SDA-All about

Post Reply
Panini

#8176 Re: SDA-All about

Post by Panini »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Panini wrote:gledaj podrumaša što su se raspisali a 20 godina uništavaju sve pod krinkom zaštite Bošnjaka, najveci licemjeri i u potpunosit nemoralni i nepismeni ljudi koji su uzeli sebi za pravo da brane bosnjake.
Kao što se vidi, blagodati interneta su došle i do najvećih rupetina u kojima žive oni koji sve neistomišljenike nazivaju nemoralnim i nepismenim ljudima...
Naravno rijec je o polupismenoj bagri koja se opismenila i dobila diplome na privatnim univerzitetima u Travniku, Busovaci i Vitezu, poput onog kojeg ima ugledni SDAovac Bimo Jusufvranić koji je uništio GRAS dok je ispred SDA gazdovao ovim preduzecem.

Kad god pokusas da me ubjedis u suprotno dovoljno mi je da se prisjetim prizemnih gafova zastupnika konakovica i dijeljenja pekarskih proizvoda na sjednici skupstine, pa redom dalje izjava nepismenih kadrova SDA.
StupskaBitanga

#8177 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Jogurt i banana i na kraju smo mi jedna velika banana
Innovation

#8178 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

StupskaBitanga wrote:Jogurt i banana i na kraju smo mi jedna velika banana
Vocni jogurt i svi ga vole. :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8179 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

bavite se temom, a ne forumašima.

upozorenje se odnosi na sve.
MUNAFIK

#8180 Re: SDA-All about

Post by MUNAFIK »

I kome je na kraju sta povecano, kome smanjeno, na osnovu cega?

Da li su zaista sebi oni povecali primanja, a ti neki opet sebi smanjili?

Na osnovu cega je sve ovo uradjeno, je li zaista imaju odluke FBIH i tuzbe sindikata ili nemaju, tj da li jeo vo plan ovih poslanika u Skupstini KS da svi sebi povecaju 700 KM primanja?

Ima li iko da ovo zna da fino obrazlozi i napise bez emocija i stranackih simpatija ili huskanja...
seln

#8181 Re: SDA-All about

Post by seln »

luckylaka wrote:
seln wrote:Gospodo, malo smo skrenuli s teme. Nije tema popis i izjasnjavanje, vec zlocinacka organizacija zvana SDA. :wink:
Za vas preko Drine
Jesi li ti u Srbiji? Ili kako mislis "preko Drine"?
Ili je "vlah" svako ko nije za snooogu?
seln

#8182 Re: SDA-All about

Post by seln »

prljavi Hare wrote:
ultima_palabra wrote:Jel to @seln preko Drine? :lol: Šta je pogrešno rekao... zločin ne podrazumijeva samo ratni, nego i kriminal. Stoga je SDA zločinačka organizacija.

:lol: :lol: :lol:

Prekodrinski @seln!Uvijek sam se pitao je li @seln iz Čačka ili Požarevca. :-) :mrgreen:
Iz siromasnog planinskog sela Podjebak :wink:
Zavisi s koje strane se gleda.
Paranoid

#8183 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

seln wrote: Iz siromasnog planinskog sela Podjebak :wink:
Zavisi s koje strane se gleda.
:lol: :lol:
rajvosa1

#8184 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Zastupnicima u Kantonu Sarajevo zelim da ovih 700 KM, zajedno sa svojim najblizim, potrose na krvne plazme, infuzije, dijalize ili kemoterapije. Izvinjavam se na ovakvim izrazima, ali ovo je fuuuuuuuuuuuuujjjjjj
Innovation

#8185 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Pa Gospodine historicaru, maloprije ste se g. Pedji dodvoravali, a sada ga kunete. :mrgreen:
Makar da je njegova izjava istinita i tacna :-)
rajvosa1

#8186 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Innovation wrote:Pa Gospodine historicaru, maloprije ste se g. Pedji dodvoravali, a sada ga kunete. :mrgreen:
Da nije nehljeba kao vi koje je SDA uvalila u minitarstva u KS, a gdje ste potrebni drustvu kao buhe psu, na primjer firma ciji sam vlasnik mogla bi imati jos pet-sest zaposlenih. Ali, oderaste sve. Ja hvala Bogu, za razliku od vas SDA `sluzbebnika` i `kadrova` zivim od svog rada i onoga sto sam proizvedem-prodam, ma kako to tesko bilo u okruzenju koje ste stvorili. Unistili ste ovu zemlju, bas takvi kao vi, jer gusite proizvodnju, privredu... da bi se takve ljenguze nabile svoje straznjice. Imate li vi koje je SDA smjestila u kantonane nepotrebne sluzbe i ministarstva bar jedan dan u zivotu da ste nesto radili, stvarali, ili vam je ispijanje kafa do 12, pa odlazak na uzinu, pauzu jedino sto znate u zivotu? I barem ne smetajte ljudima koji zele da rade, stvaraju, zaposljavaju...
Krushna mrva

