SDA-All about

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#8076 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Doktor29 wrote:
Tebe su kao mladog tukli clanskom karticom SDA, ne znam odakle tolika frustriranost tom strankom da jedan vjerski obicaj koristite u ove svrhe :-) :-)
Da su bogdom. Lakše bih ja podnio to, nego ovo dvodecenijsko maltretiranje ove države nepotizmom, kriminalom i najgorom korupcijom koja je, kao dio zvanične politike SDA, toliko infiltrirala u sve pore ovog napaćenog društva - od zdravstva, školstva, politike, privrede, u toj mjeri da su na hiljade ljudi pobjegle glavom bez obzira iz ovog pješčanika babnih sinova SDA-ovske blumente.
Doktor29 wrote:
Jos kad bi nam rekao tko ga je postavio za ministra u vladi :lol: :lol:
Postavio ga je Zlatko Lagumdžija, najgori politički dibidus koji je hodao planetom Zemljom, a koji je, nakon izborne pobjede, otišao toliko nisko da je u Vladu Federacije primio ove širokobriješke mesare, ustašoide iz HSP-a, i krimogenite iz krimogene SDA. Pa zamislite, molim vas, koliko morate biti loš političar da, nakon pobjede, sebi dozvolite društvo takvih političkih strašila koja vas povuku sa sobom u vorteks političkog nestajanja... SDP će zasluženo platiti račun tog političkog hljebarenje.

I odmah da naglasim u startu - pokušaj podmetanja SDP-a kao stranke mog tobožnjeg političkog opredjeljenja, neće proći, jer ne podnosim ni SDA, ni SDP, ni ostatak bratije u jednakoj mjeri.
novi.dan.nova.nafaka

#8077 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

It_is_a_Leclerc wrote:I odmah da naglasim u startu - pokušaj podmetanja SDP-a kao stranke mog tobožnjeg političkog opredjeljenja, neće proći, jer ne podnosim ni SDA, ni SDP, ni ostatak bratije u jednakoj mjeri.
Fino - prepošteno, rekao bih. E pa, izvoli se izjasni care onda za koga si, da vidimo čiji si "fun" i kol'ko su ti široki vidici. More bit' da se ugledamo na tebe, pa na vrijeme tobe dođemo.
It_is_a_Leclerc

#8078 Re: SDA-All about

novi.dan.nova.nafaka wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I odmah da naglasim u startu - pokušaj podmetanja SDP-a kao stranke mog tobožnjeg političkog opredjeljenja, neće proći, jer ne podnosim ni SDA, ni SDP, ni ostatak bratije u jednakoj mjeri.
Fino - prepošteno, rekao bih. E pa, izvoli se izjasni care onda za koga si, da vidimo čiji si "fun" i kol'ko su ti široki vidici. More bit' da se ugledamo na tebe, pa na vrijeme tobe dođemo.
Ne vežem se za političke stranke, jer će sve izigrati moje interese. Ipak, ne apstiniram od glasanja jer to smatram neodgovornim. Ovaj put planiram glasati za Željka Komšića.
Shahab

