SDA-All about

Post Reply
madner

#8201 Re: SDA-All about

Post by madner »

Sarajlic ko svicarski noz:
Rodjen u Sarajevu: Asim.
Bio u ARBiH: Asim.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8202 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

mora se preko nekog slijedećih 10 podrumaša i pobjegulja pravdati

to je ko ona slika organizacija posla u Bosni...znaš ono kad jedan kopa a deset okolo palamude...tako je u svakoj stranci na 1 borca dođe 10 kancelarijskih štakora koji su, plafon, liniju dvogledom gledali
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8203 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:utoliko gore
Može se imati i dug život i zdravlje u zatvoru..Inače kletve u smislu prizivanja pravde i prava i nekako.. ali kletve o zdravlju, djeci itd.. ružno, baš ružno, onako baš vadikalski

JoseMujica

#8204 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

KatarinaKosaca wrote:
JoseMujica wrote:utoliko gore
Može se imati i dug život i zdravlje u zatvoru..Inače kletve u smislu prizivanja pravde i prava i nekako.. ali kletve o zdravlju, djeci itd.. ružno, baš ružno, onako baš vadikalski

slažem se al očajni ljudi posežu za očajnim mjerama pa glede toga moje razumjevanje i empatija. A zadnja stvar koja treba je jedan bezobzirna hladnoća, ignorancija za patnje ljudi, što naravno ovi sa par tisuća nemogu ni skontati jer to nije njihov svijet....njihov svijet je pod reflektorima Milana, Pariza i New Yorka
KatarinaKosaca

#8205 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:slažem se al očajni ljudi posežu za očajnim mjerama pa glede toga moje razumjevanje i empatija. A zadnja stvar koja treba je jedan bezobzirna hladnoća, ignorancija za patnje ljudi, što naravno ovi sa par tisuća nemogu ni skontati jer to nije njihov svijet....njihov svijet je pod reflektorima Milana, Pariza i New Yorka
Deklarativno samo svi za pravnu državu, ali uvijek ima to ALI, gdje sami sebe iz toga izvlačimo.. i to nije ni principijelno, ni pošteno ni pravi put prema pravnoj državi.. ona neće pasti sa neba, nego se kreira prevashodno formiranjem svijesti o pravu, pravdi, kazni, a nikako kletvi. Utoliko sam reagirala.. i nemam i neću da imam razumjevanja prema "očajnim ljudima" koji kunu tuđu djecu. Pa makar dobila etiketu da uživam pod reflektorima Pariza, ali uvijek ću biti samo i isključivo za neovisno sudstvo i adekvatnu kaznu. Kako već napisah, neovisnom sudstvu je i te kako potreban politički impuls. Kako god, kletvama, posebno djece i familije nema mjesta u civiliziranim društvima kakvo , opet deklarativno, želimo biti, a kojeg supstancijalno činimo.
seln

#8206 Re: SDA-All about

Post by seln »

luckylaka wrote:
seln wrote:
luckylaka wrote: Za vas preko Drine
Jesi li ti u Srbiji? Ili kako mislis "preko Drine"?
Ili je "vlah" svako ko nije za snooogu?
Cupas se cupas ili mislis da si ispao faca ako usporedis Sda sa nekom zlocinackom organizacijom.Ili si u pravu .Vecina dobrih Krajisnika i nekih koji leze na Sehidskom,,Kovaci,,a ja ih vrlo dobro poznajem bili su bas clanovi te kako ti rece,,zlocinacke,, :xDa si napisao da je dio te stranke i svi ostalih stranaka vecinom zlocinacki po ovu drzavu i hajde ali stranci Sda lijepiti epitet,,zlocinacki,,vjerovatno ni sam nisi svjestan sta si napisao.Ali do tebe je...
Cupam se, cupam...nekad vosak, nekad pflastere, a nekad pincetom.
SDA jeste zlocinacka organizacija, a za te sehide mogu reci samo "oprosti im, boze, nisu znali u kojoj su organizaciji".
Ili su sehidi -clanovi SDA nesto kao sehidi na kvadrat, bolji od onih drugih? Hoce li imati prednost kod mizan-terazije?
I sta cemo s onima koji nisu sehidi,a ipak su dali zivot za ovu zemlju?
Ti slobodno misli da je Alija reinkarnirani Muhamed s.a.v.s. a SDA hulefai-rasidin, ali nemoj meni prosipati propagandu.
luckylaka