#8187 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

VjecitiStudent wrote: Kifla sa Poljina sinoć reče "posao političara nikada nije bio teži"
jeste li skuzili da im intenzitet autizma priziva belaj na svakom koraku?
luckylaka

#8188 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

seln wrote:
luckylaka wrote:
seln wrote:Gospodo, malo smo skrenuli s teme. Nije tema popis i izjasnjavanje, vec zlocinacka organizacija zvana SDA. :wink:
Za vas preko Drine
Jesi li ti u Srbiji? Ili kako mislis "preko Drine"?
Ili je "vlah" svako ko nije za snooogu?
Cupas se cupas ili mislis da si ispao faca ako usporedis Sda sa nekom zlocinackom organizacijom.Ili si u pravu .Vecina dobrih Krajisnika i nekih koji leze na Sehidskom,,Kovaci,,a ja ih vrlo dobro poznajem bili su bas clanovi te kako ti rece,,zlocinacke,, :xDa si napisao da je dio te stranke i svi ostalih stranaka vecinom zlocinacki po ovu drzavu i hajde ali stranci Sda lijepiti epitet,,zlocinacki,,vjerovatno ni sam nisi svjestan sta si napisao.Ali do tebe je...
sneki712

#8189 Re: SDA-All about

Post by sneki712 »

rajvosa1 wrote:
Innovation wrote:Pa Gospodine historicaru, maloprije ste se g. Pedji dodvoravali, a sada ga kunete. :mrgreen:
Da nije nehljeba kao vi koje je SDA uvalila u minitarstva u KS, a gdje ste potrebni drustvu kao buhe psu, na primjer firma ciji sam vlasnik mogla bi imati jos pet-sest zaposlenih. Ali, oderaste sve. Ja hvala Bogu, za razliku od vas SDA `sluzbebnika` i `kadrova` zivim od svog rada i onoga sto sam proizvedem-prodam, ma kako to tesko bilo u okruzenju koje ste stvorili. Unistili ste ovu zemlju, bas takvi kao vi, jer gusite proizvodnju, privredu... da bi se takve ljenguze nabile svoje straznjice. Imate li vi koje je SDA smjestila u kantonane nepotrebne sluzbe i ministarstva bar jedan dan u zivotu da ste nesto radili, stvarali, ili vam je ispijanje kafa do 12, pa odlazak na uzinu, pauzu jedino sto znate u zivotu? I barem ne smetajte ljudima koji zele da rade, stvaraju, zaposljavaju...
Iako čitam ovo sve preko bare, i ne bi trebalo puno da me zanima jer ne vraćamo se ( moja porodica) u taj jad sto ga @rajvosa1 opisa kratko i jasno. Voljela bih pored svoje srece jos da doživim da na ovom istom forumu čitam kako je BiH postala jedna od normalnih razvijenih zemalja, gdje su minimum ljudskih prava zadovoljeni. Od školovanja, zdravstva, zaposlenosti , medija itd. Da li je moguce da se desi cudo, ipak je proslo zaista mnogo vremena, ostaje mi HOPE i FORUM
Innovation

#8190 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

rajvosa1 wrote:Zastupnicima u Kantonu Sarajevo zelim da ovih 700 KM, zajedno sa svojim najblizim, potrose na krvne plazme, infuzije, dijalize ili kemoterapije. Izvinjavam se na ovakvim izrazima, ali ovo je fuuuuuuuuuuuuujjjjjj
Ja svima njima zelim dobro zdravlje i dug zivot, a pogotovo njihovoj djeci.
Rajvosa1, sada kad je ovo prenocilo, da li je bilo primjereno jednom univerzitetsko obrazovanom covjeku /bar ste se meni tako predstavili/ da koristi ovakve kletve.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8191 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kakav cinizam i bezobrazluk :roll:
Innovation

#8192 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Nisam uopste pokusala biti cinicna, a ponajmanje bezobrazna.
JoseMujica

#8193 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

utoliko gore
MuaDib

#8194 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
MuaDib wrote:SDA po drugi put pokazuje da je spremna žrtvovati bošnjački narod za svoje vlastite političke ciljeve.
Prvi put je uradila u kolu s SDS-om i HDZ-om, kada je demokratima proglasila četničku i ustašku ekspozituru u BiH, te zajedno s njima osvojila i podjelila vlast i građane BiH, a potom patriotski orjentisan narod lažnom vizijom ostvarenja slobode, dovela u konfrontaciju sa do zuba naoružanim eksponentima velikosrpskog fašizma, udružujući se s velikohrvatskim fašistima, za koje je znala da su u dogovoru sa Miloševićem.
Vidiš, tu istu SDA koju ti "dobronamjerno" napadaš, kako tvrdiš, podržava ogroman broj Bošnjaka - zato što u ovom trenutku, koliko god to loše zvučalo: NEMA ALTERNATIVU. Narod nije glup da ne prepozna šta je za njega najbolje u određenom trenutku. Poturanje SDA-u da je "dovela u konfrontaciju sa do zuba naoružanim eksponentima velikosrpskog fašizma" može samo neko preko Drine, ili neko krajnje zlonamjeran. Bebe po Srebrenici nisu mogle biti SDA članovi niti simpatizeri, pa su ih četnici pobili. Jel' im trebao neki povod da novorođenčad ubijaju - ja mislim da nije.
Helem, polu-bošnjače, kako se sam nazivaš, pusti ti šuplju priču i razdvoj dobronamjerne kritike koje se tiču ekonomije i drugih stvari od bezobraznog poturanja o poticaju rata.
To što si ti podlegao friziranju rezultata lokalnih izbora tvoja stvar, jer kada se rezultati lokalnih izbora uklope u rezultate za više nivoe vlasti, uspjeh SDA nije ni izbliza onakav kakav se predstavlja.