#8079 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Kanton Sarajevo najbolji je pokazatelj kakvu nam budućnost nudi SDA i šta možemo očekivati od njihovih šibicarskih kadrova. Društvo je u potpunom kolapsu. Sarajevom vladaju bezakonje i nasilje, baš kao i devedesetih godina, samo što operativni akteri kriminala nisu više ćele,puške,gašiji..to su danas Dino Konaković, Budnjo, Asim Sarajlić, Radeljaš, dok su nalogodavci i kumovi mafije, baš kao i tada, centrala SDA. Niti jedna institucija ne funkcioniše..policija, sudstvo i carina, direktno su u službi organizovanog kriminala kojim se upravlja iz centrala SDA i SDP. Od svih mafija institucionalizovanih u obliku političkih stranaka, najgore su SDA i SDP. Sulejman Tihić javnosti nudi besmislene i apsurdne igre i spletke, dok narod nema da djeci da za hljeba...Svaki dan protesti i štrajkovi. Društveni sistem koji je SDA izgradila na principima korupcije i nepotizma, ušao je u fazu finansijske kome. Sada kada svi gubimo materijalnu bazu, s samo 100-200 pripadnika uskog kruga koruptokracije okupljene oko Tihića i Lagumdžije, uživa poput lešinara na propadanju naroda i države, dolazi do izražaja važnost izgradnje pravne države i institucija. To je vitalni interes običnih ljudi. To nije interes koruptokracija iz SDA i SDP-a. Zapad pušta da ovaj nakaradni, hibridni sistem, temeljen na demagogiji, šibicarebnju, prevari i laži, koji su uspostavili SDA šibicari na čelu sa Sulejmanom Tihićem, potpuno kolapsira. Kao što se autentični komunizam urušio pred naletom neodrživih finansijskih aranžmana, tako se urušava i ovaj smješni reciklirani SDA komunizam, gdje se partijski upravlja svim sferama društvenog i privrednog života.
Najveći prekršioci Zakona o javnim nabavkama u BiH su elektroprivrede i klinički centri - rezultati su istraživanja Centra za razvoj medija i analize koje je prezentirano danas u Sarajevu.
Novinari Centra sedmicama su prikupljali podatke iz gotovo 2.000 slučajeva javnih nabavki na koje su uložene žalbe u toku 2012. i prvi put u BiH napravili veliku bazu podataka sa svim rješenjima koje je donio državni Ured za razmatranje žalbi, unoseći ime organa protiv kojeg je podignuta žalba, onoga ko se žalio i konačni ishod cijelog slučaja.
Listu predvodi Elektroprivreda Bosne i Hercegovine s 97 rješenja koja su donijeta u korist žalilaca, a slijede Elektroprivreda Republike Srpske s 57, Vlada Brčko Distrikta s 38, BH Telecom s 31, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s 21, Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne s 21, Klinički centar Banja Luka s 20, Željeznice Republike Srpske s 12, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo s 12, te Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske s 11.
- Za Brčko Distrikt je specifično da javne nabavke provode centralizovano, odnosno zdravstvo, školstvo, policija i sve ostalo ide preko jednog organa, što je razlog njihove visoke pozicije, ali ne i opravdanje - rekao je novinar internet magazina "Žurnal" Semir Mujkić.
Naglasio je da ima primjera da Ured za razmatranje žalbi poništi tender, a da se na ponovljenim tenderima ista greška ponavlja po nekoliko puta.
- Vrijednost javnih nabavki u elektroprivredama i telekomima iznosi po 440 miliona KM godišnje - precizirao je Mujkić dodajući da trenutno ne postoje nikakve sankcije i da se greške mogu ponavljati bez posljedica.
Eldin Karić, direktor projekta "Account" Antikorupcijske mreže u BiH, kazao je da je jedan od razloga za provođenje ovog istraživanja bio davanje podrške donošenju novog zakona o javnim nabavkama koji predviđa puno drastičnije kazne koje bi konačno mogle uroditi plodom.
- BiH je možda jedina zemlja u svijetu koja dosada nikad nije nadoknadila štetu ponuđaču koji je oštećen u procesu javnih nabavki - potcrtao je Karić.
Istaknuto je da je procijenjena vrijednost javnih nabavki u BiH četiri milijadre KM godišnje, od čega oko 700 miliona KM odlazi na korupciju.
Shahab

#8080 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Pogledajte kako perverznu korupcijsku politiku provodi SDA. Javna tajna su cijene radnih mjesta u javnim preduzećima i ustanovama. Gruba računica daje finansijske efekte ovog korupcijskog poduhvata... 157 radnih mjesta u KCUS X 10.000,00 KM = 1.570.000,00 KM za šest mjeseci. dakle mjesečno je Hafiz dobar 261.666,66 KM . sjajan menadžer kojem bi na profitu zavidili i meksički narko karteli.
Također, generalni direktor KCUS-a iznio je podatke o upošljavanju u ovoj ustanovi za period od 1. januara do 30. juna prošle godine.