#8207 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

Jesi li ti u Srbiji? Ili kako mislis "preko Drine"?
Ili je "vlah" svako ko nije za snooogu?[/quote]
Cupas se cupas ili mislis da si ispao faca ako usporedis Sda sa nekom zlocinackom organizacijom.Ili si u pravu .Vecina dobrih Krajisnika i nekih koji leze na Sehidskom,,Kovaci,,a ja ih vrlo dobro poznajem bili su bas clanovi te kako ti rece,,zlocinacke,, :xDa si napisao da je dio te stranke i svi ostalih stranaka vecinom zlocinacki po ovu drzavu i hajde ali stranci Sda lijepiti epitet,,zlocinacki,,vjerovatno ni sam nisi svjestan sta si napisao.Ali do tebe je...[/quote]
SDA jeste zlocinacka organizacija, a za te sehide mogu reci samo "oprosti im, boze, nisu znali u kojoj su organizaciji".
Ili su sehidi -clanovi SDA nesto kao sehidi na kvadrat, bolji od onih drugih? Hoce li imati prednost kod mizan-terazije?
Ti slobodno misli da je Alija reinkarnirani Muhamed s.a.v.s. a SDA hulefai-rasidin, ali nemoj meni prosipati propagandu.[/quote]
blago se tebi kad tako mislis,ipak to je tvoje misljenje :-) :-)
JoseMujica

#8208 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

de ba Lucky kad imaš tako visoko mišljenje o ovoj mafijaško-familijarnoj halci što si se ispalio vani...što ne ostade ovdje da uživaš u blagodetima vlasti SDA?
seln

#8209 Re: SDA-All about

Post by seln »

JoseMujica wrote:de ba Lucky kad imaš tako visoko mišljenje o ovoj mafijaško-familijarnoj halci što si se ispalio vani...što ne ostade ovdje da uživaš u blagodetima vlasti SDA?
Lucky vani? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ja dina mi mislio da on radi u bihackom imaretu, i to dobrovoljno.
JoseMujica

#8210 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

da barem koliko sam upratio po pisanju...il je NL ili preko bare...tako nešto
luckylaka

#8211 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

JoseMujica wrote:de ba Lucky kad imaš tako visoko mišljenje o ovoj mafijaško-familijarnoj halci što si se ispalio vani...što ne ostade ovdje da uživaš u blagodetima vlasti SDA?
Ko uopsta ima visoko misljenje o ovoj stranci.Davno sam napisao da su to sve ista govna Tihic,Zlatko,Hare,Dodo,Covic,Zeljko,Fahro ali nazivati stranku mafijaskom organizacijom to je ono sto Karadzic jedva ceka u Hagu da bo mogao izjednaciti sve strane u ratu.Ustvari i Dodik je juce slicno govorio u Hagu kao neki na forumu.Medjutim svako ima svoje misljenje :-) O tome kako je Lucky,,ispalio,,vani :-) preko Keraterma,Omarske,Manjace ,Vlasica...ne bi ovom prilikom nije tema dijaspora
JoseMujica

#8212 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

naravno da jeste mafijaška....i to ne samo SDA, već i SDP i Fahraonovo jato...eno imaš temu i kako minorni SDU raspoređuje kadrove...pravi mafijaški obrazac: naš čovek - dobar čovek

a to šta mi kakimo po forumu Rašo ne čita tako da se ne sekiraš
KatarinaKosaca

#8213 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Da , a @seln je usred Čaršije (one bečke naravno :D ) i bori se protiv SDA :-) :-) :-)
rajvosa1

#8214 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Innovation wrote:Nisam uopste pokusala biti cinicna, a ponajmanje bezobrazna.
Stojim iza svake rijeci, zelim svima koji kradu pare, a ovo je kradja, da tako skoncaju. Te pare koje dobijate, uzimate od nas koji stvaramo, a gusite nas na svakom koraku. Imam pravo da znam i kontrolisem na sta idu pare koje dajem, odnosno koje mi otimate. Molim vas, sada kulturno, kao SDA kadar u Ministarstvu za istrazivanje ruda i gubljenje vremena u KS da opisete svoj radni dan.
rajvosa1

#8215 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Innovation wrote:
Panini wrote:gledaj podrumaša što su se raspisali a 20 godina uništavaju sve pod krinkom zaštite Bošnjaka, najveci licemjeri i u potpunosit nemoralni i nepismeni ljudi koji su uzeli sebi za pravo da brane bosnjake.
Nakon svjedocenja g. Dodika /clan sestorke na vlasti u BiH/ u korist Karadzica, ne vidim da neko brani Bosnjake, osim ovih kako ih Vi nazivate "licemjernih, nemoralnih i nepismenih ljudi".
Kao neko ko se u proslost malo bolje razumije, koliko se sjecam paetnerstvo sa Karadzicem je djelo SDA. Tacka i kraj.
Innovation

#8216 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Stalno mi se obracate, kao da sam ja Vlada i zaposlena u Vladi.
Moj radni dan bi vam bio dosadan. Kakav moze biti dan jedne domacice i nane, koja cuva dvoje unucadi i majku od 85 godina.
JoseMujica

#8217 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

KatarinaKosaca wrote:
Da , a @seln je usred Čaršije (one bečke naravno :D ) i bori se protiv SDA :-) :-) :-)

ne znam ko je u kojoj Čaršiji, ne bi ni ulazio u napaceni Bosnjo price, al da su sve stranke mafija vazda potpisujem i SDA je prvak u kriminalnom razaranju društva.

to se misljenje neće promijeniti ni da tebe Kato postave za gradonacelnicu....iako su mišljenja ko prkno...svak ih ima
sneki712

