SDA-All about

Post Reply
Paranoid

#7976 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:pa....nije to baš to to ono ko što bi Sinan otpjevao:

Hteo je ženu ko svaki čovek
pa kupi zemlju kraj planinskog vrela
i šljivik mali za rakiju
i kućicu na kraju sela

nešto nam ni šljive zadnjih godina ne uspjevaju najbolje.... ima desetljeće nisam se na šljivu popeo....počinjem sumnjati u zavjeru SDA protiv šljiva :lol:
..ejs..a nisi vidio one na poljinama?? Kad rode slažu ih u školjke od "jajcad"..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7977 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ah pa to je na brdu međ vlastlom i velikašima, a ja san ampak ostal u dolini su sirotinja
Paranoid

#7978 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:ah pa to je na brdu međ vlastlom i velikašima, a ja san ampak ostal u dolini su sirotinja
Pusti ba šljive...nego reci mi za ovo:

Image

Koliko treba godina da peticija dodje do izražaja...nije valjda da je ovaj broj potpisnika pokazatelj rezultata SDP-ovog glasačkog tijela na narednim izborima... 8-)

PS: koliko sam mogao primjetiti 50% potpisnika je dijaspora...

...i ovo:

Image

Skupljajte vi potpise, a SDA će kvadrate... :lol:
JoseMujica

#7979 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

uvjek i jeste bilo pitanje međa i kvadratura...a ovo što se šupljira po novinama i TV-u, nakim vrijednostima, moralu, politikama, ideologijama, idejama to je za sirotinju priča da se navuku i brane zauzete međe i kvadrate.

A ako su i u čemu uspjeli ovi hajduci onda je to ideološka impregnacija poretka
Last edited by JoseMujica on 18/03/2013 15:38, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#7980 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ako se promjeni odnos snaga u skupštini kantona, predviđam spektakularni transfer Nakaša u SDP...
muzicar_iz_parka

#7981 Re: SDA-All about

Post by muzicar_iz_parka »

zoom66 wrote: shljivik? :?

:D
Šljivik asocira na rakiju, a to je vrijeđanje moralnih vrijednosti koje SDA propagira. :D
madner

#7982 Re: SDA-All about

Post by madner »

Zar Tihicev nadimak nije Vilijamovka? :D
muzicar_iz_parka

#7983 Re: SDA-All about

Post by muzicar_iz_parka »

madner wrote:Zar Tihicev nadimak nije Vilijamovka? :D
On je ubačeni KOSov element. :D
JoseMujica

#7984 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

kad ste vidili nekog Vilijama na džumi?
novi.dan.nova.nafaka

#7985 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

zoom66 wrote:
JoseMujica wrote:kako nazvati banana državu u kojoj ni banane ne uspjevaju?
shljivik? :?
Dakle, ne obra se bostan dok šljive ne popadaju...
VjecitiStudent

#7986 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Paradigma višedecenijske vladavine SDA:
Jučerašnja slika na Stupu: Ispred zgrade izgrađene za borce, razvaljeno sportsko igralište, nana čuva dvoje unuka koji se igraju na smećem zatrpanom šljunku, u smradu magistralne petlje i ... nova džamija.
novi.dan.nova.nafaka

#7987 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

VjecitiStudent wrote:Paradigma višedecenijske vladavine SDA:
Jučerašnja slika na Stupu: Ispred zgrade izgrađene za borce, razvaljeno sportsko igralište, nana čuva dvoje unuka koji se igraju na smećem zatrpanom šljunku, u smradu magistralne petlje i ... nova džamija.
Ako je za neku utjehu, nana čuva unuke čiji roditelji možda makar imaju riješeno stambeno pitanje.
No, za lijekova trebalo svakom onome ko se usudio da pruži ruku prema imetku jetima, supruga šehida/poginulih boraca i sličnih kategorija, i koji je bogatstvo čitavo stekao. A takvih nije malo. Pa onda oni jadni muhadžiri što se godinama skitali po prihvatilištima, živeći u krajnje nehumanim uslovima. Dolazile pare i pare, a njima nit' obezbijediše rekonstrukciju kuće nit' dadoše kravu/ovcu/kozu da od nečega krenu. Da ne pričam o organizovanju projekata poput ovog:
http://www.prosvjetitelj-muallim.org/ak ... rnost.html
Čisto sumnjam da će na ovom svijetu velika većina takvih ikada biti procesuirana, a rado bi im se napio krvi i gledao ih bez barem jedne ruke...
StupskaBitanga

#7988 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

:thumbup:
MuaDib

#7989 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

JoseMujica wrote:uvjek i jeste bilo pitanje međa i kvadratura...a ovo što se šupljira po novinama i TV-u, nakim vrijednostima, moralu, politikama, ideologijama, idejama to je za sirotinju priča da se navuku i brane zauzete međe i kvadrate.
A ako su i u čemu uspjeli ovi hajduci onda je to ideološka impregnacija poretka
To je to, što bi rekli, a ja bi da dodam:

Domet vladavine SDA jeste potpuno sluđivanje naroda, demagogijom ušminkanom rječnikom islamskog civilizacijskog kruga i raznim ublehama o "brizi za Bošnjake", iza koje se krije bezočna pljačka naroda. Biću slobodan pa reči da je SDA očito narod žrtvovala kao topovsko meso, da bi sebi stvorila prostor za samovoljno vladanje i bogaćenje.
udrch

#7990 Re: SDA-All about

Post by udrch »

kad ovako napadate SDA koja je i pored brojnih neprijatelja ove zemlje obnovila zemlju, vratila mnoge nadležnosti državi, zanima me šta će tek pričati o vašim bivšim pulenima kojih se danas stidite i tražite alternative u NS-u, a sad već u Demokratskoj fronti..

s obzirom da sam ja siguran da će nakon 2014. godine SDA i Komšićevci u kolaiciju baš me zuanima u kakvu će te se rupu sakriti nakon toga..
a neki Komšićevci će pomoći SDA i u nekim kantonima da zbace SDP-ovce još prije izbora..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7991 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

SDA obnovila zemlju?

gdje je SDA zaradila te pare pa obnovila zemlju?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7992 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Juče mi je Adil Osmanović popravio dan, smijala sam se pola sata. Kaže , gostujući na TV1.. "Mi smo spremni da pomognemo SDP-u da ode u opoziciju" :lol: :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#7993 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Chmoljo wrote:SDA obnovila zemlju?

gdje je SDA zaradila te pare pa obnovila zemlju?
Ne znamo gdje ali znamo kako.
Po zakonu.
Kako?
Po zakonu.
mikasa

#7994 Re: SDA-All about

Post by mikasa »

KatarinaKosaca wrote:Juče mi je Adil Osmanović popravio dan, smijala sam se pola sata. Kaže , gostujući na TV1.. "Mi smo spremni da pomognemo SDP-u da ode u opoziciju" :lol: :lol:
E moja kraljice... Mi stari forumasi se sjecamo kako si se slatko smijala prije 2-3 godine kada je taj isti gospodin poslao neku drugu stranku u vjecna lovista... ;-)
KatarinaKosaca

#7995 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

SAd, pored sistemske korupcije kao načina bitisanja u samoj SDA, neke se stvari ne mogu osporiti... a to je da je bila glavna stranka u RBIH u ratnom periodu, kao takva i reprezentant vanjske politike, i kao takva nositelj naklonosti MZ koja jeste dala pare za obnovu. Može se reći sve što jeste, ali se ne može "podmetati kopile". Ko je izlobirao lovu za obnovu? Naša stranka, maybe? :D
KatarinaKosaca

#7996 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

mikasa wrote:
KatarinaKosaca wrote:Juče mi je Adil Osmanović popravio dan, smijala sam se pola sata. Kaže , gostujući na TV1.. "Mi smo spremni da pomognemo SDP-u da ode u opoziciju" :lol: :lol:
E moja kraljice... Mi stari forumasi se sjecamo kako si se slatko smijala prije 2-3 godine kada je taj isti gospodin poslao neku drugu stranku u vjecna lovista... ;-)
Ti se sjećaš , ja se ne sjećam.. biće da je do moje memorije :D
Ne likujem ja što će umjesto SDP zasjesti SDA nego mi je bila smiješna sama formulacija.. Niti ne tugujem, da se razumijemo, ali ne aplaudiram dolasku SDA, ako si na to mislio , stariji forumašu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7997 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

KatarinaKosaca wrote:SAd, pored sistemske korupcije kao načina bitisanja u samoj SDA, neke se stvari ne mogu osporiti... a to je da je bila glavna stranka u RBIH u ratnom periodu, kao takva i reprezentant vanjske politike, i kao takva nositelj naklonosti MZ koja jeste dala pare za obnovu. Može se reći sve što jeste, ali se ne može "podmetati kopile". Ko je izlobirao lovu za obnovu? Naša stranka, maybe? :D
izlobirala su ih raskomadana tijela na TV ekranima. a uglavnom kroz guzicu protjerala svita iz SDA.
VjecitiStudent

#7998 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:SAd, pored sistemske korupcije kao načina bitisanja u samoj SDA, neke se stvari ne mogu osporiti... a to je da je bila glavna stranka u RBIH u ratnom periodu, kao takva i reprezentant vanjske politike, i kao takva nositelj naklonosti MZ koja jeste dala pare za obnovu. Može se reći sve što jeste, ali se ne može "podmetati kopile". Ko je izlobirao lovu za obnovu? Naša stranka, maybe? :D
"Izlobirali" su naši mrtvi, krv i suze.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7999 Re: SDA-All about

Post by Velkoski »

ja jedem zlatnim kašikama pa vi vi'te
%tacno*

#8000 Re: SDA-All about

Post by %tacno* »

pa vidis da ni to neznaju uraditi... :D

ja sam mislio da je opanak najjace ljepilo a sada vidim da je to fotelja... :dance:
Post Reply