"U tom periodu bivši direktor KCUS-a, a sadašnji direktor ZZO KS prof. dr. Faris Gavrankapetanović je zaključio ugovore o radu sa 157 novih uposlenika bez saglasnosti Ministarstva zdravstva KS i suprotno Zaključku Vlade KS iz 2011. godine o zapošljavanju novih uposlenika. Primljeni su bez procedure Javnog oglašavanja. U periodu od 1. jula do 31. decembra 2012. godine zasnovan je radni odnos sa 53 uposlenika, od kojih su 23 zaključila ugovor o radu na osnovu saglasnosti bivšeg direktora Gavrankapetanovića. KCUS je tražio priznavanje finansiranja novih uposlenika od nadležnih institucija radi proširenja kapaciteta i usluge. Dobili smo negativan odgovor. Apsurd je veći to što im finansiranje ne priznaju upravo oni koji su odgovorni za sve navedeno",
udrch

#8081 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Listu predvodi Elektroprivreda Bosne i Hercegovine s 97 rješenja koja su donijeta u korist žalilaca, a slijede Elektroprivreda Republike Srpske s 57, Vlada Brčko Distrikta s 38, BH Telecom s 31, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s 21, Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne s 21, Klinički centar Banja Luka s 20, Željeznice Republike Srpske s 12, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo s 12, te Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske s 11.
Shabo stvarno si smiješan zadnjih dana..
od svih ovdje nabrojanih institucija, SDA jedino je tokom 2012. godine kontrolisala BH Telecom..
It_is_a_Leclerc

#8082 Re: SDA-All about

udrch wrote:
od svih ovdje nabrojanih institucija, SDA jedino je tokom 2012. godine kontrolisala BH Telecom..
Sva sreća pa su navedeni problemi u tim institucijama nastali tek tokom 2012., a nikako tokom 20-ogodišnjeg suverenog cuclanja države od strane babinih sinčića koje sa biroa pozivaju na radna mjesta itd..
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8083 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Nema bolje i uspjelije propagande SDA-u od tvrdoglavih dogmata zasljepljenih mržnjom.. tipa @shabat, @libero itd, a ima ih mašala :D Fakat, to kad čitam, simpa mi SDA 8-) . Jer tu nema kritike, tu se i poneki argument gubi u obilju mržnje, zajapurenosti, zatvaranje očiju pred svim što nije SDA, nejednaki kriterijumi... kad te takvi kritiziraju, nema druge nego izaći kao ojačana strana..
Doktor29

#8084 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

It_is_a_Leclerc wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
Ne vežem se za političke stranke, jer će sve izigrati moje interese. Ipak, ne apstiniram od glasanja jer to smatram neodgovornim. Ovaj put planiram glasati za Željka Komšića.
Siguran sam da si 2010 vjerovao u basnu o Valteru :-) :-) :-) :-)
Innovation

#8085 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

KatarinaKosaca wrote:Post Postao/la KatarinaKosaca dana 03/04/2013 16:17
Nema bolje i uspjelije propagande SDA-u od tvrdoglavih dogmata zasljepljenih mržnjom.. tipa @shabat, @libero itd, a ima ih mašala :D Fakat, to kad čitam, simpa mi SDA 8-) . Jer tu nema kritike, tu se i poneki argument gubi u obilju mržnje, zajapurenosti, zatvaranje očiju pred svim što nije SDA, nejednaki kriterijumi... kad te takvi kritiziraju, nema druge nego izaći kao ojačana strana..
:) :thumbup:

Jos kad procitas danasnja saopstenja KO SDP i laiku je jasno u cijoj su reziji sva ova udarna desavanja. :-)
udrch

#8086 Re: SDA-All about

Post by udrch »

It_is_a_Leclerc wrote:
udrch wrote:
Sva sreća pa su navedeni problemi u tim institucijama nastali tek tokom 2012., a nikako tokom 20-ogodišnjeg suverenog cuclanja države od strane babinih sinčića koje sa biroa pozivaju na radna mjesta itd..
druže što se blamiraš bezveze, onako napamet, ne treba ti to..
problem koji se stavlja na teret ovim institucijama je: NELEGALNI TENDERI TOKOM 2012. GODINE..
kakve vez ima 20-godšnja SDA vladavina..
ultima_palabra

#8087 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:Nema bolje i uspjelije propagande SDA-u od tvrdoglavih dogmata zasljepljenih mržnjom.. tipa @shabat, @libero itd, a ima ih mašala :D Fakat, to kad čitam, simpa mi SDA 8-) . Jer tu nema kritike, tu se i poneki argument gubi u obilju mržnje, zajapurenosti, zatvaranje očiju pred svim što nije SDA, nejednaki kriterijumi... kad te takvi kritiziraju, nema druge nego izaći kao ojačana strana..
Isto kao što Lagumdžija nema boljeg advokata, a Kljujić goreg dušmana od tebe :mrgreen:
KatarinaKosaca