Ja ne poturam ništa, već iznosim činjenicu da je SDA sklopila pakt s đavolom i da je građane uvjeravala da je najbolje da svaki narod ima svoju stranku, pa makar ona bila i fašističkog opredjeljenja, te da su građanske stranke najveća opasnost za BiH, a kasnije se fol borila za multietničku BiH. Sve dalje što se dešavalo direktna je posljedica tog pakta, jer su njime ne samo politički na osnovu etničke pripadnosti razdvojili svijest građana BiH, nego su takvom koncepcijom infiltrirali velikosrpske i velikohrvatske fašiste u politički sistem BiH i dali im poluge moći, što je narod skupo platio. A sve su to znali i bez ikakvog pokrića su se konfrontirali sa do zuba naoružanom soldateskom okupljenom oko JNA i SDS-a. A tu konforntaciju iako je uzrokovala, nije platila SDA već narod, za koji je tvrdila da ga predstavlja i da se bori za njega. I budi siguran da će historija za pola vijeka SDA smatrati najodgovornijom političkom partijom za svo stanje u kom se BiH nalazi. A vrijednost Izetbegovića će se cijeniti samo prema tome kakvu je država bila kada je dobio vlast, a kakva je bila poslije te vlasti.

Trenutno SDA je pokazala svoje rigidno nacionalističko lice, potezanjem vitalnog nacionalnog interesa na imenovanje vrhovne istance vlasti u Federaciji Ustavnog suda. Što samo dokazuje koliko je šuplje njihovo uvjeravanje naroda da imaju efektivno uporište u Ustavu, iako je riječ o klasičnoj zloupotrebi. A da ne govorim o politikantskom odnosu prema ugovorima s MMF-om. Iako se jako dobro zna da su Brankovićeva i Mujezinovićeva Vlada (kadrovi SDA), i gurnule Federaciju u dužničko poluropstvo i onemogućili ekonomsku stabilizaciju bez pomoći MMF. To jasno govori o kakvim parazitima je riječ, koji su se poput gamadi raširili društvenopolitičkim sistemom federacije koji su sami izgradili. SDA nije nikakva "alternativa" jer SDA nastoji populističkim metodama da dobije izbore 2014. godine, iza čega slijedi nastavak Prudskog sporazuma, koji ponavljam znači trajnu podjelu BiH u tri etnička tora.
Panini

#8195 Re: SDA-All about

Post by Panini »

Dovoljno je samo spomenuti Brankovica, Hadzipasica, Cengice, Budnje i druge koji su u ime Bosnjaka rasteretili ovu drzavu za nekoliko stotina miliona maraka. Primitivna stranka puna primitivaca cast izuzetcima.

Svako ko je valjao udaljio se ili je otjeran iz SDA da bi upravo ovakvi kao Konakovic i Zukic mogli da vode glavnu rijec i da siluju ovaj narod.
JoseMujica

#8196 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Dino Kifla superstudent i Zukić su urbano lice SDA :lol: :lol: :lol:
Innovation

#8197 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Panini wrote:gledaj podrumaša što su se raspisali a 20 godina uništavaju sve pod krinkom zaštite Bošnjaka, najveci licemjeri i u potpunosit nemoralni i nepismeni ljudi koji su uzeli sebi za pravo da brane bosnjake.
Nakon svjedocenja g. Dodika /clan sestorke na vlasti u BiH/ u korist Karadzica, ne vidim da neko brani Bosnjake, osim ovih kako ih Vi nazivate "licemjernih, nemoralnih i nepismenih ljudi".
Panini

#8198 Re: SDA-All about

Post by Panini »

Innovation wrote:
Nakon svjedocenja g. Dodika /clan sestorke na vlasti u BiH/ u korist Karadzica, ne vidim da neko brani Bosnjake, osim ovih kako ih Vi nazivate "licemjernih, nemoralnih i nepismenih ljudi".
Samo neka nas ne brani ova njemacka brigada pobjegulja iz SDA

Image

Image
racionalista

#8199 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

sarajlić na drugoj slici je bio u armiji i mislim da je i ranjavan. nađi kakvu bolju sliku. ova ti je polovično tematska :D
JoseMujica

#8200 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

s Asimom u pozadini baš usra temelje teorije :lol:

vego uslikaj Goluma, Neonka i Memliju skupa
Post Reply