#8218 Re: SDA-All about

Post by sneki712 »

Vic nase djece, prvi intervju 16 god., Dijete, posao u restoranu, sva sretna dodje studentski minimalac ce se zaradjivati vikendom," i kako je bilo sine?, Mom sutra počinjem a znas ko mi je menadžer? Srb, mi usmijeh grohotom,
Naravno dijete je pocelo malo jace istoriju nasu da uci u 18 god, da joj ne moze niko ispirati mozak ko joj je kucu razvalio i kako je izasla iz Sa. Sreca u njenoj generaciji i nema ih puno orijentisanih barem u njenom drustvu, jer su isuvise busy sa školom, poslom i druženjem tj gdje cemo ove god.

Nasa generacija je ta koja je imala belaja raznih, jer kad ti neko dodje u kucu na kaficu i pocne iz cista mira pametovati, a mi ko željni nase raje ,ogadi ti i kafu i na kraju nemaš drugi izbor nego udaris blok sa svih strana, tel, fb, kupiš cukicu i družiš se sa kanadjanima. Forum je pored fb jos jedina opcija da se sazna sta raja misli , iako i na fb znam raje koja se boji dati svoje misljenje.
Ja podjoh sa vicom a opet zavrsih malo duze.

Evo jos jedan, stigla porodica iz Sa u Toronto sa 3je djece , i prva iskustva po radnjama sto god uzmeš dodaj tax , porez nato 15%, i sto god taknu , uh skupo plus tax. Podje zima , na vijestima -13 preko noci, a najmladje dijete ce ti na to,Mama je li to -13 plus tax :lol:
rajvosa1

#8219 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Innovation wrote:Stalno mi se obracate, kao da sam ja Vlada i zaposlena u Vladi.
Moj radni dan bi vam bio dosadan. Kakav moze biti dan jedne domacice i nane, koja cuva dvoje unucadi i majku od 85 godina.
Puno poljubaca vašoj unučadi i želja vašoj majci. Donedavno ste radili u jednom ministarstvu, tako smo se i upoznali. Mene stvrano čudi kako uvijek imatee riječi odbrane i za najgore stvari koje radi SDA? čime jedna stranka, bilo koja zaslužuje da se tako grčevito brani?
Katamaran_Sa

#8220 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Ti slobodno misli da je Alija reinkarnirani Muhamed s.a.v.s. a SDA hulefai-rasidin, ali nemoj meni prosipati propagandu.
Da nije tih sehida mater bi ti vjerovatno jos uvjek kosti sabirala, pod uslovom da si tada uopste bio u Bosni.
Ako nisi razlog manje da imas bila kakvo postovanje tu
Katamaran_Sa

#8221 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

JoseMujica wrote:naravno da jeste mafijaška....i to ne samo SDA, već i SDP i Fahraonovo jato...eno imaš temu i kako minorni SDU raspoređuje kadrove...pravi mafijaški obrazac: naš čovek - dobar čovek

a to šta mi kakimo po forumu Rašo ne čita tako da se ne sekiraš
Jednostavno mi smo lopovski narod, lopovski mentalitet i gotovo, nema puno veze ima stranke u kojoj su se organizovali (cast izuzetcima) ali samo potpuni kreten moze izjednacavati SDA sa SDS-om, barem u kontekstu rata
KatarinaKosaca

#8222 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Innovation wrote:Stalno mi se obracate, kao da sam ja Vlada i zaposlena u Vladi.
Druga rečenica samo potvrđuje pravilo da su "domaćice" najinformiraniji dio stanovništva. Nije zabranjen internet na poslu, a Tv i radio stalno rade :wink:
A i ne znam zašto se bilo kome pravdate... onaj ko takve stvari piše i iznosi osobne stvari ne kaže baš ništa o onome o kome piše, nego samo o sebi.
Last edited by KatarinaKosaca on 10/04/2013 17:58, edited 1 time in total.
seln

#8223 Re: SDA-All about

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:
Ti bi protiv mene garant progovorila i na lakat, ako ne bi moglo drugacije....
eto, ja bih trebao ostati i boriti se protiv mafije, da bi Lucky mogao lakse da ih hvali iz tudjine.
Zasto bih ja trpio njihov zulum ako ih nisam birao?
Jesi li ti svojevremeno napustila Spaniju da podrzis lepog Hareta?
seln

#8224 Re: SDA-All about

Post by seln »

Katamaran_Sa wrote:
Da nije tih sehida mater bi ti vjerovatno jos uvjek kosti sabirala, pod uslovom da si tada uopste bio u Bosni.
Ako nisi razlog manje da imas bila kakvo postovanje tu
Da ti nisi profulio smisao teme, napaceni Bosnjace?
Prica ide oko toga da je za Lucky-ja SDA=sehidi.
KatarinaKosaca

#8225 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

seln wrote:Jesi li ti svojevremeno napustila Spaniju da podrzis lepog Hareta?
Si, si kako da ne
:D
Post Reply