#8088 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:
KatarinaKosaca wrote:Nema bolje i uspjelije propagande SDA-u od tvrdoglavih dogmata zasljepljenih mržnjom.. tipa @shabat, @libero itd, a ima ih mašala :D Fakat, to kad čitam, simpa mi SDA 8-) . Jer tu nema kritike, tu se i poneki argument gubi u obilju mržnje, zajapurenosti, zatvaranje očiju pred svim što nije SDA, nejednaki kriterijumi... kad te takvi kritiziraju, nema druge nego izaći kao ojačana strana..
Isto kao što Lagumdžija nema boljeg advokata, a Kljujić goreg dušmana od tebe :mrgreen:
Drago mi je da si zavolio Lagumžiju radi mene :), jer ga se ja od tvojih postova godinama ježim :run: Mislim i njega i tvojih postova hvalisanja i glorificiranja :D
ultima_palabra

#8089 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Toliki je uhljup da mu ni ti ne možeš dignuti popularnost :D Daj Bože zdravlja, ježit ćeš se još dugo...
KatarinaKosaca

#8090 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:Toliki je uhljup da mu ni ti ne možeš dignuti popularnost :D Daj Bože zdravlja, ježit ćeš se još dugo...
Do juče si mislio drugačije... i onda govorite nešto prije podne mislim jedno.. popodne drugo :D Najgore mi je što takvi kao su protiv SDA pa će još dugo, dugo vladati...

Nego ne znam kod kog Čenga iz Cenztrotransa ima štelu, jel kod SDA ili kod SDP ili kao Selver Oruč i kod jednog i kod drugog?
VjecitiStudent

#8091 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Breaking news:
SDA je pozvala u pomoć svog glavnog stručnjaka za gradski saobraćaj, rektora Jusufranića i problem sa GRAS-om je trajno riješen!

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8092 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Pogledaj oko sebe. Samo se okreni, i osvrni, pa ces vidjeti logiku SDA mafije, i princip djelovanja. Sta ti imam ja pricati o bilo cemu, pa i o SDA. Ako si ih (opet?) pocela simpatisati, zasto sto ih ja kritikujem :-) :-) :-) mene sasvim slobodno mozes na ignor listu staviti...cak i apelujem da to uradis :thumbup: .

A onda, svojim ocima, iskustvom i cisto zivotom ovdje, uz dozu objektivnosti, sama sagledaj za sta je sve odgovorna ta SDA. Stavi prst na celo pa se zapitaj, onako sama sa sobom.

Jos jednom, molim te ignorisi me. Ne citiraj i ne spominji....narocito poslije takvih spinova gdje me ubacujes u postove gdje treba i gdje ne treba. ;-)

Svako dobro.
It_is_a_Leclerc

#8093 Re: SDA-All about

Doktor29 wrote: Siguran sam da si 2010 vjerovao u basnu o Valteru :-) :-) :-) :-)
Aman, šta si me se dovez'o. Popusti me čovječe, stalno mene nešto komentiraš, a nikad temu.
udrch wrote:
problem koji se stavlja na teret ovim institucijama je: NELEGALNI TENDERI TOKOM 2012. GODINE..
Optužiti bilo koga za nelegalne tendere, a pritom držati i minimum strane SDA kleptomanima, nije principijelno, ni trunka.
ultima_palabra

#8094 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:
ultima_palabra wrote:Toliki je uhljup da mu ni ti ne možeš dignuti popularnost :D Daj Bože zdravlja, ježit ćeš se još dugo...
Do juče si mislio drugačije... i onda govorite nešto prije podne mislim jedno.. popodne drugo :D Najgore mi je što takvi kao su protiv SDA pa će još dugo, dugo vladati...

