština odbila ovo zaduženje detaljnije pisali ovome..

potpisnici sporazuma između Unicredit Bank Austrija, ovog austrijskog dobaljvača i Opće bolnice sa naše strane su bili:
1. prim. dr. Zlatko Vuković
2. dr. Bakir Nakaš
3. neka savjetnica u ZZO, zatvori detalajn tekst objavljen u službenom listu, sa vrlo opširnim izvještajem..
Erzsebet

#8350 Re: SDA-All about

Post by Erzsebet »

Jesi se baš napatio da isciritiraš sve ovo, kao da će neko pročitati. Mislim da svi na ovom forumu znaju da ćeš glasati za SDA, i da znaju da si efendijica kojem su isprali mozak na FIN-u koji ti je Tito izgradio krajem 70ih... Ali pašće i vaša ideologija, samo je pitanje vremena.
Post Reply