Nego ne znam kod kog Čenga iz Cenztrotransa ima štelu, jel kod SDA ili kod SDP ili kao Selver Oruč i kod jednog i kod drugog?
Moji stavovi su isti... političari su ti koji su prelivode ;-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8095 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:Breaking news:
SDA je pozvala u pomoć svog glavnog stručnjaka za gradski saobraćaj, rektora Jusufranića i problem sa GRAS-om je trajno riješen!

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: Živio Bimo rektor, covek koji iskolova Brankovića!
udrch

#8096 Re: SDA-All about

Post by udrch »

It_is_a_Leclerc wrote:
Doktor29 wrote: Siguran sam da si 2010 vjerovao u basnu o Valteru :-) :-) :-) :-)
Aman, šta si me se dovez'o. Popusti me čovječe, stalno mene nešto komentiraš, a nikad temu.
udrch wrote:
Optužiti bilo koga za nelegalne tendere, a pritom držati i minimum strane SDA kleptomanima, nije principijelno, ni trunka.
ja nisam nikoga optuživao, već Shabo..ali se zezno i postavio sve institucije na kojima nije SDA kadar, a njih etiketira..
a onda si ti dodao i još 20 godina..
novi.dan.nova.nafaka

#8097 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

JoseMujica wrote::lol: :thumbup: Živio Bimo rektor, covek koji iskolova Brankovića!
Šta fali Nečku, čovjek je radio: "sve po Zakonu". :evil:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8098 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ne fali ništa...sad će Nečko kontinuirano, sve po zakonu, školovati buduće kadrove :-)

svijetli primjer da za upropaštavanje budućnosti BiH Beograd i Zagreb ne moraju prstom mrdnuti...dovoljno je pustiti podobne da vladaju
VjecitiStudent

#8099 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:ne fali ništa...sad će Nečko kontinuirano, sve po zakonu, školovati buduće kadrove :-)

svijetli primjer da za upropaštavanje budućnosti BiH Beograd i Zagreb ne moraju prstom mrdnuti...dovoljno je pustiti podobne da vladaju

Mislim da je sad jasno i Srbiji i Hrvatskoj da je ogromna greška bila što su pokušavali ratom osvojiti i podijeliti BiH.
Dovoljno je bilo da puste Bošnje da koju deceniju sami sobom vladaju.
Shahab

#8100 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Tebi treba postaviti pitanje da li ti je SDA simpa i kada kao građanka želiš da koristiš svoja prava u bilo kojoj instituciji koju je uzurpirala razbojnička SDA koruptokracija? recimo kada moraš korumpirati da bi dijete upisala u školu, ili pronašla posao, ili da bi dobila ljekarsku uslugu u KUCS kod SDA oligarha hafiza Farisa? Ili kada ganjaš neku dozvolu da bi realizovala poslovni projekat? Ili kada apliciraš za kredit u Razvojnoj banci? Da li ti je SDA simpa kada vidiš jad i čemer oko sebe, ljude koji ne mogu djeci da osiguraju kruha? Ako je istina bitna trebamo otvoreno imenovati koje je uspostavio ovaj maligni društveni sistem, koji se temelji na korupciji i nepotizmu. To je uradila SDA i šibicari koji sjede u vrhu stranke. SDA je uspostavila dinstiju korupcije i nepotizma, kakvoj nema pandana ni u naftnim bliskoistočnim diktaturama!
Kako u praksi izgleda SDA komunizam? SDA koruptokraciju zanima samo i isključivo partijsko-politička kontrola nad tokovima javnog novca. U prevodu to znači javna preduzeća, fondove, Razvojna banka...to su ujedno i najveći nosioci korupcije i uzroci FINANSIJSKE KOME u kojoj se nalazimo. Dakle već više decenija, SDA održava taj maligni sistem, najprije neposredno nakon rata, donacijama i grantovima, a u poslednje vrijeme intenzivnim zaduživanjem kod MMF-a. Kupuje se vrijeme i socijalni mir, da bi se osiguralo ekstra bogaćenje koruptokracije oko vrha SDA, putem piramidalne raspodjele profita ,odnosno korupcije javnih tokova novca. U međuvremenu realni sektor, koji u normalnim društvima kreira nova radna mjesta i jedini realno puni budžet, prepušten je propadanju i reketiranju od strane birokratskog monstruma, koji je opet umrežen drugim oblikom SDA društvenog zločina...nepotizmom.
Post Reply